Socker dödar – Sockeraktivisten

Film om det dödande sockret.

 

Comments

 1. 1

  Den var bra. Vad kommer det sig att diabetes bryter ut just under graviditet?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Lekman:
  Insulinresistensen ökar av någon anledning under graviditet. Det kan göra att en latent diabetes blommar ut. Särskilt om man äter mycket av socker och stärkelse.
  Ofta går diabetesen över efter förlossningen, men den som en gång har haft graviditetsdiabetes har en ökad risk att blir t2-diabetiker senare.

 3. 3
  Bertil Bi säger

  Hur mycket honung får en LCHF:are äta?

 4. 4
  Hasse Sjöberg säger

  Kan bara ses i Sverige

 5. 5
 6. 6

  Såg filmen häromdagen – mycket bra!

  Jag fick högt socker när jag var gravid för snart tjugofem år sen, genomled glukosbelastning. Resultatet var inte jättebra. Förhållningsordern jag fick: ät som vanligt, var försiktig med vindruvor bara.

  Sockret låg lite högre än önskvärt även vid min andra graviditet för fjorton år sen. Inte en gång nämndes ordet diabetes.

  Det var först för fem år sen polletten trillade ner att jag troligen ligger i riskzonen för T2 iom detta. Då hade jag ätit lchf i nästan två år, så jag behövde inte göra några förändringar för att minimera risken att drabbas.

  Det är fö jag som spelat in videon här ovanför. Blev lite paff när jag tittade in här och såg mig själv!

 7. 7
  Lchf-Bengt säger

  @ Bitte Kempe Björkman:

  Tummen upp för din film.

 8. 8

  @ Lchf-Bengt:

  Tack Lchf-Bengt! En del tycker att jag var lite för vass, men det var en reaktion på detta: https://www.smartadiabetiker.com/wp/okategoriserade/oppet-brev-till-alla-som-arbetar-med-diabetespatienter/

  Jag är inte ensam om att bli frustrerad: https://ettsotareblod.se/typ-1-diabetes-vardens-gissningar-kan-orsaka-en-for-tidig-dod/

 9. 9

  @ Bitte Kempe Björkman:
  Tumme upp från mig också, precis mitt i prick och du var inte för vass snarare en klockren smocka direkt in i den sjuka värld vi lever i varje dag. Vita rockar behöver flera som du dvs som ger dom en spark och visar på deras oduglighet att förstå enkla sammanhang i bland. Men som du vet finns det stora ekonomisk intressen som lever på att folk är lite lämpligt sjuka och dom har många fingrar med här o där var så säker.

 10. 10
  Konsument i Sverige säger

  #3 Bertil Bi:

  Nu äter jag själv inte honung, men här är Testfaktas analys av Coops och Eldorados flytande honung, honungsfusket: (maj 2014)
  https://www.testfakta.se/tester/livsmedel/ny-testmetod-avsl%C3%B6jar-honungsfusket

  ”Två av sju undersökta fabrikat av flytande honung är falska, visar Testfaktas analys. Såväl Coops som Eldorados honung är utspädd med socker.”

 11. 11

  Tack för hälsningen från verkligheten!

  En av de hälsobefrämjande egenskaperna med lågkolhydratkost är att triglyceriderna sjunker. Detta är ännu ett besked från verkligheten. Denna artikel fokuserar åter på farligheten med höga triglycerider, men på känt läkarmaner letar man efter ett preparat att på konstlad väg hantera problemet. Över ån efter vatten igen!!! Ät LCHF-kost, så blir allt lugnt och bra.

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2015/09/Triglycerider–nygammal-riskfaktor-for-hjartkarlsjukdom/

 12. 12
  Lars Henrik säger

  Dålig sockerkoll ökar demensrisken

  Patienter med typ 2-diabetes som har dålig kontroll på sina blodsockernivåer löper 50 procent högre risk att insjukna i demens, visar ny svensk forskning.

  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/dalig-sockerkoll-okar-demensrisken/

 13. 13
  Lars Henrik säger

  Tandlossning kan öka risken för hjärt-kärlsjukdomar

  Sambandet är en bakterie, Porphyromonas gingivalis, som förutom tandlossning också kan framkalla inflammation i exempelvis hjärtats kranskärl. Det kan i sin tur leda till hjärtinfarkt.

  Kommentarer: Jag undrar om inte den grundläggande orsaken är en kost som gör att bakterier, bl a Porphyromonas gingivalis, får gott fotfäste. Alltså att tandhälsa kan vara (är tror jag) en bra och tydlig indikator på om man äter en lämplig kost eller ej.

  Behöver man borsta tänderna två ggr per dag med fluortandkräm för att slippa karies och tandlossning kanske man äter fel mat?

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=6260397

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa