Cellgifter förbättrar inte livskvalitén vid terminal cancer

Artikel på dr Rath Health Foundation.

Det är en utbredd uppfattning att cellgiftsbehandling kan förbättra livskvalitén för cancerpatienter intill döden. Det stämmer inte alltid. De enda som tjänar på den behandlingsrutinen är cellgiftsfabrikanterna.

 

Comments

 1. 1
  Inger Nyman säger

  Hej!
  Skulle vilja problematisera lite ang alternativ cancerbehandling eller förebyggande behandling som kan vara samma sak.

  Enligt ”Hälsokost/naturläkemedels-folket” och dess företrädare (med vilken jag har haft kontakt med en st) så kan man äta alla frukter och alla grönsaker och råris, men inte några mejeriprodukter – om man vill hålla sig frisk. De menar att mejeriprodukter, även smör, orsakar slem, inflammationer och svamp, liksom söta saker och saker som är jästa!

  LCHF förespråkarna menar att man inte ska äta frukt eller söta grönsaker men mejeriprodukter, men inte söta mejeriprodukter!

  Båda anser att mjöl är dåligt!

  Kära medsökanden i hälsans underbara värld:

  Jag har opererat bort bröstcancer och första lymfkörteln där det också fanns cancer, senast i maj i år! Jag vill inte genomgå den etablerade cancerbehandlingen bla för att jag läst denna blogg och annan information!
  Jag har fruktansvärt svårt att inte äta framförallt frukt men även ris, potatis bröd mm MEN jag gör mitt bästa även om jag inte tycker att Det duger det jag gör!

  Vill inte dö snart av cancer och jag har frågat och frågat, denne hälsokostförespråkare (och företagare i branchen) om risken att dö av traditionell cancerbehandling kontra att lägga om kosten och att bli frisk så småningom utan cellgift och strålning. Eller är det lika bra att acceptera ”helvetesbehandlingen” för att kanske hinna dö av naturliga orsaker innan behandlingen dödar mig (jag är snart 60 år och kanske hinner leva 20 år innan cellgifterna dödar mig)?

  Jag behandlar mig nu med lågkolhydratkost så gott jag orkar med fett som smör, och massor med vitaminer/mineraler i hög dos inkl, D-vitamin, C-vitamin, Omega 3, kålextrakt, gurkmeja, avgiftningsmedel från gifter som svamp mm.

  Snälla Alla som vill kommentera mina funderingar Hör av Er snarast!

  (Jag mår helt Ok psykiskt och har en hel del galghumor ang detta spörsmål, delvis för att ämnet är rätt tabu märker jag)

  Varmaste hälsningar från Inger Nyman

 2. 2
  Lasse P säger

  @ Inger Nyman:
  Tråkigt att läsa att du drabbats av cancer, men ge inte upp, det har aldrig fungerat.
  Jag drabbades själv av cancer -79 (testikelcancer) och min sambo 2008 (Bröstcancer i båda brösten med angripna ”portvakter” i armhålan), så jag vet vad du genomlider.
  Jag tror starkt att kosten har en stor betydelse för både bildandet och för resultatet av behandlingen av redan uppkommen cancer.
  Denna länk: https://annikadahlqvist.com/2015/07/25/cancer-som-en-amnesomattningssjukdom/ är mycket intressant men kanske svår för en oinvigd att ta till sig.
  Läs och ställ frågor så tror jag att det finns många här som kommer att kunna ge tips samt förklara på ett pedagogiskt och lättförståerligt sätt.

 3. 3
  Inger Nyman säger

  Hej och Tack för svar!

  Om Du/Ni vill svara så vill jag gärna veta om Ni gjorde de traditionella behandlingarna som strålning och cellgifter? Om inte, så vad gjorde Ni istället?

  Att ge upp är inget alternativ för mig, hoppas jag inte gav den uppfattningen!

  Vänliga hälsningar från Inger

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Inger Nyman:
  Jag känner inte att jag vet tillräckligt, (och tror inte att någon annan säkert vet heller, även om de utger sig för att veta) vilken cancerbehandling som är bäst. Var och en måste läsa på och bestämma sig för vilken behandling den vill ta.
  Det jag i alla fall tror på är D-vitamin, kanske C-vitamin, och kolloidalt silver. Dessa och andra bör inte vara skadliga. Förhoppningsvis går de att kombinera med skolmedicinens behandlingar. Strikt LCHF förstås. Inte laktos och minimalt av mjölkprotein. Smör tror jag är mycket bra.
  Det går inte att fråga doktorn om alternativa behandlingar, för hen vet inte heller .

 5. 5
  Lasse P säger

  @ Inger Nyman:
  -79 när jag behandlades var det op + cytostatika, min sambo likaså.
  På ”min tid” pratades det aldrig om något samband med kost, utan det har kommit mera i rampljuset på senare tid, trots att Otto Warburg redan på slutet av 20-talet påvisade sambandet kost-cancer.
  De tradionella metoderna för cancerbehandling, varierar beroende på vilken typ av cancer man insjuknat i.
  T.ex så behandlas inte alla bröstcancerpatienter lika, utan det är beroende på vilken typ av bröstcancer man fått.
  Nu finns det dom som hävdar att cancer är en sjukdom och att varianterna är av underordnad betydelse, vilket innebär att den borde vara lättare att behandla om man kommer fram till grundorsaken till sjukdomen, som i länken jag angav, kan vara skador på mitokondrierna.
  Jag tror att man har kommit en bra bit på väg om man utesluter så mycket kolhydrater som möjligt eftersom cancerceller använder sig av en metod som förutsätter, i första hand, socker som näringskälla, fett däremot har cancerceller mycket svårt att omvandla, friska celler har inga problem att använda fett som näring.
  Sedan skall man ha i åtanke att både cellgifts- och/eller strålbehandling kan ge skador likväl som att de kan hjälpa, vad man är villig att offra måste man själv besluta.
  Du kommer även att få höra att du skall göra si eller så från olika personer, därför att dom hade hört om en arbetskamrats, kusin vars mans syster var gift med en amerikan som läst att det var visst någon som blivit frisk pga något dom inte minns för tillfället.
  Jag menar bara att du själv måste bli expert på dig själv och gå inte på allt som sägs, även om det är menat i all välmening.
  Jag tror även att du får mer vettiga och sakkunniga råd på denna typ av sidor eftersom dom inte bekostas av kommersiella intressen.

 6. 6
  Lchf-Bengt säger

  @ Inger Nyman:

  Jag skulle följa Annikas råd, och lägga in fasta ibland, samt motion eller styrketräning.

 7. 7
  Lasse P säger

  @ Inger Nyman:
  Glömde nämna i mitt tidigare inlägg att en annan nytta med att minimera kolhydrater är att insulinnivån hålls på en stabil nivå vilket i sin tur gör att ett tillväxthormon som förkortat kallas IGF-1 inte heller skjuter iväg och tillväxt i cancerceller vill vi ju inte ha.

 8. 8
  Inger Nyman säger

  Hej och Tack för svar!

  Vill nu berätta vilken respons jag fick från patientföreningen Bröstcancerföreningen när jag gick med i deras mail-diskussioner. Jag har sagt att jag vill framförallt chatta med kvinnor som valt att inte genomgå traditionell behandling (den som cancer-sjukvården rekomm.)

  Hej Inger och tack för ditt mail till listan. Jag har under årens lopp som ordförande i bröstcancerföreningen i Stockholm träffat många kvinnor som har valt att avstå från framförallt den antihormonella behandlingen. Tyvärr har det inte gått så bra för dem. Så mitt råd är att du ska försöka genomgå de behandlingar som onkologen föreslår. Med de behandlingarna har du goda möjligheter att bli frisk. Avstår du har du avsevärt mycket sämre chanser.

  Vänliga hälsningar
  Maria Wiklund Karlsson

 9. 9
  Lasse P säger

  @ Inger Nyman:
  Framgick det någonstans vad de personerna som avstod från behandling ersatte den med eller hade dom bara avstått behandlingen?

 10. 10

  Frågade men fick inget sådant svar!

 11. 11
  Lasse P säger

  Som du säkert förstår finns det ingen ”hästkur” som garanterar tillfrisknande från en cancersjukdom.
  Vad som därimot är glädjande i sammanhanget är att 5 resp 10 årsöverlevnad ökat ganska rejält de senaste 40 åren, från ca 30-35 % till ung. 70% idag, totalt sett. vilket innebär att de som fortfarande lever efter 10 år oxå har ökat, mycket beroende på att skolmedicinens diagnosticering och behandlingsmetoder förfinats och blivit mer exakt.
  Resultat av genomförd behandling skiljer sig från individ till individ, trots att förutsättningarna är likartade och varför, finns det idag, ingen bra förklaring på.
  En ”combo” typ Annikas förslag är inte att förakta, men vad och hur du ska göra, kan bara du själv besluta och för att ditt beslut skall kännas optimalt för dig, måste du skaffa en så bred kunskapsbas som möjligt.

 12. 12
  Inger Nyman säger

  Här är svaret från Bröstcancerföreningens ordförande Maria Wiklund Karlsson på min fråga vad de som avstod traditionell behandling gjorde istället:

  Hej igen Inger! Självklart får du skriva precis vad du vill. Meningen men den här listan är ju att det ska bli diskussioner och vi är alla olika och tror på olika saker. Jag har nog sett de flesta varianter när det gäller bröstcancer. Men vi skriver ju aldrig ner det man berättar för oss. Men jag har sett många som helt har avstått och som prövat ett antal olika alternativa behandlingar i andra länder. Också olika typer av kost. Jag tycker alltid att man ska diskutera sina förutsättningar med onkologen. Om det är som i t.ex. Ulla-Stinas fall så kanske det kan vara rimligt att avstå. Men det är väldigt individuellt beroende på ålder, egenskaperna hos tumören, osv. Generellt sett så överbehandlas ju all cancer eftersom man inte med säkerhet kan säga vem som har nytta av behandlingen eller ej. Men man måste noga väga fördelarna med behandlingarna mot nackdelarna och den som kan hjälpa dig bäst med det är din onkolog. Det är självklart viktigt att man gör sådant som är bra för en själv och som man själv tror på. Både kost och motion spelar säkerligen en stor och viktig roll i vårt tillfrisknande. Så jag tror absolut att det är ytterst värdefullt att man vårdar sig själv.

 13. 13
  Lasse P säger

  @ Inger Nyman:
  Det svaret är väl i linje med våra….eller?
  Har du fått någon behandlingsplan från din onkolog och vad är det som gör dig tveksam?

 14. 14
  Inger Nyman säger

  Ja jag blir ju inte klokare av vad hon skriver, att man provat annan kost eller åkt utomlands för att få behandling säger inte mig någonting om VAD de gjort, vilken kost, vilken behandling utomlands?

  Att man ska diskutera med sin läkare tror jag inte ger något då man inte vill veta av mig nu på SÖS onkologmottagning, sedan jag tackade nej till strålning och cellgifter och hormonbehandling (men jag behandlar mig själv enl denna blogg mfl) Vet inte ens när jag blir kallad till mammografi nästa gång, en uppgift finns om att jag blir kallad en gång per år, men är det från upptäckten av cancern 5/3 eller är det från när de inte vill ha med mig att göra 4/6?

  Saken är den att jag känner mig helt frisk och kan liksom inte tänka mig att förstöra min kropp genom dessa livsfarliga behandlingar, när jag inte kan lita på dem som säger att jag måste. Den cancer som hittades har opererats bort enl läkare på KS, hon poängterade att jag är frisk och att jag inte har cancer längre! Hon säger samtidigt att jag måste genomgå dessa behandlingar för att annars finns stor risk, men hon kan inte säga hur stor risk, att jag får NY cancer!

  Nej jag litar inte på läkare som bara rapar upp vad man lärt sig av läkemedelsföretagen, oavsett om det gäller neuroleptika, statiner, blodtrycksmedicin, insulin, senapsgas (=cellgifter) mm som man nog om antal år säger ”hur kunde vi behandla patienter på det sättet”?

  Ja om jag dör av cancer så kan jag ju aldrig veta om jag hade överlevt av cellgift och strålning mm eller hur! Men om jag äter bra och tar näringstillskott, motionerar och lever sunt så har jag gjort vad jag kan!!

  Bästa hälsn Inger

 15. 15
  Docent Göran säger

  @ Inger Nyman:

  Jag tycker du resonerar väldigt sunt och precis som jag själv tänker kring detta.

  Det kan ju inte var fel att operera bort en cancertumör medan den övriga behandlingen troligen är kontraproduktiv. Detta stämmer också med professor Seyfried’s syn på detta med cancer.

  Att inte göda cancern med höga blodsockervärden och insulin är en självklarhet vilket i klartext betyder strikt LCHF så långt man nu orkar.

 16. 16
  Mirjam Eliasson säger

  Hej!
  Är förvånad inte hitta fler, källor- på såna som möjligen valt avstå, cellgiftsbehandling. Eller. veta mer om vad de då valt för vägar istället.
  Jag känner stor oro/olust- i detta med cellgiftsbehandlingen. Får ju starkt nedsatt levnadsförmåga, dåligt mående och biverkningar – och vill heller inte ”kurera dessa” med en massa tabletter man då i sin tur gärna får utskrivet hit och dit.
  Nej- fasta? Visst anser många det, hjälper? Rensa bland kroppens egna celler med fel på? Några med några erfarenheter?
  Kolloidalt silver, kommer upp igen och igen? Samt- cannabisolja?
  Tacksam för respons- och tankegångar alternativt, egna erfarenheter. Är 46- har flera barn, och vill absolut överleva se dem bli vuxna!
  (opererats för bukspottskörtelcancer, december 2016, gått på cytostatikabehandlingar, sedan 2017- men enligt röntgen, sågs ingen återväxt, bara tillväxt…)
  Tacksam för återkoppling!

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  16 Mirjam Eliasson
  Den jag vet som har engagerat sig mycket i detta är Sven Erik Nordin på https://www.svaradoktorn.se/

 18. 18
  XMargareta säger

  16 Mirjam Eliasson

  I fall du inte sett:
  Länken nedan går till en sida på denna blogg, där Annika berättar om en person med bukspottkörtelcancer, som använde sig av kolloidalt silver och tillfrisknade. Om jag minns rätt, så fanns där uppgift om vilken mängd kolloidalt silver den personen tog.

  Själv skulle jag inte tveka att använda mig av kolloidalt silver, antigen jag tog cellgifter eller inte.

  https://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/

  Googla gärna också på: The Silver Edge.

 19. 19
  Inger Nyman säger

  Hej! Läser denna blogg igen efter lång tid!

  Jag vill berätta att jag ringde själv till onkologmottagningen när det gått mer än ett år efter operationen för min bröstcancer, för att få komma på kontroll. Då gjordes mammografi, ultraljud och fysisk genomkänning av brösten och armhåla – alltså en mer omfattande undersökning än vad som görs på ”friska”. Nu har det gått 2 år efter operationen och jag är utan cancer vad kontrollerna har visat. (Läkarna sade alltså att jag måste ta cytostatika, strålning och hormonbehandling efter min operation)

  Motionerar genom promenader och styrketräning, aktiverar lymfsystemet genom stora arm- rörelser och massage runt operations-ärr, minskar på kolhydrater och äter mer smör och olivolja, äter ”ren” mat utan tillsatser, äter kål-grönsaker, tror på kolloidalt silver och D-vitamin, Magnesium, se Annikas rekommendationer!

  Har läst ”Överlista din cancer” och har sedan dess tagit Protocel – 6 ggr per dygn med tillhörande enzymtablett, andra alternativa medel finns beskrivna i boken.
  Sökt och fått 3 veckors rehab på Vidarkliniken som varit undergörande!! Innehöll stressbehandling med avslappning genom rörelser: Erytmi, insmörjningar med olja och värme, terapier med kreativa aktiviteter som målning och massage mm. Vidarkliniken är nu under nedläggning vad jag vet – då många Landsting inte längre får anlita dem. Andra rehabställen för cancer-rehab finns enl Cancerrehab-programmet!

  Men jag tror starkt på att en viktig förebyggande behandling mot cancer är lugn och ro för själen och psyket!! Goda upplevelser i naturen och andra meditativa handlingar som mindfullness t.ex. för att få ner stressnivån är mycket helande för mig!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa