Lars Bern om hotet mot vår frihet och hälsa

Lars Bern: Hotet mot vår frihet och vår hälsa

 

Comments

 1. 1

  Det gäller för Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – att vakna upp till Lars Berns insikter om hur oligarkerna styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – INNAN det är för sent.

  Det borde ju gå – därför att Wi av vanligt folk är ju så ”oändligt” många fler än oligarkerna och deras medlöpare som missleder Oss är.

 2. 2
  I LIke Neil Young säger

  Det som Lars Bern beskriver här är ju vad han anser vara kapitalismens slutmål d.v.s ett slags kapitalismens singularitet för att använda fysik och rymdforskarspråk. Världen förvandlas till ett enda stort (oreglerat) företag. Frågan är om det är möjligt. Det låter som att en sådan idé och intention måste implodera av egen kraft långt innan detta är uppnått. Jag säger inte att vissa inte försöker, för det gör dom och dom har ställt till med en ofantlig massa oreda som det är nu. Jämfört med hur jag såg världen och framtiden när jag växte upp (jag är tidig 60-talist) så är det mycket som inte gått riktigt som jag trodde – det har faktiskt gått åt rakt motsatt håll. Så jag inser ju att mycket starka krafter faktiskt försöker uppnå ungefär det som Bern beskriver. Jag ställer mig dock alltid frågan (när jag stöter på något i samhället och världen jag inte riktigt kan se syftet med) – vad är slutmålet och varför? Problemet för mig, och många andra med mig, antar jag, är att jag är logikstyrd – jag ser inte logiken i det hela. Varför vill man göra nåt sånt i sådana fall? – En tävlingsmänniska eller någon med lätt psykopatisk läggning (utan jämförelser av dessa två människotyper inbördes) – svarar givetvis, lakoniskt: – för att man kan.

  Kan det vara så illa?

 3. 3
  Lars Bern säger

  @ I LIke Neil Young:
  Ja, varför är hungern efter makt så stark hos vissa människor. Historien är full av figurer som drömt om att bli härskare över hela världen. Alla har ställt till med elände och lidande i slutändan. Det är likadant med rikedom, tyvärr lever många som om livet var en tävling där den som har mest rikedom när han/hon dör vinner!

 4. 4
  Lars Henrik säger

  @ Lars Bern:
  @ I LIke Neil Young:
  Kan det vara en ambition att försöka införa ett slags upplyst envälde? -Vi styr världen bättre!

  Det skulle åtminstone innebära någon slags förståelig om än vriden logik i händelseutvecklingen.

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Lustigt sammanträffande möjligen: Jag fick igår hem Karneval Förlags julerbjudanden med posten. Där kan man bland annat läsa om boken ”Strangelove-effekten – Eller hur vi duperades till att acceptera ett nytt världskrig” av John Pilger.

  Så här skriver Karneval om boken:

  Idag tycks en liknande galenskap ha gripit tag om det amerikanska imperiets ledning, hävdar John Pilger i Strange­love-effekten. Efter ­Jugoslavien 1999, Afghanistan 2001, Irak 2003 och Libyen 2011 – är det nu de två stora globala – och kärnvapenutrustade – rivalerna Ryssland och Kina som ska konfronteras, till synes till varje pris.

 6. 6
  I LIke Neil Young säger

  @ Lars Bern:
  Svår fråga.Det kanske helt enkelt är så att världen i stort styrs av psykopater.
  Jag såg en lång intervju på Youtube med en före detta chef på ett stort oljebolag – filmen handlade om Chemtrails och hur han kommit att intressera sig för frågan. För honom började det med att han var tvungen att åka in i Kuwait under Gulfkriget och det som amerikanska armen påstod om vissa saker var inte vad han tyckte sig se. Slutsatsen för honom nu, så här ett stort antal år senare är att världen faktiskt styrs av psykopater. Dom flesta politiker – tyvärr – är nog nyttiga idioter – precis som jag var när jag röstade ja till EU en gång i tiden. Politiker har ju väldigt bra betalt under tiden och generösa pensionsavtal m.m som tack för hjälpen , dock.

 7. 7
  Lars Bern säger

  @ I LIke Neil Young:
  Jag tror man skall vara försiktig med att ta till psykopatbegreppet, det är så lätt att orden förlorar sin valör. Det räcker att konstatera att politiker idag inte ser sig som utvalda av sina medmänniskor för att på bästa sätt företräda deras intressen i politiska församlingar.
  Dagens politiker är en egen yrkesklass, de har aldrig haft ett vanligt jobb bland oss övriga. Politiken är för dem en kravlös karriärväg till feta förmåner och partierna är deras yrkesföreningar. Detta gör att för våra ledande politiker är det viktigast att imponera på de makthavare som jag pekat på, den vägen kan de räkna med internationella karriärer med extremt höga ersättningar. Så de tar villigt på sig rollen som oligarkernas nyttiga idioter. De kan sedan skriva böcker och få miljoninkomster, de kan hålla föredrag för storföretag för miljonarvoden m.m.. Varför skall de göra sig till för Svensson som inte har något att erbjuda.
  Löfven inbjuds till Bilderberggruppens möte och får där träffa de stora pojkarna som dunkar honom i ryggen och talar om vad han skall göra, i gengäld tar de hand om honom sedan. P.s.s. var Reinfeldt där och blev indoktrinerad och åkte sedan hem och försökte öppna våra hjärtan.

 8. 8

  I LIke Neil Young Skrev:

  Slutsatsen för honom nu, så här ett stort antal år senare är att världen faktiskt styrs av Psykopater. Dom flesta politiker – tyvärr – är nog nyttiga idioter – precis som jag var när jag röstade ja till EU en gång i tiden.

  Jo… – logiskt finns det ingen annan rimlig förklaring. Jag var som Du också nyttig idiot – när jag röstade för EU-eländet. Så vem kan svära sig fri från att ha varit eller mer eller mindre till och ifrån vara psykopaters nyttiga idiot ?

 9. 9

  I LIke Neil Young Skrev:

  Världen förvandlas till ett enda stort (oreglerat) företag. Frågan är om det är möjligt. Det låter som att en sådan idé och intention måste implodera av egen kraft långt innan detta är uppnått.

  Jag hoppas innerligt på att Du har rätt i detta.

 10. 10
  Docent Göran säger

  Lars Bern Skrev:

  Ja, varför är hungern efter makt så stark hos vissa människor.

  Detta verkar vara en evig fråga.

  Just nu råkar jag läsa den dialog i Platons samlade verk som heter Gorgias och där ställs just frågan om den starkes rätt över den svage och vad han med denna rätt kan ”sno åt sig” och om detta kan försvaras ”moraliskt” i namn av det ”goda”.

  Och på P1 idag råkade jag höra ett mycket intressant inslag om hur den svenska ståndsriksdagen avskaffades1866 och detta under stor vånda från adel och prästerskap innan adeln efter fyra dagar till slut insåg att de måste kasta in handduken och sedan prästerskapet.

  Det var då penningens makt tog över. Aktiebolagslagen antar jag att du känner till bättre än jag men den är vad jag har förstått en betydligt senare uppfinning. Jag gillar faktiskt den franska beteckningen för aktiebolag apropå Soros.

 11. 11

  Docent Göran Skrev:

  Det var då penningens makt tog över.

  Jo… – Göran – och om hur den vansinniga makten kan elimineras på min URL-länk.

 12. 12
  Lars Bern säger

  @ Docent Göran:
  Precis Göran Societe Anonyme, det är precis vad det handlar om. Det rör sig idag om väldigt anonyma makthavare bakom komplicerade konstruktioner med stiftelser och fonder som inte gärna skyltar med vilka som har den verkliga makten. Man kan inte lita på de listor över världens rikaste som publiceras, därför att de allra rikaste familjerna uppträder förklädda såsom Rockefellers och Rothschilds vars namn ofta dyker upp bakom påtryckargrupper som Bilderberg och Trilaterala. I Sverige har vi Wallenbergs som inte gärna skyltar med all sin makt. Deras kompis Soros är lite mer egotrippad så han uppträder öppet och de nyrika som Gates och Turner har ännu inte gömt sina förmögenheter.
  Det obehagliga med den här maktutövningen är att den nästan inte är åtkomlig för nationella lagstiftare och den är ofta ansiktslös. Ryssar, kineser och indier har dock börjat betrakta deras organisation som västliga agenter och börjar förbjuda deras verksamhet i sina länder.

 13. 13
  Anders S säger

  I en artikel 2015-11-19 om Monsanto skriver William Engdahl att 80% av matförpackningarna som säljs i USA innehåller GMOs men det anges inte på förpackningarna.

  https://journal-neo.org/2015/11/19/gmo-chickens-coming-home-to-roost/

 14. 14
  I LIke Neil Young säger

  Och allt det här vill dom trycka på oss i Europa också , via TTIP.
  Som jag nämnde i en annan tråd – Europas än så länge ganska hårda vapenlagar – undrar hur man ser på det , det om något måste väl utgöra ett ”handelshinder” för vapenhandlarna – nu när det ska bli fri trading med pesticider , gmo , etc.

 15. 15
  Lchf-Bengt säger

  John Bergman har många intressanta data och synpunkter.

  https://m.youtube.com/watch?v=EFQzD3LvPaA#

 16. 16
  Docent Göran säger

  Lchf-Bengt Skrev:

  John Bergman har många intressanta data och synpunkter.

  Det var en intressant video som bekräftar många av mina värsta farhågor.

  Hos John Bergman fanns en mycket ärlig och intelligent upprördhet. Han hade så mycket att säga i videon att jag nästan blev helt överväldigad och jag förstår hans upprördhet. I mitt föredrag på två timmar nu på torsdag är jag medveten om att jag har alldeles för många bilder och för mycket information men det är dock ingenting mot vad John Bergman tar upp på sina 40 minuter

  Det som kanske var mest slående för mig i vad han sa var sanningen i att när man tar upp och diskuterar vansinnigheterna inom sjukvården som man insett med sina närmaste så slår en ”skyddsmekanism” till hos dem. ”Det kan bara inte vara sant!” och sedan vägrar de lyssna.

  Priset för att protestera mot vansinnet är socialt helt enkelt för högt. Då är det bättre att ”gå under” tillsammans med de övriga i ”flocken”.

 17. 17
  I Like Neil Young säger

  @ Docent Göran:
  Exakt så är det. Ju äldre jag blir ju mera slås jag av: Det här kan bara inte vara sant.
  Detta sker ju inom många områden och sektorer.

  Så min slutsats är att de som vet hur man sätter ihop en agenda gör ofta scenariona så otroliga och så ”dumma” så man vill helt enkelt inte tro på dom.
  EU bygget är ett (där räknar jag in FED TTIP och EURO)
  Diabetesforskning är ett annat.
  Innehållsdeklarationer på matvaror är ett.
  Jag skulle kunna nämna Cancerforskning, Dietister t,ex

  Listan kan göras väldigt lång:

  Allt det här sammantaget gör ju att man till slut tvivlar på hela sin världsbild. För om myndigheter (exempelvis) kan ljuga, slingra sig och föra folk bakom ljuset helt enkelt. Vad blir kvar till slut?

  Jag förstår att folk i allmänhet helt enkelt slår dövörat till. Det blir nästa omöjligt att leva annars.
  Och just där – slår dom till – dom som sätter Agendan.

  Ljug så att det blir för otroligt att det inte skulle vara sant: Då tror folk dig.

 18. 18
  LCHF-Bengt säger

  Har ni kollat in Johns andra videor som tar upp alla andra olika moderna krämpor?

  Själv har jag studerat nervsystemet, knä och fotproblem, inflammation, som nära nog alla problem beror på olika gifter. Kroppen får aldrig chansen att reparera sig själv med felaktig mat och mediciner.

 19. 19

  Ja, kära nån – det blir till att leva på närproducerade ägg och GOPO nyponkapslar (för c-vitaminet)!

 20. 20

  För min del har jag problem med ”dom” som roten till allt ont. ”De” konspirerar…. Då stänger jag av, till viss del.

  Precis som det inte skulle räcka med gammal vanlig girighet, makt och prestige.

  Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.
  Visst finns det politikerförakt (det är de värda;), men det finns även förakt åt andra hållet – folk förstår inte sitt eget bästa etc.

 21. 21

  Lisabet Skrev:

  men det finns även förakt åt andra hållet – folk förstår inte sitt eget bästa etc.

  Jo… – Lisabet – den omedvetna okunskapen om sitt eget bästa förefaller vara åt hållet ”oändlig”.

  Men det är ju ej så konstigt – för tar hen ej del av etablissemangets massmedia basunerar ut – så är hen ovetande – och tar hen del av det – så är hen felinformerad.

  Så kvar står att själv söka kunskap på egen hand på nätet. Hade nätet ej funnits – så hade jag för egen del sedan flera år tillbaka varit trogen kund hos den sjuka vården – eller varit ur tiden gången.

  ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

  Mitt svar på det är Ja.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa