Statiner förlänger livet i 3-4 dagar

I Express.co.uk. Blodfettsänkande medicin, statiner, förlänger livet 3 dagar för den som inte har riskfaktorer, och hela 4 dagar för den som har riskfaktorer, som tidigare hjärtsjukdom.
Både läkare och allmänhet har blivit gravt missledda av läkemedelsindustrins propaganda. Man har fått känslan att statinerna förlänger livet i decennier.
Dessutom har statinerna besvärliga biverkningar som diabetesinsjuknande, minnesförlust, gråstarr, muskelsmärtor, muskelsvaghet, leversvikt etc.

 

Comments

 1. 1
  Docent Göran säger

  Man kan som ’vetenskapsman’ fundera på hur detta vansinne med kolesterol och statiner kan ha tillåtits pågå så länge med tanke på att fakta hela tiden har funnits tillgängliga för de som varit intresserade av att undersöka dessa.

  Jag tror inte att läkare i gemen är ’onda människor’ även om jag ibland undrar som när en läkare nu åter tvingade på en nära vän statiner trots att jag lyckats hålla honom borta från dessa under nästan fem år.

  Det hela tror jag har att göra med själva tilltron till sjukvårdsystemet. Statinskandalen är av en så oerhörd dignitet att den hotar att förinta själva förtroendet för hela systemet och när folk inser detta stegrar de sig inför själva tanken – det är så mycket som står på spel då man börjar ana vad man trots allt i grund och botten redan vet – att vi lever i ett korrupt samhälle som styrs av jakten på profit och att sjukvårdssystemet inte utgör något undantag. Man blir då helt enkelt tvungen att ’växa upp’, sluta ’fega sig’ och istället ta sitt demokratiska ansvar och att efter förmåga engagera sig för att försöka ändra på sakernas tillstånd även om man kanske tycker sig ha nog av sin ’egen plåga’.

  När det gäller min vän är det hans närmaste familj som nu pressar honom att böja sig inför trycket från sjukvårdssystemet och har dessutom förbjudit honom att diskutera sin medicinering med mig. Det verkar nästan som om han nu måste välja mellan sin familj och mig. När han nyligen hälsade på mig klagade han över att musklerna hade blivit så svaga att han inte kunde motionera som tidigare. Jag kunde inte låta bli att påpeka att detta nog var den vanligaste biverkan av statinerna men i dagsläget var nog detta påpekande som att tömma vatten på en gås.

  Jag tycker det hela är för ruskigt sorgligt.

 2. 2

  En ny sorts utbrändhet sprider sig i samhället. Det är aktivister som är engagerade i att sprida sanningar och bara får stå och banka huvudet mot väggen. Jag vet inte hur många nära och kära som håller på att dö för att de inte kan greppa de två orden ”ketogen diet”. Människan måste acceptera att de är lurade idioter annars finns ingen grund för förändring. Det är bara vi superstarka och supersmarta som kan inse och erkänna att vi är lurade idioter, fulla av fördomar, myter och lögner. Helt i händerna på reklambyråer med informationsspridande gurus. Om reklambyrån och skolan samarbetade skulle vi inte behöva någon skola. Då skulle folk utbildas utan att veta om det, nu är det tvärt om. Kolla tv4, finns det något ärligt med kommersiell reklam?

  Vi måste vara rädda om vår mentala hälsa och avstå att informera människor som verkar vilja och välja att vara döende. Fast det är otäckt att se hur människan dör på grund av låsningar i hjärnan. Ett misstag är att kräla i stoftet och vädja om medveten uppmärksamhet. Bättre är att säga att de är idioter och att det inte finns en positiv evolutionär framtid för idioter, bara vägen mot döden. Fast då är man redan utbränd.

  En intressant fråga är vad som händer med riskonsumtionen nu när massmedia har dödat det asiatiska riskornet. Kommer ris att försvinna från marknaden? Eller kommer folk att fortsätta äta arsenik. Det kanske reduceras till tomtegröt. Det är lite av den NYA världen.

 3. 3
  Eva Börjesson säger

  Hej!
  Jag är lung och njur transplanterad och legat i ECMO maskin i 8 månader samt sjukhusvistelse under ett år, vilket gett mig extremt försvagade muskler. Har nu tränat upp mig från sängliggande och behov av hjälp med allt i vardagen, till nu gående utan hjälpmedel.
  Nu undviker jag bröd och socker pga att jag tror på den kosten och att jag nu minskat mitt kolesterolvärde till 4,6 från 5,7 som jag hade tidigare. Läkarna vill att jag ska ta statiner men klarar inte av detta rävgift. Jag har alltid haft mer av HDL än LDL men läkarna vill behandla i förväg.
  Mitt problem är att jag går ner för mycket i vikt?

 4. 4

  Det är som en ”barnatro” hos våra äldre. De litar blint på läkarna, det nya prästerskapet. De tar medicinerna som om det vore en helgad nattvard, ett heligt sakrament som ska ge dem frälsning. Ju sjukare de blir av okontrollerad multimedicinering desto mer ställer de sitt hopp till vitrockarna och ber om mer piller.

 5. 5

  Apropå: ”Dessutom har statinerna besvärliga biverkningar som diabetesinsjuknande, minnesförlust, gråstarr, muskelsmärtor, muskelsvaghet, leversvikt etc.” – så var jag på dans på Sundspärlan igår kväll. En av dom jag dansade med, som äter LCHF och som är hårfrisörska – sa att det tydligt märks att håret blir livlöst och risigt – hos hennes ”patienter” som hon vet äter t ex Trombyl.

  Håret är ju en bra indikator på hur kroppen mår – sägs det.

 6. 6
  Docent Göran säger

  Eva Börjesson Skrev:

  rävgift.

  En utmärkt beteckning på statiner tycker jag 🙂

  Du verkar minst sagt befinna dig i den brantaste uppförsbacken för att uttrycka det milt och du behöver därför antagligen allt det kolesterol som kroppen kan producera. Det finns för övrigt bara en enda sorts kolesterol och det kan därför inte heller finnas något ’ont kolesterol’. Allt nonsens om detta ’onda kolesterol’ är bara ett dogmatiskt svammel från läkemedelsbolagens sida och i mina ögon ett ytterligt sofistikerat ’kvacksalveri’ för att kunna kränga statinerna och det är på statinerna de har gjort sina största vinster genom historien.

  När man insett att kolesterol är ett oerhört viktigt och nyttigt ämne för att bygga upp och reparera kroppens alla miljarder celler är det också lätt att inse det vansinniga man gör när man med ett kemiskt medel hindrar kroppens egen produktion av kolesterol vilket är precis vad statinerna åstadkommer. Att biverkningarna är så vidriga är inte konstigt.

  Som forskare inom naturvetenskapen tar man sig för pannan!

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Eva Börjesson:
  Jag tycker att det är ofattbart omdömeslöst av läkare att ordinera ett så biverkningsbelastat farmaka som statin till en så skör person som du.
  Ditt kolesterolvärde är inte förhöjt och du behöver inte mäta det mera.

 8. 8

  Docent Göran Skrev:

  Det finns för övrigt bara en enda sorts kolesterol och det kan därför inte heller finnas något ‘ont kolesterol’.

  Kan man säga att ”fettpartiklar” i blodet är LDL om dom är små och HDL om dom är stora?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 Lekman:
  Så enkelt är det inte. LDL betyder Low density lipoprotein, och HDL betyder High density lipoprotein. Det innebär att LDL är stora och HDL är små partiklar. Om man ska lära sig vad som åtskiljer lipoproteinerna måste man läsa på, men jag tycker att det är meningslös möda. Det viktiga är att veta att allt kolesterol är bra, och kroppen ser till att ha de rätta proportionerna om man äter rätt mat, dvs enligt LCHF.

 10. 10

  @ Eva Börjesson:
  Vilken fantastisk resa du gjort/gör!!
  Försök äta så mycket som möjligt av ”ren” mat som inte har massa e-nummer utan ekologisk mat så mycket som möjligt. Kanske vikten stabiliserar sig efter ett tag.

  Undrar du över något speciellt – ställ gärna frågor här, det finns många som är pålästa och har erfarenheter. Själv har jag lärt mig otroligt mycket av människor på denna blogg inte minns av Dr Annika.

  Lycka till
  Från en annan Eva

 11. 11
  I Like Neil Young säger

  @ Annika Dahlqvist:

  Vad anser du om Niacin eller Niacinamide när det gäller blodfetter?
  Vad jag förstått det så ska det ju ha smått fantastiska egenskaper i dessa sammanhang
  och en del andra såsom depression och andra psykiska åkommor.
  Dr.Arbam Hoffer och Linus Pauling var ju båda starka förespråkare.Om man går in på orthomulecular.org så kallar man t.o.m Niacinmolekylen för ”the right molecule”

  Här är ju bara en av alla länkar i ämnet.

  https://foodmatters.tv/articles-1/vitamin-b3-for-lowering-cholesterol-safely-does-it-work

  Att det är en vitamin som gör en lättare till sinnes kan jag själv skriva under på.
  Folk som vill bli vackrare än dom redan är använder tydligen pulvervarianten och blandar i sina
  ansiktskrämer dessutom..:)

 12. 12
  Docent Göran säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Om man ska lära sig vad som åtskiljer lipoproteinerna måste man läsa på, men jag tycker att det är meningslös möda. Det viktiga är att veta att allt kolesterol är bra, och kroppen ser till att ha de rätta proportionerna om man äter rätt mat, dvs enligt LCHF.

  En lika klok synpunkt som alltid 🙂

  Själv är jag nog lite ’skadad’ som forskare och vill därför gärna dyka djupt i ’molekylernas värld’ för att förstå grundläggande cellbiologiska mekanismer men det gäller förstås att inte tappa bort helhetsperspektivet för alla detaljer.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 11 I Like Neil Young:
  Nej jag har aldrig fördjupat mig i niacin/niacinamid. Jag vet att nikotinsyra förr användes för kolesterolsänkning, men det visades aldrig någon kliniskt positiv effekt för hjärthälsan. Biverkan var rodnad och värmekänsla i ansiktet.

 14. 14
  I Like Neil Young säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Jaha , ok,Tack för svar.
  Niacin är ju formen av B3 som ger s.k flush (värmekänsla , rodnad) vilket många ,däribland jag, lär sig gilla efter ett tag.
  Niacinamide är formen av B3 som inte ger flush.

 15. 15
  ulf pohl säger

  Vad jag relativt nyligen har lärt mig (från Kostdemokrati) är följande: Alla människor har problem med subklinisk skörbjugg pga. C-vitaminbrist. Det yttrar sig i form av oxiderat LDL, kärlskador som repareras med kolesterol (lipoprotein alfa) och då fås ofrånkomligen åderförkalkning i större eller mindre omfattning med inflammation och bristande näringsförsörjning i olika organ, bl.a. ögat (makuladegeneration) som följd osv. Jag har då dragit slutsatsen att relativt högt och regelbundet intag av C-vitamin (kombinerat med citron o.dyl. för upptagningens skull) skulle kunna stoppa åderförkalkningen och även reversera den. Ligger det något i detta? Vad tror ni? Jag har i alla fall gått över till 3ggr. 1000mg askorbinsyra (kryddmått) per dygn. Vid infektion 1000mg varannan timme under 1 dygn. Har hittills fungerat klockrent 3 ggr. (Feber börjar dala då i princip efter 20 timmar). Rent teoretiskt borde den kroppsstyrda kolesterolproduktionen minska vid C-supplementering. Har dock inte mätt därför att jag har vänt sjukvården ryggen sedan ett antal år och kommer därför inte åt subventionerade labbprover. Jag är tidigare statinmedicinerat i nästan 10 år så jag vet vad det kan medföra för problem. Har tagit ca 6 år att eliminera skadorna någorlunda.

 16. 16
  Docent Göran säger

  @ ulf pohl:

  Det finns mycket som talar för att stora doser C-vitamin stärker vårt immunförsvar. Det är ett billigt kosttillskott och det är under alla omständigheter helt ofarligt men har ingen långtidsverkan utan man behöver en kontinuerligt tillförsel. Tar man för mycket på en gång kan man bli lös i magen men det finns här en tillvänjningseffekt. C-vitamin är en syra, askorbinsyra, och är man känslig kan man ta C-vitamin i form av askorbat istället.

  Själv tar jag ungefär sex kryddmått i ett stort glas vatten varje dag och det glaset smuttar jag sedan på då och då så att jag får en ganska jämn tillförsel.

  Jag brukar köpa askorbinsyra i enkilosförpackningar och en sådan räcker ungefär ett halvår. Det blir mycket billigare så än att köpa det i kryddpåsar i affären.

 17. 17
  ulf pohl säger

  @ Docent Göran. Jag köpte en 500g-förpackning askorbinsyra nyligen,323:- (Bodystore-Trollhättan). Det är väl inte billigt direkt tycker jag men förenklar tillvaron. Var köper du Ditt och till vilket pris då? En påse a 35g kostar väl ca 11:- på ICA vill jag minnas men kan ha fel. 500/35 x 11= 157:- Halva priset i så fall.

 18. 18
  Docent Göran säger

  ulf pohl Skrev:

  Var köper du Ditt och till vilket pris då?

  Vi köper på Borgeby Kryddgård och betalade senast 300 kr per kilo så det blir ungefär 2 kronor per dag om jag nu räknar rätt.

  Det var länge sedan jag jämförde med priset på kryddpåsarna men då har jag för mig att det var flera gånger dyrare med de små påsarna. Sedan är det ju praktiskt med att ha askorbinsyran i stor burk också. Dessutom känns det lite ’lyxigt’ att skopa upp ’hälsa’ med kryddmåttet ur burken 🙂

 19. 19
  ByPass x2 säger

  Ja, C-vitamin måste vi ha en daglig dos av…
  Men apelsiner och andra C-vitaminrika frukter stressar mitt mag- & tarmsystem för mkt.
  Har hittat ngt som heter ”Ester-C” — tar en 500mg-tablett/dag. Enligt förpackningen är det 625% av rekommenderat dagsbehov, så det borde ju räcka. Gav 90kr för en 60-pac hos BodyStore.
  Positivt är att mag- & tarmsystemet inte protesterar.
  Är det ngn annan som har erfarenhet av den formen av C-vitamin, undras nyfiket?

 20. 20

  @ ByPass x2:
  Mycket goda erfarenheter av Ester C. Säger en som annars är allergisk mot c-vitamin. Jag tror att det senaste året är det enda år av mitt liv som jag inte lidit av C-vitaminbrist.

 21. 21

  Vitamin C – Great Earth Scandinavia Super C
  https://www.greatearth.se/produkter/view/super-c-complex-1000-premium

  Någon ”proffsig” rekommenderade nämnda C-vitamin.
  Just för att den utsöndras upp till 8 timmar.

  ”Super C-Complex är en depåtablett som ger en gradvis utsöndring upp till åtta timmar.”

  Jag är novis, inget jäv.

 22. 22

  Den här krönikan av läkaren Nisse Simonson, hos Kostdemokrati, om statiner, behöver läsas gång på gång.

  https://www.kostdemokrati.se/nissesimonson/2014/01/19/mai-lis-hellenius-och-lipitor/

 23. 23

  En liten anekdot:
  En man i sina bästa år (runt 60), högutbildad, arbetsnarkoman, fysiskt vältränad. Lider av sockerabstinens och vid sockersug blir han närmast folkilsken. Han har haft problem med hjärtarytmi och medicinerats med beta-blockare. Har haft LDL-kolesterol på gränsen till behandling enligt rekommendationer. Har därför ställts på mediumdos av Simvastatin.
  Han blev akut inlagt på sjukhus pga enormt högt blodsocker och lika enormt HbA1c, var uttorkad, mentalt avtrubbad och med dålig hjärtverksamhet.
  Man misstänkte typ 1 diabetes.
  Han fick insulin, och senare tablettbehandling, varvid sockervärdena stabiliserades.
  Slutligen visade det sig att han fått diabetes inducerad av Simvastatin. Statinerna hade sakta, men säkert stängt av hans betaceller. Hans blod var som sirap!

  Akta Er alla för detta råttgift!

 24. 24

  Erling Skrev:

  Akta Er alla för detta råttgift!

  OK Rävgift, men jag tycker synd om rävarna!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa