Livsfarliga råd kan cirkulera i decennier

Ann Fernholm skriver om:
Agnes Wold skriver om hur felaktiga, kanske livsfarliga  livsstilsråd kan cirkulera i samhället i decennier, utan att någon gör någonting åt det.
Råd bör vara vetenskapligt grundade innan de ges till folket.

Vad gäller kostråd bör det göras objektiva behandlingsstudier som utvärderar olika koster, innan myndigheterna ger råd till folket.
Inte som nu när etablissemanget dömer ut LCHF utan att ens ha tittat på den kosten.

Vem eller vilka har ansvar för de kostråd som idag ges till diabetiker, som avråder från naturligt mättat fett och tillråder hög andel kolhydrater?

 

Comments

 1. 1

  Skrämmande! En lögn blir inte mer sanning bara för att den upprepas, däremot så upplevs den som en doktrin av gemene man. Hur ofta hör vi inte: Jag läste på löpsedeln,,,,,,,osv

 2. 2

  jala Skrev:

  Skrämmande! En lögn blir inte mer sanning bara för att den upprepas, däremot så upplevs den som en doktrin av gemene man. Hur ofta hör vi inte: Jag läste på löpsedeln,,,,,,,osv

  Ja, ungefär som texter i evangelierna, som tillrättalagts och redigerats för att tillgodose de makthavare som bestämde agendan efter att judarna besegrats av romarna år 60 e.Kr. T.ex. hur man marginaliserat och demoniserat Maria Magdalena. Sannolikt Jesus hustru, som dessutom födde honom mer än ett barn. Men hon framstår än idag allmänt som en botfärdig prostituerad fallen kvinna. Allt enligt de tongivande påvarna och biskoparnas syften. Och inte minst kejsar Konstantin, när han införde kristendomen som statsreligion. Hon anses av många vara Jesus främsta lärjunge.

  Men synen på evangeliernas ”sanning” och Maria Magdalena håller sakteliga på att förändras och närma sig en verkligare sanning utifrån nyare forskning. Man kan ju hoppas att synen på LCHF inte ska ta så lång tid, utan ska bli sannare medan de flesta av oss som har kunskap om en annan verklighet än de falska profeterna – Hellenius, Rössner, m.fl.

  ”Fråga doktorn” hade ju ett annat (positivare) tonläge än tidigare vad gäller LCHF i ett av de senaste programmen. Det ska ju börja nånstans.

 3. 3
  Helge Andersson säger

  Fast hon har fel rörande läkemedel. Det finns många läkemedel som cirkulerar trots kunskapen om att de gör mer skada än nytta.

 4. 4
  F d anhörig säger

  Helge Andersson Skrev:

  Fast hon har fel rörande läkemedel. Det finns många läkemedel som cirkulerar trots kunskapen om att de gör mer skada än nytta.

  Just det – många läkemedel på marknaden gör mer skada än nytta.

  Detta stämmer ju inte alls, det absolut vanligaste är att sjukvården inte alls tror på biverkningar, varför högst sällan några symtom/biverkningar rapporteras:

  …”All behandling måste vara effektiv, och dess biverkningar måste vara acceptabla i förhållande till effekten. Därför krävs en rigorös dokumentation inför registrering av nya läkemedel och vacciner. Under åratal måste sedan vartenda symtom hos patienter som tagit den nya medicinen rapporteras till ett biverkningsregister. Det gäller även symtom som inte verkar ha ett dugg med medicinen att göra, för att man inte ska missa någon farlig biverkan när tusentals, kanske miljontals människor behandlas.”…

 5. 5

  Är tveksam om alla biverkningar av mediciner verkligen rapporteras.

 6. 6
  Lars Henrik säger

  @ Javo:
  Jag läste för en tid sedan boken ”Jesusdynastin”. Jag tror det var på din rekommendation. Det var en omvälvande bok som gav mig en hel del perspektiv på kristendomens historia och inflytande. Bl a fick jag veta vad som egentligen menades med de referenser till Paulus som förekommit flera gånger här hos Annika. Stort tack till dig för denna kunskap!

 7. 7

  När det gäller att välja behandlingsform borde detta vara grundregeln:
  (Citat fr artikeln): ”Ett råd borde, precis som ett läkemedel, bara få lanseras efter dokumentation av att »nytta-riskförhållandet är positivt för den patientgrupp som definieras« (Godkännande av läkemedel, Läkemedelsboken). Är det för mycket begärt?”
  Med gällande medicinsk behandling vid metabolt syndrom och diabètes typ 2 följer man obönhörligen det sk naturalförloppet, vilket innebär för tidig död, svåra hjärt/kärlproblem, syn- njur- och cirkulationsproblem i fötterna, tidig demens, inte minst pga statiner…
  Vid livsstilsbehandling av samma problematik innefattande kost av LCHF-typ, för att uppnå en rimlig blodsockerkontroll, har en stor mängd fallstudier och anekdoter kunnat uppvisa avsevärda förbättringar i alla dessa avseenden och inte sällan helt symtomfritt tillstånd uppnåtts! Vari ligger problemet?

 8. 8
  Docent Göran säger

  Helge Andersson Skrev:

  Fast hon har fel rörande läkemedel. Det finns många läkemedel som cirkulerar trots kunskapen om att de gör mer skada än nytta.

  Det Agnes Wold säger om kostråden är alldeles utmärkt i mina ögon men som du reagerar jag också på hennes ’blåögdhet’ inför sjukvårdens och medicinens värld där hon istället verkar utgå från att vetenskapen råder.

  I min värld, och även Peter Götzsches, är det som pågår inom den medicinska världen istället ett systematiskt missbruk av vetenskap (den som jag själv ’älskar’ ) och ett missbruk som framför allt manifesteras genom att resultaten från de kliniska prövningarna inte kan granskas av några oberoende forskare om nu inte läkemedelsbolagen efter uppenbara medicinskandaler och rättegångar har tvingats att öppna sina hemliga skåp.

  Man behöver ’knappast vara någon Einstein’ för att inse att det inte är frågan om någon vetenskap när de gigantiska läkemedelsföretagen utan insyn håller i hela processen från framtagningen av den kemiska substansen till att det farmakologiska preparatet finns tillgängligt. Man får nog vara otroligt naiv om man ska tro på amsagorna om att det hela bygger på vetenskap.

  Det gäller utvärdering genom djurförsök, upplägget av den kliniska prövningen där urvalet och sortering av de deltagande patienter är riggade på mer eller mindre sofistikerade sätt innan de slutliga så kallade randomiserade RCT-försöken dras igång och som för övrigt genomförs av externa aktörer som vet vilka resultat som de förväntas leverera till läkemedelsbolagen om de nu ska få fortsätta vara med på ’spelplanen’ och där läkemedelsbolagen sedan genomför den slutliga statistiska utvärderingen som ska ligga till grund för myndigheterna godkännande.

  200 000 000 000 kr i försäljningsintäkter per år på de statiner som bevisligen, och i bästa fall, och med detta fiffel i bakgrunden, läkemedelsbolagen själva kan visa bara resulterar i en ytterst obetydlig förlängd livslängd, 2 – 3 DAGAR efter 20 ÅR av dagligt intag – detta säger en del om läkemedelsbolagens agenda. Att de ohyggliga biverkningarna inte rapporteras i vårt sjukvårdssystem innebär för mig en grym ’våldtäkt’ på den Hippokratiska läkareden ’Först av allt inte skada’.

  Hela processen stinker och för mig är det i alla fall uppenbart att hela den medicinska forskningen i händerna på läkemedelsbolagen är totalt korrupt idag men detta faktum verkar lika obekant för Agnes Wold som att ”kejsaren är helt naken”.

  Är det kanske så att denna ’elefant i rummet’ är så gigantiskt stor att den bara inte kan finnas och en ståndpunkt man lättast kommer fram till om man blundar tillräckligt hårt?

  Det verkar nästan vara på det sättet!

 9. 9

  Ja, och nu läste jag i något blad att den framtida och pågående s.k. ”forskningen” inom läkemedelsbolagen är inriktad /ska inriktas på att ta fram det de kallar för ”förebyggande läkemedel”.

  I klartext: Nu ska vi få läkare och nationella vårdinstanser att medicinera hela befolkningen i ett land, så att vi ökar vår försäljning tusenfalt och mer ändå!”. Hur ska vi utrota dessa elefanter?

  Och om det går till som det gör nu med godkännande i korrupta instanser så kommer alla barn att börja medicineras redan några timmar efter födseln eller rent av redan i moderlivet.

  För övrigt anser jag att det var en seger för förnuftet, etik och moral att Livsmedelsverkets chef Orustfjord fick sparken efter intern kritik. HURRA! Vad eländig och skabbig han såg ut på fotot hos Kostdoktorn. Ett steg i rätt riktning om man ser det här med hälsoproblem som inte enbart en fråga om läkemedel, utan även vår kost!

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Javo:
  Fast i sanningens namn vet vi ju inte vad som var SLV:s interna stridigheter som ledde fram till Orustfjords avgång.
  Det är ju inte heller säkert att det blir någon bättre som ersätter.

 11. 11

  en reflexion, kloka ord behöver inte många rader

 12. 12

  Så sant, så sant! Men man kunde ju få bli lite glad iallafall åt
  Orustgårds fall. Bra att du som ”djävulens advokat” tar ner mig å jorden.

  Nu ska jag sova gott ändå efter trevlig julfest här med husets
  bostadsrättsförening. Många mycket trevliga grannar.
  65+ nästan alla och med en provkarta på fler än alla de krämpor
  som man finner hos dem som är på din blogg.

  Trots dessa tillkortakommanden, så blev det både ekologiskt
  öl och ekologisk Örtagårdssnaps. Och därtill fantasifulla visor till dragspel.
  Samt två flaskor fint franskt vin, som man sällan köper själv som
  vinst i det sedvanliga lotteriet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa