Doktor Mikael om viktnedgång

För en stund sedan var det ett program på kanal Sjuan, med doktor Mikael Sandström: Så blir du av med onödiga kilon, där man avhandlade olika kostmetoder för viktnedgång.
Det var det gamla vanliga med kalorier in och ut – men det var frapperande fritt från varningar om att mättat fett är farligt. Mikael sade att var och en får prova sig fram till vilken metod som fungerar för den, och sen hålla kvar vid den livet ut. Det var ganska bra tycker jag.
Ann Fernholm och Lindha Vikström (Halva Lindha) var mycket bra i programmet.

 

Comments

 1. 1
  Hanveden säger

  Doktor Mikael Sandström och alla andra kan läsa här om ketogen kost för att komma till rätta med övervikt.

  Från 1953: https://ajcn.nutrition.org/content/1/5/343.full.pdf

  Länk från en kommentar av Snusmumrik hos Kostdoktorn.se

  mLCHFh B-) .

 2. 2

  Ann Fernholm var saklig som vanligt till skillnad från VV damen som mest pratade för att värva betalande kunder för framtiden, dom som ringde in via Skype blev nog inte mycket klokare ex hon som vill få bort valkar runt midjan, finns bra övningar för detta ex ”Russian Twist” jobbig som tusan men ger bra resultat. På tok för lite snack om socker/kolhydrater och mjölets påverkan. Och som vanligt vilka dök upp i reklamen jo margarinmaffian Lätta, sockerdrycken Proviva snacka om att industrin styr vår hälsa till de sämre. På nått sätt kändes det som vinnaren av Biggestlosers gått upp i vikt såg inte direkt slimmad ut idag.

 3. 3

  Hej Annika
  Länken finner du här i bifogat inlägg.

  Synd att det inte framkommer att ordet diet är kosthållning.

  Programmet i sig var bra men ser att kritiken rasar in i olika flöden.. Det som är synd ör att det stoppar in så mycket i programmet de berättade hur en livsstilsförändring görs på olika sätt men det som bör visas är ju tydlighet i huret. Dessa 3 diet damer skulle ju istället handfast berättat hur en matdag kan se ut med motion o träna tanken attityden. många vet ju inte vad är det för mat vi blir mätta av då det är olika för oss alla på olika sätt. så vi som är kunnig i branchen ser ju med andra ögon sitter de o vill ha tips så ser jag att kritiken ligger där i mycket.

  Länken ligger här, kan vara stökigt då sidan är under stor uppdatering.
  https://www.levdittliv.se/gastric-bypass/tv-4-nyhetsmorgon-om-overvikt-med-doktor-mikael/

 4. 4
  siv wetterberg säger

  Jag såg programmet. Bra tyckte jag, inga pekpinnar. Jag fortsätter med LCHF och potatismjöl Det har hjälpt med MYCKET. Det är bra att ”någon” kollar åt oss. Trevligt att se och höra Ann få lite tid
  Siv

 5. 5

  Säga, att ”den diet är bäst som man kan följa”, är en stor förenkling. Om man kan följa en diet som är avgjort ohälsosam är det bra? Beroendeframkallande? Fylld med socker, som leder till hjärt- och kärlsjukdom?Leder dieten till man uppnår sina mål? T ex normal vikt och god hälsa?

  Då måste man gå in på flera olika frågor, och då ligger LCHF bra till för de flesta, Så då är det vettigt att sätta sig in i hur man äter LCHF, och vad det innebär. Vad kan bli problem osv, osv.. , och sedan prova den. Om det inte fungerar, så får man diskutera det med andra, och finna ut hur man skall gå vidare. GOD FORTSÄTTNING!

  PS. Einstein lär ha sagt förenkla så långt som möjligt.Men inte längre.

 6. 6
  foie gras säger

  Tycker inte man ska se LCHF som en diet. Det är en livsstil att aldrig lägga av med. Och som blivit min stora glädje och trygghet . Om sånt får räknas.

 7. 7
  Lena i Umeå säger

  Måste få kommentera VV-kvinnans ”hela familjen kan äta samma”. Det finns inget (utom allergier) som säger att inte alla kan äta samma när man äter LCHF. Min syster har bevisat många gånger att det går utmärkt att bjuda på festmåltider i LCHF-stil utan att någon behöver bli besviken.
  Korv med mos blir utmärkt om man köper kvalitetskorv och gör blomkålsmos.
  Pizza med en botten av riven ost och ägg är jättegod.
  Lätt förvälld strimlad vitkål och köttfärssås fungerar bra istället för pasta och dito.
  Min Janssons frestelse gjord på rättika fick betyget ”godare än den vanliga” på julafton.
  Osv, ni som läser här känner till det här.

  Sen tycker jag att Anns kommentar om hälsa var oerhört viktig. Även om kilona inte ”smälter bort” är LCHF en kost som är bäst för hälsan anser jag.

  På temat att den diet är bäst som man följer: jag är övertygad om att för de allra flesta är det LCHF.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa