Insulinresistens är den viktigaste orsaken till metabola sjukdomar, inklusive cancer

Artikel i Mercola: ”Obesity Will Soon Overtake Smoking…”

Insulinresistens utpekas som den gemensamma nämnaren för alla metabola sjukdomar, som exempelvis cancer.

 

Comments

 1. 1
  Håkan säger

  Annika, är det svårt eller dyrt att mäta insulinnivåer?

  Vad jag förstår kan man ha insulinresistens i många år, och därmed förhöjda insulinnivåer, innan det syns som förhöjt blodsockervärde. Men ändå ingår inte mätning av insulin i de vanliga hälsokontrollerna. Är inte det märkligt?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Håkan:
  Fasteinsulin är naturligtvis ett bra prov att ta, men det ingår inte i den normala provtagningsarsenalen. Det borde det göra.

 3. 3

  Redan 2007 presenterades en studie om 3000 Brittiska kvinnor med slutledningar översatta:

  ”Våra resultat tyder på att för kvinnor i åldersgruppen 60-79 är insulinresistens snarare än insulinutsöndring eller kronisk hyperglykemi en viktigare riskfaktor för kranskärlssjukdom och stroke. Varken fasteglukos eller glykerat hemoglobin visar samband med hjärt-kärlsjukdom.
  https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0040263

  Här en annan mycket intressant uppföljningsstudie där deltagere genomgick ”calcium score scan” (exakt mätning av totala förkalkningar i hjärta och kranskärl, ventiler, etc.) och med 24 månaders intervall.
  Graden av förkalkning stod i oberoende direkt proportion till fasteinsulin efter att alla alla konventionella mätvärden kontrollerats.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19376325

  Det var 2009. Antalet undersökta 869 i åldern 60-72 år, alltså då hjärtinfarkterna sätter in som allvarligast. Det finns ett flertal studier med liknande resultat.

  Att man med sådana kända resultat kan fortsätta att strirra blint på LDL och totalkolesterol är tragiskt pga att det ofta blir död i förtid för de patienter som därmed får felaktiga råd. Dags för flertalet läkare att slita sig ur läkemedelsbolagens hänsynslösa grepp.

 4. 4

  ”gemensamma nämnaren för alla metabola sjukdomar”

  Det är därför, som LCHF eller LIR är så mycket mer än ett koncept att gå ner i vikt på! Allt, mellan himmel och jord, åtminstone mellan osteoporos och PCOS inklusive cancer i tjocktarm, bröst och prostata. Det är därför så viktigt att ställa diagnosen insulinresistens tidigt, för det finns så mycket ohälsa att väja ifrån med livsstilsomläggning och LCHF-kost att läkarna skulle nästan bli arbetslösa!

 5. 5

  Håkan Skrev:

  Annika, är det svårt eller dyrt att mäta insulinnivåer?

  Vad jag förstår kan man ha insulinresistens i många år, och därmed förhöjda insulinnivåer, innan det syns som förhöjt blodsockervärde. Men ändå ingår inte mätning av insulin i de vanliga hälsokontrollerna. Är inte det märkligt?

  Visst kan det synas märkligt, men mot höga insulinnivåer finns inga piller och skulle man mot förmodan kunna tvinga ner insulinnivån utan att göra något åt kosten, skulle blodsockret stiga i höjden, vilket är farligt. Kosten förstår sig läkare i allmänhet inte på, vet ofta väldigt lite om nutrition, så man väntar tills folk blir ’sjuka’ innan man ingriper med receptblocket.

 6. 6
  Håkan säger

  @2 Annika

  Vad är då ett normalt resp förhöjt fasteinsulin?

 7. 7
 8. 8
  Docent Göran säger

  Det är egentligen bara tre bloggar som jag tycker värda att ägna min uppmärksamhet åt.

  Den första är som de flesta förstår Annikas blog för att den tydligt tar ställning i medicinska frågor förutom att förespråka LCHF utan pekpinnar. Dessutom får jag tillfälle att ventilera mina egna tankar kring böcker jag läst och får ofta intressanta synpunkter på dessa tankar från andra blogbesökare.

  Den andra favoritbloggen är Malcolm Kendrick’s. Dr Kendrick är en kliniker och fighter som på samma sätt som Annika ger sig på etablissemanget med friskt mod och med en fantastisk sarkastisk engelsk humor. Dessutom deltar många med medicinsk utblildning med kommentarer på de ämnen som han tar upp i sina trådar.

  Den tredje bloggen är Mercola’s som den här tråden länkar till. Mercola är också en fighter mot den etablerade medicinska korruptionen. Han är klart för alternativmedicinska behandlingar och de mesta, men dock inte allt, han påstår är väldigt övertygande på mig. Ofta har han intervjuer och artiklar kring alternativen och som håller hög klass. Jag har lärt mig mycket där som har ruskat om mig rejält. Att han till skillnad mot Annika och Malcolm driver ett stort företag och säljer kosttillskott stör mig inte speciellt mycket för det är hans levebröd. Jag tror dessutom själv på det stora värdet av kosttillskott sedan 1999.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 Håkan:
  Det kan vara olika mätmetoder vid olika laboratorier, så fråga vid din egen vårdcentral vilka normalområdena är.

 10. 10
 11. 11
  Lekman säger

  Håkan Skrev:

  @2 Annika
  Vad är då ett normalt resp förhöjt fasteinsulin?

  Jag kan svara för mig som lekman/patient.
  Det ingick en gång i min provtagning:
  Insulin 12.6 (ref. 3.0-8.0) förhöjt alltså.
  Om andra lab har samma referensvärden vet jag ej.

 12. 12
  Göran Wiberg säger

  Är det inte så att insulin behöver krom och vanadin för att fungera? Det kanske inte är så konstigt att många LCHF-are inkl mig själv undrar varför man fortfarande har sötsug och bukfetma.

 13. 13
  Bo oberlix säger

  NEWSFLASH!!!!

  Ett starkt recept:

  Jim Marrs bok Population Control på Alex jones show intervju, Docent Göran kanske skulle titta på denna och referera vad han tycker. Herr Göran är ju vetenskaplig av sig, jag gillar det. Vetenskap = observation = dra slutsatser.

  https://www.youtube.com/watch?v=cb4pErynvqQ (Starkt)

  Eliten dödar oss med slowkill, dåliga vacciner, oren luft, big pharma -droger., ”mat” från big agro m.m. ”bättre” än nazisternas dödsläger. ingen märker förrens det är för sent.

  Folk måste få veta!

  Är du intresserad av din framtida hälsa, lyssna på denna intervju. läs boken Population Control av Jim Marrs, fakta finns här i massor.

  Talar klartext. inge skitsnack.

  Hoppas detta inte är för starkt för er, jag känner att med den höga kollektiva medvetenheten LCHF -rörelsen visar är Svenskarna mogna att veta vad eliten gör med oss.

  Kör ut dom djävlarna från maktens korridorer.

  God Bless.

 14. 14
  Gabriela säger

  Hej Annika, jag försöker hjälpa en väninna som har cancer att förändra kosten (opererad 2 gånger, inte frisk än). En effekt av LCHF är att blodtrycket sjunker (fantastiskt i mitt fall), hon har ganska lågt blodtryck redan, vad kan ha för effekt då? Det är det enda som gör att hon inte vågar börja äta annorlunda!
  Jag tackar dig för allt och beundrar din mod!!
  Tacksam för svaret!!
  Gabriela

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  @ 14 Gabriela:
  Hos en frisk person håller blodtrycket sig på en lämplig nivå. Vid LCHF-kost sjunker det bara hos dem som har en sjukligt förhöjd nivå. Så man behöver inte oroa sig om man redan har ett lågt blodtryck.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa