GOTT NYTT ÅR!

Jag har fått en massa gratulationer på födelsedagen (jag fyller 67 idag), och Gott nytt år.

Tack för gratulationerna, och Gott Nytt År till alla er också!

 

Comments

 1. 1
  Camilla p-a säger

  Åh, grattis på födelsedagen och gott nytt 2016! 😀

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Då är det på sin plats med ett stort GRATTIS till Annika och Gott Nytt till alla!!

 3. 3

  Grattis ! – och Gott slut och Gott Nytt År ! 🙄

 4. 4
  ByPass x2 säger

  Stort GRATTIS på Din egen dag!

  Samt en stor ELOGE för din eminenta sajt vilken hjälpt bl.a. mig själv (och säkert många andra) till bättre hälsa tillika större kunskap om hur viktigt det är att tanka med rätt bränsle.

  Och Gott Nytt LCHF-År på dig…

 5. 5

  ByPass x2 Skrev:

  till bättre hälsa tillika större kunskap om hur viktigt det är att tanka med rätt bränsle.

  En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp. Thats it.

 6. 6

  Happy Birthday and Happy New year !
  Och tack för allt du har gjort och gör för oss andra genom bloggen här!

  Läser just om Nina Teicholz ”The Big Fat Surprise”, en bok som verkligen behöver översättas till Svenska under nästa år så att t.ex. de som jobbar på SLV och dietister m.fl lätt kan läsa vilka sammelsurium dom nya Amerikanska lättmatsråden från 1980-talet baserades på. Råd som SLV fortfarande idag följer (i stort).
  Man visste redan då att man inte hade vetenskaplig grund men betraktade det som oväsentligt eftersom man också ”visste” att alla problem kom från kolesterol och mättat fett; enkelt, bara genom att blunda för allt som inte passade in. Dubbelsuck !

 7. 7

  Grattis och gott nytt år!

 8. 8
  Docent Göran säger

  Grattis!

  och

  Gott Nytt År!

  Till dig och alla dina supportrar.

 9. 9
  Birgitta Didrikson säger

  Grattis och Gott Nytt År!

 10. 10
  Lars Henrik säger

  Återigen grattis Annika och ett gott nytt år till er alla!

 11. 11
  Gunnar Lindgren säger

  Grattis Annika!
  Gunnar Lindgren

 12. 12
  Sadiye Us säger

  Grattis och gott nytt år!
  Önskar
  Sadiye

 13. 13
  Thomas Jansson säger

  Grattis & Gott Nytt År!

 14. 14

  STORT LCHF-Grattis!

 15. 15

  Grattis Annika och Gott Nytt År till Alla!

 16. 16

  Grattis Dr. Annika och ha nu ett riktigt gott nytt år.
  Jimmie Engelbrektsson

 17. 17
  Rolf Löfgren säger

  Grattis och ett Stort Tack
  för allt som Du gjort för allas vår hälsa.
  Gott Nytt År och jag hoppas att
  2016 blir ett riktigt friskhets år.

 18. 18
  Lars Pekkala säger

  Instämmer i gratulationerna

 19. 19
  Ingvar Bergdahl säger

  Grattis på din DAG och Gott slut och Gott Nytt År !

 20. 20
  Sandy Jonsson säger

  God fortsättning på 2016

 21. 21

  Stort Grattis och GOTT NYTT 2016 instämmer i allt från föregående talare…

 22. 22

  Grattis i efterhand och God Fortsättning på 2016 önskar jag dig Annika, Sveriges modigaste kvinna som utan tanke på dig själv gjort så stora uppoffringar för att andra ska få chansen till ett friskare liv! Ovärderligt!

 23. 23

  Stort grattis från oss alla i Smarta Diabetiker! Tack för allt du gjort och gör för folkhälsan.

 24. 24

  Gott Nytt År och Gott Nytt Levnadsår önskar jag dig! Hoppas du känner mycket värme och många goda tankar strömma till dig från alla som har dig att tacka för ett friskare och bättre liv! Hurra för dig!

 25. 25

  Grattis i efterskott och gott 2016!

 26. 26
  Lars Bern säger

  Med önskan om att du skall orka fortsätta din folkupplysning och kamp för en bättre hälsa önskar jag dig en god fortsättning på det nya året. Du är något så sällsynt som en viktig människa som gör skillnad åt det goda hållet i ordets rätta bemärkelse.
  Låt oss kämpa vidare på alla fronter!
  MVH/Lars

 27. 27

  God fortsättning, grattis i efterskott, Annika, och en lyckönskan om ett fint 2016.

  För mig blir det 7e året sen jag började med LCHF efter Annikas föreläsning i Östersund. Jag har blivit piggare och starkare för varje år sen dess. I stort sett problemfri från min värk och trötthet från fibromyalgi, migränfri och ett livs krånglande mage har blivit glad och snäll.

  Många känner nog till att jag matbloggat under de här åren och skrivit några kokböcker, bland annat LCHF för seniorer tillsammans med just Annika. Tyvärr är den slutsåld, men finns på biblioteken och är utgiven på engelska. Nu i år kommer den också på tyska.

  Jag har nu som nyårslöfte bestämt mig för att dela med mig av ett recept varje dag på min blogg, för att inspirera fler att äta sig till en bättre hälsa.

  Har fått många förfrågningar om jag inte kan börja en nätkurs med recept och tips hur man kan må riktigt bra på min variant av LCHF/Paleo. Men det räcker med alla andra som tar betalt för den rådgivningen, jag vill inte konkurrera med dem.

  Jag kör hellre så här och hoppas kunna sälja nån kokbok mellan varven istället 😉

  Kopiera den här länken så hittar du det första receptet eller sök bara på min blogg Birgitta Höglunds mat på Google:

  https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/01/schnitzel-med-blomkalspure-och-tomatsmor/

 28. 28

  Du ska ha ett jättestort tack för att du trots hårt motstånd och egna försakelser hjälpt så många av oss att bli mindre och friskare. Och må dina kommande år bli många och friska. Grattis!
  Skulle vi tidigare allt mer svällande personer inte fått hjälp in på den rätta vägen så kanske det hade gått som länkinslaget berättar https://www.rt.com/uk/327586-obesity-crisis-firefighters-rescue/

 29. 29
  Konsument i Sverige säger

  GOTT NYTT ÅR med Köttbullstävling! Kanske kan va nåt?

  Köttbullstävling 2016 hos Gröna Gårdar:
  https://www.gronagardar.se/kottbullstavling/?utm_campaign=K%C3%B6ttbullsrecept_2015_2jan&utm_medium=email&utm_source=getanewsletter

  ”Har du Sveriges bästa köttbullsrecept?”

  Jag har inte det, men äter gärna köttbullar.

 30. 30
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Grattis i efterskott önskar en trogen följare!!!

 31. 31

  Grattis och gott nytt år Annika.

 32. 32

  God fortsättning…!

  Här en artikel ur Läkartidningen om marknadskrafterna runt osteoporos, i och för sig inte direkt LCHF, osteoporos och insulinresistens är knutna till varandra!

  https://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2015/12/Forskare–marknadsforare/

  Ger bra illustration till hur läkemedelsindustrin manipulerar läkarna.

 33. 33
  I Like Neil Young säger
 34. 34

  Detta är väl en god inledning på det nya året:
  https://journal-neo.org/2016/01/03/victory-in-paris-vs-monsanto-gmo-cabal/

 35. 35
  Docent Göran säger

  tipp Skrev:

  Detta är väl en god inledning på det nya året:

  Jag håller med!

  De infama påhoppen på den oerhört välrenommerade forskaren Séralini från vårt GMO-vänliga etablissemang är ju något alldeles horribelt för varje hederligt tänkande människa som börjar titta närmare på denna stinkande affär. Samma sak drabbade förstås den skotske forskaren Pusztai tio år tidigare men vad jag vet har Pusztai ännu inte blivit rentvådd.

  Att Séralini har fått rätt mot detta förtal i högsta instans är däremot en klar seger för vetenskapen om kostens betydelse för vår hälsa och samtidigt ett enormt bakslag inte bara för Monsanto utan för alla som hävdar att GMO-växter är ofarliga för vår hälsa på lång sikt.

  Själv står denna korruption som genomsyrar livsmedels- och läkemedelsindustrin mig idag helt upp i halsen. Men all korruption måste någon gång nå vägs ände och det är när den uppenbara katastrofen för samhället är ett faktum.

  För oss som är intresserade av denna livsviktiga fråga finns bl.a. en FB-grupp ”Vi som vill göra Sverige till en GMO-fri zon!”

  https://www.facebook.com/groups/174170122748351/

 36. 36
  Docent Göran säger

  Och nu kanske lite mer positiva tongångar 🙂

  En av mina favoriter är Mercola som inte bara står för en LCHF-linje utan också förespråkar alternativmedicin. Han har ofta intressanta intervjuer med personer som är engagerade i den typen av frågar.

  I den senaste bloggen intervjuar han en vegetarian som samtidigt är boskapsuppfödare – en intressant kombination!

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/03/sustainable-meat-production.aspx?e_cid=20160103Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20160103Z2&et_cid=DM94382&et_rid=1293522747

  Den boskapsskötande vegetarianen heter Nicolette Hahn Niman och har just skrivit en bok som nog kommer hamna i min bokhylla om ett tag ”Defending Beef: the Case for Sustainable Meat Production”

  Det handlar förstås om djur som hela tiden får beta gräs och om hur man kan förbättra miljön och klimatet genom att bedriva boskapsskötseln enligt Alan Savorys så att jordens humustäcke återställs.

  I USA är detta med gräsbetat kött en växande trend idag medan kött som produceras i de hemska djurfabrikerna är på nedgång och detta är något positivt att se fram mot under åren som kommer.

 37. 37

  Docent Göran Skrev:

  Det handlar förstås om djur som hela tiden får beta gräs och om hur man kan förbättra miljön och klimatet genom att bedriva boskapsskötseln enligt Alan Savorys så att jordens humustäcke återställs.

  Jo… – Göran – Allan Savory är väl värd att uppmärksamma: Hur man får öknen att grönska och reverserar klimatförändringen.

  MÄNSKLIGHETENS FRAMTID HÄNGER PÅ KORNA: …och vi behöver först skämmas, sedan be dem om ursäkt och lova bättre respekt för vårt 8000 år gamla samarbetsavtal”, skriver Jörgen Andersson.

  När kor och andra betesdjur får uttrycka sig naturligt, samspela med gräs, svampar och mikrober som miljoner år av evolution lärt dem, då pumpas koldioxid från atmosfären ner i matjorden som därmed blir mer mullrik och bördig för varje år som går.

  Utan betande djur bryts det här samspelet och mullhalten sjunker, med ökande koldioxidhalt i atmosfären som resultat.

 38. 38
  Susanna säger

  Grattis och god fortsättning!
  Mvh Susanna Henerud

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa