Stöd Kostfonden – för oberoende kostforskning!

Jag snubblar hela tiden över upprop och annonser om att stödja forskning på cancer och hjärtsjukdom mm. Men man ska vara medveten om att de vanliga forskningsfonderna lämnar sina bidrag till industrins behandlingar.

Om man vill att forskning ska ske förutsättninglöst på orsaker till sjukdom, framförallt kostfaktorer, finns det bara Kostfonden att stödja. Ge pengar dit stället för till industrisponsrande forskning.

 

Comments

 1. 1
  Fredrik Söderlund säger

  Håller med helt. Tyvärr är det inte ens vettigt att stödja Diabetesfonden om man vill ha valuta för sina pengar. Kostfonden har avsevärt större chans att göra skillnad framöver.

 2. 2

  Håller med. När det gäller cancerforskning har det inte hänt mycket de senaste 100 åren. Det är fortfarande skära, bränna, förgifta som gäller. Att skänka pengar dit är som att satsa på utslagna boxare.

 3. 3

  Även jag håller med! Fortsättningsvis går pengar till Kostfonden när jag får nån propos om att skänka pengar till nån annan forskning. Trots att jag har diabetes 2, så bär det mig emot att ge pengar till Diabetesfonden, när jag vet att pengar är till spillo i den börsen.

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Kostfondens första studie – kolhydraters roll vid magsmärtor

  ”Positiva resultat från studien kan förändra vården av IBS. Det innebär att tusentals människor kan få bättre hjälp att hantera sina magsmärtor, inte bara här i Sverige utan internationellt. Men vi behöver mer stöd! Vi har samlat in 400 000 kronor och har utlovat minst 600 000 kronor till studien under 2015 och 2016. Får vi in än mer resurser kan studien dras igång omedelbart och utan större bidrag av medfinansiärer. Så häng på! ”

  https://ettsotareblod.se/kostfondens-forsta-studie-kolhydraters-roll-vid-ibs/

 5. 5

  Svt:s Fråga doktorn ”vet” att LCHF i första hand var en diet för viktminskning!
  https://www.svt.se/fraga-doktorn/se-program/fraga-doktorn-avsnitt-4

  (En brevfråga besvaras i slutet av programmet)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa