Fortsatt minskande väljarmakt

Inlägg av Lars Bern Makten centreras hos de stora företagen.

 

Comments

 1. 1
 2. 2
  Lars Bern säger

  Byter operatör, eftersom den tidigare krånglar hela tiden: https://anthropocene.live/

 3. 3
  Docent Göran säger

  Väderkvarnarna tornar tydligt upp sig mot horisonten även om få verkar se dom!

  Jag får nog själv lära mig rida och skaffa en stor lans 🙂

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Ja detta är fruktansvärt. Det konstiga (eller ja – det är ju inte konstigt när man lärt sig fatta sammanhangen) är att en sån här ENORM grej inte har större nyhetsvärde i etablerade medier.
  Det här avtalet är ju så gigantiskt odemokratiskt till sin natur att det borde göras granskande reportage i TV , i Radio, det borde vara på varenda löpsedel för varenda tidning värd namnet.
  Om detta avtal går igenom så borde väl den enda lösningen för Sverige som nation att gå ur EU?
  Kanske hade Reinfeldt rätt – Det sovande folket?

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Jag skickade en fråga till SVT om varför de rapporterar så lite om TTIP- förhandlingarna. Det kan väl ändå inte vara meningen att hela rasket ska presenteras som ett fullbordat faktum för folket när allt är klappat och klart?

 6. 6
  ByPass x2 säger

  Börjar med en ursäkt för följande rader.
  Jag avskyr nämligen själv när debattörer refererar till en länk istället för att med egna ord argumentera för sin åsikt.
  Men för att få The-Big-Picture av det komplicerade sammanhanget med bl.a. NWO, Klimathot och maktgalna ”oligarker” finns det ingen bättre presentatör än engelsmannen Lord Christopher Monckton. Han är en mästare på pedagogik och så underhållande att när följande film ”Our Last Year of Freedom” på 1h 17min är slut, blir man nästan besviken.
  Försök ta er tid att se den — ni kommer inte att ångra er:
  http://www.youtube.com/watch?v=n32xl9fy0Wo

  De flesta som sett denna film säger sig efteråt uppleva en inre klarhet då en mängd lösa pusselbitar plötsligt faller på plats… Det gjorde det även för mig….

  I Lars Berns artikel ”Fortsatt minskande väljarmakt” kommenterar Bengt-Ove Högström med bl.a. meningen ”Är Putin så farlig som USA:s presidentkandidater m.fl. nu yrar om?” — och min kommentar till det är:
  • Nej, definitivt inte — det är istället finansiärerna/sponsorerna till (alla!) presidentkandidaterna samt den sittande presidenten som är den riktigt stora faran: Det är nämligen samma sponsorer till samtliga!! Och detta ”gäng” gömmer sig också bakom NWO. Det spelar alltså ingen roll vilken kandidat som vinner — även näste president blir bara en kasperdocka i trådar som är tvingad att utföra ”gängets” givna order. Om denne vägrar, så slutar det på samma sätt som för JFK! Det här ”gänget” skyr nämligen inga medel…
  ——————————-

  Ja, det här blev ju inte särskilt mkt om vare sig LCHF eller Kolloidalt silver, men ibland far pennan bara iväg på egen hand… Ber så mkt om ursäkt för det oxo… 😉

 7. 7
  Lars Henrik säger

  Ny rapport från Oxfam!

  62 personer äger lika mycket som jordens fattigaste hälft

  Oxfam pekar i rapporten också på en stark koppling mellan pengar och politisk makt.

  Nyhetsartikeln: https://www.oxfam.se/blog/nyheter
  Rapporten: https://www.oxfam.org/en/research/economy-1

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  @ ByPass x2:
  Jag ska titta på den filmen i morgon.
  Jag antar att han har samma syn som Dr Greer och hans disclosure project att de styrande i Amerika tappade makten till det militärindustriella komplexet runt EIsenhowers presidentskap.
  Och från där har det bara gått åt ett håll – så till den milda grad att USA egentligen inte har nån regering utan det är en militär och finanselit som styr i bakgrunden.

 9. 9

  Jag har protesterat emot TTIP sedan jag först hörde talas om detta gräsliga ’avtal’ – och skriver på så många petitioner som möjligt ..har blivit ett stort antal!! Även gått i ett demonstrationståg i UK i somras..

  Man finner petitioner bl a på nätet (sök på: petitions against TTIP):
  — Home – Stop TTIP Stop TTIP
  https://stop-ttip.org

  — against TTIP and CETA. 3-Minute-Info. … The self-organised European Citizens’ Initiative Stop TTIP collected signatures from 7 October 2014 to 6 October 2015.

  — 38 Degrees | Vince Cable: Fix or scrap TTIP
  https://secure.38degrees.org.uk/page/s/vince-cable-fix-ttip

  — The petition text: Dear Vince Cable and the UK TTIP team, Please fix or scrap the Transatlantic Trade Investment Partnership (TTIP). If TTIP passes as it is now, it …

  — PETITIONS TO SIGN: STOP TTIP/TAFTA & THE TPP.
  occupylondon.org.uk/petitions-to-sign-stop-ttiptafta-the-tpp

  — People have cautioned against petition fatigue, but please consider adding your name to the petitions below. European Union MPs need to know that they are acting…

  … … … …

  Jag är förundrad över hur många som fortfarande inte reagerar på, eller ens känner till, detta fruktansvärda ’förslavande’ handelsavtal!! :O

  Jag vurmade för bildandet av EU ..suck – det var då det!! Inte ett enda EU-land har någon talan där ..allt styrs av ’rådgivare från internationell storfinans’.. – och korruption är bara förnamnet!! Usch!! 🙁

 10. 10
  Kenneth Thorberg säger

  @ I like Neil Young

  Ja , nog hade Reinfeldt rätt om ”det sovande folket”.

  Vad han glömde I sammanhanget är att berätta om ” det SÖVANDE folket” , dvs om honom själv
  och hans gelikar.

 11. 11

  @ Kenneth Thorberg:
  ”det SÖVDA folket” och media hjälper gärna till!

 12. 12
  Docent Göran säger

  @ ByPass x2:

  Tack för en intressant länk!

  Jag har nu sett hela videon och synen på klimatet bekräftar väldigt övertygande min egen syn på ’obefintliga’ klimatförändringar och att det verkligen finns en ’ohelig’ agenda inom etablissemanget i klimatfrågan.

  Vad jag själv dock inte ställer upp på är att det skulle vara frågan om någon ’vänsteragenda’ utan det är nog som Lars Bern är inne på istället fråga om de mest ’råa’ kapitalistiska krafterna vi kan tänka oss som ligger bakom detta. Här kan vi verkligen tala om en ulv i fårakläder men där fåret i denna video till min stora sorg på ett nästan tröttsamt sätt utmålas som själva skurken. Vilket lyft det hade varit om föreläsaren hade avhållit sig från de ständiga harangerna om en kommunistisk världskomplott.

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  @ ByPass x2:
  Njae jag vet inte vad jag ska säga om Monckton riktigt förutom att han verkar extremt rapp i kolan och är oerhört rolig. Han har säkert också rätt i sak när det gäller denna fråga. Men han verkar ha en agenda, han skjuter lite från höften i alla möjliga ämnen verkar det som. Då är ju Dr Greer betydligt mer sammahållen, tydlig och klar i sina förklaringar tycker jag. Och han har ingen Agenda förutom att förklara för oss alla att vi blivit grundlurade av det det kleptokratiska militärindustriella komplexet, som i nuläget givetvis också kan översättas till dom flesta andra stora näringsgrenar, mat jordbruk och medicin inkluderat – eftersom en liten procent äger det mesta här på jorden. Fri energi löste man enligt Dr Greer på 1930-40 talet nånstans, Cancerbot hade man t.ex på 60-talet. Man sitter och håller på dessa grejor medvetet eftersom det skulle innebära slut på Olja, Gas och Kol som enligt Dr Greers kontakt på Goldman Sachs är värt runt 300 triljoner dollar.

 14. 14

  Ja, det här blev ju inte särskilt mkt om vare sig LCHF eller Kolloidalt silver, men ibland far pennan bara iväg på egen hand… Ber så mkt om ursäkt för det oxo…
  När jag läste kommentarerna så gick tankarna till Margot Wallström, är det inte så att hennes motståndare nu försöker använda en skitsak för att trycka till henne. Jag tycker (Utan att vara socialdemokrat ) att hon är en av våra ärligaste politiker med gott om sunt förnuft.

 15. 15

  @ Lennart:
  Kanske är det så att hon är en av våra ärligaste politiker, men det verkar vara så här också:
  https://runelanestrand.wordpress.com/2016/01/19/miljonaren-margot-wallstrom/

 16. 16
  I Like Neil Young säger

  Ja det här är jättemärkligt egentligen men här ser man med tydlighet hur man prioriterar ”skitsaker” i pressen bara för att det ger rubriker och är ytterst lättplockade poäng hos en majoritet av befolkningen som hålls fast i ignorans av samma press och TV.

  Vi kan göra följande tankeexperiment – det är 10 år framåt i tiden – du bor i , låtsäga , Ånge, Västernorrland. Du blickar bakåt i tiden – vilka händelser har påverkat dig och din situation tror du?
  Att Margot Wallström hade tjänat 27 miljoner under sin politikerkarriär och haft ett halvskumt lågenhetskontrakt i Stockholms innerstad – eller att vi fick TTIP och GMO?

 17. 17
  Lars Henrik säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Att Margot Wallström hade tjänat 27 miljoner under sin politikerkarriär och haft ett halvskumt lågenhetskontrakt i Stockholms innerstad – eller att vi fick TTIP och GMO?

  Bra exempel tycker jag!

 18. 18
  ByPass x2 säger

  Synd att några fastnade på Monktons benämning ”lefties” – jag själv tolkar dem som kod-ord för den ljusskygga grupp/de obskyra individer vilka håller i trådarna ”bakom draperiet” och driver världen mot NWO. Själv använder jag i detta sammanhang ”gänget” för dessa individer vilka ogärna syns i officiella sammanhang.
  I kommentarerna här, nämns bl.a. Goldman Sachs och ”finanselit” – och därmed börjar vi närma oss kärnan. Några riktigt stora och kända personer i det ljusskygga ”gänget” är t.ex. herrarna Soros och Rothschild. ZOG är en annan vanlig summering för detta världsomstörtande ”gäng”…

  (Beklagar den sena additionen — för nu har väl temat svalnat… Ska försöka titta in här lite oftare… 😉 )

 19. 19
  Lars Henrik säger

  Hälsoförsämring bland vita i USA värre än man trott

  Andelen vita amerikaner som dör i arbetsför ålder ökar, till skillnad från trenden i andra etniska grupper och i andra rika länder. Och hälsoförsämringen är mer omfattande än man tidigare trott, visar en ny studie.

  Den bakomliggande förklaringen tros vara att vita amerikaners socioekonomiska ställning har urholkats i förhållande till andra grupper.

  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/halsoforsamring-bland-vita-i-usa-varre-an-man-trott/

  Vid sidan av drogöverdoser och alkoholism, som nämns i artikeln, kan ju en försämrad ekonomi följd av en försämrad kost vara en orsak. Kanske äts mer billig industrimat då? Men varför sker inte denna försämring i andra ännu mer utsatta grupper i det amerikanska samhället och varför skedde trendbrottet just 1998?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa