BOK: Smakäventyret av Ann Fernholm

Jag har läst Smakäventyret av Ann Fernholm.

Boken är lättläst och mycket intressant. Den handlar om hur man kan förmå små barn att äta olika sorters mat.
Lite näringslära är nyttig läsning. Socker och vetemjöl bör minimeras. Fördelen med att laga maten själv, och undvika livsmedelsindustrins lockande budskap, och deras skrämselpropaganda mot att laga barnmaten själv.

Jag rekommenderar verkligen till införskaffande och läsning av boken. Den är även lämplig att ha som uppslagsbok framöver.

 

Comments

  1. 1

    Fint att du påminner om hennes senaste bok och tack och lov att vi har Ann Fernholm med flera duktiga författare, forskare och modiga debattörer i vårt land. Sist men inte minst är vi många många som har dig Dr Annika och Kostdoktorn att tacka för vår återvunna hälsa. Precis som du säger är Ann´s böcker bra som uppslagsböcker – jag har massa lappar i dem för att lätt hitta olika ämnen!
    Hennes bok är en fantastiskt fin julklapp till varje småbarnsförälder men egentligen bra till vem som helst som är intresserad av senaste rön inom kost och hälsa.

  2. 2

    Boken känns som ett mycket angeläget tillskott till folkbildningen. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli, fast böjas är kanske inte rätt metafor. Det gäller att rakryggad stå pall för den massiva reklamen, särskilt, när man som nybliven förälder har ansvar för det nya lilla livet. Vilsenheten är stor och det är lätt att mosa en banan!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa