Briffa om mättat resp omega-6-fett

Ett inlägg av John Briffa: New data from old study…
Det är studien Sydney Diet Heart Study som i uppföljning visar att de som ersatt mättat fett med omega-6-oljor drabbades av mer total död och hjärtkärldöd.

Espen Rostrup i Norge har skrivit om samma studie.

 

Comments

 1. 1

  Den norske hjertelegen Espen Rostrup har også skrevet om de nye data fra denne studien

  https://espenrostrup.com/2014/06/23/omega-6-sydney-diet-heart-study/

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ Jørn M. Vikse:
  Tack! Jag länkade in i mitt inlägg.

 3. 3
  Docent Göran säger

  Tack för länken till denna studie! Det var precis vad jag behövde 🙂

  (För övrigt tycker jag det är så många intressanta trådar som Annika skapar nuförtiden.)

  Jag har inte sett studien tidigare men siffrorna är väldigt övertygande när det gäller förtida död om man äter mer omega-6 på bekostnad av det mättade fettet om man hamnat i farozonen och drabbats av en dokumenterad hjärthändelse. När man nu jämför denna seriösa studie med David Iggmans avhandling som ”bevisar” de officiella kostråden om att omega-6 är nyttigt och mättat fett är skadligt för hjärtat vill jag egentligen bara gråta.

  Hur kan en forskningsgrupp som på ytan verkar vara så seriös hamna så långt bort från det jag själv ser som vetenskap undrar jag nu och speciellt som jag inte kunde se några deklarerade jäv. Vad det då tyder på är en totalt korrupt medicinsk forskarvärld som i sin medeltida religiös anda ägnar sig åt hårklyverier för att verkligen bevisa existensen av icke existerande fenomen av typen ”hur många änglar som får plats på en nålspets”.

  Jag har förresten precis kommit hem efter att idag hållit en LCHF-föreläsning inför en entusiastisk grupp pensionärer där jag poängterade just farorna med omega-6 för kärlhälsan. Gruppen, som för övrigt kallar sig för ”Fläskligan”, samlas på tisdagar i Folkets Hus i Trollhättan då restaurangen serverar stekt fläsk med raggmunk.

  Efter dagens föreläsning verkade nu alla, inom denna väl sammanhållna grupp, vara inriktade på att satsa stenhårt på LCHF. En av mina mer lyckade föreläsningar måste jag säga. Där fick jag verkligen mycket ’positiv energi’ tillbaka som man brukar säga. Vi får se hur det går när vi nu träffas om en månad igen för då jag ska hålla en ny föreläsning i Hippokrates anda ”Först av allt inte skada” och som tar upp läkemedelsbolagens kriminalitet.

  Jag har också gjort en lång lista på ämnen som jag kan föreläsa om framöver och med en så här entusiastisk grupp kan detta bara bli bra.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa