Vilka skriver ut livsfarliga mediciner?

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Hur kommer det sig att jag kommer att tänka på knarklangare när jag träffar de flesta allmänläkare?

 2. 2
  F d anhörig säger

  @ Håkan:
  Det är inte feltänkt! Inte minst i äldrevården och inom psykiatrin.

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Ännu ett suveränt inlägg av Lars Bern. Och återigen blir jag påmind om att ta fram Götzsches bok ur bokhyllan och läsa den 🙂

 4. 4
  I LIke Neil Young säger

  Egentligen skulle vi behöva starta om våran Civilisation. Hur har vi egentligen fått det så här? En liten knapp procent äger snart hela jorden, krig pågår i det oändliga, riktig äkta frihet i Press och TV och Film är bara en chimär. Patentsystem som är korrupt så det smäller om det. Internationella bolagslagar som är fullständigt dysfunktionella 1800-tals konstruktioner och som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle överhuvudtaget. Människor som blir fetare, sjukare, fattigare och därtill ”dummare”. Massor av uppfinningar på alla möjliga områden som skulle ha kunnat kommit samhället och mänskligheten till godo men som dammsugits upp av storbolagen och lagts i malpåse. Ett jordklot som snart havererar helt och hållet i sin biosfär p.g.a snöd vinning och kortsiktighet. Var det hit vi ville? Är vi stolta över det här? Är det det här som var meningen?

  Varför har vi det så här?

  Det måste finnas nåt jag verkligen inte förstår……Det här är inte utveckling, det är slaveri.

 5. 5

  Som vanligt ett intressant inlägg av Lars Bern – och många (väldigt många!) bra kommentarer .. både där och här.

  Jag lever också med kronisk sjukdom (bl a SLE) som jag varit tvungen att lära mig att sköta själv. Hade jag inte gjort det vore jag troligen inte längre i livet. Den mängd kemiska behandlingar och ’läke’medel som ges till SLE-patienter är skrämmande ..minst sagt!

  Och tyvärr går jag, sedan länge, i samma tankebanor som I Like Neil Young.. 🙁

 6. 6
  Boel Engborg säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Håller med dig Mayne, jag har också SLE och försöker hålla mig borta från läkare och kemiska preparat. Det är bara methotrexat som jag inte kan riktigt vara utan. Det är så lärorikt att följa Annikas blogg och ta del av alla kloka människor. Keep on all of you!

 7. 7

  @ F d anhörig:

  Bok om dansk psykiatri (liknar svensk)

  Jag har just läst boken – Dear Luise – a story of power and powerlessness in Denmark`s psychiatric care system.
  Författare: Christensen, Dorrit Cato

  https://jorvikpress.com/books/dear-luise-2/

  Jag har, sedan flera år, kontakt med en mamma vars dotter ”behandlats” av svensk psykiatri i många år. Hon blir sämre och sämre.
  Tyvärr har det inte funnits en enda vårdpersonal som insett att en del av hennes problem kan vara biverkningar, vilket de båda påpekat. Jag brukar undra hur länge den här mamman och hennes dotter skall orka kämpa.

  :

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  @ Bokmal:
  Jag är ingen expert på psykisk sjukdom.Dock har jag tillgodogjort mig detta:

  Det kan vara nåt att titta närmare om du har kontakt med familjen.
  Det handlar om megadosering av vitamin B3 eller Niacinamide – här finns en historik av botandet av diverse psykisk sjukdom.Dock dödades detta ,som allt annat, av BigPharma, i 60 talets slut.

  Här är Dr. Mercola i detta ämne

  https://www.youtube.com/watch?v=8ru6IPFPeTQ

  För egen del rekommenderar jag dessutom C , K2 , Magnesium och D3, Ekologiskt kokosfett och Dr Möllers Tran. Har man provat allt annat kan ovanstående vara en väg att gå.

 9. 9
  Docent Göran säger

  Jag ser att Robert Whitaker inte har nämnts men för den som är intresserad av hur mediciner INTE fungerar mot psykiska sjukdomar är hans böcker verkliga ögonöppnare.

  En av hans böcker ”ANATOMY OF AN EPIDEMIC” har översatts till svenska ”Pillerparadoxen”.

  Läs den om ni inte redan gjort det!

  https://www.adlibris.com/se/bok/pillerparadoxen-varfor-lider-fler-och-fler-av-psykiska-problem-nar-medicinerna-bara-blir-battre-och-battre-9789187207198?gclid=CMjJ4MrXiMsCFYXbcgod3N0KFw

 10. 10

  @ I Like Neil Young:
  Ett B-vitaminkomplex skulle jag rekommendera då de olika vitaminerna både hjälper varandra och konkurrerar om upptagsvägar. Minns jag rätt är B6 viktig i omvandling av tryptofan till serotonin för vårt välbefinnande och även för kroppens egentillverkning av B3 (niacin). Dessutom behövs större doser av B6 om man äter mycket socker och p-piller. B-vitaminerna är mycket viktiga i kroppens kemiska processer, energiutvinning, celldelning, nerbrytning av aminosyror etc.
  Till det 1-2 krm C-vitamin/dag.
  Bo Jonsson är överläkare och psykiater och har skrivit The vitamin cure for depression. Även han är positiv till niacin.

 11. 11

  Intressant inlägg. Jag har själv erfarenhet av 18 års maxdos (utredd på ersta 94 och satt på felodipin ”Livet ut” pga orimligt 220 tryck. LEVDE på kolhydrater då kan jag säga som PS) av Felodipin (10 mg) som jag till slut blev oerhört sjuk av (extraslag, illamående, magsmärtor, matthet). Det var 2012. Då var det in och ut fr sjukan och ingen ville röra medicinerna eftersom blodtrycket var ”på gränsen” men till slut stod jag på 5mg felodipin men fortfarande jävligt sjuk av det.

  Tog lagen i egna händer. Jag fann mig då en klok docent (privat) som satte ut hela baletten och kvar fanns bisoprolol 2,5 mg X 2 som också skrevs ut på sjukan då i samband med in och ut åkningarna.
  Tyvärr var mitt blodtryck 160/90 på vårdcentral men jag vägrade ta mer medicin eftersom jag varit så sjuk. Till slut bad jag självmant docenten att skriva ut Losartan 2,5 mg och sist i december var bltr 145/85 hos henne.

  Jag har en Omron hemma som jag använder men inbillar mig att jag ibland inte kan lita på den då bltr är så bra på morgonen. Med Losartan 2,5 mg och Bisoprolol 5 mg totalt så vet jag inte om det motsvarar felodipin 5 mg. Jag är ju en tunn tjej, 49-50 kilo och 169 lång men jag e inte mager men mer sening för jag tränar och har oerhört lite underhudsfett. Man är som man är.

  Nu undrar jag om du och ni övriga kloka människor här tycker att jag skall ta MER av Losartan. Jag vet ingenting längre och ibland tänker jag på att jag skall få förstorad kammare och annat obehag om jag inte ökar dosen.
  Jag har sedan i december kört liberal lchf – har ej uteslutit morot, 1 potatis slinker ner 1 gång i veckan och likaså ett äpple. Inget socker eller mjöl eller annat strunt såklart.

  Jag är oerhört tacksam för alla tips. Jag försöker inte läsa sånt där det står om ”perfekta blodtryck”.
  Jag tror att mitt blodtryck är bra på natten då jag e djupt avslappnad.
  Slutligen här lite prover från december:
  P-kolesterol 5,1
  P-HDL-kolesterol 1,6
  FP-LDL-kolesterol 3,3
  fp-LDL/HDL-kol(kvot) 2,1
  P-Apolipoprotein A1 1,85
  P-Apolipoprotein B 0,93
  P-Apo B/Apo A1 (kvot) 0,5
  fp-Triglycerid 0,45

  Kan ju vara bra att ha ihop med min ”roman” ovan 🙂

  PS: Träffade en privat endokrinolog också i december i ett annat ärende som visade sig vara helt onödigt – han ville iaf sätta in statiner på mig för han tyckte att LDL borde ligga under 3.
  Jag läste på sen efteråt och blev förskräckt av detta han sade när jag kollade mina övriga ovan skrivna värden. Var han riktigt klok?

  Nä – håller helt med om att hela tiden så skall det skrivas ut mer och mer mediciner. Tur man har denna bloggen att läsa i.

 12. 12

  Hos diabetiker är det känsligt att behandla blodtrycket. Det är inte självskrivet att ett lägre tryck är bättre än ett högre. Det tycks som om systoliskt tryck runt 130-140 mm Hg ger lägst risk att drabbar av hjärta/kärlkomplikationer för en diabetiker. Pressar man ner det längre ökar dödligheten:

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Nya-ron/2016/02/Blodtrycksbehandling-kan-oka-risk-for-hjartkarldod-vid-diabetes/

  Citerat från artikeln: ”Sammantaget tyder dessa studier på att man bör vara mer försiktig med blodtryckssänkande behandling av patienter med diabetes jämfört med icke-diabetiker”.

 13. 13

  Med denhär dieten:
  A.Å Skrev:

  Jag har sedan i december kört liberal lchf – har ej uteslutit morot, 1 potatis slinker ner 1 gång i veckan och likaså ett äpple. Inget socker eller mjöl eller annat strunt såklart.

  och detta värde på triglyceridenra
  A.Å Skrev:

  fp-Triglycerid 0,45

  så kan Du i princip strunta i hur LDL ser ut (fast Ditt LDL-värde är också helt OK). Du äter väldigt lite kolhydrater och dina kärl läker sin eventuella inflammation så sakteliga. Lycka till med Ditt fortsattta hälsosamma liv!

 14. 14

  Tack Erling – ja man försöker hitta de smartaste vägarna till en bra kropp och hälsa. Det är oerhört trist med pillerträsket som ibland också går hand i hand med ”skrämseltaktik” att om du inte får ner ditt LDL under 3 så kan du få än det ena och än det andra visar forskningen. Vilken forskning då? Det är lätt och sitta som läkare och referera till ”forskning” det är ju ingen patient som frågar ”vilken forskning”. Så är det slutpratat och receptet på plats. I horisonten hägrar ett nytt härligt liv med statiner hahaha.

  Förresten, äpplen skall jag sluta med helt – även 1 äpple i veckan skall bort 🙂

 15. 15

  GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

  Mitt svar på det är Ja – ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd – som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

  En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp.
  Thats it.
  .

  Fördelningen i min kost är numera ca 20 % kolhydrater, ca 30 % proteiner och ca 50 % fett.

  För dom som har svårt för att äta tillräckligt lite kolhydrater – och av det får förhöjda blodsockervärden – som ju är rena ”reabränslet” för bl a inflammatoriska processer, blodåderförfettningar, cancer, diabetes, förkylningar osv – så kan en matsked gurkmeja https://www.ortapoteket.se/sv/e-handel-produktsida/start/gurkmeja-ekologisk/ varje dag – vara ett bra motmedel.

 16. 16

  @ I Like Neil Young:

  Tack för Dina tips.

  Det är en mycket lång historia,
  När psykiatrin märkte att det fanns en intresserad och ifrågasättande mamma tillsatte man snabbt en s.k. ”God Man” för att minska mammans/dotterns inflytande.
  Just nu är det en kvinna. Hon – liksom de tidigare männen – tar för givet att dottern får ”rätt” vård.
  Dottern bor på ett gruppboende där personalen är okunnig och ointresserad De litar på att den enväldige överläkaren inom psykiatrin vet vad han gör (medicinering) och de varken ser/eller vill se att kvinnan blir sämre och sämre (stor viktökning bl.a.). De förstår inte att försämringen kan bero på den ”vård” som hon utsätts för.

  .

 17. 17

  Peter Götzsche var gästföreläsare

  För tio år sedan upptäckte jag hemsidan http://www.janusinfo.se.
  Det är Stockholms Läns Landstings hemsida för vårdpersonal men vem som helst kan ta del av informationen. I senaste numret av tidskriften Evidens (1-2016) finns ett kort referat gällande Peter Götzsches gästföreläsning. Texten börjar på sidan 15.

  https://www.janusinfo.se/Nyheter/Evidens-medicin-lakemedel/Evidens-tidigare-nummer/Nr-1-2016/

  Jag citerar några rader:
  ”Så länge läkemedelsindustrin äger rådata från kliniska prövningar handlar det inte om vetenskaplig publicering, utan istället om marknadsföring. Det sa Peter Gøtzsche, läkare, professor och medgrundare till Cochraneorganisationen, under sin gästföreläsning om ohederliga metoder i läkemedelsbranschen. Ett referat finns i Evidens.”

 18. 18

  Bokmal Skrev:

  Så länge läkemedelsindustrin äger rådata från kliniska prövningar handlar det inte om vetenskaplig publicering, utan istället om marknadsföring.

  MANIPULERAD VETENSKAP

  ”Det vetenskapliga systemet har blivit kapat. Nyligen offentliggjorda interna dokument som Läkemedelsvärlden gått igenom visar hur läkemedelsföretag har förvandlat den vetenskapliga publiceringsprocessen till effektiv marknadsföring.” – slut citat härifrån.

 19. 19

  Svt Dokumentär – Dokument utifrån ikväll 20/3 kl 22:
  https://www.svt.se/dokument-utifran/dodande-piller – Dödande piller (förfalskningar)

  ”Alltfler köper receptbelagda mediciner olagligt på nätet. Med stora risker som följd. Ofta är dessa mediciner helt verkningslösa. Ibland är de skadliga eller direkt livsfarliga. Med förtroendeingivande webbsidor och förpackningar lurar producenterna sina kunder i en handel som omsätter miljardbelopp.”

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa