Lungcancer ökar hos icke-rökare

Artikel i Netdoktor.se.
Lungcancer ökar alltså hos icke-rökare. Forskarna vet inte varför.
Jag kan inte se i resonemangen att de har beaktat förändringar i kosten. Den fettsnåla kosten med mera kolhydrater och industrikemikalier, och vegetabiliska omega-6-fetter, har tillkommit de senaste decennierna. Även statinerna och andra läkemedel har tillkommit.

 

Comments

 1. 1

  Vi blir allt känsligare för mögel och svamp. Störs mag-tarmfloran med övervikt mot dålig flora så störs även lungorna, ledande till astma, cystisk fibros, ABPA och cancer.

 2. 2
 3. 3

  Off topic – mycket bra & viktig artikel av Aseem Malhotra i Edingburgs Universitets tidning.
  länk: https://www.ed.ac.uk/alumni/services/profiles/graduation/2000s/aseem-malhotra

  När liknande självtänkande svenskar lyckas komma igenom vår medicinutbildning kommer utvecklingen mot något bestående ske betydligt snabbare än idag.

 4. 4
  Ulf Pohl säger

  Cancer är ju en systemsjukdom som förutsätter överdrift på socker,insulin så att hela homeostasen kommer ur balans. Om man sedan röker eller blir ”berökt” gör nog saken värre men orsaker inte cancern. Se kitavastudien. Man får söka epigenetiska förklaringar samt optimera immunförsvaret och minimera alla belastningar som Annika är inne på.

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Det kan ju också handla om något eller några av de kemikalier som vi berikat vår miljö med under senare decennier. Kemikalieindustrin har inte direkt saknat uppfinningsrikedom när det gäller sådant. Tänk bara på lösningsmedel i plaster, flamskyddsmedel i allt från kläder till datorer och, i Sverige, en ökad mängd partiklar från dieselmotorer. Allt detta drar vi ned i våra lungor.

 6. 6

  Intressant föreläsning av professor Ingemar Ernberg, Integrativ medicin:
  Cancerceller tycks älska socker – Otto Warburg hade rätt…
  https://integrativ-medicin.se/portfolio/cancerceller-tycks-alska-socker-otto-warburg-hade-ratt-for-90-ar-sedan/

 7. 7

  Personligen är min gissning att det handlar om Omega 6 oljor i alla dess former.

 8. 8

  Jag är rökare sedan 1956 – och jag har ej lungcancer.

  Men jag äter ju artegen LCHF-kost sedan mer än fem år tillbaka – och skulle icke-rökarna göra det också – så kan jag ej annat än tro att lungcancerkurvorna skulle vända nedåt.

 9. 9
  Cristina Kronlund säger

  Vilka teorier finns om KOL, det är ju också en svår lungsjukdom. Läste någonstans att den
  bl a beror på avsaknaden av ett protein, ett arv från vikingarna, eller beror på tungmetalller.
  Någon som vet?

 10. 10

  Vid lågfettkost bör många möjlighter till försvar försvinna. Och när fettet ersätts med socker bör katastrofen bli total. Svensk studie visade att de som använde mycket frukt och grönt tillsammans med feta mjölkprodukter halverade sin risk för allvarlig hjärtsjukdom jmf med utan frukt och grönt. Men lade man frukt och grönt till en lågfettkost (endast lätta mjölkprodukter a la SLV) dubblades risken för hjärtsjukdom! Siffrorna för frukt och grönt plus fett var 3% allvarlig hjärtsjukdom/död medan frukt och grönt med lättprodukter visade hela 13% , 400% större utfall alltså.¨¨
  (30 per 1000 jmfört med 130 – oerhörda förluster och lidanden tack vare SLV mfl.)
  Att studien som t.o.m refererades i Läkartidningen inte uppmärksammades trots risker liknande rökningens är obegripligt.
  Hur detta relaterar till cancer vet jag dock inte ännu.

 11. 11
  ByPass x2 säger

  Förutom det alla skribenter redan påtalat finns även följande exempel på tveksamma produkter de flesta har daglig närkontakt med:
  • Parabener i schampo, tvål och kosmetika
  • Aluminium i deodoranter
  • Fluor i tandkräm
  • Amalgam i tänderna

  Dessa och denna tråds övriga nämnda ämnen är helt främmande för vår sedan årmiljoner förfinade fysionomi och ganska säkert destruktivt för våra kroppsfunktioners olika celler.
  Kombinerar man dessutom alla dessa ämnen/kemikalier med processad och sockerindränkt föda är det högst troligt att cellförändringar måste uppstå och leda till sjukdom och död.
  Sedan kan man även addera det bombardemang av all mikrovågsstrålning vi utsätts för var vi än befinner oss, i form av mobiltelefoni, RFID, dörröppnare etc.

  Egentligen är det ett underverk att det finns några överhuvudtaget som är hyfsat friska med tanke på den farliga miljö de flesta av oss tvingas leva i.

 12. 12

  ByPass x2 Skrev:

  Egentligen är det ett underverk att det finns några överhuvudtaget som är hyfsat friska med tanke på den farliga miljö de flesta av oss tvingas leva i.

  Sant – och frågan blir om ej den trådlösa tekniken är det mest hälsopåverkande idag – för det drabbas ju ALLA dygnet runt av – utan att direkt använda den själva – och oavsett var Wi befinner Oss = ej bara i tätt bebygda områden – utan även på landsbygden.

 13. 13

  Livet är ett enda stort experiment, vi utsätts hela tiden för nya saker som vi aldrig utsatts för tidigare. Josefs kommentar om alla radiovågor är en faktor. Aldrig tidigare har vi haft så mycket elektrosmog i vår miljö, allt skall vara trådlöst och många hem har en högre nivå av mikrovågsstrålning än det skulle innebära att bo rakt under en telefonmast. Alla kontor är fulla av sändare och stoppa sedan en modern telefon i innerfickan med Blåtand och WiFi igång samtidigt, intressant experiment, minst sagt.

  Lägg sedan till dålig mat och kemikalier i krämer, luft, mat, vatten. . . och Radon till exempel, medelvärdet i Svenska hus låg åtminstone för några år sedan på 130 och gränsvärdet i Tyskland är 100. . .

 14. 14

  För lite tid utomhus i friska luften. Fööör täta hus. Plaster och elektronik som avger kemikalier. Se denna pedagogiska film från Greenpeace. Ta bort hakarna [ ] först och sist och klistra in i din webläsare.

  [https://www.facebook.com/greenpeace.international/videos/10153376130273300/]

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa