Mot kryssningen

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Jag ska träffa mina syskon på eftermiddagen, och sedan vidare på LCHF-kryssning på kvällen.

Jag gick ut i bistron för att inspektera SJ:s lågkolhydratutbud. Jag hittade ingen mörk choklad som de hade förr, men de har en sorts bar, ekologisk, med mandel, dadlar, russin och konc äppeljuice som sötning. Den var ’söt och god’.

 

Comments

 1. 1

  Usch ja. Så är det på de flesta ställen. Fast igår upplevde jag en solskenshistoria. Var på Moderna muséet med sällskap. Restauranten hade buffé där man själv kunde välja. Ta kött, grönt och krämiga såser samt avstå från bröd och potatis. En eloge!

 2. 2

  ”Handla i bistron

  Nu har vi ett helt nytt mat- och dryckutbud i bistron. Vad sägs om ett nytt smörgåssortiment med allt från vegetariska wraps till danska smörrebröd, färskpressade juicer och smoothies och stora och små sallader som kan kombineras med till exempel räkor eller kyckling för den som är extra hungrig? Ett par varmrätter står förstås alltid på menyn. Och så finns det ett nytt spännande utbud av ekologiskt godis, choklad och snacks. Vi är väldigt stolta över vår nya matfilosofi som handlar om goda smaker, svenska råvaror och mycket ekologiskt.”

  https://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=284&a=142482&l=sv

  LCHF verkar SJ inte känna till!

 3. 3

  ”Bra att veta om mat för överkänsliga

  Reser du med SJ Snabbtåg och funderar över om det finns mat för överkänsliga?
  Frukost

  Reser du i 1 klass och vill beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost behöver vi ha din beställning senast 24 timmar innan avgång. Kontakta oss via 0771–75 75 75.

  Reser du i 2 klass kan du förbeställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost när du bokar din resa (senast klockan 10:00 dagen innan avgång).

  Innehåll glutenfri/ laktosfri/vegan: färskpressad juice, soygurt, glutenfritt rågbröd, margarin, kokosost, grönsak, kaffe eller te.

  Innehåll vegetarisk: färskpressad juice, ekologisk yoghurt, ekologisk och KRAV-märkt müsli från Saltå Kvarn, surdegsbröd/rågbröd, ekologisk Bregott, ost, grönsak, kaffe eller te.
  Mat för överkänsliga

  Reser du i 1 klass på SJ Snabbtåg kan du beställa en laktos- och glutenfri dagens rätt som även passar för veganer. Beställ senast klockan 10:00 dagen innan avresa.”

  https://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=15472&l=sv#

  Varför margarin? Kan det vara någon skillnad på margarin resp Bregott för överkänsliga?

 4. 4
  Docent Göran säger

  Denna ’sjuka kost’ får en formidabel draghjälp av ’moralens riddare’ som i sina skinande veganrustningar nu stormar fram mot alla varor som verkligen skulle kunna hjälpa oss att återfå vår hälsa. Etablissemanget måste nog betrakta dessa ’riddare’ som ’nyttiga idioter’.

  Själv försökte jag alltid ta med mig något ’ätbart’ under mina tidigare ganska omfattande resor.

 5. 5

  Tag med ett par vändsstekta ägg! Det räcker gott till frukost. Steker man dom tillräckligt kan man äta dom som en så populär vrap med lite sallad inrullad. Som tillbehör funkar morotsstavar och en bit gurka utmärkt.!

  Som min favoritföredragshållare (vilket långt och vackert ord det blev) säger: Får Du något, som smakar sött i munnen – spotta ut det!

  Hoppas Ni får bättre mat till frukost på båten! Trevlig resa!!!

 6. 6
  LCHF-kryssare säger

  Vädret på Ålands hav:
  https://www.kustvader.se/%C3%A5lands-hav/idag

  Lite blåsigt, men vi klarar nog det, det blir lugnare på söndagen.

  Ha så trevligt allihopa inklusive mig själv!

 7. 7

  Jag skulle få rapport från båten, men det har jag inte fått. Alltså har dom för roligt!

  Kan man ha barn med sig på dessa tillställningar?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa