Är patenträtten ett utvecklingshinder?

Inlägg av Lars Bern.
Endast syntetiska preparat kan patenteras, och Big Pharma har sett till att skaffa sig oinskränkt makt över läkemedelsindustrin.

 

Comments

 1. 1

  Alternativa behandlingsformer är användbara – därför att: ”Inga dödsfall från kosttillskott men 783000 dödsfall av läkemedel”.

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  En mycket bra översikt av Lars Bern om hur vi tappat 100 år av utveckling.
  Ni kan fortsätta med att titta på denna korta videosnutt där dr Greer behandlar samma ämne fast från energiförsörjningssidan. Hur man i USA helt enkelt konfiskerar patent som risker att välta rådande paradigm över ända. Innan ni tar upp boxhandskarna och börjar tjata om foliehatt etc. Lyssna på vad karln faktiskt säger och fundera på varför han i såna fall gör det. Ni har gett LCHF en chans nu måste ni börja titta lite mer över horisonten och sätta ihop sammanhangen om varför vi fortfarande lever kvar i en 1800 tals modell av samhälle såväl tekniskt som samhällsordningsmässigt – vi borde ha kommit längre.
  https://www.youtube.com/watch?v=3TV1GossSiM
  Vill ni utveckla er vidare tittar ni igenom detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=oHxGQjirV-c

 3. 3

  MIN REFLEKTION

  Överst på oligarkernas agenda står att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar kan nog sägas vara den allt överskuggande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.

  Varför ?

  Tja… – följer man pengarnas väg så upptäcker man att det är samma oligarker som sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarkerna ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?

  Jag är om några månader halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har bl a ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Brist på pengar-tänket är helt enkelt grundorsaken till alla världens eländes eländen – som jag ser det.

  Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

  Så dags snart för att släppa taget om ”religionen” brist på pengar ?

 4. 4

  Josef, har du också hört om att USA ska börja svänga om tillverkningen av pengar från oligarkernas Federal Reserv till att staten trycker upp slantarna? Då blir det under folkets kontroll för första gången på 100 år.

 5. 5
  Rolf Löfgren säger

  John F. Kennedy började med detta, Green Back dollar, med känt resultat. Han hade precis fått igenom den lag som möjliggjorde dessa nya dollar, när han avrättades.

 6. 6

  Nej – Bo – men det låter lovande, verkligen… 🙄

 7. 7

  Jo… – Rolf – men historia är historia och ej nödvändigtvis detsamma som framtiden.

  Om Kennedy-tragiken här.

 8. 8
  Rolf Löfgren säger

  Lars Bern ger en klar bild av ett sjukvårdssystem i förfall, pga. girighet. Läs hans artikel.

  Det är enormt frustrerande att tala med dessa duperade läkare, om egna eller närståendes problem.

 9. 9
  ByPass x2 säger

  Detta utvecklingshinder är även en direkt parallell till religionens diktatoriska järngrepp om tesen Jorden-är-platt — den som vågade påstå ngt annat betraktades som sjuk/galen och ”botades/behandlades” på de mest bestialiska sätt av dåvarande etablissemang.

  Många forskare och vetenskapsmän hävdar med bestämdhet att om så inte varit skulle människan redan ha kolonier på andra planeter och förmodligen även ha tillgång till en never-ending energikälla…

  Dogmatiskt ”ägande” av en produkt eller åsikt Har, Är och kommer alltid att Vara ett gissel för människan samt en stoppkloss för innovation och framåtanda…

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  @ ByPass x2:
  Ja tiden brukar ju inte vara nådig mot den typen av dogmatik. Dessvärre hinner dogmatikens företrädare ställa till väldigt mycket elände under tiden dom tillåts hålla på.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa