Riskerar att dö av näringsbrist efter en GBP-operation

I Aftonbladet. När Anne vägde 130 kg opererades hon med Gastric by pass. Efter en tid fick hon buksmärtor och kräkningar. Läkarna har inte hittat orsaken till besvären. Hon får nu mat i en Peg-sond direkt in i tunntarmen, men får ändå svåra buksmärtor och kräkningar.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  läste artikeln och noterar det gamla vanliga när läkarskrået inte begriper: aldrig en sekund medge att man faktiskt famlar i mörkret i åtskilligt. Istället läggs ansvaret för det uppkomna på patienten och när det gäller kvinnor helst av allt på patientens psyke.

 2. 2

  Läkarna som fortsätter sälja de här osäkra operationerna som ”rutiningrepp mot fetma” borde åtalas för kvacksalveri. Att det finns fungerande kostbehandlingar försämrar deras fal ytterligare. Att socialstyrelsen inte ingriper mot dessa extrainkomster för peningsugna kirurger vittnar inte om en ansvarstagande myndighet.
  Hoppas på bättring 2016.

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Eftersom LCHF och periodisk fasta gör exakt samma sak som en GBP helt utan biverkningar förstår jag inte varför man skall skära i folk – håller med stenB här – borde vara ett straffvärde på minst 2 år,,,,

 4. 4
  Sadiye Us säger

  Läste artikeln, tyvärr är Anne en av de som har mycket otur. Jag har medlidande med henne och hoppas att hon kan få hjälp…

  Själv är jag GBP opererad 1996 då det inte var lika vanligt som det är i dagsläget. Operationen gjordes i landstinget. Jag har aldrig varit överviktig i mitt liv, men i samband att jag slutade röka och min fibromyalgi eskalerade, därpå astma med mycket annat runt omkring gick jag upp 30 kg på ett år. Detta resulterade i magmunsbråck och jag fortsatte att gå upp i vikt. Jag blev remitterad till mitt landsting där de skulle utföra operationen för mitt magmunsbråck samt GBP. 7,5 månader senare var jag 52kg lättare och under den tiden var jag inne med ambulans oräkneliga gånger för att få vätskeersättning intravenöst.

  Den nya vikten kunde jag behålla ca i 5 år innan den började trappas upp (+14kg) och sedan blev det jojo-bantning ända tills för 11 månader sedan.

  De första 12 åren efter GBP spydde jag dagligen och hade magvärk, åt för snabbt och för mycket – något min lilla magsäck inte klarade av. Därför var jag tvungen lära mig att äta på nytt. Första åren efter operationen fick jag bristningsvärk varje gång jag förtärde något och tarmarna sattes i rörelse. Med alla sjukhusruljanserna under åren lärde jag mig bli min kropps egen ” doktor” (lär mig fortfarande) Det är inte lätt……psyket tar stryk . Ingen uppföljning av min operation har skett, och jag har själv kontaktat vården när jag har blivit tvungen. Jag har tur trots allt, mina tankar finns hos Anne!

  Jag kan säga att jag har försökt följa bloggen i mån av tid (har vårdnaden av min mor) och försöker ta till mig goda råd exempelvis av Göran (askorbinsyra) EvaLi (Mg, har hittat i flytande form) och självklart av Dr Annika 🙂

  Äter som sagt LCHF sedan 11 månader tillbaka och jag trivs med mitt nya liv. Jag har skrivit här rådfrågat åt mors vägnar eftersom hon är med i denna resa som har hjälpt att få ner hennes sockervärden från 83 till 63 och tar idag betydligt mindre insulin än vad hon gjorde för 11 månader sedan. Jag tror på mitt nya liv med LCHF, tack Annika och tack till alla som skriver ! Mor sänder hälsningar och tackar också!

  Fortsätter att följa er 🙂
  Tack för ordet!
  God jul och gott nytt år till er alla!

 5. 5

  Vilka fantastiska experiment man utsätter sjuka människor för! Det var första gången jag sett att man försöker hjälpa en person, som utsatts för sexuella övergrepp med kirurgi (GBP)! Stackars krake!

  När det gäller posttraumatiskt stressyndrom lär vi få åtskilligt att reda ut med flyktingvågen från krig och elände. Man kan alltid hoppas att kirurgerna håller sig borta.

 6. 6
  Thomas Jansson säger

  @ Erling:

  Kirurgerna har ju ägnat sig åt olika kroppsdelar under åren som gått,,,,

  https://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9804/05/telegram/inrikes9.html

 7. 7

  Socialstyrelsen har ju godkänt LCHF för åratal sedan så man undrar ju varför sjukhusen inte har med den kosten i verktygslådan.

  ”rutiningrepp mot fetma” borde alltså börja i kylskåpet, inte i magen….

 8. 8

  Jag kände en som fick välja mellan sterilisering och bli utsläppt eller att förbli inspärrad. Kanske inte tvångssterilisering enligt lagen men så frivilligt val var det inte…

  Han sörjde sin barnlöshet i resten av sitt liv.

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  @ Ann:
  En mycket känd musiker & kompositör som blev tvångssteriliserad var Johnny Bode, han hann dock bli far innan. Han var i farten samtidigt med Karl Gerhard. Han hade lite ”hyss” för sig och fick skriva sin musik under pseudonym efter kriget – vill man läsa en ”mustig” biografi över ett tragikomisk geni, fullblodscharmör och obotlig kleptoman rekommenderas de två böcker som är skrivna om denna säregna man,,,,

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Johnny_Bode

 10. 10
  Docent Göran säger

  Thomas Jansson Skrev:

  En mycket känd musiker & kompositör som blev tvångssteriliserad var Johnny Bode, han hann dock bli far innan.

  Det var en intressant och berikande länk! Livet är komplext – inte bara LCHF.

  Kul att att du är tillbaka här hos Annika med dina ’kryddiga’ inlägg 🙂

 11. 11
  Thomas Jansson säger

  Jag roas av biografier, det skänker mig en viss tillfredsställelse att kunna konstatera att det finns långt tokigare folk än mig själv därute. Man kan väl i sammanhanget säga att jag också tillägnade mig en lång akademisk utbildning (teknisk fysik) huvudsakligen för att bevisa att jag inte var idiot – ta till exempel mitt examensarbete som bestod av att medelst Finit Element Metoden bestämma temperaturfördelningen i en ugnsstekt anka. Vi gjorde också ingående analyser på varför ett trumsolo låter helt annorlunda än en gitarr, oumbärliga kunskaper således.

  Nåväl, både Strindberg och Fröding är mycket intressanta personer men frågan är om inte Bode slår alla rekord i de mest märkliga händelser han fick vara med om (eller rättare sagt ordnade själv,,,).

  Tänk om den mannen fått bli chef på Livsmedelsvärket istället för att bli skamligt inhyst på dåtidens dårhus, då hade nog smör varit obligatoriskt – och säkerligen många andra kanske mindre nyttiga tillbehör,,,,

  Nätet är fullt av info om denna man – det är bara att börja läsa så blir den här helgen också intressant, notera att länken går till Sveriges Radio så detta är verkligt seriöst!

  Så God helg på er alla!

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1602&artikel=5233836

 12. 12

  Thomas Jansson Skrev:

  Kirurgerna har ju ägnat sig åt olika kroppsdelar under åren som gått,,,,

  Visst höll man på med lobotomi hos parkinson-sjuka personer också, för att få stopp på skakningarna?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 12 Erling:
  Det enda jag vet är stereotaktiska ingrepp, som är modern behandling, mot essentiell tremor.
  Mot Parkinsontremor finns typ av pacemaker i hjärnan som kan stoppa skakningarna. Inte lobotomi.

 14. 14

  @ Annika Dahlqvist:
  Ja, det är förhoppningsvis historia – något man kanske försökte med på 60-talet typ.

 15. 15
 16. 16
  Docent Göran säger

  RS Skrev:

  Komplikationer vid GBP
  https://www.annahallen.se/komplikationer-vid-gbp

  Detta var verkligen intressant att läsa och höjde verkligen min aktning för Anna Hallén igen som för ett par år sedan föll som en sten när hon tog avstånd från själva begreppet LCHF och samtidigt cyniskt erkände att detta var pga av rena marknadsföringsskäl. Nu taggar hon verkligen upp sig mot etablissemanget så det är uppenbarligen aldrig för sent för ’syndare’ (mot LCHF) att ångra sig och bli ’bättre människor’. Tankarna går till de våndor och ’ruelser’ som olika religiösa profeter berättar om.

  Otroligt intressant detta med ’mänsklig svaghet’ 🙂

 17. 17

  Docent Göran Skrev:

  föll som en sten när hon tog avstånd från själva begreppet LCHF

  Hennes senaste bok heter ”LCHF 2.0”, avståndet var inte längre än behovet!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa