Getting the Bogus Studies out of Science

Artikel i Wall Street Journal: Getting th Bogus (fusk) Studies out of Science, av Adam Marcus och Ivan Oransky.

Representanthuset och Senaten är på gång att investera 9,3 miljarder till NIH (National Institute of Health) för fortsatt forskning som ska leda fram till nya rön angående Alzheimer och cancer.

Författarna påtalar problemet att mycket av forskning som ska leda till nya mediciner är forskningsfusk. Slöseri med skattemedel och försinkad vetenskap.

Det borde först och främst ställas krav på att forskningsstudierna är reproducerbara. Författarna föreslår att det öronmärks en summa, 8 miljarder, till replikationsstudier.

Ett annat problem är publicering av studierna. Det blir en tävling om att få publicera i topp-rankade publikationer. Annars begravs forskningsstuden obemärkt.

En okänd andel av forskarna friserar  sina studieresultat för att få studien publicerad.

NIH nåste bli mera aktiva när det gäller att kontrollera studiedata, för att komma ifrån problemet med resursslösande forskningsfusk.

 

Comments

 1. 1
  Maja gräddnos säger

  The Lancets chef red dr Richard Norton varnar för att upp till hälften av alla medicinska studier är baserade på pseudovetenskap. Konsekvensen blir att många vacciner och läkemedel är exempel på kvacksalveri. Läs vidare på Newsvoice..

 2. 2
  kosttörstig säger

  Själv har jag fått alzheimer – tidig debut. Min ”livlina” var när jag fick beskedet inte tabletten från sjukhuset utan KETOGEN KOST. Jag äter alltså strikt lchf sedan februari månad.
  Jag äter också en tablett om dagen som läkaren har ordinerat.

  Skulle jag vara tvungen att välja mellan dessa två alternativ så tror jag mer på kostens betydelse!

  Läs gärna boken: Stoppa alzheimer nu av Bruce av Bruce Fife. En mycket bra bok som beskriver kostens betydelse att förhindra att Alzheimer, Parkinson och ALS tar över ditt liv!

  Läs den!

  PS. Kosten är min medicin

 3. 3
  Docent Göran säger

  kosttörstig Skrev:

  Skulle jag vara tvungen att välja mellan dessa två alternativ så tror jag mer på kostens betydelse!

  Så skulle jag själv definitivt göra.

  Alzheimer lär bero på att proteinerna i hjärnan klippar ihop och bildar plack som gör att nervsignalerna inte fungera som de ska. Och anledningen till att proteinerna klippar ihop är framför allt de sockermolekylerna som sitter på deras yta – kallas tydligen AGE (Advanced Glycemic Endproducts). Dessutom lär de höga insulinnivåerna i samband med insulinresistens göra att de enzymer vars uppgift det är att sära på dessa hopklibbade proteiner är fullt upptagna med att ta hand om den stora mängden insulin som finns i blodet.

  Ketogen kost är ju i detta perspektiv det klockrena alternativet – då minimeras ju blodsockret. Dessutom erkänner ’läkarvetenskapen’ att det inte finns några ’verksamma’ mediciner mot Alzheimer och då kan man undra om det inte bara är biverkningar man drabbas av medan läkemedelsbolagen som vanligt tjänar stora pengar på livslånga behandlingar.

  Men på vilken grund ställer man egentligen diagnosen Alzheimer?

  Idag förekommer överdiagnostisering på många håll inom sjukvården.

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Jag fick just ett mejl från Karneval Förlag om att bl a Dödliga mediciner och organiserad brottslighet av Peter Gøtzsche kommit ut! Kanske något för oss som inte läst det engelskspråkiga originalet eller som föredrar svensk översättning.

 5. 5

  @ kosttörstig:
  Ketogen kost ett solklart alternativ till ytterligare avtrubbande droger! Kolla långtidseffekterna på den medicinen du fortfarande tar. Om dosen ökas och på vilka grunder. Något som en patient gärna spenderar en timme eller mer om på internet och jäktande läkare knappast har tid med alls.
  Posta gärna dina ”resultat” i form av ny diagnos vid årsåterbesöken så vi kan följa upp utvecklingen åt vilket håll det än går. Om Görans förklaring med insulin som låter riktig är korrekt kan din Alzheimers ta slut på ketogen kost. Kolla helst fasteinsulin och kom ihåg att Mercola helst ser detta under 3….. Själv tror jag numera även att intermittent fasta följd av ”näringsrik” mat med extra vitamin C kan vara på plats. Fastan (min 24 timmar) gör att även glukogenesen minskar pga ont om råmaterial, så många celler får vila i svält med minskad insulinresistens varje fasta, direkt mätbart runt midjan åtminstone efter någon månads 1-2 per vecka fasta. Men se till att fylla på med riktigt tvär-näringsrika saker som grodda frön/ säd och vitamin C efter fastan så att mer eller mindre defunkta celler kanske får en chans att reparera sig.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa