Processen mot Tim Noakes fortsätter

Artikel av Marika Sboros i Biznews.com. ”Etablissemanget” slingrar sig och använder fula metoder.

Det ska bli spännande att se hur det går.

Namninsamling för Tim Noakes

 

 

Comments

 1. 1
  Lars Henrik säger

  Jag hoppas verkligen att professor Noakes ’dream team’s är starka och kunniga nog att bemästra snuskigheterna från etablissemangets sida.

  Namninsamling till Noakes stöd:

  https://secure.avaaz.org/en/petition/Health_Professions_Council_of_South_Africa_Support_Prof_Tim_Noakes_in_his_quest_to_improve_eating_guidelines/?tTpEcjb

 2. 2
  Docent Göran säger

  Oj, oj, oj!

  Den här artikeln verkar bekräfta min värsta farhågor.

  Det hela påminner om när Galileo för snart fem hundra år sedan utmanade etablissemanget religiösa dogm att solen är en planet som cirklar ett varv runt jorden varje dag. När denna religiösa dogm blev vetenskapligt ohållbart inledde inkvisitionen istället sin beryktade rättegång och hotade då den äldre Galileo med de instrument man hade i källarna som ofta fick folk att erkänna sin ogudaktighet innan de brändes på bål.

  LCHF utgör idag ett liknande hot eftersom vi på samma sätt som Galileo hotar den ’etablerade’ ordningen med en vetenskaplig syn på verkligheten. Skillnaden är egentligen att det idag är oändligt mycket större ekonomiska intressen som står på spel inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

  Bara en sådan liten ’detalj’ som försäljningen av statiner som inbringar läkemedelsbolagen 200 000 000 000 kr varje år bygger på det ovetenskapliga nonsens som hävdar att mättat fett är farligt. Medicinförsäljningen till snart 500 000 000 diabetiker kräver också att denna dogm försvaras och det är knappast några ’idioter’ som sköter försvaret, tvärtom har vi här att göra med de mest kallhamrade affärsmässiga cyniker man kan tänka sig. Livsmedels- och jordbruksindustrin vars vinster idag framför allt baseras på kolhydraterna från de ettåriga monokulturerna hotas också om de vegetariska livsmedel framstår som hälsovådliga. Det är oerhört mycket som står på spel i en rättegång som denna mot professor Noakes.

  Jag har sedan jag kom in i LCHF-rörelsen för några år sedan egentligen bara väntat på att de inkvisitoriska krafterna ska komma fram i dagsljuset och det är just detta som jag nu ser bekräftas i denna artikel. Hela rättegången verkar vara en väl preparerad testballong där dessa oerhört starka ekonomiska men dolda krafter verkar i bakgrunden.

  Som Annika säger kommer det minst sagt bli spännande att se hur det kommer gå med världens framtid. Vetenskapen verkar i alla fall inte sitta i högsätet just nu.

 3. 3
  Bo Blomberg säger

  Tja, var det inte lika stora ekonomiska intressen på den tiden plus den rent ”ideologiska” konflikten. Katolska kyrkan och påvedömet måste väl ha varit en formidabel ekonomisk storhet, på den tiden. Noakes vinner så klart, – till slut. Det är mitt tips i alla fall. Galileo hsde inget internet att stödja sig på.:-)

 4. 4
  I LIke Neil Young säger

  Jo evidensen för att mättat fett är livsfarligt är ju överväldigande.Det är därför som t.ex bröstmjölk innehåller så mycket mättat fett.Moder natur vill ju ta livet av oss så snabbt som möjligt redan från start.

  Om man byter ut detta elaka fett mot stärkelse , kolhydrater och socker i största allmänhet så lever man istället länge och friskt. Visste ni inte det? Just ja…glöm inte margarinet för guds skull…

 5. 5

  Man kan alltid hoppas att denna fars landar i vetenskapliga diskussioner. Då finns alla möjligheter till ett rejält lyft vad gäller folks hälsa. Just nu verkar det ligga på nivån pajbageri, där man kämpar för att tillverka ammunition att kasta i huvudet på professor Noakes. Sådant brukar ofta kleta ner kastaren också.

  Modigt av journalisten Marika Sboros!!!

 6. 6

  I LIke Neil Young Skrev:

  Jo evidensen för att mättat fett är livsfarligt är ju överväldigande.Det är därför som t.ex bröstmjölk innehåller så mycket mättat fett.Moder natur vill ju ta livet av oss så snabbt som möjligt redan från start.

  Om man byter ut detta elaka fett mot stärkelse , kolhydrater och socker i största allmänhet så lever man istället länge och friskt. Visste ni inte det? Just ja…glöm inte margarinet för guds skull…

  I like you!

 7. 7
  Lars O. Berglund (ockultist) säger

  Noakes behandlas på ett halvdussin sidor i Jo Marchants nya book ”Cure” (Canongate 2016).
  Den handlar om hur en mängd sjukdomar styrs av psykiska komponenter och därför kan motverkas med psykiska medel. T. ex IBS, CFS, ADHD, fibromyalgi etc,

 8. 8

  Mycket intressant läsning om Tim Noakes.
  https://www.outsideonline.com/2140271/silencing-low-carb-rebel

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa