Stöd Smarta diabetiker

Bitte Kempe Björkman har en webbshop NutriAvans.
Hon har inlett ett samarbete med Smarta diabetiker. De kommer att producera och sprida LCHF-information till diabetiker. Jag har lagt in en annons för NutriAvans i min bloggmarginal.
Bitte kommer att använda 10% av sina inkomster från webbshopen till denna verksamhet. Stöd därför NutriAvans när du handlar LCHF-produkter.

Sockerbettan, Bettan Sjögren, skrev igår ett bra blogginlägg om alla missförstånd omkring LCHF vid diabetes.

 

Comments

 1. 1
  Docent Göran säger

  Som jag brukar säga så är det först när man själv drabbats av något speciellt hälsoproblem, direkt eller indirekt via någon nära anhörig, som man har anledning att intressera sig för detta hälsoproblem.

  Jag tycker därför det är väldigt roligt att diabetiker nu skapat en organisation som Smarta Diabetiker eftersom de tydligt tar fasta på själva orsaken till sina diabetesproblem, kolhydraterna i kosten, istället för att som de stora diabetesorganisationerna befinna sig i händerna på läkemedelsinsustrin och blunda för kolhydraternas uppenbara roll vid denna sjukdom.

 2. 2

  @ Docent Göran:

  Om du menar mig, så stämmer det faktiskt inte 🙂 Jag har inte diabetes, jag har ingen i familjen/släkten eller min närhet som har diabetes. Mitt engagemang har sin grund i att jag för några år sen kom i kontakt med en grupp diabetiker på Facebook och fick upp ögonen för hur fel sjukvården gör och vilka hälsovinster som uppnås med lchf. Sen dess brinner jag för att sprida information om hur man kan kostbehandla diabetes.

 3. 3

  @ Docent Göran:

  Ja, jag har sett vad diabetes kan ställa till det på nära håll, var själv i riskgruppen att drabbas av typ 2. Men det var när en anhörig drabbades av cancer som jag halkade in på lchf och jag fick en aha-upplevelse efter att ha läst här och på kostdoktorn, föredrag på tuben med Ann Fernholm osv, mår bättre nu än nånsin efter att ha lagt om kosten!

 4. 4
  Docent Göran säger

  @ Bitte Kempe Björkman:

  Nå, det var nog snarast Smarta Diabetiker jag tänkte på.

  Ditt engagemang för LCHF verkar tydligen ha kommit från något annat håll men i mina ögon spelar det ingen större roll varifrån inspirationen har kommit när det gäller att komma tillrätta med vår sjuka sjukvård. Utan entreprenörer som du och som erbjuder hälsosamma alternativ kommer aldrig vår gräsrotsrörelse kunna växa och jag har verkligen inga problem med personer som försöker överleva på en affärsverksamhet var målsättning är att folk ska kunna återfå sin hälsa.

  Idag hade jag för övrigt ett livligt samtal med min fiskhandlare som jag klappade på axeln och gratulerade i till hans ”kamp” för folkhälsan genom sina ”omega-3 preparat” 🙂 För övrigt berättade han att han ständigt gör reklam för det LCHF-föredrag som jag ska hålla den 10 december i Trollhättan. På en av mina bilder har jag faktiskt några fiskar från hans affär. Även personalen på WILLYS, där fiskhandlaren för övrigt har sin vagn stationerad, verkar vara intresserade av att komma på mitt föredrag och sprider informationen.

  Jag tror att LCHF är en ”sann” gräsrotsrörelse.

  Hos livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin idag är intresset för vår hälsa nog det intresse som är lägst prioriterat av alla deras intressen och det är ju också detta ointresse som lett fram till dagens hälsokatastrof vilket jag som sagt också tror är själva grogrunden för vår växande rörelse och detta visar sig nog här hos Annika där de flesta som är aktiva är vi som redan blivit allvarligt sjuka, som t.ex. jag själv och min fru, och dessutom personligen upplevt stora hälsoförbättringar med LCHF och berättelser som vi vill att andra också ska få ta del av.

  Hos kostdoktorn däremot tycker jag mig ha märkt att det finns många ofta lite yngre som inte ännu har blivit direkt sjuka av kolhydraterna men som ändå blivit intresserade av LCHF och då kanske främst att de inte har trivts med en kraftig övervikt och som de till sin stora förtjusning blivit av med när de testat LCHF.

  Ytterligare en grupp som verkar vara intresserad av LCHF verkar vara den med intressen av idrott på elitnivå. Colting och professor Noakes är framträdande representanter för denna grupp.

 5. 5

  Något lite OT:
  Moms på läskedrycker. lätt- och folköl 12%
  Moms på starksprit 25%
  Moms på vatten från vattenkran 25%

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa