Mai-Lis Hellenius svarar på frågor om fett

I ICA-kuriren nu frågor och svar från Mai-Lis Hellenius angående mättat fett.

Hon påstår nu igen att det finns tusentals studier som visar att mättat fett är farligt för hjärthälsan.

 

Comments

 1. 1

  ”Där har mer än hundra forskare från de nordiska länderna gått igenom den allra senaste forskningen. EFSA (Europeiska myndigheten för Livsmedelssäkerhet) och svenska Livsmedelsverket har kommit fram till samma sak. Mättat fett bidrar till att höja kolesterolnivåerna i blodet och vi bör byta det mot fleromättat fett, säger Mai-Lis Hellénius.”

  – slut citat från artikeln.

  Ingenting blir ju mera rätt av att många gör samma fel.

 2. 2
  Docent Göran säger

  Jag skrev själv in en kommentar vid artikeln.

  Det var bara en kommentar som försvarade henne och då ska man ha klart för sig att de stora industrierna betalar skribenter på olika sätt som går in och försvarar deras intressen på de sociala medierna. VId några tillfällen har vi sett sådan representanter uppträda anonymt även här hos Annika. Man känner igen dem på ’lukten’.

 3. 3
  Lars Bern säger

  Med tanke på Hellenius officiella ställning borde de som blir metabolt sjuka efter att ha följt hennes kostråd kunna stämma henne och KI och begära ett skadestånd. Tänker på de stora skadestånd som utdömts mot tobaksindustrin.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Lars Bern:
  Vid en viss tidpunkt kommer tiden att vara mogen för att anmäla Hellenius, Livsmedelsverket och deras gäng för att med sina kostråd ha orsakat så många människors ohälsa och död.
  Frågan är bara när tiden är mogen.
  Vi har grubblat i 10 år nu på den frågan.

 5. 5

  Jag tror mycket mera på att själva leva som Wi lär – om tio år har gjort Hellenius, Livsmedelsverket och deras gäng mållösa.

 6. 6

  Dags nu för att ”sjösätta” LCHF-folkrörelsen/LCHF-partiet inför valet 2018 ?

 7. 7

  En härsken lekamen eller ren och skär dumhet ?

  I alla yrken hittar man yrkesmän och kvinnor som är olika duktiga inom respektive yrke. Det finns duktiga snickare och dåliga snickare, duktiga läkare och dåliga, och alla de andra som fyller ut skalan däremellan.

  Vid första anblicken verkar Mai-Lis Hellenius tillhöra den urdåliga kategorin i sin yrkesgrupp och saknar basala kunskaper i kroppens biokemi, fysiologi och endokrinologi.

  Alternativet till hennes lömska beteende kan vara ett välutvecklat sinne för anslagsjakt. Dagens professorers största bekymmer är jakten på finansiering för den egna institutionens överlevnad.

  Hur som helst är det aldrig bra att sälja sin själ i jakten på tillfälliga anslag. Frågan är: Har Mai-Lis Hellenius sålt sin själ eller är hon bara okunnig och saknar intellektuell begåvning?

 8. 8

  TACK till er som verkar för att hon inte får stå oemotsagd!

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  Jag skriver som jag gjort förut Hellenius och hennes gelikar är direkt farliga för andra människors fysiska och mentala hälsa – från förskolan och upp till Äldreboendet, i min mening betydligt farligare än dom man brukar kalla kriminella i dagligt tal. Det dom propagerar för är direkt livsfientligt och horribelt. Det måste får ett slut.

  Här är en film som gick på kunskapskanalen igår och som vanligt är jag lite förvånad över att etablissemanget släpper igenom sånt här – men vissa skrymslen av den s.k demokratin verkar ännu fungera i bokstavlig mening.

  https://urplay.se/Produkter/190082-Sockeraktivisten

 10. 10
  Docent Göran säger

  @ I Like Neil Young:

  Tack för länken!

  Det var verkligen en sevärd film!

  Det är bara att inse att vi lever i en sockersjuk värld där livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin inte har det minsta intresse av att människor är friska.

  Och som vanligt slår det mig att det är först när man själv drabbas, som filmaren av graviditetsdiabetes, som man blir intresserad av alternativa synsätt. Att vi befinner oss i en sockersjuk omgivning och hur svårt det är att förändra attityder kom fram på ett väldigt övertygande sätt i filmen.

  När vi i eftermiddags var och hälsade på en sjuk släkting på Gällivare sjukhus gladde det mig att se att man hade en monter i sjukhusets entré som visade hur mycket socker som ingår i våra vanliga livsmedel. Så medvetenheten ökar trots allt inom sjukvården!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa