LCHF:s Grand Old Lady

Jag blev i ett mail kallad ’LCHF-rörelsens Grand Old Lady’. Det lät väldigt trevligt tyckte jag.

Som sådan borde jag ha rätt att pensionera mig, förutom från bloggen förstås.

 

Comments

 1. 1
  marianne lind säger

  Inte får du pensionera dej!

 2. 2

  Grattis till utnämningen!
  Från betald yrkesutövning har du väl pensionerat dig med ålders rätt, men inte från bloggen och föreläsningar väl?

 3. 3
  Docent Göran säger

  Annika!

  Du är vår fasta klippa i tillvaron 🙂

 4. 4
  Thomas Jansson säger

  Sveriges effektivaste läkare!

 5. 5
  Fredrik Söderlund säger

  ”Low Carb Queen of Sweden” är också ett smickrande smeknamn du fått utomlands. 🙂

 6. 6

  Ja, Annika! Du var först och gick i täten, plogade och fick ta all skit. Du var modig och gav inte efter. Många försökte knäcka dig, men du fortsatte ändå.
  Tack för ditt stora mod och för ditt fasta medarbetarskap i LCHF-magasinet sedan starten!

  Vänliga hälsningar
  Bo Zackrisson
  redaktör
  LCHF-magasinet

 7. 7
  F d anhörig säger

  Tänk om jag hade kunnat allt om fett och socker för många år sen. Så mycket bättre livet för mina anhöriga hade blivit. Stor tack för allt du lär ut tillsammans med andra här på bloggen.

 8. 8

  Passande! Du är LCHF´s number one och kvinna! Yes!

 9. 9

  Sveriges främsta LÄKARE i ordets bredaste betydelse!
  <3

 10. 10

  Yes från en Gäst!

 11. 11

  @ our Grand Old Lady.

  Instämmer med alla ovanstående ovationer! 🙂

 12. 12
  Rolf Löfgren säger

  ‘LCHF-rörelsens Grand Old Lady’

  Ett mycket passande namn. Du är en ovärderlig pionjär och föredöme för oss alla.

 13. 13

  Låter för övrigt bättre än ”Njurundahäxan” som man blir ”varnad för” (LOL) i boken ”Doktor Dahlqvists Blogg”, publicerad 2007. 10 år har gått och det är en fröjd att läsa om de ”gamla” LCHF-böckerna igen, nu när vi har ännu mer kött på bena (och mindre fett på magen).

  Boken väcker mycket glädje och engagemang, och tankar kring hur samhället ser ut. Vad var för övrigt en häxa, mer än en högintelligent och godhjärtad, hjälpsam kvinna kunnig inom läkekonst, som pöbeln inte förstod sig på. Den ska vi ju såklart elda upp, någon kan ju tro att det motsatta, som EN SJÄLV (Rössner) påstår är felaktigt, och varför försöka ta till sig ny, bättre, effektivare kunskap när man kan trava runt i det gamla som inte fungerar? 600 år har gått och det är samma skit ännu. Ska det då ta ytterligare 600 år innan LCHF är standard i vår kost, vård, mataffärer, restauranger, kultur?

  Jag pratade med en ung läkarstudent häromdagen, 23 år, termin 6. ”Det viktigaste för hälsan är att undvika mättat fett”. Han nämnde inte socker, cigaretter… Men jag höll inte käften, det kan ni ge er på! Han kan ha fått sig en funderare… 🙂

 14. 14
  Arne Fälth säger

  Jag uppfattar inte dig som gammal Annika. Det är bättre vi kallar dig ”Our grand lady”

 15. 15
  I LIke Neil Young säger

  En mentor och räddare i nöden har du varit för många och även för mig.
  LCHF:s Grand Lady.

 16. 16

  Old, I betydelsen erfaren. Inte old I någon negative betydelse.
  Jag tillhör dina beundrare.
  Och önskar att jag sluppit fettskräcken när jag växte upp och I större delen av mitt vuxna liv…:-(

 17. 17

  Tack Annika, för att du lärt mig att äta fett!

 18. 18

  Mycket trevligare än tidningarnas ”fettdoktorn”, även om vi ju inte ser samma negativa konnotation i ordet ”fett” som fortfarande många gör (tyvärr).

 19. 19
  Sadiye Us säger

  Jag håller med alla inlägg som har skrivits här 🙂
  Tack för att du finns!

  Med vänlig hälsning
  Sadiye Us med Mor

 20. 20
  Katarina G säger

  Tack Annika! Det är din förtjänst att jag i dag har en ung (ja faktiskt), stark, frisk och rörlig kropp vid nästan 60 års ålder. Den värkbrutna, orörliga, stela, inflammerade kvinna jag var förut (med en väldigt stor mage) finns inte längre. Jag trodde jag bara var gammal! Men det var jag inte. Alla ni här på forumet vet ju vad som var felet. Men ingen läkare jag gick till visste vad som var felet och hur jag skulle få tillbaka min hälsa. Diagnosen jag fick flera gånger var ”stress”, men jag kände mig verkligen aldrig stressad. Jag har följt din blogg sedan starten, fick nys om dig redan 2006, och vågar inte tänka på var jag hade varit i dag utan dig. Jag förkovrar mig dagligen inom ämnet, hur maten påverkar vår hälsa, och har lärt mig så mycket på senare år. Hoppas du fortsätter din gärning här på bloggen länge, länge än. Jag har haft förmånen att en gång tacka dig personligen på en LCHF-kryssning – du ska vara otroligt STOLT över dig själv!

 21. 21

  Med stort mod och och ödmjukhet läser du lusen av alla s,,t-snackare.
  Du har en särskild plats i mitt hjärta Annika.
  jala.

 22. 22

  Annika, du verkar yngre än många yngre läkare i ditt sätt att tänka så jag tycker att du är en Grand Lady.

 23. 23
  Docent Göran säger

  ’Idolbilden’ av dig leende i din läkarrock och stetoskop är med i mina egna LCHF-föreläsningar då jag också berättar om din pionjärinsats för folkhälsan. Senast på min föreläsning igår var bilden uppe så länge på skärmen att folk började bli oroade om vi nu skulle missa lunchen som är stekt fläsk på de tisdagar vi har våra möten i ”Fläskligan” i Folkets Hus i Trollhättan.

 24. 24
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Arvid:
  Jag har pensionerat mig från vårdcentralsarbete. Bloggen fortsätter jag med av gammal vana, efter tid och lust. Föreläser gör jag när det passar, om jag blir inbjuden till det.
  LCHF Nolaskogs och LCHF Rhodos fortsätter jag med tills vidare.

 25. 25

  Hade jag inte hittat hit när jag googlade efter ”bra kost vid magkatarr” 2008 hade jag säkerligen inte mått så bra som jag gör idag. Tusen tack för allt du gjort och fortfarande gör!

 26. 26
  Kjell Holmsten säger

  Kan ju inte annat än hålla med alla fantastiska smeknamn och berömmanden. Ja vad skall man säga en fantastisk läkare (Tyvärr finns det alldeles för få) en verklig raritet! Brukar ju inte hylla läkare men kunde inte låta bli. Läste din blogg redan 2006 när jag fick min sockersjuka diagnostiserad. Och tack vare det så hittade jag min väg bort från mediciner som jag aldrig ville ta och på den vägen är det. LCHF är och borde vara alla sockersjukas främsta mål om dagen!

 27. 27
  Lars Järvklo säger

  Annika! Du är väl värd vilotid efter din mångåriga kamp för sunt förnuft vad gäller kosten. Du är den som verkligen gett ordet civilkurage ett ansikte. Jag vill tacka dig att du orkade stå emot när det stormade som värst. Jag är övertygad om att det du gjort för att eliminera ”fettskräcken” och sockerberoendet kommer att visa sig i bättre folkhälsa framöver.
  All heder till dig!

 28. 28
  Stefan Le säger

  Tack Annika och alla insiktsfulla kommenterare, från en representant för friska och normalviktiga läsare! Ni ger oss kunskap att fortsätta att vara friska ännu ett tag. Vi har inte samma möjlighet att prova oss fram på oss själva, eftersom kroppen fortfarande är mycket förlåtande för felaktigheter i kosten.

 29. 29

  Tack Annika, dem som har varit sjuka och haft Dig som doktor kan vara glada av att ha fått en doktor som kan kost och kostens betydelse för hälsan.
  Chansen att få en så kompetent och ödmjuk doktor som du om man blir sjuk är nog säkert mickroskopiska.
  Men du har via internet nått ut till en massa människor och på det sättet får allt flera människor insikt i kostens betydelse för hälsan och det kommer att fortsätta, dom som återfår hälsan med bra fettrik mat tvärtemot livsmedelsverkets rekommendationer.
  Jag älskar att läsa på den här bloggen för det är så många sakkunniga kommentarer!
  Min kommentar är som jag skrivit om tidigare:
  Du skall ha en medalj, från kungens hand! Skratta inte Annika

 30. 30
  Annika Dahlqvist säger

  Tack för alla vänliga och värmande kommentarer!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa