Lars Bern: Klimatmötet COP21 handlar inte om klimatet – del IV

Inlägg av Lars Bern.

Oligarkin i USA agerar kraftfullt för att destabilisera världens nationer, för att själva kunna ta makten.

DN.se: USA hotar Storbritannien med dyra sanktioner om de lämnar EU.

Del I

Del II

Del III

Del IV

Del V

Del VI

 

 

 

Comments

 1. 1

  Är Bern avlönad av Putin eller är han bara en nyttig idiot?

 2. 2

  Förklara gärna din kommentar Pär.

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Återigen lysande! Jag hoppas verkligen att fler skriver om denna utveckling så att möjligheterna ökar att få stopp på det och inte minst att de som har Facebook, Twitter Google+ etc delar dessa artiklar flitigt!

  Men hur kan man agera för att öka motståndet? Hur kan man t ex använda sin egen plånbok i denna strävan? Förslag önskas!

 4. 4
  Mats olsson säger

  Lars har många intressanta och tänkvärda idéer som han delar med sig av. Tråkigt nog är han helt ute och cyklar vad gäller G Soros. Verkar också vara en öm punkt. Alla mina försök att upprätta Soros på Lars blog, Antropocene, har refuserats. Lika tråkigt är det att han ger sken av att personer som Soros och Obama är onda. Det är i vart fall den känsla jag erfar när jag läser vissa tirader. Trots dessa invändningar kommer jag även i fortsättningen att ta del av Lars blog och är mycket tacksam för hans oftast välgrundade analyser.

 5. 5
  I LIke Neil Young säger

  @ Mats olsson:
  Kan du utveckla dina resonemang lite ang. Soros och Obama

 6. 6
  Danikullen säger

  @ 1 & 4
  Lars Bern har kanske inspirerats av den franske historikern och ekonomen Emmanuel Todd.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Todd
  Todd förutspådde Sovjetunionens fall 15 år innan det skedde samt finanskrisen 2008, etc. ; att USA marginaliseras och att Ryssland och Europa kommer av nödvändighet att närma sig varandra (men kanske utan Storbritannien).
  Jag rekommenderar att du läser hans bok: After the Empire: The Breakdown of the American Order, 2001. Den gav mig i alla fall en klarare syn på omvärlden.
  Vänliga hälsningar,
  Dan

 7. 7

  @ jala:
  Läs blogginlägget.

 8. 8

  Jag har läst inlägget Pär. Jag ställde en fråga som du uppenbart inte kunde besvara och får därmed framstå med ett löjets skimmer.

 9. 9
  Rolf Löfgren säger

  George Soros bakom floden av asylsökare – så här går han tillväga.

  https://blueshift.nu/george-soros-bakom-flyktingfloden/

 10. 10
  Docent Göran säger

  Ja – det är intressant med korruptionen inom världspolitiken och alla eventuella konspirationer på den nivån är förstås svåra att komma tillrätta med för oss LCHF-gräsrötter, men det är ju alltid bra att förstå hur det hela hänger ihop.

  Vi var några miljoner studenter runt om i världen som på 70-talet försökte ändra på inriktningen i världspolitiken och kanske lyckades vi bidra till att temporärt hindra USA’s vidrigaste aktiviteter runt om i världen även om förändringarna blev kortvariga.

  Det enda jag kan komma på just nu är att själv fortsätta delta i de marscher mot Monsanto och TTIP som organiseras. Detta har klart och tydligt med LCHF’s grundläggande budskap om att låta maten vara vår medicin och då kan den naturligtvis inte få vara GMO-förgiftad.

  Lusten att delta kan ju gå ur en om man får reda på att det t.ex. är Soros eller CIA som ligger bakom organiseringen av dessa marscher mot Monsanto. Jag har svårt att tro detta förstås.

 11. 11
  Lars Bern säger

  Ni kan ju Googla Soros och Monsanto så hittar ni t.ex: Beyond being a proponent for the legalization of Marijuana, Soros is also a proponent of GMO’s, and invests heavily into the Monsanto company; as reported by Nasdaq.
  Obama är bara en marionett som är helt styrd av USA:s oligarki med Rockefeller och Soros som framträdande figurer. Hela Obamacare är t.ex. ett beställningsjobb från BigPharma för att öka försäljningen av deras piller. Tror någon att ersättning kommer att betalas till alternativmedicin från denna försäkring?
  Min rekommendation om ni är intresserade av detta är att ägna några timmar åt att Googla dessa frågor, jag lovar er att ni blir snabbt mörkrädda.

 12. 12
  Mats olsson säger

  @ Rolf Löfgren:
  Tänka sig så ondsint man kan vara och vilja Sverige så illa……..Kan bara beklaga om man låter misskrediterande tjafs som detta stå vägen för att upptäcka en klok person. Gå till källorna och döm själv!

 13. 13
  Mats olsson säger

  @ Lars Bern:
  Du kan säkert hitta även många andra kloka personer som tror på GMO. Man behöver inte vara illvillig och ond eller dum och aningslös för att ha uppfattningar som dessa. Antar att du anser det misskrediterande att Soros är för legalisering av marijuana. Själv ser jag det som ännu ett uttryck för hans vishet.

 14. 14
  Mats olsson säger

  @ I LIke Neil Young:
  Soros var student hos Karl Popper och har fortsatt i hans fotspår med tillämpningar inom ekonomiska och samhällsvetenskapliga områden. Det handlar om vetenskapsfilosofi om man så vill eller är det sunt förnuft…..
  Märkligt att Lars Bern med så gedigen naturvetenskaplig erfarenhet kan missta sig så grundligt.

 15. 15
  Docent Göran säger

  Intressant som bara den!

  Resan började med att vi hade blivit metabolt sjuka med diverse ’vällevnadssjukdomar’, t.ex. hjärtinfarkter och diabetes – listan kan göras lång, och började sedan tänka kritiskt på egen hand med hjälp av internet!

  Då gjorde vi ’tvärt om’ och ersatte kolhydraterna med animaliskt fett och återhämtade oss sedan någorlunda från de värsta skadorna!

  Då blev vi klart misstänksamma mot myndigheternas kostråd och förlorade därmed den grundläggande tron på myndigheternas ’godhet’ och omtanke om oss medborgare och insåg att de befann sig i händerna på de korrupta ekonomiska intressen inom livsmedelsbranschen!

  När vi sedan också avstod från den mesta medicinska behandlingen och satsade på alternativmedicinsk behandling förbättrades hälsoläget ytterligare!

  Misstänksamheten mot läkemedelsindustrins godhet växte lavinartat!

  Nu anser vi istället att läkemedelsindustrin bevisligen är rent människofientlig och klart kriminell!

  Nu har vi till slut hamnat där vi ser den gigantiska elefanten i rummet och som vi tenderar att kalla den amerikanska kapitalismen och har nu förtvivlat börjat brottas med den.

  Konspirationer verkar nu finnas överallt, i klimatfrågan, hela politiken, sjukvården, maten, flyktingfrågan!

  Det verkar faktiskt som om vi håller på att återvända till 70-talet.

  Även ”Progmusiken” verkar ha kommit tillbaka med Neil Young’s ”The Monsanto Years” som en stark indikator.

  250 000 som demonstrerade mot TTIP och GMO i Berlin är inte fy skam – hur många kan det bli nästa gång?

  Men var ska nu denna resa sluta som började med våra egna hälsoförbättringar med hjälp av LCHF?

  Jag förstår nu åter bättre min gamle diabetessjuka vän som jag lyckades hålla borta från statinerna och diabetesmediciner under ett antal år med hjälp av LCHF men som nu åter har accepterat sjukvårdens dekret och av sin familj uttryckligen blivit förbjuden att diskutera sin hälsa med mig. Eftersom han är en mycket intelligent man har han nog insett att det mentala priset är för högt om han skulle fortsätta tvivla på den officiella medicinska tron. Nu har han åter familjen med sig även om han till slut kommer att hamna i rullstol med benen amputerade och bli dement. Detta kanske inte är ett så tokigt alternativ trots allt.

 16. 16
  Lars Bern säger

  Man kan undra vem som misstar sig i den här diskussionen. Ni som vill veta mer om Soros kan t.ex. börja här:
  https://askmarion.wordpress.com/2011/01/06/george-soros-and-his-evil-empire-part-5/

  Vänsterextremister älskar Soros, det är ju uppenbart varför. Det är bara det att när han och de övriga oligarkerna tagit kontrollen, då blir det vänsterextremisterna som åker först.

 17. 17
  Anders Rydén säger

  @ Mats olsson:
  Karl Popper.
  Du borde läsa lite av Mises också, personligen tycte jag det var svårt att få perspektiv på dagens händelser annars.

  @ Göran,

  Amerikanska kapitalismen vad är skillnaden på den i jämförelse med gammal hederlig korporativism?
  ”Staten och kapitalet sitter i samma båt, men det är inte dom som ror så svetten lackar”
  Tycker du blå tågets beskrivning stämmer in på Amerikansk kapitalism?

 18. 18
  Docent Göran säger

  Anders Rydén Skrev:

  Karl Popper.

  Med Karl Popper som är en av mina absoluta favoriter på grund av sina tidigaste och djupaste filosofiska och matematiska arbeten inom vetenskapsteorin men även genom sitt geniala och posthumt utgivna arbete om ”The World of Parmenides” har vi hamnat inom ett diskussionsområde som jag både älskar och fruktar mest inom LCHF-rörelsen för att vi, när vi nu ’drar igång’, jagar bort alla sunt tänkande normala människor som råkat hamna här hos Annika för att de har blivit metabolt sjuka på något sätt och hos Annika ser en möjlighet att få goda råd så att de som vi kan återfå sin hälsa.

  Men nu har vi hamnat här och får väl ta ’tjuren vid hornen’ som man brukar säga och det kan tydligen, enligt vad jag nu genom kommentarerna här har fått upp ögonen för, vara själva Soros som haft fingrarna med i spelet i själva utgivandet Poppers oerhört intressanta posthuma verk, som jag själv har nu läst ett antal gånger, och Soros eventuella medverkan får nu en del dimmor att lätta för mig.

  När Parmenides i detta posthuma verk hyllas som vetenskapens fader handlar det i själva verket tyvärr om det som Lars Bern klassificerar som ”vänsterextremism”. Detta framgår klart om man i Platons samlade verk läser avsnittet om Parmenides där han själv framträder med sitt fullständigt obegripliga ”ontologiska flum” och som sedan i rakt nedstigande led via det fortsatta obegripliga svammel som bland annat Heraclitus, Hegel, Feuerbach, Heidegger, Sartre, för att nämna de kanske viktigaste, står för och ett ontologiskt svammel som slutligen manifesterar sig i den så kallade ”Postmodernistiska” filosofin som nu är rådande och infekterar universitetsvärlden som en växande cancersvulst på alla håll och kanter, till och med, och till min sorg, även inom fysiken på de tekniska högskolorna, men som Lars Bern är inne på består de av en samling tandlösa flummiga akademiker som med sina efterföljare ute i samhället med Lars Berns ord rimligen är de som ”åker först” när oligarkerna tar makten. Det finns många exempel runt om i världen på detta i modern tid.

  Att kalla dessa postmodernister för vänsterextremister tror jag dock knappast har med verkligheten att göra med tanke på att de drivs av en existentiell (ontologisk) och idealistisk ideologi av en religiös typ som jag misstänker går lika väl fram på den högerextremistiska kanten – Heideggers medverkan inom Nazismen talar nog här sitt tydliga språk. Med den teoretiske fysikern Alan Sokals uppgörelse med detta flum skulle jag knappast heller kunna kalla postmodernismen för någonting som har något med vänster göra annat än på ytan.

  Den här Soros kände jag faktiskt i min naivitet inte till tidigare men det skulle just nu, om det är sant som Lars Bern och Mats Olsson nu skriver, inte förvåna mig för ett ögonblick om Soros med sin filosofiska bakgrund även har sina fingrar med i spelet när det gällde etablerandet av det postmodernistiska flummet som nu härskar på universiteten världen över. Detta avleder bara kampen mot den människofientliga oligarki som vi så gärna vill ”brotta ned”.

  Dessa insikter stämmer också med Karl Poppers senare utveckling där han ideologiskt blandar sig in i världspolitiken och de arbeten där han redogör för dessa idéer är i mina ögon bara tröttsamma att läsa.

  Tror ni att normala besökare här hos Annika följer med nu i dessa diskussioner eller har vi lämnat dessa bakom oss för gott?

 19. 19
  Mats olsson säger

  @ Lars Bern:
  Vilken smörja. Hur kan Du ta detta på allvar. Varför inte läsa vad Soros själv har skrivit och bemöta det. Vad är definitionen på vänsterextremism by the way?

 20. 20
  Mats olsson säger

  @ Anders Rydén:

  Intressant att Du nämner Mises fast jag begriper inte vad han har med detta att göra. Jag har länge saknat Mises perspektiv i den ekonomiska debatten. Behovet av Mises tankar kanske är större än någonsin. Tyvärr ser det ut som Mises blivit kidnappad av anarcolibertianerna ( eller vad de kallar sig) bakom Mises institut. Intressant nog gäller samma sak här som med G Soros. Det kan vara stor skillnad mellan de tankar som Soros/Mises ger uttryck för i egna skrifter och de tolkningar som görs av Fox News/Mises institut.

 21. 21
  Mats olsson säger

  @ Lars Bern:
  Förlåt om jag är oartig men…..
  Vilken smörja. Hur kan Du tro på det här. Det talar väl för sig självt om hur trovärdigt det kan vara.
  Ser att Du just kommit ut med Antropcene ll. Ser fram emot att få läsa den.

 22. 22

  @ Mats olsson:
  Även om jag håller med dig så tycker jag att du uttrycker dig väldigt dåligt. Bättre med beskrivningar varför, än att bara använda invektiv. Invektiv ger ingen diskussion.

 23. 23
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  Även om jag håller med dig så tycker jag att du uttrycker dig väldigt dåligt. Bättre med beskrivningar varför, än att bara använda invektiv.

  Jag håller med dig om detta och attityden tyder knappast på någon högre ”intellektuell” nivå vilket dock verkar motsägas av det faktum att Mats Olsson i mina ögon verkar ha hyfsad ’koll’ på det filosofiska vetenskapsteoretiska läget.

  Kan ”Mats Olsson” kanske vara ett provocerande troll om än av en mer avancerad typ som dykt upp här hos Annika eller går Mats Olsson som antyds ut under öppet namnvisir?

  Jag tycker alltid det är lika roligt med seriösa debattörer som är ärliga och öppna i sina framträdande och även om ett sådant öppet framträdande inger ett större förtroende för att argumenten är personliga och inte döljer någon ’hemlig’ agenda är detta förstås knappast nödvändigt i internetdebatter.

  Man har förstås alltid rätt att vara anonym av olika skäl men när man går ut med ett helt namn vill man rimligen påskina att man just framträder med öppet visir. Tyvärr har vi tidigare här hos Annika sett infama exempel på hur avancerade troll blivit oerhört ”indignerade” när när vi börjat ’klämma på dom’ och det avslöjats att vi bara har gått på en ’fint’ när vi trodde att de ärligt hade gått ut med sitt öppna namn . En sådan indignation talar förstås sitt tydliga språk när det gäller den ’förment’ ärliga attityden i den aktuella debatten.

  Vi får nu verkligen hoppas jag har fel i mina ’misstankar’ angående Mats Olsson och att han istället är en känd person med viss ’akademisk’ status på samma sätt som Lars Bern. I så fall får jag förstås be Olsson om ursäkt för mina ogrundade misstankar men man lär sig alltid av tidigare misstag i internetdebatter.

 24. 24
  Mats olsson säger

  @ Georg W:
  Jag håller med dig till 100% . Invektiv är inte bra. Beklagar att jag uttryckt mig illa. Som jag tidigare påpekat sätter jag stort värde på Lars Berns blog, kanske därför jag tog i lite extra.

 25. 25
  Docent Göran säger

  @ Georg W:

  Det verkar inte som om ”Mats Olsson” tar bollen om det öppna visiret 🙂

  Känner vi inte igen det ’artiga’ mönstret hos de avancerade professionella troll vi tidigare träffat på?

  Vi får se hur debatten utvecklas – intressant!

 26. 26
  Docent Göran säger

  @ Georg W:

  Det här med professionella internettroll tycker jag egentligen är väldigt fascinerande inte minst ur mänsklig psykisk synpunkt. Per definition måste dessa troll vara köpta på något sätt av någon som har en agenda och som dessutom är beredd att betala dessa troll för att få sin agenda framförd. Monsanto lär enligt avslöjanden ha en hel avdelning som sysslar med sådant vilket på intet sätt förvånar mig.

  Om man då som troll verkligen är övertygad om den agenda för vilken man aktivt verkar borde man rimligen inte ha några problem med att vara ärlig i sitt uppträdande. Om jag nu jobbar på ett hederligt företag talar jag förstås också ärligt om vem jag är och för vilket företag jag jobbar annars är det ju lämpligt att försöka skaffa sig ett annat jobb.

  Därför har jag ofta funderat på hur dessa troll egentligen kan må psykiskt när de nu uppträder med dubbla agendor och uppenbarligen säljer sina själar för de spottstyver som det ofta verkar vara frågan om. Jag associerar här också till alla telefonförsäljare som är så ’artigt’ anonyma och personliga när de säger ”Hej Göran!” och här misstänker jag knappast att de kan klara av ’sitt jobb’ utan att ta droger av något slag. Nå det finns ju folk på väldigt hög akademisk nivå som också är tvungna att försöka reparera sina trasiga själar med hjälp av farmakologiska droger.

  Herregud vilken komplicerad värld vi lever i.

  Jag tror att vi som du måste försöka leva så nära den jordfasta verkligheten som det nu över huvud taget är möjligt. Nu har jag för övrigt beställt en låda med ben för att koka buljong, en låda med inälvor och även en låda kött från Norrbete med sina garanterat gräsbetande djur och sina humana slakterimetoder på Rafna Slakteri. Jag tror att även psyket påverkas av att äta naturlig mat och även vetenskapen om att man inte skadar sin omgivning mer än nödvändigt.

  Själv mår jag i alla fall nuförtiden förbaskat bra psykiskt och vaknar varje morgon på gott humör. Dessutom verkar min kärlkramp alltmer vara ett minne blott utom vid kraftig ansträngning förstås 🙂

 27. 27

  Lars Henrik Skrev:

  Återigen lysande! Jag hoppas verkligen att fler skriver om denna utveckling så att möjligheterna ökar att få stopp på det och inte minst att de som har Facebook, Twitter Google+ etc delar dessa artiklar flitigt!
  Men hur kan man agera för att öka motståndet? Hur kan man t ex använda sin egen plånbok i denna strävan? Förslag önskas!

  Plånboken – jag vet inte.
  Kanske att gynna inhemsk livsmedelsproduktion.
  Varför köpa rosor från Tanzania på torget för 10 kr styck. Inköp, moms och arbetsgivaravgifter ingår i priset.

  Run for life… https://runforyourlife.nu/sv/om/varfor/

 28. 28
  Mats olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  @ Georg W:

  Det verkar inte som om ”Mats Olsson” tar bollen om det öppna visiret

  Känner vi inte igen det ‘artiga’ mönstret hos de avancerade professionella troll vi tidigare träffat på?

  Vi får se hur debatten utvecklas – intressant!

  Så lätt är det alltså att bli troll. Obegripligt. Min enda önskan är man inte avfärdar en synnerligen klok person som G Soros på grund av ogrundade påståenden från diverse obskyra källor. Professionella troll har jag aldrig intresserat mig för men när det ändå är på tapeten så är det väl sådana som försöker misskreditera Soros via Fox News och liknande.

 29. 29

  Det tog ett tag men nu kom svaret som bekräftade mina misstankar.
  Personligen tycker jag att det inte råder någon tvekan längre Göran.

 30. 30

  Ingen har väl gjort bort sig mer här än jag när det gäller att ta fasta på ett namn, återigen och hundrafalt förlåt, Annika, för vad jag ställt till med genom åren. Men jag känner ingen antipati mot Mats o. Han har svårt för vissa av L.B.s ideér. Det har jag också, men jag har andra saker som är viktigare.

  Jag deltar inte i denna diskussion eftersom den är way over my head. Jag har läst dessa herrar men kommer inte ihåg något. Så spännande var det. Det enda jag vet är att jag är existentialist och skapar mitt eget liv och kan inte skylla på någon, trots att samhällets högavlönade rasistlakejer jagar mig och ska krossa mig för att jag är barmhärtig mot Romer.

  Finns det någon juridiskt kunnig som kan hjälpa mig att slåss mot det orättvisa lösningslösa samhället? Jag får inte ge Romer en fristad i min skog, trots att min familj har gjort det i 500 år. Rasister ringer nu en masse och anmäler mig för att folk gör sina behov i skogen. Samtidigt som samhället förbjuder dom att gräva ner det. För Romer har samhället inga lösningar. Det finns bara en linje: En natt får ni stanna här sedan ska ni vara väck. VARJE NATT!

  Min Far döpte mig till Georg efter Romernas skyddshelgon. Mitt hjärta blöder för dessa fattiga hemlösa. De har jagats sedan ett halvt millennium eller mer.

 31. 31
  Docent Göran säger

  @ jala:

  Så länge Mats Olsson är ’anonym’ kan han ju lika gärna kalla sig Kalle Anka men det namnet skulle förstås inte väcka samma ’förtroende’ som ett ’gräsrotsnamn’. Min erfarenhet är att trollen med förkärlek väljer just sådana namn för att vi ska tro att de ’representerar’ just ’gräsrotsindivider’.

  Går man på sådana finter kan man som George påpekar bli tvungen att sedan be om ursäkt för att man blev grundlurad. Undrar om trollen då skrattar i sina bergasalar.

 32. 32

  Jag tyckte det här var så bra så jag publicerar det här med:

  Proletären

  Igår kl 19:27

  Jag var med i LCHF-rörelsen från begynnelsen. Det här är våra ledord. Men det stämmer inte. Det ser utså här:
  First they ignore you,
  then they laugh at you,
  then they fight you,
  then they fight you,
  then they fight you, osv. osv.
  until you understand!
  /elementärt

 33. 33
  Annika Dahlqvist säger

  @ 32 Georg W:
  Eller until you give up

 34. 34

  Det fina med mat är trots allt att vi i stor utsträckning kan välja vad vi vill äta, var och en vad den önskar. På så sätt är det en sann gräsrotsrörelse. Det är annorlunda när alla tvångsbeskattas för att betala till ineffektiva utlandsägda vindsnurreföretag, när vi tvångsbeskattas för att betala till klimatbluffen, när vi tvingas åse hur man beskattar en ren kärnkraft till döds, när vi tvångsbeskattas för att se hur okunniga politiker går och slår dank med vidlyftiga avgångsvederlag.

 35. 35

  @ Annika Dahlqvist:
  Precis, Annika. För Du och Vi ger inte upp! Även om jag kan tillåta mig lite paus ibland 🙂

 36. 36

  @ Docent Göran:
  Saxat från kostdoktorn ” Det här med humor, liknelser, ironi är visst inget som fungerar för bittra inskränkta LCHF:are.”
  Skrivit av en Pär som tidigare var inne här och försökte göra sig lustig.

 37. 37
  Anders Rydén säger

  @ Docent Göran:
  Om de har lämnat?
  Kanske?
  Nu vet jag inte vilken vision eller mål Annika har med sin blogg.
  Men personer med en metabolism som är förstörd och enbart vill ha hjälp med det kan ju alltid vända sig till kostdoktorn.
  Men för oss som utöver det vill skaffa sig kunskaper varför det blev som det blev med kostråden och i vilket sammanhang de uppstod behöver också ett forum.
  Där passar detta forum bättre in tycker jag.
  Här är en öppnare samt djupare diskussion om kosten i ett samhälls- och vetenskaps perspektiv.
  Kostdoktorn är bra på sitt sätt, men det känns lite tjatigt om man som jag har varit med sedan 2008, lite som att läsa tidningen Vi föräldrar efter några år, om ni förstår vad jag menar?

  Det är därför jag föredrar att vara här och göra några sporadiska kommentarer ibland.

 38. 38
  XMargareta säger

  Denna blog är urspännande och ett måste, att besöka regelbundet

 39. 39
  Docent Göran säger

  @ Anders Rydén:
  @ XMargareta:

  Tack för de uppmuntrande synpunkterna!

  Jag är själv väldigt mycket för en djup, seriös debatt som inte tvekar inför mer radikala synpunkter kring kostfrågorna och som kanske framgår av mina krönikor men samtidigt är jag som sagt rädd för att jaga bort ärliga besökare utan djupare intressen. Frågan är förstås hur djupt man kan gå inom det vetenskapsteoretiska och filosofiska området på en LCHF-blog för att försvara radikala synpunkter. Tidigare beslutade vi att vi skulle försöka undvika att ge oss in alltför djupt i dessa senare frågor men nu dök de i alla fall upp igen via Lars Berns omvälvande synpunkter på sin blog om Klimatmötet och om Soros agenda.

  Som du påpekar har kostdoktorn definitivt en mindre radikal och mer ’publiktillvänd’ profil med sina vackra bilder och proffsiga videointervjuer och driver nu ett imponerande företag baserat på framför allt medlemsavgifter. Det verkar också som att han på sin blog i denna undanglidande ’buddistiska’ anda också konsekvent försöker hålla sig borta från mer kontroversiella ämnen, åsikter ock kommentarer; t.ex. kring TTIP och sjukvårdens allmänna korruption antagligen för att inte provocera etablissemanget för att nu inte tala om klimatfrågan.

  I den mer undanglidande andan mildrade han t.ex. för några år sedan tillsammans med en del andra LCHF-förespråkare sin tidigare tydliga LCHF-profil genom att tona ned själva begreppet LCHF i bloghuvudet då det började hetta till i den allmänna debatten kring detta begrepp då det upplevdes som rent provocerande på livsmedelsverket och inom sjukvården i händerna på läkemedelsindustrin. Med tanke på att bl.a. Expressen bilaga nu så tydligt och länge har framträtt med LCHF har begreppet blivit allmänt accepterat och Kostdoktorn och de övriga verkar nu också ha återvänt till ’LCHF-barrikaderna’.

  Den engelska bloggen av den mycket seriösa läkaren Malcolm Kendrick är ännu mer radikal när det gäller synen på vår korrupta sjukvård än Annikas blog är och han drar sig nu också alltmer åt LCHF-hållet. Hans blog är därför min andra stora favorit och på hans blog är det ofta väldigt kunniga och seriösa debattörer och som ofta med en medicinsk bakgrund.

  De kanske är klokt att se Annikas blog djupare komplement till Kostdoktorn där mer radikala åsikter får komma fram.

 40. 40
  Mats Olsson säger

  Lite fakta om George Soros Open Society Foundation:

  Our Mission
  The Open Society Foundations work to build vibrant and tolerant societies whose governments are accountable and open to the participation of all people.
  We seek to strengthen the rule of law; respect for human rights, minorities, and a diversity of opinions; democratically elected governments; and a civil society that helps keep government power in check.
  We help to shape public policies that assure greater fairness in political, legal, and economic systems and safeguard fundamental rights.
  We implement initiatives to advance justice, education, public health, and independent media.
  We build alliances across borders and continents on issues such as corruption and freedom of information.
  Working in every part of the world, the Open Society Foundations place a high priority on protecting and improving the lives of people in marginalized communities.

  Our Values
  We believe in fundamental human rights, dignity, and the rule of law.
  We believe in a society where all people are free to participate fully in civic, economic, and cultural life.
  We believe in addressing inequalities that cut across multiple lines, including race, class, gender, sexual orientation, and citizenship.
  We believe in holding those in power accountable for their actions and in increasing the power of historically excluded groups.
  We believe in helping people and communities press for change on their own behalf.
  We believe in responding quickly and flexibly to the most critical threats to open society.
  We believe in taking on controversial issues and supporting bold, innovative solutions that address root causes and advance systemic change.
  We believe in encouraging critical debate and respecting diverse opinions.

  Citerar Soros: “A full and fair discussion is essential to democracy.”

  Tänk att detta kan förarga så…….

 41. 41

  @ Mats Olsson:
  Undrar om George S. skulle kunna hjälpa mig att skydda min Romer mot myndigheternas tjänstemän? Det enda de behöver är två tillfälliga men godkända boenden och ett utedass.

  Jag hoppas inte mina vänner här blir sur på mig. Men jag tror inte Mats är ett troll. Han gillar bara George S. och tycker inte om att man pratar illa om honom.

  Den andre killen däremot, Poope, tror jag faller under den kategorin.

 42. 42
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  Men jag tror inte Mats är ett troll.

  Det han säger om Soros måste väl varenda sund människa skriva under på. Det är väl få partiprogram som inte detta kan hämtas hos. Kanske det är direkt avskrivet från något FN-dokument om mänskliga rättigheter. Som Mats inser kan det ju knappast förarga någon.

  Men varför tror du då Mats vaktar så på sin anonymitet men samtidigt vill framstå som en man med med öppet visir och förespråkar en sådan godhet. Är det inte lite underligt om han nu inte har någon ’dold agenda’?

  Jag litar själv inte på någon godheten hos folk med gigantiska ekonomiska intressen bakom sig och Soros är väl ingen fattiglapp eller någon Rom. Om man nu ska tro på Lars Bern så ingår Soros i någon slags skum oligarki med klar USA-agenda bakom sig om jag nu inte har fått allt detta om bakfoten eller är detta bara nonsens Lars kommer med som Mats hävdar. Om man står bakom en USA-agenda så har jag svårt att se att man försvarar någon mänsklig godhet. Det är för mycket som talar mot detta.

  Poop? Menar du Popper? I så fall är Soros och Popper samma skrot och korn i mina ögon. Vad jag själv gillade hos Popper var hans tidiga grundläggande vetenskapsteori men knappast hans senare världspolitiska flum som vad jag har förstått bara har gått USA’s ärenden.

  Jag tror att det därför ligger något i vad Lars Bern försöker bevisa även om jag själv som du har svårt för en del av hans höger-vänster attityder. Lars har i mina ögon en alltför svart-vit och framför allt naivt ovetenskaplig syn på detta.

  Det postmodernistiska akademiska vänsterflummet har i mina ögon faktiskt inte det minsta med någon vetenskaplig vänsterattityd att göra om man nu med vänster menar att man nu verkligen vill åstadkomma någon demokrati i ordets egentliga mening och där alla människor har ett lika värde. I USA finns det nog ingen som tror på de officiella amsagorna.

  Det postmoderna gänget som i sin obegripliga jargong dominerar den akademiska världen idag är bara ett tandlöst gäng som så gärna lägger huvudet på slaktbänken när det hettar till och utan att ha en aning om att de gör detta som Lars verkligen så insiktsfullt har insett.

 43. 43

  Nej 🙂 jag menar Per-Olov Persson. För övrigt håller jag med dig om allt du säger! Bortsett från att jag faktiskt hellre friar denna Mats, än fäller honom. Jag har helt enkelt fattat tycke för honom. Eftersom han började lite snett men sedan bad om ursäkt. Jag tycker mig känna igen det beteendet hos någon här. Och för att undvika missförstånd, så menar jag mig själv.

  George S. knäckte mina grannar! En ung småbarnsfamilj! Jag hade bundna lån då. (Men kan egentligen någon som heter George vara ond?)

  Lars Bern är bäst. Utom när han är ute och cyklar. Själv tror jag på kommunal matproduktion med arbetslösa och invandrare. Jag skulle vilja kalla det för Kolchos. Alternativt Kibbutz, men det är inte lika coolt.

 44. 44
  Lars Henrik säger

  Georg W Skrev:

  Men kan egentligen någon som heter George vara ond?

  Jag tvivlar på det! Min far hette så och självaste George W Bush var nog inte heller så ond. Däremot går det envisa rykten om att han inte hade alla hästar i stallet och därmed blev någons nyttiga idiot. Precis som Lars Bern skriver!

 45. 45

  Ojdå, som tur är har jag Georg W Lucas på min sida men det finns nog konstiga Georgar också. Heter man buske i efternamn och inte har allt på plats… Det är ju far och son också. Okay jag överger teorin om snälla Georgar. Dessutom anses inte jag heller vara snäll av alla.

  Jag visar nu min elakhet i sin fulla strålglans på vt.se/opinion. Jag förstår inte varför det är så enkelt att vara elak. (Mot rasister)

 46. 46
  Docent Göran säger

  @ Lars Henrik:
  @ Georg W:

  God morgon min herrar och även alla mina kvinnliga änglar som vaknat tidigt på denna alla helgons dag!

  Sankt George, som för övrig var ett helgon som, på samma sätt som de flesta andra här hos Annika, stred mot den beryktade onda draken, har ett namn som är identiskt med namnet Göran 🙂 ”Sankt Göran och draken” heter det ju på svenska.

  På den silverkurs som jag för närvarande går på har jag på ett uppmärksammat sätt nu till slut lyckats lösa den grundläggande medeltida skolastiska frågan om hur många änglar som kan få plats på en nålspets utan att knuffas. Den brosch som gett mitt svar har fyra änglar som också i fullständig harmoni bor på nålspetsen och därmed bevisar det hela experimentellt. Elin som är vår kursledare har nu blivit en av mina beundrare.

  Efter denna änglalika hälsning vill jag nu komma till mitt egentliga ärende och som har med själva tråden att göra och det handlar om den intellektuella eliten i USA som uppenbarligen Soros också tillhör och som anonyme Mats här verkar försvara men som Lars Bern med sin långa lans nu har tagit upp kampen mot trots att Lars bevisligen, han är som sagt inte anonym, inte heter Göran.

  I nyhetsbrevet från Dr. Mercola, som äger en av mina favoritplatser på nätet förutom Dr. Annika och Dr. Kendrick, nu på morgonen läser jag följande och som handlar om detta ämne och en bok skriven av en Dr. Lewis. Det verkar vara lite William Engdahl och Steven Druker över denne Dr. Lewis.

  Här är vad Mercola bland annat skriver om denna bok.

  ————-
  ”Beware of the Intellectual Elite…

  This is an issue with tremendous implications for your health, and we owe an incredible debt of gratitude to Dr. Lewis for his pioneering work in exposing this massive fraud.

  His experience really validates one of President Dwight Eisenhower’s predictions as he was leaving his presidency.

  Eisenhower not only warned us about the dangers of the military industrial complex, he also warned us of the danger of the intellectual elite, which have the potential to massively corrupt and influence governmental policies.

  That is precisely what has occurred in this instance.

  ”Absolutely. In fact, I quote that at the beginning of my book. After my book was published, I got an email from David Eisenhower, President Eisenhower’s grandson, saying how much he appreciated the book and how it highlighted what his grandfather warned us about,” Dr. Lewis says.”
  ——————-

  Det hela lutar åt ett nytt bokinköp (boktravarna växer runt omkring mig!) och kanske också en ny radikal (intellektuell?) krönika så småningom.

  Intellektuell debatt (en modern skolastisk variant ?) tycker jag verkligen är stimulerande och det verkar som om jag har ett praktiskt handlag för att kunna svara på de grundläggande frågorna som uppstår. Teori och praktik i intim förening med andra ord 🙂

 47. 47
  Mats Olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  Georg W Skrev:

  Men jag tror inte Mats är ett troll.

  Det han säger om Soros måste väl varenda sund människa skriva under på. Det är väl få partiprogram som inte detta kan hämtas hos. Kanske det är direkt avskrivet från något FN-dokument om mänskliga rättigheter. Som Mats inser kan det ju knappast förarga någon.

  Men varför tror du då Mats vaktar så på sin anonymitet men samtidigt vill framstå som en man med med öppet visir och förespråkar en sådan godhet. Är det inte lite underligt om han nu inte har någon ‘dold agenda’?

  Man kan ju ha olika intressen här i världen men att man kan vara så intresserad av om jag är troll/anonym eller inte, på grund av några stackars inlägg om G Soros, är verkligen förvånande.
  Själv bryr jag mig inte ett smack om huruvida Docent Göran är anonym eller inte. Kan han komma med något intressant så är det alltid välkommet.

  Docent Göran Skrev:
  ” Menar du Popper? I så fall är Soros och Popper samma skrot och korn i mina ögon. Vad jag själv gillade hos Popper var hans tidiga grundläggande vetenskapsteori men knappast hans senare världspolitiska flum som vad jag har förstått bara har gått USA’s ärenden.”

  Vore mycket intressant få veta hur Du har förstått detta. Annars vibrerar det trollvarning av bara den kring en kommentar som denna.

 48. 48
  Hanveden säger

  Varför Mats Olsson denna gång och förra men inte Mats olsson som tidigare?

  mLCHFh 😉 .

 49. 49
  Docent Göran säger

  Hanveden Skrev:

  Varför Mats Olsson denna gång och förra men inte Mats olsson som tidigare?

  Ja – det kan man ju förstås spekulera kring. Kalle Anka lär han väl knappast kalla sig för även om detta skulle fungera lika utmärkt 🙂

 50. 50
  Mats Olsson säger

  @ Hanveden:

  Som sagt, många intressen finns det ….

  Jag satt med iPad tidigare och då blev det tydligen ett litet o.

  LCHFh till Dig

 51. 51

  @ jala:
  Idéer om att Europa borde alliera sig med med Ryssland. Visserligen finns demokratiska problem även i Staterna med hur lobbyister och kapitalister köper sig inflytande, hur den största kassakistan brukar vinna. Men detta är ändå bara en liten klåda jämfört med hur verkligheten är i en riktig diktatur som Ryssland.

 52. 52
  Mats Olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  Hanveden Skrev:

  Varför Mats Olsson denna gång och förra men inte Mats olsson som tidigare?

  Ja – det kan man ju förstås spekulera kring. Kalle Anka lär han väl knappast kalla sig för även om detta skulle fungera lika utmärkt

  Min förvåning växer. Hur kan detta vara så intressant ?

 53. 53
  Docent Göran säger

  Mats Olsson Skrev:

  Vore mycket intressant få veta hur Du har förstått detta.

  Ja – du är verkligen subtilt sofistikerad i mina ögon och i dessa mina ögon är ni tillsammans en alltid lika intressant företeelse då ni som begåvade akademiska (?) personer anonymt dyker upp i er formella artighet här på våra LCHF-bloggar. Ganska proffsigt! Det är psyket hos er som jag tycker är det mest intressanta och förvånande på samma sätt som jag finner detta hos Jesuiterna.

  Det var ju för övrigt din egen kommentar om att Soros hade varit elev till Popper eller var detta fel?

  Jag kände verkligen inte till Soros innan frågan dök upp hos Lars Bern.

  Vad jag förstått från vad du skrivit i ditt försvar för Soros så stämmer detta väldigt väl överens med det jag själv läst i Poppers senare arbeten innan jag där tröttande på hans postmodernistiska flum inom världspolitiken (och då la Poppers boken åt sidan och betraktade den som nästan oläsbar) och hans omhuldande av USA. I mina ögon tyder Poppers utveckling egentligen på att han övergav sin tidigare strikta naturvetenskapliga hållning just till förmån för den ’relativistiska’ vetenskapen som kännetecknar postmodernismen och det nuvarande akademiska flummet.

 54. 54

  @ Docent Göran:
  Vi såg alla dokumentären om EU’s hemliga styresmän. 3 stora industriledare med Pehr G Gyllenhammar i spetsen författar en vision för hela EU. En hemlig vision som sedan blev EU’s handlingsplan. Alla affärsmän och affärskvinnor, i stort och smått, strävar efter ekonomiskt samförstånd och en arbetsgivare är vår mest respekterade medborgare av alla, eftersom de finansierar konsumenter.

  Det enda vi kan göra är att tacka Lars Bern för hans oavlönade arbete och faktiskt tillgodogöra oss det, även om det är svårsmält. Sedan har vi också en skyldighet att agera efter nyfunna medvetanden. Vi är en jättefarlig opponent till den globala kapitalismen. Ju mer vi får gehör, desto mindre acceptans för den pågående globaliseringen och ett närmande till mer närliggande värden som bra mat och en frisk miljö. Alltså fortsätter vi debatten hur jobbig den än är. Och alla får efteråt tycka vad de vill.

  Jag är även tacksam för att vår debatt ibland får flyta ut i lite oväsentligheter. Vi som är djupt engagerade har alla komponenter för intellektuell utbrändhet och vi måste vara rädda om oss och vårt ideella arbete.

  Alltså är Göran en mycket gammal svensk form av Georg. Ni är dubbelt så många som oss och har därför dubbelt av knäppskallar också 🙂 Det mest intressanta, tycker jag, i sammanhanget är att man i en grotta i Rumänska Karpaterna funnit skeletten av en s.k. drake och dennes drakbarn. Tillsammans med döda medeltida soldater. Man kunde konstatera att draken hade en funktion i halsen som förmodligen innebar att de kunde spruta eld.

  Detta läste jag för ett par år sedan som en seriös vetenskaplig nyhet. Hittar inga länkar och har väldigt svårt att föra över dessa drakar från sagorna till vetenskap. Men tydligen är det meningen att vi numera ska acceptera att historiens drakar är/var en realitet.

 55. 55

  Mats Oolsson skrev:Min förvåning växer. Hur kan detta vara så intressant ?

  Stor eller liten nolla tycker jag är intressant.

 56. 56

  @ Mats Olsson:
  Det är kört för ditt namn, ledsen. Du får byta namn och göra ett nytt försök. Bättre lycka nästa gång!

  Nu lämnar jag er och kastar mig över min älgtjur. Den ska ligga i 6 påsar i kväll 🙂

 57. 57
  Docent Göran säger

  jala Skrev:

  Stor eller liten nolla tycker jag är intressant.

  Jag tror att de här ’proffsen’ knappast kan betraktas som några ”Nollor” – tvärtom och på samma sätt som Jesuiterna knappast var det i sitt försvar för det katolska ”etablissemanget”. Jag tror däremot att de här ’proffsen’ möjligen ibland kan underskatta det intellektuella motståndet som de möjligen kan stöta på.

  Jag tycker därför alltid det är lika stimulerande att se just vilken intellektuell höjd de förmår komma upp till i sitt företag. Under alla omständigheter piggar ’fajterna’ med dessa ’artiga anonymer’ upp i min tillvaro just nu.

  Vi får väl se hur nu turerna nu utvecklar sig.

  Ibland droppar de som bekant av när de insett att de inte kommer någon vart i sitt ’trollska’ företag – de är ju trots allt proffs om än kanske inte på det intellektuella planet.

 58. 58
  Mats Olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  jala Skrev:

  Stor eller liten nolla tycker jag är intressant.

  Jag tror att de här ‘proffsen’ knappast kan betraktas som några ”Nollor” – tvärtom och på samma sätt som Jesuiterna knappast var det i sitt försvar för det katolska ”etablissemanget”. Jag tror däremot att de här ‘proffsen’ möjligen ibland kan underskatta det intellektuella motståndet som de möjligen kan stöta på.

  Jag tycker därför alltid det är lika stimulerande att se just vilken intellektuell höjd de förmår komma upp till i sitt företag. Under alla omständigheter piggar ‘fajterna’ med dessa ‘artiga anonymer’ upp i min tillvaro just nu.

  Vi får väl se hur nu turerna nu utvecklar sig.

  Ibland droppar de som bekant av när de insett att de inte kommer någon vart i sitt ‘trollska’ företag – de är ju trots allt proffs om än kanske inte på det intellektuella planet.

  Här är det verkligen inte högt i tak. Varför diskutera blogginlägget när man kan diskutera nollor och Kalle Anka ? Det blir ju mycket enklare så, apropå intellektuell höjd.
  Kan dock inte låta bli att imponeras av det engagemang mitt inlägg gett upphov till. Tråkigt bara att intresset för sakfrågan saknas.

 59. 59
  Docent Göran säger

  @ Mats Olsson:

  Men det är ju du själv som sätter nivån!

  I min föreställningsvärld har jag svårt att se någon frågeställning som ligger på en högre intellektuell nivå än den som Lars Bern nu har fört in i vår LCHF-dabatt och frågorna kring den internationella jordbrukspolitiken i händerna på en liten ekonomisk elit i USA och hur detta kan påverka vår nuvarande och framtida hälsa via TTIP och inte minst GMO som ju ligger närmast till hands om man är intresserad av förhållandet mellan vår kost och vår hälsa.

  Vad det gäller denna ’sakfråga’ så kan jag av dina inlägg här hos Annika att döma inte se några associationer till själva sakfrågan som du tydligen så gärna vill diskutera annat än genom dina allmänna referenser till Soros filantropiska ’floskler’ som vem som helst kan skriva under på. Med sådana floskler döljer sig för övrigt officiellt även USA’s brutala utrikespolitik idag och har i mina ögon alltid gjort det. Allt USA’s stöd till världens diktaturer har alltid skett i ’frihetens’ och filantropins namn.

  Om du nu så gärna vill diskutera själva sakfråga som du nu påstår att du vill så varför gör du då inte det och överger dina allmänna floskler. Om du är en ’ärlig’ debattör som döljer sig bakom din anonymitet, ta då istället konkret upp på vilka punkter Lars enligt din mening är ute och cyklar angående denna Soros.

  Själv tycker jag att Lars, ju mer jag läser av vad han nu skriver, ganska övertygande för fram just sakargument kring Soros som du, vad jag har kunnat se, inte ens har varit i närheten av att bemöta. Men ljuger Lars och pratar ’nonsens’ som du hävdar borde du ganska enkelt kunna peka på sakförhållandena med tanke på hur insatt du verkar vara i Soros agenda. Till att börja med undrar jag om Soros verkligen tillhör den ekonomiska eliten i USA eftersom jag inte aldrig har hört talas om honom tidigare. Om du skulle kunna visa på att Soros inte tillhör denna ekonomiska elit så kunde jag också bli övertygad om att du har rätt och att Lars verkligen talar en massa nonsens.

 60. 60

  @ Docent Göran:

  Du verkar genomgående ha stora problem med ”Anonymitet”.
  Är det nåt du kan utveckla, din aversion där?

 61. 61
  Mats Olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  @ Mats Olsson:

  Själv tycker jag att Lars, ju mer jag läser av vad han nu skriver, ganska övertygande för fram just sakargument kring Soros som du, vad jag har kunnat se, inte ens har varit i närheten av att bemöta. Men ljuger Lars och pratar ‘nonsens’ som du hävdar borde du ganska enkelt kunna peka på sakförhållandena med tanke på hur insatt du verkar vara i Soros agenda. Till att börja med undrar jag om Soros verkligen tillhör den ekonomiska eliten i USA eftersom jag inte aldrig har hört talas om honom tidigare. Om du skulle kunna visa på att Soros inte tillhör denna ekonomiska elit så kunde jag också bli övertygad om att du har rätt och att Lars verkligen talar en massa nonsens.

  Stort tack för möjligheten att utveckla denna diskussion. Soros hör säkert till en ekonomisk elit eftersom han tillhör gruppen rika amerikaner och om redan detta faktum skulle diskvalificera honom har jag inget att komma med.

  Låt mig börja med en överblick över Open Societys aktiviteter hittills.

  Over the last 32 years, the Open Society Foundations had expenditures of almost $12 billion. Much of this spending has been directed at specific priority issues and regions for the Open Society Foundations such as:

  $1.6 billion on democratic development in the countries of Eastern Europe and the former Soviet Union;

  $737 million for public health issues such as HIV and AIDS, TB, palliative care, harm reduction, and patients’ rights;

  $214 million to fight discrimination and advance the rights of Roma communities in Europe;

  $2.9 billion to defend human rights, particularly the rights of women, ethnic, racial, and religious minorities, and often marginalized groups such as drug users, sex workers, and LGBTQ communities;

  $2.1 billion for education projects ranging from preschool to higher education reform;

  $1.5 billion to promote reform in the United States on issues such as criminal justice, drugs, palliative care, education, immigration, equal rights, and democratic governance.

  Det här tycker jag är synnerligen lovvärda aktiviteter. Noterar för George Ws räkning att även Romer kommer med på ett hörn. Enligt Lars Bern finns det en mycket sofistikerad dold agenda bakom detta. Här kan jag rekommendera 2 mycket olika sätt för att avgöra om det stämmer eller ej.

  1 Gå själv in på Open Societys webbsidor och ta del av fler detaljer beträffande insatserna:
  https://www.opensocietyfoundations.org

  2 Gå till YouTube och titta på inspelningar från Fox News där de försöker ta heder och ära av Soros. Dessa shower talar för sig själva.

  Jag ska gärna återkomma med ytterligare fakta. Den som inte känner till Soros sedan tidigare har mycket att upptäcka.

 62. 62
  Docent Göran säger

  Stefan Skrev:

  Du verkar genomgående ha stora problem med ”Anonymitet”.
  Är det nåt du kan utveckla, din aversion där?

  Jodå!

  Nej, jag har verkligen inga problem med anonymiteten i sig på internet – tvärtom ökar detta bara möjligheten att få reda på obehagliga fakta som skyfflats under mattan. Om man t.ex. bara kallar sig för Mats är det knappast heller någon som inbillar sig att man går ut öppet utan bara som en anonym och refererbar debattmotståndare.

  Går man ut öppet och ärligt som person ökar man förstås trovärdigheten om att man inte har någon dold agenda.

  Vad jag har problem med är därför den oärlighet och den dolda agenda som jag läser in när man med ett helt vanlig namn antyder att man går ut med en öppen identitet som egentligen bara är fejkad. Om man samtidigt påstår sig försvara en verkligt filantropisk verksamhet blir det hela ännu mer ihåligt och suspekt om man då envetet hävdar sin anonymitet som i det här fallet, i alla fall i mina ögon.

  Man får verkligen idag vara oerhört naiv om man inte inser att stora organisationer som Monsanto och Open Society inte skulle hålla sig med en hord av betalda och sofistikerade internettroll som garanterat aldrig aldrig kommer att gå ut med någon öppen identitet på samma sätt som ingen telefonförsäljare som helst skulle göra det. Deras själar är för mig sålda på en ohelig marknad. Vi har tidigare med oerhörd tydlighet och faktiskt med bestörtning stött på liknande dubbelagendor här hos Annika.

  Mats Olsson skulle därför mycket väl kunna vara ett troll som är betalt av Open Society. Mycket talar just nu för detta även om detta aldrig kommer att gå att bevisa eller motbevisa för den delen så länge Mats Olsson nu förblir anonym men misstanken från min sida får han förstås leva med men sådant är han kanske van vid.

  Det intressanta är i alla fall att vi nu har fått upp ögonen för Soros eventuella dubbelagenda måste jag säga.

  Penningsummorna som Open Society nu tydligen satsar på ’humanitärt bistånd’ antyder att Soros tillhör just den ekonomiska elit i USA och som på samma sätt som Bill Gates knappast vill framstå som några rasister. Är dessa 10 miljarder dollar förresten ’peanuts’ för Soros så har han förstås råd att också betala sina internettroll ordentligt även om min erfarenhet säger att de ofta får löjligt lite betalt för sina själar. Nå de summor som den amerikanska staten satsar på ’humanitärt bistånd’ är kanske större än vad Soros ger ut men ingen inbillar sig väl att det är frågan om några filantropiska gratisluncher som delas ut av den amerikanska staten eller av multimiljardärerna.

  Här måste jag säga att William Engdahls bok ”Hotet mot livet” verkligen var en ögonöppnare för min egen del när det gällde att avslöja de skumma dolda rasistiska agendor som denna elit med Rockefeller i spetsen och hand i hand med Nazismen på den tiden när det begav sig har ägnat sig åt. Var Soros passar in i Engdahls bild vet jag inte – jag kommer inte ihåg om Engdahl tog upp Soros men det har säkert Mats koll på.

  Det här kommer nog att klarna med tiden om debatten fortsätter Soros. Kanske Lars Bern har lite koll på detta också.

  Det är spännande det här när luften nu är full av änglar 🙂

 63. 63

  Jag ler i mjugg och tänker att Stora eller Små spelar inte längre någon roll, för där uppe finns änglarna. Nanne Grönwall. Håll till godo.
  https://www.youtube.com/watch?v=KOAOno_ShWo

 64. 64
  Lars Bern säger

  Det finns hur mycket som helst att läsa om Soros om ni Googlar, flera miljoner träffar. Här har ni en beskrivning:
  “Soros is reviled abroad and criticized here in his adopted country [of America]. Most everywhere Soros, his foundations or his investing have gone, trouble has followed. He’s helped foment revolutions, undermined national currencies and funded radicals around the world. Soros has been convicted of insider dealing in France and fined $3 million, fined another $2 million in his native Hungary. His foundations have been accused of shielding spies and breaking currency laws and his investing strategy has been targeted for harming several national currencies.”

  Read more at https://www.wnd.com/2015/10/george-soros-blasted-for-stoking-refugee-fires/#1wVLtfHP0KMBud5j.99

 65. 65
  Hanveden säger

  Ett samtal med denne Georg Soros

  https://www.youtube.com/watch?v=K2nZ79LRJ-4

  här också ”George Soros VS Alan Murray For The Wall Street Prediction 2015”

  https://www.youtube.com/watch?v=WWn-SXCBa8Q

  mLCHFh B-) .

 66. 66
  Hanveden säger

  En till intervju

  https://www.youtube.com/watch?v=9IrlLObUn90

  ”George Soros Interview Investing Secret of Biggest Speculator”

  B-) .

 67. 67

  @ jala:

  citat:

  Saxat från kostdoktorn ” Det här med humor, liknelser, ironi är visst inget som fungerar för bittra inskränkta LCHF:are.”
  Skrivit av en Pär som tidigare var inne här och försökte göra sig lustig.

  slut citat.

  Det är då inte jag som skrivit dessa ord, måste finnas fler som heter Pär. Förövrigt äter jag LCHF-kost, av skälet att jag mår bra på det. Dock delar jag itne uppfattningen att GMO är livsfarligt. Jag tror inte heller på chemtrails och många andra myter som florerar inom LCHF-”rörelsen”.

  Jag skrev ett kort svar till dig tidigare (utan kontroversiella påståenden) men det försvann. Raderat .. ? Kanske för att du utmålat mig som troll?

 68. 68
  Rolf Löfgren säger

  Enligt uppgifter jag läst, men jag har ingen källa till just nu, så var det G. Soros som spekulerade sönder svenska kronan 1992, som ledde till devalvering. Soros lär ha tjänat ett antal miljarder på svenska folkets bekostnad.

 69. 69
  Lars Henrik säger

  Pär Skrev:
  Jag tror inte heller på chemtrails och många andra myter som florerar inom LCHF-”rörelsen”.

  Käre Pär. Var kan man utläsa en koppling mellan chemtrails eller ”andra myter” och LCHF-rörelsen ?

 70. 70
  Lars Bern säger

  @ Rolf Löfgren:
  Det är helt riktigt Soros spekulerade sönder kronan och Riksbanken tvingades försvara den genom att höja räntan till 500% i några dagar. Det kostade svenska skattebetalare enorma belopp.

 71. 71
  Mats Olsson säger

  Lars Bern Skrev:

  @ Rolf Löfgren:
  Det är helt riktigt Soros spekulerade sönder kronan och Riksbanken tvingades försvara den genom att höja räntan till 500% i några dagar. Det kostade svenska skattebetalare enorma belopp.

  Jo så kan man naturligtvis se på saken. Å andra sidan var det väl egentligen så att Soros gjorde ett bra jobb som fondförvaltare. Naturligtvis gjorde han det för att tjäna pengar (även åt alla andra som investerat i hans fond) men att han gjorde det för att skada Sverige måste man nog vara paranoid för att tro. Det hör också till saken att även utan Soros medverkan skulle utfallet blivit detsamma för Sveriges del. Han råkade bara vara en av de större placerarna.

  För att de saken ur en värdepappershandlares perspektiv se gärna:

  https://energytraders.yuku.com/topic/1190/Krona-Killing#.VjcpzIShiYA

 72. 72
  Lars Bern säger

  Jag rekommenderar den som vill veta mer av sanningen om Soros destruktiva och onda framfart att Googla honom. Det finns oändligt med material som visar vilken figur han är och bevisligen är han tillräckligt rik för att betala Internet-troll som bevakar hans intressen, vilket framgår med all önskvärd tydlighet på denna lina. Vi vet ännu inte vem som gömmer sig bakom signaturen ”Mats Olsson”?

 73. 73

  @ Pär:
  ” för att du utmålat mig som troll”
  Var har jag utmålat dig som troll?

 74. 74
  Mats Olsson säger

  Lars Bern Skrev:

  Jag rekommenderar den som vill veta mer av sanningen om Soros destruktiva och onda framfart att Googla honom. Det finns oändligt med material som visar vilken figur han är och bevisligen är han tillräckligt rik för att betala Internet-troll som bevakar hans intressen, vilket framgår med all önskvärd tydlighet på denna lina. Vi vet ännu inte vem som gömmer sig bakom signaturen ”Mats Olsson”?

  Jag är en flitig läsare av Din blog och missar aldrig ett inlägg. Jag är tacksam för att Du delar med dig av din breda erfarenhet och sätter stort värde på dina analyser. Jag kanske bara har ett problem. Hur kan Du vara så säker på att vissa personer är onda ?

 75. 75

  @ Mats Olsson:
  Vi är intellektuellt känsliga för ordval och du rör dig hela tiden i gränstrakterna. Jag får heller inte grepp på dig. Vem är du?

 76. 76
  Lars Bern säger

  @ Georg W:
  Jag är övertygad om att signaturen ”Mats Olsson” är ett troll, varför jag tänker avsluta debatten med honom här. Den är ovärdig Annikas viktiga blogg som faktiskt handlar om andra saker. Att jag lyfte fram bl.a. Soros var bara för att ni skall förstå de ONDA krafterna bakom de avtal som tvingar in patenterade GMO-grödor i våra livsmedel. Och jag tror att jag med mina artiklar uppnått det syftet.

 77. 77
  Mats Olsson säger

  Georg W Skrev:

  @ Mats Olsson:
  Vi är intellektuellt känsliga för ordval och du rör dig hela tiden i gränstrakterna. Jag får heller inte grepp på dig. Vem är du?

  Jag trodde det skulle handla om Soros. Eftersom jag är mer intresserad av era argument än av vilka ni är ställer jag mig helt oförstånds inför detta tjafsande om troll, anonym, Kalle anka mm. Men som jag redan påtalat, man kan ju ha olika intressen här i världen

 78. 78

  Jag är övertygad om att vi är många som sedan länge har förstått

 79. 79

  När Soros tömde våra valutareserver och höjde räntan till 500% för att stoppa utflödet så var det bara svaga bankkunder med obundna lån som strök med. Alla fattiga fick sig en käftsmäll som de var tvungna att sitta ner med lyckliga banker och lösa. Undrar hur mycket bankerna tjänade på Soros då.

  Om jag var miljardär så skulle jag också presentera mig som filantrop och lägga ett par miljoner på marknadsföringen av mig. Men jag skulle fortfarande vara en skurk som rundade hörn och försöker göra en bra affär för mig. Filantropi kan vara, eller kanske till och med är, mycket lönsamt har jag personligen lärt mig.

  Jag och mina barn har tjänat en förmögenhet, jag som arbetslös. På att älska träsegelbåtar och träbåtskultur!

 80. 80

  Hittade en intressant kommentar från kostdoktorns sida.
  ”Få nu se hur länge det dröjer innan den här tråden också är bortkollrad av desinformatörer/lobbyister eller andra
  ” jag vet bättre” figurer.”

 81. 81
  Mats Olsson säger

  Danikullen Skrev:

  @ 1 & 4
  Lars Bern har kanske inspirerats av den franske historikern och ekonomen Emmanuel Todd.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Todd
  Todd förutspådde Sovjetunionens fall 15 år innan det skedde samt finanskrisen 2008, etc. ; att USA marginaliseras och att Ryssland och Europa kommer av nödvändighet att närma sig varandra (men kanske utan Storbritannien).
  Jag rekommenderar att du läser hans bok: After the Empire: The Breakdown of the American Order, 2001. Den gav mig i alla fall en klarare syn på omvärlden.
  Vänliga hälsningar,

  Dan

  Tack för tippset, verkar synnerligen intressant.

 82. 82
  Docent Göran säger

  Nu hittade jag äntligen ”Hotet mot livet” i mina bokhyllor när jag tills slut kopplade in hustru i sökandet och som hittade den efter någon minut trots att jag själv förgäves hade ägnat en halvtimme åt att leta.

  Jag var ju intresserad av vad Engdahl kunde ha att säga om Soros och eventuella kopplingar till Monsantos smutsiga byk kring GMO-grödorna. För mig själv var som sagt en okänd figur tills Lars Bern nu satte fokus på denna ”filantrop”.

  Jodå!

  På sidan 158 nämner Engdahl i förbigående hur de internationella investeringsfonderna och specifikt då ”Soros Quantum Fund” hade fingrarna med i det lönsamma och smutsiga internationella spelet genom att lägga beslag på Argentinas jordbruksmark för en spottstyver när det landet var på ruinens brant.

  I det pågående gigantiska industriella GMO-projekt med Monsantos GMO-soja förvandlades då de flesta argentinska småjordbrukarna snabbt till historiska minnesmärken. Det kanske mest intressanta är att denna giftintensiva Roundup-verksamhet såldes in som något ekologiskt eftersom odlingen var plöjningsfri.

  Fantastisk läsning där Soros namn som sagt bara fladdrar förbi i förbigående men hans agenda framträder tydligt och verkar inte ha så mycket med filantropi att göra, i alla fall inte in mina ögon.

  Vi måste nu verkligen få stopp på Monsantos verksamhet och detta med GMO med alla lagliga medel och man får göra vad man orkar med.

  Själv tror jag mest på en medveten gräsrotsrörelse med miljontals människor som demonstrerar på gatorna i Europa mot TTIP och Monsanto. Själv skulle jag vilja kalla detta för en vänsteraktivitet men vad jag har förstått så har knappast vårt ”extremistiska” Vänsterparti tagit ställning mot GMO.

  Får Vänsterpartiet kanske stöd av Soros på något sätt?

  Underlig värld vi lever i där svart blir vitt och vitt svart!

 83. 83
  Mats Olsson säger

  Soros egna ord om flyktingsituationen i Europa.

  ”The EU needs a comprehensive plan to respond to the crisis, one that reasserts effective governance over the flows of asylum-seekers so that they take place in a safe, orderly way, and at a pace that reflects Europe’s capacity to absorb them. To be comprehensive, the plan has to extend beyond the borders of Europe. It is less disruptive and much less expensive to maintain potential asylum-seekers in or close to their present location.”

  ”It is equally important to allow both states and asylum-seekers to express their preferences, using the least possible coercion. Placing refugees where they want to go – and where they are wanted – is a sine qua non of success.”

  Read more at
  https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09#lw45DJ5aH0RmHbT8.99

  eller gå in på

  https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

 84. 84
  Docent Göran säger

  Ja vi förstår nu alla att Soros är en filantrop i ordets verkliga betydelse!

 85. 85
  Lars Bern säger

  Ja att signaturen ”Mats Olsson” är ett Soros-troll blir allt tydligare. Undrar hur mycket han får betalt?

 86. 86
  Mats Olsson säger

  Docent Göran Skrev:

  jala Skrev:

  Jag tycker därför alltid det är lika stimulerande att se just vilken intellektuell höjd de förmår komma upp till i sitt företag.

  Intellektuell höjd………?

 87. 87
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  Om jag var miljardär så skulle jag också presentera mig som filantrop och lägga ett par miljoner på marknadsföringen av mig. Men jag skulle fortfarande vara en skurk som rundade hörn och försöker göra en bra affär för mig. Filantropi kan vara, eller kanske till och med är, mycket lönsamt har jag personligen lärt mig.

  Jag har svårt att se någon LCHF-debattör som har en större klarsyn än vad du har på vår sjuka värld! 🙂 Hos dig upplever jag verkligen en sund ärlighet även om du nu uppenbarligen ägnar dig åt filantropi.

  Min favoritfilosof Schopenhauer uttrycker det som att människan med naturnödvändighet, som varje annan tänkande varelse inom djurvärlden, måste vara en egoist och i första hand tänka på sin egen välfärd. Men Schopenhauer inser trots denna naturnödvändighet att det faktiskt kan finnas mänskliga undantag som t.ex den ”Barmhärtiga Samariten” för att nu ta det kanske mest kända exemplet på ett sådant undantag. Oftast är det de fattiga som hyser den största empatin med de fattiga för de rika skulle inte vara rika om dessa fattiga inte fanns som de kan sko sig på och därför per definition knappast kan ha någon verklig inlevelse i hur det är att var fattig.

  Den rika eliten har genom historien alltid ägnat sig åt ’välgörenhet’ i begränsad omfattning och en välgörenhet som jag själv har svårt att associera med någon verklige omtanke om de fattiga i världen och som jag därför upplever som ett rent hyckleri och dubbelmoral. Om omtanken i grunden hade funnits skulle de rika ha löst fattigdomsproblemet eftersom det bevisligen är de som sitter vid själva ’styrspakarna’.

  Jag kommer fortfarande ihåg från den tid då jag levde och arbetade i dubbelmoralens land nummer ett hur man vid jultid, på det företag där jag var anställd, samlade in mat åt fattiga. Företrädesvis var det då gamla konservburkar som av någon anledning hade förlorat sina etiketter och som man hade hittat i skafferiernas bakre skrymslen och som man tog fram i samband med storstädningen vid julen och stoppade i säckarna. Då längtade jag verkligen tillbaka till mitt ”extremistiska” ”socialistiska” hemland där vi trots allt var befriade från sådant hyckleri.

 88. 88
  Mats Olsson säger

  Det fina med Soros har inget med hans filantropi att göra. Det ser ut som en tillfällighet men det handlar faktiskt om intellektuell höjd. Att läsa saker han skrivit eller lyssna på vad han har att säga är mycket givande. Det är också mycket sympatiskt att han är en person som blivit rik av ren klokhet. Att han sedan väljer att dela med sig i form av filantropi är inget som gör honom extra sympatisk i mina ögon. Det verkar vara ett högst naturligt beteende hos människor med stora förmögenheter. En annan sak är att jag har stor förståelse för hur han valt att rikta sin välgörenhet.

 89. 89

  Tack Göran, önskar att mina barn såg vad du skrivit! Ingen vet bättre än jag hur svårt det är att åstadkomma något när man är ensam. Just nu efter ett liv i parförhållande, med ett livslångt ungdomsgäng, känner jag att jag kanske kan åstadkomma en del eftersom jag nu får bestämma allt.

  Men jag skulle lätt kunna kompromissa bara jag fick någon att jobba med. Det är min övertygelse att människor som tillsammans arbetar för något kan inte förlora. Även om jag sett många exempel på att inte det heller funkar. Men ensam är inte stark, bara patetiskt stark.

  Tyvärr är jag nog absolut säker på att alla aktiviteter grundar sig i att ett ego ska tillfredsställas och vi kan nog inte komma runt det om man ska vara riktigt ärlig (Schopenhauer). Fast för mig har det funkat att skylla på barnen. Eftersom jag bara samlar pengar åt dom. För mina barn ska inte behöva betala något åt någon annan. Därför kan jag vara en hänsynslös affärsman.

  Jag arbetar för ett aktiebolag som ägs av mina barn. Nu ska allt säljas och jag och min familj lämnar civilisationen, i alla fall jag och sätter mig i skogen med några vildkor. Sen ska jag inte utföra något arbete mer än att trycka på avtryckaren, på min bysse och fixa mat. Och ägna all övrig tid att slåss mot troll och rasister på nätet.

  Imorgon tror jag att jag är filantropisk i vår lokala tidning vt.se. Så jag får väl öppna butiken igen om folk kanske vill komma och handla av mig. Eller ge mig ett slaktat djur, eller nåt.

  Jag får absolut inte prata skit om bönder! Då blir jag ruinerad.

 90. 90

  SR – Klimatmötet i Paris:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6293070
  ”Att höginkomstländer ska finansiera klimatåtgärder i utsatta länder är en knäckfråga i klimatförhandlingarna. Nu börjar FN:s Gröna Fond betala.”

 91. 91

  Arvid Skrev:

  SR – Klimatmötet i Paris:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6293070
  ”Att höginkomstländer ska finansiera klimatåtgärder i utsatta länder är en knäckfråga i klimatförhandlingarna. Nu börjar FN:s Gröna Fond betala.”

  SR – Klimatmötet i Paris:

  Chatt idag kl 10:00 –
  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4891&grupp=22452&artikel=6311251

 92. 92
 93. 93

  @ 91 Arvid:
  Jag fick in två frågor och fick två svar:

  ”Novis:
  Måste inte varje land i EU producera sina egna livsmedel, så långt det är möjligt, så slipper vi transportera maten land och rike runt?”

  ”Michael Tjernström, professor:
  Det finns nog inget enkelt svar på det. Vissa livsmedel kan inte produceras i alla länder så om alla skulle vara beroende enbart av sin egen livsmedelsproduktion skulle det bli tradig matsedel i vissa länder. Men transporter är också ett klimatproblem – ett stort sådant – och det måste finnas en balans mellan att producera saker i de länder som kan göra det på mest effektivt sätt och att bara transportera det som måste transporteras. Men problemet sitter nog i priset, eller hur. Vi behöver inte importera fårkött från andra sidan jorden; det kan vi producera själva. Men vill vi betala?”

 94. 94

  @ 91 Arvid:

  ”Novis:
  Måste inte varje land i EU producera sina egna livsmedel, så långt det är möjligt, så slipper vi transportera maten land och rike runt?”

  ”Annika Digréus, Ekot:
  Eftersom Eu strävar efter mer internationell handel så är det inte troligt.”

 95. 95
  Lars Bern säger

  Grundproblemet är att dagens samhälle helt saknar beredskap för geokatastrofer som orsakar global missväxt i några år. Sådana katastrofer har det senaste årtusendet inträffat sådär vart hundrade till tvåhundrade år. Senaste allvarliga katastrofen inträffade 1815. Det är alltså dags nu, och inträffar det så drabbas vi av massiv svält eftersom det blir stor brist även på importerbara livsmedel. Under WWII hade vi en sådan beredskap. Dagens politiker bryr sig inte om detta utan ägnar all kraft och alla resurser åt ett ickeproblem.

 96. 96

  @ 95 Lars Bern:

  Alltmer livsmedel, såväl kött som grönt, produceras ju ”inomhus” i många länder…djur får inte gå ut och grödor livnär sig i växthus.

  Vad säger du om det?

 97. 97
  Lars Bern säger

  @ Novis:
  Även det som växer i växthus är beroende av att solen lyser, så om ett stort vulkanutbrott täcker hela jorden i vulkanstoff kommer skördarna i växthusen även att slå fel.
  När det gäller djurhållning så är givetvis djurfabriker med jättestallar helt förkastligt ur miljösynpunkt, köttdjuren skall gå ute och beta och hålla landskapet öppet även om köttet blir dyrare. Det blir dock mycket nyttigare och priset klarar vi om vi äter lite mindre och framförallt även äter upp fettet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa