Klimatmötet COP21 handlar inte om klimatet – del III

Inlägg av Lars Bern.
Världens rikaste män planerar hur de ska ta makten över klotet.

Lars kommer att återkomma framöver om Monsanto och GMO.

Del I

Del II

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Kom ihåg att det är dessa dolda makthavare som fixar en gräddfil åt Monsanto över hela världen, och det är bara en liten del av allt de ställer till med. Jag kommer att skriva om mer.

 2. 2
  Rolf Löfgren säger

  Boken ”Hotet mot livet” F. William Engdahl beskriver ingående historien bakom dagens utveckling, och det går tillbaka till ca år 1900. Boken styrker på ett tydligt sätt det som Lars Bern skriver.

  https://www.anarchos.se/index.php?route=product/product&author_id=1&product_id=50

 3. 3

  @ Lars Bern:
  Tack Lars för ditt engagemang. När man läser det du skriver så ”faller bitarna på plats” precis som när jag fick höra/läsa Dr Annikas budskap för många år sedan…

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Detta är en enastående analys (jag har läst alla tre delarna)! Tidigare har jag läst William Engdahls ”Hotet mot livet” men ingen av dess sidor lämnade mig utan en känsla av att jag läste en, i bästa fall något överdriven, konspirationsteori. Du lyckas få mig att se elden bakom all rök!

  Men som så ofta leder varje ny uppenbarelse till fler frågor. T ex: om Monsanto och dess likar är oligarkernas skyddslingar, vad är då deras roll? Är det, som William antyder, att ta kommando över mänsklighetens mat och i sådant fall, vad sedan?

 5. 5
  Docent Göran säger

  Som strikt LCHF-are ser jag idag positivt på tillvaron (maten som medicin?) nuförtiden trots att jag klart inser den oerhörda korruption som i grund och botten genomsyrar hela vår värld och en insikt som gör det lätt för vilken normal människa som helst att bli deprimerad.

  De facto var det just denna politiska korruption som många av oss studenter, men absolut inte alla, som var unga på 60- och 70-talet insåg att vi levde i och därför också levde i en skendemokrati och som gjorde att vi gick ut på gatorna i miljonskaror runt om i världen vilket också kraftigt bidrog till att få stopp på de bombmattor och giftbesprutningar som världens rikaste nation spred över en av världens fattigaste.

  Denna gigantiska elefant är, som Lars Bern påpekar, fortfarande närvarande och faktiskt ännu mer gigantisk idag. Manipulationen och därmed ha kontrollen över de föreställningar vi har i våra hjärnor har alltid varit en av överklassens favoritsysselsättningar alltsedan Homo Sapiens konkurrerade ut Neandertalarna för så där 50 000 år sedan. Då var det grottmålningar som gällde och idag har vi fått allt större TV-skärmar.

  För mig är det knappast någon tillfällighet att jag ’kastade ut’ TV-apparaten för snart 20 år sedan när jag insåg att jag inte längre ides titta det ’imbecilla’ strunt som ’folket’ ständigt matades med. Det är heller knappast någon tillfällighet att det sista som verkar falla när en korrupt regim kastas ur sadeln av någon revolutionär massrörelse är just TV-stationerna. Klimatbluffen är därför i min idévärld bara en ’naturlig’ del av den hjärntvätt som vi ständigt utsätts för. Och jag tror (som Lars Bern?) att det faktum att kampen mot den globala uppvärmningen fått en progressiv ’vänsterstämpel’ bara är en avancerad fint från de mörka krafter som styr världens öden idag. Man kanske skulle kunna formulera detta som att kapitalets realism är vassare än ’vänsterns’ idealism.

  Och då är vi tillbaka till frågan hur vi kan sprida den Hippokratiska ’ideologin’ om att ’låta maten vara din medicin’ om vi nu tror på denna medicinska ’religion’ och försöker begränsa oss till denna målsättning.

  Hur stora elefanter är vi egentligen beredda att börja slåss med?

  Ska vi nöja oss med att som Kostdoktorn propagera för naturlig mat och om hur vi lyckligt kan gå ned i vikt för att på så sätt undvika konflikter med det medicinska etablissemanget och även jordbruksindustrin och helst då med hjälp av framgångshistorier. Ideologin är att nå framgång utan att utmana ’makten’ – en buddistisk filosofi?

  Maten är själva grundstenen i vår Hippokratiska inställning så själv tror jag inte att det går att undvika dessa konflikter även om vi skulle vilja eftersom det vi LCHF-are förespråkar i grunden står i så skarp motsättning till de gigantiska ekonomiska intressena hos både jordbruks- och läkemedelsindustrin.

  Att det mesta av den korruptionen som genomsyrar världen idag hänger ihop med vår nuvarande skendemokrati insåg vi ungdomar som sagt redan på 70-talet och vi såg därför allt större elefanter ’i rummet’ och som vi inte tvekade om att, i vår ungdomliga entusiasm, ge oss på utan tanke på vad det kunde kosta för vår egen del. Nå, de flesta stoppade till slut snällt in betslet i munnen för att vi insåg (av feghet?) att det till slut var lönlöst att fortsätta kämpa mot de krafter vi ändå inte rådde på.

  Vi slogs ändå med all energi vi förmådde uppbringa mot den största elefanten av alla, som Lars Bern så väl inser som gammal ’insider’, den amerikanska ’kapitalismen’ och det verkar som om vi åter är på väg åt det hållet just nu. Själv tänker jag också delta i framtida gatudemonstrationer, så länge sådana är tillåtna, mot Monsanto, den del av den gigantiska elefanten som är närmast vänd mot den ’naturliga mat’ vi LCHF-are förespråkar.

  Spännande värld vi lever i!

 6. 6

  Fy fan för den globala bankingligan.

  Men allt som har en början har ett slut – och tack vare nätet så kan ju Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – avslöja rufflarna och bidra till en annan för framtiden hållbar ekonomisk ordning i världen.

 7. 7
  Lars Henrik säger

  Docent Göran Skrev:

  Hur stora elefanter är vi egentligen beredda att börja slåss med?
  Ska vi nöja oss med att som Kostdoktorn propagera för naturlig mat och om hur vi lyckligt kan gå ned i vikt för att på så sätt undvika konflikter med det medicinska etablissemanget och även jordbruksindustrin och helst då med hjälp av framgångshistorier. Ideologin är att nå framgång utan att utmana ‘makten’

  Förmodligen är det just detta som borde vara avgränsningen. Men det bär ibland emot att inte diskutera det som upplevs som grundorsak. Jag tror jag slutar här och nu 🙂

 8. 8

  Jag skönjer en framtid där marken ägs av multinationella livsmedelsföretag och skogen ägs av ett fåtal multinationella skogsbolag och vattnet ägs av multinationella banker.

  Alla vi vanliga människor borde slå ihop våra ihopsamlade miljoner och köpa all mark i Sverige för att den inte ska bli ägd av finansmarknader och (utländska) storproducenter. I Baltstaterna kan vi nu se unga svenska vikingar som återigen kapar mark. Utan något egentligt motstånd. Det är bara en tidsfråga innan Svenska pojkar har köpt all mark over there. Sedan när de utvecklat det industriella jordbruket så säljer de sina ihopslagna gårdar till Nestlé och Monsanto. Det är min uppfattning att så sker i stor skala i Europa. Nestlé är Europas största markägare och bidragstagare.

  Det är min enda kvarvarande uppgift i livet, att säkra möjligheten för min familj att själva producera mat i framtiden. Genom att tillsammans, hela familjen köper en bondgård. Som barnen tvingas att behålla och ta ansvar för, efter mitt frånfälle. Då lämnar vi er, ICA och civilisationen och satsar på självförsörjning.

  Min upplevelse är, att har man en bondgård så samlar sig moderna barn idag runt den tryggheten. Samtidigt som den gamle bondens barn blir akademiker och säljer gården.

  Kapitalismen lever på att människor är individer. Men om två personer slår ihop sina ekonomier så vet vi att de blir ekonomiskt väldigt starka. Om så dessa individer beslutar sig för att kollektivt, med andra, ordna sin matförsörjning själva, utanför livsmedelsaffären. Så blir det ganska snart en svajig finansmarknad, eftersom de har svårt att tåla upp- och nedgångar utan att det blir kris. Kolla bageriindustrin som vi åsamkat hemska skador!

  Med lite god vilja och energi så skulle jag lätt kunna kontraktera ett tiotal grönbetesuppfödare här i min by till en organisation som då skulle disponera drygt ett tusental djur per år. Nu är det inte nödvändigt för mig och jag är för gammal för det. Men framtiden kräver dessa kooperationer. För att säkra och trygga både oss konsumenter och producenterna. Vi ska helt enkelt ta makten från bondeorganisationerna för att komma någon stans och ICA ska INTE vara Sveriges vinstrikaste företag. Det ska grönbetesproducenterna vara.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  @ Josef Boberg:

  Du glömmer att nämna: Så länge nätet är fritt.

  Kan man ta kontroll över jord och mark och matproduktion tillika sjukvård och läkemedel – kan man ju med lätthet urholka nätfriheten lite sakta – det sker ju redan. Ni ska vara mycket medvetna om att sajter likt Annikas och vi som skriver här givetvis finns på radarn på ett antal ställen.

 10. 10

  I Like Neil Young Skrev:

  Du glömmer att nämna: Så länge nätet är fritt.

  Jo… – men än så länge är nätet relativt fritt – så det gäller ju då att köra hårt så länge som det går.

  Men fler och fler blir mer och mer upplysta om, tack vare nätet, hur det är ett fåtal som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt. Det innebär i sig att mååånga av Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – redan nu vet om detta.

  Den vetskapen går ju ej att utplåna även om nätet stängs av. Å andra sidan så använder ju även makthavarna nätet för att utöva sin makt med. Så att stänga av nätet är ingen lätt grej – för hur skall dom då kunna fortsätta med sitt smutsiga värv ?

  Så – så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp. Wi är ju så ”oändligt” många fler än dom fåtaliga som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt.

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

 11. 11
  I LIke Neil Young säger

  Och så här reagerar USA när nån försöker sätta käppar i EU / T-TIPP-hjulen.

  Det är ju klockrent.

  https://www.dn.se/ekonomi/usa-skickar-hard-varning-till-storbritannien-om-eu/

  Vi ska bli låglöneslavar och äta GMO-mat hela dagen lång , naturen ska utarmas å det grövsta och exploateras till perversitet – och vi ska inte ens kunna säga nej..

  Behöver vi verkligen detta i våra liv? Är det nödvändigt?

 12. 12
  Lars Henrik säger

  I LIke Neil Young Skrev:

  Och så här reagerar USA när nån försöker sätta käppar i EU / T-TIPP-hjulen.

  Det är ju klockrent.

  https://www.dn.se/ekonomi/usa-skickar-hard-varning-till-storbritannien-om-eu/

  Ja, med den insikt vi nu börjar få är det just”klockrent” faktiskt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa