Tidningen Matkärlek

Tidningen Matkärlek har kommit ut igen, nr 2/2016, även i butik.
Det är en läcker LCHF-tidning. Anne Aobadia är chefredaktör. Hon mailade mig igår:

I morgon tisdag dyker den upp i butiker runt om i Sverige! Ännu ett fantastiskt nummer av Matkärlek – alldeles fullmatat med underbara recept, inspiration och intressanta intervjuer. Bland annat med dig, LCHF-världens egen Grand Old Lady, men vi bjuder även på: • En mjölguide som visar att man visst kan baka utan vetemjöl/gluten och även utan nötter. • Frukosttips för hela veckan utan mackor och flingor • Chefredaktör Annes bästa 5 gratänger och en guacamole • 10 mejerifria recept från bland annat Fanny Lesscarbs Lindkvist • God utflyktsmat till sportlovet från Jill Wallentin • Väldoftande paleosoppor av Magnus och Jenny Andersson och mycket mer! Hela 55 lowcarb-recept att njuta av! Här har du även omslaget! Och om folk undrar var man kan hitta tidningen så är det bara att hänvisa till vår hemsida.

https://matkarlek.nu/har-hittar-du-tidningen-matkarlek/

Vänligen, Anne

Koden DOKTORANNIKA går till ett erbjudande som är 4 nr för 137 kronor.
Här är direktlänk: https://matkarlek.prenservice.se/KodLandning/Index/?Internetkod=doktorannika
Man kan även fylla i koden när man kommer till matkarlek.prenservice.se

 

 

Comments

 1. 1
  Bette ceimertz säger

  Hej Annika
  Dricker inte mjöl eller fil. men smör ägg ost håller mig ganska bra inom LCHF området om jag kan säga så. Grädde har jag i mat och ibland till bär eller så. men helt plötsligt blir jag dålig i magen av grädde var har hänt
  Mvh Bette

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Bette ceimertz:
  Jag vet inte vad som har hänt när du blir ’dålig’ av grädde. Den innehåller 40 % fett, samt några få procent laktos och protein. Om du blir bättre utan grädde kan du prova om ett tag att lägga till lite grädde och se om det går bra.

 3. 3

  Tack för den trevliga informationen – har delat länken med mina skandinaviska vänner på fb..

  @ Bette — Betr att bli dålig i magen av (bl a) grädde, så blev jag också det innan jag läkte min ’leaky gut’ med hjälp av bl a homeopati och inte minst ekologiskt ’allt’.

  Syntetiska ämnen i kosten och gifter från gödnings/besprutnings -medel mår jag fortfarande inte bra av. EKOLOGISKT ÄR ENDA VÄGEN! 🙂

 4. 4

  Bette.
  Jag har själv känt mig mysko i magen ibland när jag ätit nåt med grädde i. Vi brukar använda laktosfri grädde hemma, inte för att vi är laktosintoleranta, men det känns nyttigare helt enkelt. När jag började misstänka grädden som orsak till magproblemen så kollade jag lite, både på innehållet och sökte på nätet. Jag fick klart för mig att stabiliseringmedlet Karragenan E407, som finns i all laktosfria grädde, kan orsaka magproblem. Finns rapporter om cancer också. Jag har inte hittat nån laktosfri grädde utan Karragenan och en i del vanlig grädde finns det också.
  Så kolla vad du äter för grädde och försök hitta nån utan stabiliseringmedel.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa