Vår frihet är hotad

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1
  Konsument i Sverige säger

  Hhhmmm…:(

  …” I förlängningen kommer inte självägande bönder att ha något annat alternativ än att betala Monsanto m.fl. för att våga använda ett utsäde på sina jordar. Om man försöker klara sig utan, riskerar man att dras inför domstol och ruineras av dessa multinationella jätteföretag med obegränsade resurser. Vi kommer inte ha rätt att ens odla vad vi vill i våra trädgårdsland.”…

 2. 2

  Sann och hemsk verklighetsbeskrivning av Lars Bern – men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp – därför att allt som har en början har ett slut.

  Bl a därför att Wi av vanligt folk är ju så ”oändligt” många fler än oligarkerna är.

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

 3. 3
  LCHF-Bengt säger

  Är vi på väg mot en revolution tro? När makten koncentreras till en mindre mängd personer och orättvisorna blir för stora mellan de styrande och vanligt folk. Allt tyder på det är min känsla.

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Vårt land var en gång ett av de friaste och mest demokratiska länderna och människor i andra länder såg upp till oss. Vårt land var en förebild för hur många andra ville ha det i sina länder. Det är således självklart att de makter som vill inskränka folkstyre och människors frihet, i första hand skjuter in sig på att underminera nationalstaten och då är ett destabiliserat Sverige ett attraktivt mål.

  Detta har jag tänkt flera gånger under de senaste åren. Och varje gång har jag snabbt skakat av mig den konspiratoriska tankebanan. Så beräknande kan ’de’ väl ändå inte vara? Och i den skalan och med det långa tidsperspektivet!

  Senast jag var där var under diskussionen, här hos Annika, om Soros lek med svenska kronan. Första gången jag var där var kanske just det där året när Soros lekte med svenska kronan och räntan åkte upp till 500 procent. Däremellan är det ganska många tråkiga akronymer som ibland lurat mig dit. NATO, TTIP, ISDS, GMO, EU, FRA, NSA, SLV 🙂

  Och nu Soros igen! Denna gång med information till flyktingarna om hur man bäst tar sig till Sverige. Den konspiratoriska delen av hjärnan börjar undra om syftet är att helt enkelt ’sänka’ den starka staten, sabba välfärdssystemen, sabba miljö- och hälsolagstiftningen, förhindra en självfinansierad militär alliansfrihet, göra oss lika rädda som amerikanerna sägs vara och tvinga eller snarare lura in oss under EU’ s politiska och USA’s militära (NATO) och ekonomiska paraply?

  Och inte minst att till sist kunna säga: Se! Sverige är ett vanligt land det också. Inget föredöme utan ett land med precis samma fel och brister som hos alla andra. Den Svenska vägen var en utopi!

  DISCLAIMER (Ansvarsfriskrivning): Om Annika bloggar om denna artikel borde väl en diskussion om den här vara ok? Det handlar ju om våra framtida möjligheter att producera den bästa maten och leva i en god miljö. Det handlar om hälsa enligt min mening.

 5. 5
  LCHF-Bengt säger

  @ Lars Henrik:

  Bra inlägg. Tumme upp.

 6. 6
  Lars Bern säger

  EU är förvisso en överstatlig ordning som vi underordnat oss, men man får då inte glömma att EU bara är en USA marionett.
  Det faktum att EU mot sina egna regler tagit in en rad gamla öststater som inte på långa vägar lever upp till den standard som vi var tvungna att leva upp till, beror på att USA tryckt på hårt för att hindra det ryska inflytandet i dessa länder att återuppstå. Det är därför som vi idag har rumänska tiggare utanför varje större affär och i varje gathörn.
  På samma sätt ligger USA på för att EU skall ta in Turkiet i unionen trots att man på intet sätt uppfyller ens minimivillkoren och vår förra utrikesminister Bildt har tjänat som USA:s nyttiga idiot med sin Turkietpropaganda.
  Dessa av USA framtvingade utvidgningar av EU är det som blir unionens undergång och sedan väntar återigen kaos i Europa och sannolikt även nya krig. Återigen ställer klumpig amerikans maktpolitik bara till med elände och våra politiker verkar inte fatta något.

 7. 7
  Docent Göran säger

  @ Lars Bern:

  Hur tycker du att vi på bästa sätt ska hindra denna utveckling utifrån vår gräsrotsnivå?

  Det är en sak att berätta om hur man kan bli frisk med hjälp av LCHF. En annan och större fråga måste vara hur vi kan stoppa USA’s framfart antar jag även om det verkar vara på den ändstationen man till slut hamnar när man fullföljer sin kunskapsresa.

 8. 8

  Docent Göran Skrev:

  Hur tycker du att vi på bästa sätt ska hindra denna utveckling utifrån vår gräsrotsnivå?

  Utmärkt bra fråga.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  @ LCHF-Bengt:
  Tackar och bugar 🙂

 10. 10
  Lillemor Söderström säger

  Vi Måste! Kämpa emot detta Fasansfulla…..Tänk på våra barn, barnbarn…jorden, hållbar ekologi och ekonomi, hälsa för de efterkommande! Detta företag jan ”tysta” hela länder….man bävar…pengarna finns, att muta/betalar/tysta de de icke-troende”…Detta företag är fruktansvärt…farligt för ett land…Närliggande länder, långtbortistan-länder, och…Vårt Land! Vi måste!!! på Alla Sätt!! kämpa emot Monsanto! För vår efterlevnad !!!

 11. 11
  Lars Henrik säger

  Docent Göran Skrev:

  @ Lars Bern:

  Hur tycker du att vi på bästa sätt ska hindra denna utveckling utifrån vår gräsrotsnivå?

  Det är förståss den yttersta frågan för oss. Men kanske är första steget att medvetandegöra?

 12. 12
  Docent Göran säger

  Lars Henrik Skrev:

  Men kanske är första steget att medvetandegöra?

  Just nu är jag inne på tanken att det är först när de som verkligen kommer drabbas i första led av t.ex. GMO, med andra ord lantbrukarna, ger sig ut med sina traktorer och demonstrerar mot Monsanto som förändringar verkligen kan komma till stånd.

  Lantbrukare är ofta handlingens män och det verkar vara på gång i hela Europa.

 13. 13
  LCHF-Bengt säger

  är du från värmland hoppas jag på ett möte?

 14. 14
  Lars Bern säger

  @ Docent Göran:
  Om jag hade ett bra svar skulle du givetvis få det. Jag ser de mycket starka intressen som styr den här utvecklingen och jag vet inte riktigt hur vi skall möta dem. Jag lovar återkomma senare på min blogg i serien om vår frihet.
  Spontant tycker jag vi skall börja skapa opinion för att skriva in i grundlagen att man inte skall kunna patentera eller på annat sätt ha skyddad äganderätt till DNA antingen den här upptäckt i naturen eller utvecklad i ett lab. Med tanke på den myriad olika DNA som finns i naturen så är det ju orimligt att någon skall kunna skaffa sig ensamrätt till en viss uppsättning. Hur vet vi att den som söker ensamrätt inte hittat den i naturen? Däremot kan jag tänka mig att företag skall kunna patentera en metod för att framställa ett bestämt DNA.

 15. 15
  Docent Göran säger

  Lars Bern Skrev:

  Spontant tycker jag vi skall börja skapa opinion för att skriva in i grundlagen att man inte skall kunna patentera eller på annat sätt ha skyddad äganderätt till DNA antingen den här upptäckt i naturen eller utvecklad i ett lab.

  På gott humör efter en god natts sömn, då man antagligen också tänker som allra klarast, tycker jag också spontant när jag nu läser ditt förslag att det är ett utmärkt förslag.

  Frågan blir då hur man väcker den nödvändiga opinionen med tanke på hur korrumperade våra media uppenbarligen är i händerna på mörka industriintressen och som du så klart ser till skillnad mot de flesta andra i samhället.

  I sin självgodhet verkar media inte heller ha någon självinsikt i detta faktum. Men det är nog ingen tillfällighet att TV-apparaterna under större delen av mitt eget liv i folkmun gått under namnet ”Dumburken” för att det har varit så uppenbart att den ”information” som ständigt strömmar ut är just fördummande. Redan i min ungdom när TV var något nytt vände min far med förakt ryggen åt de fåniga amerikanska ”underhållningsprogrammen” som t.ex. ”Lucy Show” om nu någon av oss äldre LCHF-arna kommer ihåg den serien. På senare år har jag inte hört uttrycket ”Dumburken” men å andra sidan gjorde jag mig av med TV-apparaten för nu redan ganska många år sedan och troligen finns det andra uttryck med samma innehåll idag.

  I veckan lyssnade jag på ett föredrag av en klok EKO-lantbrukare i mina hemtrakter, Anders Lunneryd, som sedan 2008 engagerat sig mot GMO inom LRF.

  https://hejdagmo.se/2009/03/17/lrf-for-gmo-fri-zon-gmo-fri-zon-i-vastra-gotaland/

  Detta föredrag var nu så inspirerande för mig att frågan troligen kommer att dyka upp i en kommande krönika.

  Men betecknande är nog att jag inte har hört talas om denna aktivitet bland lantbrukare förrän alldeles nyligen och jag tror knappast att detta beror på att jag inte haft någon TV. Trots att en av mina bästa vänner är just lantbrukare och väl känner Lunneryd har GMO-frågan inte dykt upp trots att vi har diskuterat en hel del genom åren kring kost och hälsa och min lantbrukarvän har även varit med på mina egna LCHF-föreläsningar. Men det var förstås han som nu tipsade mig om föredraget.

  Och då är vi tillbaka till utgångspunkten.

  LCHF och vår hälsa är en mycket stor fråga men trots allt bara en del i världen i stort. Jag misstänker också att det ligger en stor fara i att ta på sig en världsförbättrarroll för att man då så lätt kan bli ”förlöjligad” inte minst av media och då kan sluta som någon slags ”rättshaverist” om man inte ”passar sig”. Det hela är nog en svår balansgång.

  Just nu tror jag därför på bönderna och deras traktorer som ”gräsrotsrörelse” som Lunneryd verkar vara inne på. Världsförbättring på praktisk nivå helt enkelt och därför svår att förlöjliga.

  Trots att jag nu så klart ser det oerhört viktiga i att få stopp på detta med GMO kommer jag själv bara nämna GMO i förbigående på mitt kommande LCHF-föredrag den 10 december.

 16. 16
  Bo Magnusson säger

  Bra att Annika ger en länk till Berns blogg. Men hur ska man sprida hans budskap?

 17. 17

  Docent Göran Skrev:

  LCHF och vår hälsa är en mycket stor fråga men trots allt bara en del i världen i stort.

  Jo… – Göran – men då det rätt klart framgår att grundorsaken till i stort sett ALLA eländes eländen i världen är oligarkernas styrning = vanstyrning av världen ekonomiskt = politiskt – sedan i vart fall början av 1800-talet – så är jag in i märgen övertygad om att det Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av alla världens länders medborgare – först av allt tillräckligt många av Oss måste komma fram till – är att: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Vad skall då oligarkerna ta sig till – för Wi av vanligt folk är ju så ”oändligt” många flera än vad dom är ?

 18. 18
  Lars Henrik säger

  Docent Göran Skrev:

  Världsförbättring på praktisk nivå helt enkelt och därför svår att förlöjliga.

  Förmodligen ett bra vägval! Men jag tror också på att även vi konsumenter borde kunna hitta motsvarande praktiska vägar att stötta den förändringen. Genom plånbok eller egen trädgård t ex.

  Eller är det så att det ses som acceptabelt att som bonde odla och sälja ekologiskt och GMO- fritt men lite löjligt att köpa och äta det? Det vore märkligt om så vore men det tycks mig vara så. Och börjar man dessutom prata och skriva om det vet löjet snart inga gränser och foliehattarna åker fram igen 🙂

  Det är en märklig brytningstid.

 19. 19

  I dag är det Världsdiabetesens Dag. Nu dör fler av diabetes än av cancer, tuberkulos och aids tillsammans i världen. Men den relevanta uppmärksamhet detta borde röna har de hemska terrordåden i Paris i natt effektivt tagit udden av. Frihet är en skör och vacker sak, som hela tiden måste vårdas och understödjas!

 20. 20

  Erling Skrev:

  Men den relevanta uppmärksamhet detta borde röna har de hemska terrordåden i Paris i natt effektivt tagit udden av. Frihet är en skör och vacker sak, som hela tiden måste vårdas och understödjas!

  Sant – Erling – och i de nyhetssändningar jag sett idag om Paris – så sas det mer än en gång att Islamiska statens = IS/ISIS härjningar i Rumänien i mer än fyra år – i grund och botten har med affärsintressen att göra.


  ”När en regering är beroende av bankirer för pengarna, är det bankirerna och inte ledarna för regeringen som kontrollerar situationen, eftersom den hand som ger är ovanför handen som tar. Pengar har inget fosterland, finansiärer är utan patriotism och utan anständighet. Deras enda syfte är vinst”

  – sagt av Napoleon Bonaparte 1815.

  Den här trådens ämne är med andra ord ”rykande” aktuell.

 21. 21

  Att stoppa affärsintressena med mera soldater går ej – därför att det gynnar än mera affärsintressena.

  Att stoppa affärsintressena med Suveräna Pengar – borde gå – som jag ser det.

 22. 22
  Lars Henrik säger

  Josef Boberg Skrev:

  Att stoppa affärsintressena med Suveräna Pengar – borde gå – som jag ser det.

  En högre grad av självhushållning är också en väg.

 23. 23

  Lars Henrik Skrev:

  En högre grad av självhushållning är också en väg.

  Jo… – Lars Henrik – men det är en ”slow motion”-väg avseende bl a Rumänien. Men det ena utesluter ju ej det andra.

 24. 24
  Rolf Löfgren säger

  Boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl ger en skarp bild av de krafter som ligger bakom dagens händelser. (Ja, jag vet att jag skrivit om den här boken tidigare, men den är så väsentlig).

  Våra bönder kan göra en stor insats med sina traktorer. Men vi vanliga kan också göra mycket genom att endast köpa och fråga efter GMO-frihet, samt att köpa svenska produkter. Man får dock vara uppmärksam på märkning av paketen med mat. Det finns en hel del som ser svensk ut, men innehåller import varor.

  Alla som har möjlighet att handla från lokala bönder och små-butiker gör en stor insats, för bevarande av svensk produktion och försäljning.

 25. 25
  Rolf Löfgren säger

  Patenträttigheter för GMO-växter är högst kontroversiellt.

  Jag hävdar att det finns ingen jordisk instans som har rätt att ge myndighet eller domstol eller någon annan instans, rätt att bevilja patent på levande organismer.

  I nästa steg innebär detta att dessa patent på GMO-organismer är olagliga och skall ogiltigförklaras.

  På detta sätt tas makten ifrån Monsanto o övriga bolag, och bönder äger fritt att spara årets skörd för nästa års sådd. På det sätt som de alltid har gjort.

 26. 26

  @ Josef Boberg:

  Om ”Makten innehas av de vi inte vågar kritisera”, som Voltaire lär ha sagt, har vi på den här bloggen kommit ganska långt.

 27. 27

  stenB Skrev:

  Om ”Makten innehas av de vi inte vågar kritisera”, som Voltaire lär ha sagt, har vi på den här bloggen kommit ganska långt.

  Japp… 💡 🙄

 28. 28
  Lars Henrik säger

  Josef Boberg Skrev:

  Lars Henrik Skrev:

  En högre grad av självhushållning är också en väg.

  Jo… – Lars Henrik – men det är en ”slow motion”-väg avseende bl a Rumänien. Men det ena utesluter ju ej det andra.

  Ja och självhushållning har ju den fördelen att man kan genomföra den av egen kraft 🙂

 29. 29
  Docent Göran säger

  Rolf Löfgren Skrev:

  Alla som har möjlighet att handla från lokala bönder och små-butiker gör en stor insats, för bevarande av svensk produktion och försäljning.

  Jag ska precis sätta i mig två små nykokta ägg från en liten gård två kilometer härifrån.

  🙂

 30. 30

  Här blir det äggröra efter egna höns! Vi försöker, så gott vi kan!

 31. 31
  Konsument i Sverige säger

  Själv handlar jag nötkött/fläskkött/chark från olika producenter på Internet. Jag gynnar också så mycket svenskproducerat som jag blir medveten om, oavsett vilka produkter det handlar om. Även små butiker som säljer sådant som vanligtvis livsmedelskedjorna har. Med små butiker menar jag även kläder och andra behovsvaror, t ex så beställde jag en del varor från NutriAvans som annonserar i LCHF-magasinet.

 32. 32

  För mig och min familj blev det stora steget när jag lärde mig att stycka tjur, älg eller gris. Nu är vi en hel släkt som bygger kontakter med lokala köttleverantörer och när någon får tag på ett djur så kommer jag och styckar det. Sakta men säkert lär sig hela familjen att stycka djur. Jag är så glad för att alla mina blivande mammor och pappor nu har sina frysar proppfulla med bland annat älgkött som jag fick köpa, en kvarts ungtjur på 65kg, 50kr per kg.

  Det är uppenbart att det finns en växande marknad för direktlevererat kött. Eftersom svartslaktarna nu tar hutlöst betalt för det kött de levererar. Även min gullegubbe har höjt priset men jag bryr mig inte ett smack. De extra hundralapparna är han väl värd.

  Men man bör betänka att en gris som levereras i sin helhet förlorar cirka en tredjedel i slaktrester/fet hundmat. En tjur däremot förlorar över hälften vid styckningen.

  När en svartslaktare vill ha 110 kr kg för fårkött. Så är det lite dyrt, tycker jag. Min dotter köper det för 60kr kilot.

  Jag är lite orolig, liksom Göran, att vi ska bli för många konsumenter av pinklaxen, annars är det suverän mat. Tycker barnen och jag.

 33. 33
  XMargareta säger

  Pinklaxen har sedan länge varit slut i de affärer jag når.

 34. 34

  @ XMargareta:
  Willys i Västervik har alltid haft det hemma.

 35. 35

  En stor grundbult i detta transnationella elände är hur de finansiella systemen är uppbyggda. Dessa måste reformeras.

  Staten skall trycka pengar räntefritt och staten Sverige skall beläggas med låneförbud, statsskulden skall bort alltså på sikt och inga nya pengar lånas.
  Lär av på Napoleon Bonaparte som Josef skrev om. Och i nutid Island…..

  Har för mej att EU har sett till att stater inte får trycka pengar utan bara privata banker får göra detta, helt skandalöst. Lägger all makt i privata händer helt utanför demokratisk kontroll.

  Liten primer:
  https://www.youtube.com/watch?v=sGNPEQDXxwo
  ca 2.20 in

  Googla på på Bill Still + State Bank of North Dakota

  Är inte fråga om kommunism här, banker får fortfarande finnas så Wall Enberg behöver inte vara orolig 🙂

 36. 36

  @ 33 XMargareta:
  Jag köper vildfångad fryst Pinklax på Lidl. De är de enda som jag vet har bitar 125 g. ICA brukar ha men bara små 100g bitar.

  Lidl har inte alltid Pinklax hemma men när de har, köper jag och fyller på i frysen. Ibland har de påsar med bitar och ibland har de 2-pack bitar i liten papp-kartong.

 37. 37
  XMargareta säger

  @ EvaLi.

  Tack för infon.

 38. 38

  Dessa herrar säger det mycket bättre än jag gör:
  https://newsvoice.se/2015/11/16/hela-nationer-och-banker-kan-ga-i-konkurs/

 39. 39

  Bo – apropå Din länk ovan;

  Publicerat den 2 april 2015 i Veckans Affärer:

  En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet.

  – slut citat härifrån.

  Apropå Island: ”Rekordlåg arbetslöshet efter att Island lät bankerna falla”.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa