Lågkolhydrat bättre än lågfett för viktnedgång

En metaanalys publicerad i Lancet.

Kostdoktorn har länkat till en mängd tidningsartiklar som uppmärksammat studien.

 

Comments

 1. 1

  Två dagars frossa i skräpmat gav diabetes!
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/tva-dagars-frossa-i-skrapmat-gav-diabetes/

  ”Efter bara två dagars överkonsumtion av högkalorimat utvecklas tecken på diabetes. Det konstaterar forskare efter att ha låtit försökspersoner frossa i pizza och hamburgare.”

 2. 2

  En forskare:

  I en kommentar skriver den amerikanske diabetesforskaren Kevin Hall att en slutsats av studien är att det är svårt att gå ner i vikt – oavsett vilken metod man väljer — eftersom människor har svårt att följa dieter under längre tid.

  Det är naturligtvis en utmaning för en person med kolhydratberoende, på samma sätt, som för en alkoholberoende, men de nästan omedelbara hälsovinsterna och välbefinnandet med LCHF hjälper långt. I en miljö av bedövande reklam och ett enormt socialt tryck är det lätt att svikta. Det gäller att acceptera läget, hitta bundsförvanter, som vi på denna blog och satsa 100%. Jag finner det både enkelt och spännande att prova nya maträtter och uppleva nya smaksensationer och på köpet vinna i hälsa och välbefinnande. Det där med smaksensationer är fantastiskt: När smaklökarna piggnat till efter årtionden av sockerexponering, smakar allting mera nyanserat och det kryper inte på ryggen av rårörda sockerfria lingon eller färska svarta vinbär!

  Har man väl tagit sig igenom abstinensfasen är det gott, spännande och jättenyttigt

 3. 3

  Vad gäller fokuseringen på vikten av alla faktorer gäller, som alla här vet, att i mycket stor grad beror övervikt på den tysta fasen av insulinresistens. Genom LCHF tacklar man insulinresistensen och går ner i vikt som bonus. Alla överviktiga är kanske inte utsatta primärt för insulinresistens. Andra hormonella störningar utöver insulinets inverkar. T ex ger psykisk stress höga kortisolvärden, som piskar på levern att producera socker. Organismen har indikerat fara och gör sig beredd till strid eller flykt. Uteblir striden eller flykten finns ett överskott av blodsocker kvar, som insulinet försöker lagra. Långvarig stress ger till slut insulinresistens och övervikt.

 4. 4
  foie gras säger

  en ny amerikansk undersökning från Princetonuniversitetet konstaterar att vita låginkomsttagare dör tidigare och det skylls på bl a narkotika men inget alls om att intressera sig för kosten.

  På samma sätt ska landstinget i Blekinge tillåta en amerikansk metod att operera in slang in i magen som stängs och öppnas med en knapp så man behändigt kan tömma ut vad man ätit för mycket av som alternativ till sedvanlig fetmaoperation. Inte tal om att intressera sig för kosten.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa