Folkmotion om kostråd?

Debattartikel i DN: Låt folket lägga förslag till riksdag och kommun.

Om det förslaget går igenom kan vi skriva motioner om kostrekommendationer och om kost till förskola, skola och äldrevård.

 

Comments

 1. 1

  ”Folkmotion.
  Enskilda bör kunna väcka förslag till riksdagen, kommun- och landstingsfullmäktige. Man ska kunna lägga upp en motion på en central webbplats. Får den stöd av en procent av de röstberättigade ska den behandlas på samma sätt som förslag från folkvalda, skriver Olle Wästberg och Daniel Lindvall, Demokratiutredningen.”…

  Vad ska man tro om det? Kan vara både bra och dåligt. Medborgarförslag kan vem som helst lämna i dagens läge, även det ryms inom bra och dåligt.

 2. 2

  2014 års Demokratiutredning: SOU Statens Offentliga Utredningar
  https://demokratiutredningen.info/


  Välkommen

  I juli 2014 tillsattes en utredning med syfte att analysera behovet av och utarbeta förslag till åtgärder för att öka och bredda engagemanget inom den representativa demokratin och för att stärka individens möjligheter till delaktighet i och inflytande över det politiska beslutsfattandet mellan de allmänna valen.”…

 3. 3

  I stort sett alla motioner lagda av riksdagsledamöter hamnar i papperskorgen. Det skulle säkert folkmotioner också göra. Men ändå tycker jag det är bra med ett system där folk engagerar sig och försöker påverka. Jag röstar JA till dessa motioner.

 4. 4

  forts…

  …”Den 18 januari lämnar vi vårt betänkande till demokratiminister Alice Bah Kuhnke på en presskonferens i Rosenbad klockan 13.00. Då publiceras också betänkandet på regeringens webbsida och vår egen. Samma dag klockan 16.30 anordnar vi ett seminarium för allmänheten tillsammans med Studieförbunden där utredningens förslag och analyser presenteras. Efter den 18 januari upphör utredningens arbete.”…

 5. 5

  forts…

  ”18 januari. Folkrörelser och civilsamhälle: Hur blir demokratin mer jämlik?

  Stockholm. Den 18 januari lämnar utredningen sitt betänkande till demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Efter överlämnandet anordnar vi tillsammans med Studieförbunden ett seminarium som är öppet för allmänheten där betänkandets innehåll står i fokus. Kom och ta del av och diskutera förslag och idéer om hur demokratin kan bli mer jämlik!

  Under seminariet kommer de tidigare demokratiministrarna Britta Lejon, Mona Sahlin, Jens Orback och Birgitta Ohlsson att ges möjlighet att kommentera betänkandet innehåll. Paneldeltagare från folkrörelser och övriga civilsamhället kommer också att delge sina perspektiv. Panelister är Ida Östensson (Crossing Boarders och Fatta), Maria Johansson (Lika Unika) samt Seher Yilmaz (Rättviseförmedlingen). Seminariet modereras av utredare Olle Wästberg. Klicka här för att komma till facebookeventet.

  Mer information kommer framöver.

  Tid: 16:30 – 18:30
  Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm
  Anmälan: https://simplesignup.se/event/68511

 6. 6

  @ Arvid:
  Att betrakta kapitalets spinndoktorer i denna fråga är sannolikt meningslöst.

 7. 7

  Sedan 2014 finns Hälsopartiet.

  Videon på öppningssidan är väl värd att se och lyssna igenom.

  Äntligen finns det ett parti som har att värna om folkhälsan som prio ett – och som prio två att frånta bankerna rätten att nyproducera pengar vid utlåning ur tomma intet – till förmån för att Riksbanken skall vara den enda bank som skall stå för den nödvändiga nyproduktionen av pengar.

  Att se till att Hälsopartiet blir ett Riksdagsparti – kan vara det enklaste och snabbaste sättet att förändra det som är åt h-e i dags dato i Sverige – avseende felaktiga kostråd, nationalekonomi osv.

 8. 8

  SR reportage: Folkmotioner
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6347812

  Risken finns att det blir ett antal motioner som behöver skattefinansieras!

 9. 9

  Josef Boberg Skrev:

  Sedan 2014 finns Hälsopartiet.
  Videon på öppningssidan är väl värd att se och lyssna igenom.
  Äntligen finns det ett parti som har att värna om folkhälsan som prio ett – och som prio två att frånta bankerna rätten att nyproducera pengar vid utlåning ur tomma intet – till förmån för att Riksbanken skall vara den enda bank som skall stå för den nödvändiga nyproduktionen av pengar.
  Att se till att Hälsopartiet blir ett Riksdagsparti – kan vara det enklaste och snabbaste sättet att förändra det som är åt h-e i dags dato i Sverige – avseende felaktiga kostråd, nationalekonomi osv.

  Intressant. Som alla partier har Hälsopartiet bra och dåliga punkter.

  Hälsopartiet har en mycket bra och genomtänkt penningpolitik.

  Hälsopartiet har en rimlig nivå på flykting och biståndspolitik.
  Kostnaden för flyktingmottagning 1% och bistånd 1%. Totalt 2% av BNP.

  Hälsopartiet tar inte upp överbefolkningen som ett av de stora humanitära grundproblemen trots att forskare är mycket eniga om problemets allvar. Ej heller fastställer hälsopartiet vilken folkmängd som är hälsosam för Sverige.

  Att Hälsopartiet vill förbjuda NATO-övningar på svenskt territorium är bra. Kärnvapenkrig är bevisligen ohälsosamt att deltaga i.

  Att Hälsopartiet vill ut ur EU och in i EFTA är bättre är EU-apparaten, men att de vill ha frihandeln kvar är dåligt för miljön eftersom frihandel ökar mängden onödiga transporter.

  Svårigheten att placera Hälsopartiet på höger-vänster-skalan är dåligt. Att jämställdhet och jämlikhet inte nämns är dåligt.

  Att Hälsopartiet inte är öppet för valsamverkan är dåligt för de som tänker rösta på partiet. Risken att kasta bort sin röst såsom FI gjorde, få 3,5% av rösterna men noll mandat, är överhängande. Där vet jag att vi är eniga Josef. Vi tjatade både du och jag på Gudrun som inte lyssnade på visdom.

  Miljöpolitiken är stort sett utmärkt även om ”chemtrail-politiken” givetvis bör utgå från bevisat material såsom Agent Orange, USAs dokument om att kontrollera vädret, jordbrukens giftbesprutningar från flygplan etc., INTE okulär besikting av kondensstrimmor. Annars blir det snabbt foliehatt-stämpel.

 10. 10

  Oh yeah nu snackar vi äkta demokrati

 11. 11

  Det behövs ”Folkmotioner” om äldrevården!

  Vittne till vanvård – ny bok av Sebastian Lönnlöv: ”Varje dag är en vårdskandal”
  I den personliga debattboken Varje dag är en vårdskandal formulerar före detta tim­vikarien Sebastian Lönnlöv (född 1988) sina erfarenheter av vardagsverkligheten på två stora omsorgs- och demensboenden. Skillnaderna mellan det kommunala och det privatägda är inte stora.
  https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article22125137.ab

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa