Tore Persson skriver om kost (och annat) i Medicinsk Access

Överläkare Tore Persson har skrivit några bra artiklar i Medicinsk Access om kost. Man får klicka på pilen till höger för att vända blad, och sedan klicka på texten för att förstora den till läsbart format.

Om det smakar sött – spotta ut det, sid 22 ff

Äta för att leva – eller leva för att äta, sid 34 ff

Vad händer i kroppen när vi släpper loss kolhydraterna, sid 10 ff

Nu hwilar hela jorden – och luften är mörk Worden, sid 12 ff

Ingen blir plötsligt rutten, sid 6 ff

När boten blir värre än soten, sid 24 ff

 

Comments

 1. 1
  ulf pohl säger

  Det är ju bara för ruskigt med denna von högsta ord godkända ”läkemedels”kvacksalveri och hur det dribblas och bedras med hjälp av rättsvrängande advokater, korrumperade professorer och blåögda/korrumperade politiker. För egen del har jag vänt sjukvårdssystemet ryggen för flera år sedan när det visade sig att läkarna inte kunde bota min dåvarande lunginflammation men att jag som lekman kunde genom att förkovra mig i naturmedicin. Det var nyttigt. Jag hade då läst mina Uffe Ravnskov och Ralf Sundberg. Sedan dess även Peter Götzsche och nyligen Robert Whitaker (Pillerparadoxen/psykvård). Det blir hela tiden bara värre och fler avslöjanden om dessa gigantiska bedrägerier som man tycks vara maktlös inför. Läkemedelsmaffian har örnkoll och monopol.

  För egen del har jag anammat försiktighetsprincipen: Se upp med ALLT onaturligt och konstgjort; särskilt när det gäller vad man får/stoppar i sig. Håller med Tore Persson: Köp inget som har en lång innehållsförteckning med ämnen som man inget vet om hur det påverkar kroppen. Det är inte lätt när hela den globala miljön redan är förgiftad. Det krävs intelligens och eftertanke för att klara sig, tyvärr uppenbarligen en bristvara i våra kapitalstyrda samhällen. Så snart någon yppar en konstruktiv tanke för att bota sjukdomar så går drevet (Sydafrika-LCHF och UK-diabetes m.fl.).
  Hur har vi hamnat i denna idioti? (tyvärr finns det svar på denna fråga men vad hjälper det?)

 2. 2
  Docent Göran säger

  ulf pohl Skrev:

  Det är ju bara för ruskigt med denna von högsta ord godkända ”läkemedels”kvacksalveri och hur det dribblas och bedras med hjälp av rättsvrängande advokater,korrumperade professorer och blåögda/korrumperade politiker.

  Jag tror att du skulle kunna hålla föredraget nu på Torsdag i Trollhättan istället för mig 🙂

 3. 3
  ulf pohl säger

  Tack Göran, jag är också lättsmickrad. (Jag tror du kommer ihåg vad jag syftar på-haha).

 4. 4
  LCHF-Bengt säger

  Tore har en uppdaterad version av föreläsningen.
  https://www.youtube.com/watch?v=1u4_H3xy_L4

 5. 5

  Fantastiskt!
  En av de bästa använda timmar jag haft i mitt 75-åriga liv.
  Tack.

 6. 6

  Mycket intressant!

 7. 7
  Lars Henrik säger

  Jag läser på sidan 10 och 11 i detta nummer av Medicinsk Access att tillsatsämnet Karagenan, E407, kan bli både cancerframkallande och inflamationsdrivande när det bryts ned. Och bryts ned gör det i magens sura miljö. Tydligen finns det rikligt med forskning som stödjer denna varning.

  Jag rusade till kylskåpet och såg, som jag hade för mig, att vår laktosfria grädde innehöll just denna tillsats. Jag får leta upp ett alternativ!

  Någon som kan ge tips till en laktosintolerant?

 8. 8

  @ Lars Henrik:

  Oavsett din kommentar så hade jag alldeles nyss tittat i mitt kylskåp efter grädde, men det enda jag hade idag var OATLY matlagningsgrädde. (behöver ibland till gästers mjölkproteinbesvär).

  Innehåll: Fri från mjölk och soja
  Havrebas (vatten havre)
  Rapsolja
  Citrusfibrer
  Stabiliseringsmedel (xantan)
  Risfibrer
  Havssalt

  Laktosfritt väl?

 9. 9
  Hanveden säger

  Nu finns en tjänst ledig som generaldirektör på SLV tänk om Tore Persson skulle få den…

  Med hans skådespelarbakgrund skulle han inte vara sämre än den avgående generaldirektören tycker jag!

  Dessutom skulle TP kunna rätta till att en tidigare GD kallat honom ”a pain in the ass”…

  mLCHFh 😉 .

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa