Fosterskador kan bero på insektsgift

Aftonbladet: Läkare: Fosterskador beror på insektsgift – inte Zika. (En annan länk)
Ett insektsbekämpningsmedel har spridits med dricksvattnet i Brasilien, och kan vara orsak till epidemin av mikrocefali, missbildning med förkrympta hjärnor hos barn.
En anledning till att misstänka att det kan finnas sådan typ av orsak är att i Afrika, där Zikaviruset är spritt sedan förut, finns ingen epidemi av mikrocefali.

 

Comments

 1. 1

  Länken fungerar inte…

 2. 2
  Docent Göran säger
 3. 3
  Docent Göran säger

  På FB finns en grupp som jag själv är med i ”Vi som vill gör Sverige till en GMO-fri zon” och där frågan om missbildade barn diskuteras en hel del för närvarande.

  https://www.facebook.com/groups/174170122748351/

 4. 4
  Helena Hesselmark säger
 5. 5

  Tyckte det var intressant att en läkare tillåtits skriva detta i Aftonbladet som ju läses av betydligt större kretsar än GMwatch och the free thought project.

  Annika, blev artikeln i Aftonbladet nedtagen eller föreligger ett missförstånd?

 6. 6

  Länstidningen i Östersund – LT:
  Fem sterila hanmyggor är fler än fyra militärer:
  https://www.ltz.se/opinion/ledare/fem-sterila-hanmyggor-ar-fler-an-fyra-militarer

 7. 7
  Helena Hesselmark säger

  Det var jag som skickade länken till Annika. Sedan fungrade den inte av någon anledning.
  Ingen aning om varför.

 8. 8
  Anne Öhrn säger

  Björn Hammarskjöld skriver om Zika-viruset. https://kostkunskap.blogg.se/

 9. 9

  Den tog de ner fort.

  Gjorde en specialsök på google:
  man skriver site och kolon samt webadressen sedan ämnet eller meningen man vill se efter ett mellanslag enligt följande:

  site:www.aftonbladet.se Läkare: Fosterskador beror på insektsgift – inte Zika.

  noll resultat….

  Tänkte väl det. Att aftonslasken skulle rapportera om riktiga nyheter, kors i taket i så fall.

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 stenB:
  Jag vet inte varför länken slutade att fungera. Nu har jag lagt in två andra länkar som jag har fått.

 11. 11

  @ Helena Hesselmark:
  Fann du verkligen artikeln i Aftonbladet tidigare?

  Din länk ovan gav en snygg kemi-fri lösning på ZIKA/myggproblemet: Fisk i vattentunnorna käkar snabbt upp larverna!

  ”The Argentine Physicians believe that the best defence against Zika is “community-based actions”. An example of such actions is featured in a BBC News report on the Dengue virus in El Salvador. A favourite breeding place for disease-carrying mosquitoes is storage containers of standing water. El Salvadorians have started keeping fish in the water containers, and the fish eat the mosquito larvae. Dengue has vanished along with the mosquitoes that transmit the disease. And so far, the locals don’t have any Zika cases either.”

 12. 12

  Sverige Radio
  Kopiera länken utan hakar.
  [https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6369043]

 13. 13

  Bra, då ska man vara rädd både för myggorna och för giftet, som dödar dom – särskilt om man tänker bli med barn, vilket inte är aktuellt i mitt fall.

  Men om man tänker bli med barn bör man städa rejält bland burkar och flaskor i badrum och på sminkbord. Det framgick av en notis i dagens morgon-TV. Alla olika produkter, som det täcka könet använder för att bli ännu täckare, stör det lilla fostret i dess utveckling, säger man. Ganska troligt egentligen. För att råda bot på rynkor och trött hud krävs hormoner och gifter, som knappast kan vara bra för ett embryo. Man blir lätt förförd av reklamens löften och i lika hög grad förfärad, när man tar fram förstoringsglaset och börjar läsa innehållsdeklarationen.

  Som alternativ visade man tvål från Marseille, med 78% olivolja (och lite soda för att det ska bli tvål av fettet) – kanske programmet var sponsrat av en tvålfabrikant? I vilket fall som helst är produkten så nära naturen det går att komma helt utan tillsatser av doft och färg och annat lulllull.

  Jag har länge förundrat mig över att Gud skapat något så ofullkomligt som kvinnokroppen, som kräver allt detta underhåll och alla dessa modifikationer med lyft och inlägg etc.

 14. 14

  Det finns en artikel om Zika viruset i Colombia. Där har man av 3177 gravida smittade med Zika viruset inte sett ett enda fall av mikrocefali. Där används inte det insektsbekämpningsmedlet i dricksvattnet.

  Detta styrker teorin om att det hela beror på giftet.

  https://www.nytimes.com/aponline/2016/02/06/world/americas/ap-zika-virus.html?_r=0

 15. 15

  Mercola skriver idag en utmärkt sammanfattning om Zika.
  Endast 4% av de barn som fötts med kraftigt förminskat huvud testade positivt för Zika-virus. 96% visade alltså ingen koppling till viruset….!
  Zika viruset har heller aldrig kopplats till fosterskador vilket däremot växtgifter har. Sådana används mycket flitigt just i de områden som uppvisar högsta siffrorna,

  ”For starters, the ”outbreak” is occurring in a largely poverty-stricken agricultural area of Brazil that uses large amounts of banned pesticides.8,9,10″

  ”Zika” ser nu ut som ett försök av oerhört inflytelserika växtgift/kemi/läkemedels-företag att vända en potentiell marknadskatastrof med skadestånd och säljstopp till …nya inkomstkällor….
  Genom att använda sitt erkända massmediainflytande kan man effektivt skylla på det som passar bäst för tillfället.
  Alltså kan det vara fullt möjligt att artikeln i Aftonbladet faktiskt ”togs ned” av en inflytelserik ”minder” strax efter att den upptäcktes. En journalist hade tydligen ”utan att veta bättre” publicerat läkarens åsikter. Dessvärre verkar det mer och mer som att åsiktstyrning och korruption idag är värst i ”vår fria västvärld”.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/02/16/zika-virus.aspx?e_cid=20160216Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20160216Z2&et_cid=DM100008&et_rid=1360250736

  När kontroversiella artiklar som den påstådda ”poppar up” i massmedia kan man spara den på datan ”innan den försvinner/ändras” genom att högerklicka, välja spara och sedan välja ”web sida komplett”.

 16. 16
  läs på säger

  Det saknas bevis för att det beror på bekämpningsmedlet läs länken. kommentar 12
  Det saknas även bevis för att det beror på viruset.

  Varför hitta på att det beror på bekämpningsmedlet när bevis saknas?
  Kemikalier kan ge skador se nerosedyn.
  virus kan ge skador men det vet få om.
  Schmallenbergvirus se djur
  Infektion med viruset kan leda till missbildade foster hos får, get och nötkreatur.

  Virus är farliga och kan verkligen ge skador.

 17. 17

  Här har Dagens Medicin en artikel i ämnet:

  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/02/16/forskare-studerar-om-bekampningsmedel-orsakat-fosterskador/

  Jag misstänker att det finns någon pressetisk regel, som säger att den anklagade har rätt till genmäle. Kanske var det därför som artikeln försvann?

 18. 18
  Docent Göran säger

  Jag höll idag en föreläsning som bland annat handlade om hur läkemedelsbolagen med skrämselpropaganda skapar marknader för sina vacciner.

  Det senaste är förstås Zikaviruset som jag lyfte fram. En av deltagarna i gruppen berättade då att han hört på nyheterna nu på morgonen att man offentligt börjat ifrågasätta om det verkligen är Zikavisruset som var orsaken till alla förkrympa huvudena och att det möjligen kunde vara bekämpningsmedel. Det verkar ju som om det ändå kommer fram en del som har med verkligheten att göra inte inte bara är propaganda från läkemedels- och jordbruksföretag.

  Nästa föreläsning ska handla om EKO-varor.

 19. 19

  @ Erling:
  Tack för länken! Skrev en snabb kommentar där…
  Pressetiken gäller väl att ”lämna öppet” för kommentarer. Man behöver inte fråga ut ”andra sidan” samtidigt som man publicerar, även om det är snyggare! I det här fallet skulle Monsanto närmast bli irriterad att bli tillfrågad eftersom det vore närmast en (berättigad) anklagelse att fråga dom om några av deras växtgifter kan ha orsakat fosterskadorna.
  Annars behöver vi skriva mer om växtgifter och inte låta industrifinansierade Uppsalaprofessorer tala om ”växtskydd” som någon slags skyddande kondom för att kunna avnjuta naturens spannmål, grönsaker och djuren som lever på dessa, utan att förgifta någonting.

 20. 20

  Andra alternativa förklaringar som lyfts fram är att en vaccineringskampanj till gravida och GMO myggor mot denguefeber
  https://annikadahlqvist.com/2016/02/15/fosterskador-kan-bero-pa-insektsgift/#comment-385927

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  @ 16 läs på:
  Det är väl ingen som påstått att det finns bevis för att insektsgift orsakat missbildningarna. Den ena teorin är dock så god som den andra.

 22. 22

  @ Annika Dahlqvist:
  Helt rätt, dock pekar indicierna till växtgifter och nedsmutsning: Mercola skriver:
  ”Environmental pollution [12,13] and toxic pesticide exposure have been positively linked to a wide array of adverse health effects, including birth defects. When you add all these co-factors together, an increase in microcephaly doesn’t seem like such a far-fetched outcome.”

  Länk till artikel om hur nedsmutsat Rio är idag: https://www.bbc.com/news/world-latin-america-25686805

  Och här om hur floden Soa Francisco förstörts i takte med vår ”utveckling”.
  https://www.worldfish.org/PPA/River.htm

  Kostdemokrati sammanfattar om glyfosat:
  En färsk rapport från Open Source har också visat att Roundup ogräsmedel inte bara orsakar fosterskador , men att industrin tillsynsmyndigheterna har vetat detta i åratal och gjorde ingenting åt det. Efter att ha granskat industrin studier och reglerande dokument som används för att godkänna Roundup, konstaterade de:

  – Industri (inklusive Monsanto) har känt sedan 1980-talet att glyfosat orsakar missbildningar hos försöksdjur vid höga doser.

  – Industrin har känt sedan 1993 att dessa effekter också kan uppstå vid lägre och medelhöga doser.

  – Den tyska regeringen har känt åtminstone sedan 1998 att glyfosat orsakar missbildningar.

  – EU-kommissionens expertgrupp vetenskapliga utvärderarna visste i 1999 – och EU-kommissionen har känt sedan 2002 att glyfosat orsakar missbildningar.
  – – –
  Bortsett från att WHO klassat Glyfosat som misstänkt cancerframkallande.

 23. 23

  SR Studio Ett kommer med inslag om Zika
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/677733?programid=1637

 24. 24
  Helena Hesselmark säger

  @ stenB:

  @ Helena Hesselmark:
  Fann du verkligen artikeln i Aftonbladet tidigare?

  Vad tror du?
  Att jag suttit och fabricerat en länk för att väcka uppståndelse.
  Jag fann länken på nätet, men var den fanns eller hur jag kom dit kommer jag inte i håg.
  Ofta när man kopplar från länk till länk kan det vara svårt att komma i håg var allt började. Däremot är jag helt övertygad om att det hade samband med zika, vaccin och andra relaterade ord.

 25. 25
  Docent Göran säger

  Jag har en känsla – jag vet dock inte om den är positiv – att vi på något sätt nu har nått ’vägs ände’ när det gäller den korruption och missinformation som vi ständigt har utsatts för och som orkestrerats av läkemedels- och jordbruksindustrin .

  Men vart kommer detta att ta vägen?

 26. 26

  Helena Hesselmark Skrev:

  @ stenB:
  @ Helena Hesselmark:
  Fann du verkligen artikeln i Aftonbladet tidigare?
  Vad tror du?
  Att jag suttit och fabricerat en länk för att väcka uppståndelse.
  Jag fann länken på nätet, men var den fanns eller hur jag kom dit kommer jag inte i håg.
  Ofta när man kopplar från länk till länk kan det vara svårt att komma i håg var allt började. Däremot är jag helt övertygad om att det hade samband med zika, vaccin och andra relaterade ord.

  Jag är inte helt säker, men nästan, att jag klickade på länken och kom till Aftonbladet och artikeln om Zika, men jag läste inte artikeln just då, utan vände tillbaka till bloggen.

 27. 27

  Denhär typen av skada kan ha många orsaker. Bl a kopplar man den till alkoholbruk hos mamman.

 28. 28
  Lars Henrik säger

  Docent Göran Skrev:

  Jag har en känsla – jag vet dock inte om den är positiv – att vi på något sätt nu har nått ‘vägs ände’ när det gäller den korruption och missinformation som vi ständigt har utsatts för och som orkestrerats av läkemedels- och jordbruksindustrin .

  Men vart kommer detta att ta vägen?

  Jag delar den känslan. Vi är kanske nära en kulmen åtminstone vad gäller metodiken.

  Nu viftas det ofta med det ’vetenskapliga’ slagträet och de som inte snällt rättar in sig i ledet får en foliehatt eller etiketteras med texten ”konspirationsteoretiker” eller möjligen det nya modeordet ”faktaresistent”. Är detta den nya metodiken? Journalisterna verkar i alla fall gå i bräschen, trots att de sällan själva är vetenskapare. Eller är det kanske just därför 🙂

  Jag hör också ljudet av skyttegravar som grävs lite varstans – Jag vet inte om det är positivt heller.

 29. 29

  @ Helena Hesselmark:
  Absolut inte fabricerat. Frågade för att få bekräftat att man ”tagit ned” artikeln.
  Arvid hann inte läsa, Läste du hela artikeln? Var det samma som i Dagens Medicin som Erling länkade till.
  Skrev en kommentar där som kom upp. När jag gick tillbaka till sidan någon timme senare var den borta. Ingen kommentar alls fanns.

 30. 30
  Docent Göran säger

  @ stenB:

  Min egen erfarenhet av Dagens Medicin och deras kommentarsfält att det finns ett litet ’politiskt korrekt’ etablissemang där också.

 31. 31
  Docent Göran säger

  Lars Henrik Skrev:

  det nya modeordet ”faktaresistent”.

  Intressant!

  Genom alla tider har ’etablissemanget’ haft monopol på att skapa nya ’begrepp’ som de sedan kan dölja sig bakom. I min kommunikation med professor Stefan Jansson angående GMO blev jag ’anklagad’ för att vara ’resistent mot fakta’ så det ligger nog i tiden.

  Jag tror att romanen 1984 mycket handlar om just denna ’ordaktivitet’ även om jag måste medge att jag inte läst denna roman. Däremot känner jag igen resonemanget från Platons samlade verk så frågan om ’ordens betydelse’ är knappast någonting nytt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa