Colting: Föreslå fettskatt är feltänkt och förlegat

Debattartikel i Aftonbladet.

Colting är bra.

 

Comments

 1. 1
  Konsument i Sverige säger

  Heja Finland och heja Ann Fernholm och Colting förstås.
  https://ettsotareblod.se/lysande-finskt-program-om-socker-sands-ikvall/ (ikväll var igår)

  https://arenan.yle.fi/1-2409473?autoplay=true
  Dietisten utgår ifrån att barn helst inte äter!!! Därför behöver man ha socker i t ex bäryoghurt för att barnen ska få i sig bär!!!

  Man mer än suckar!

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ja, så tokigt! Gårdagens barn åt ju det som stod på bordet – och plockade ofta bären själva. Socker har ju aldrig varit en ’nödvändig krydda i tillvaron’ – förrän på senare år. Ren kommers!!

  Betr heja-ropen måste jag tillägga: ..och Annika Dahlkvist! 🙂

 3. 3
  Konsument i Sverige säger

  @ 2 Mayne Sundewall Hopkins:

  Du har alldeles rätt – det blir ett dubbel-heja för dr Annika! 🙂

 4. 4

  Hur avstängd från forskning världen över får en hälsominister vara för att kvalificera sig för ett så,
  i vår tid, viktigt jobb som att ansvara för våra hälsofrågor.

  Jag tycker att han ska avgå med omedelbar verkan och att Löfvén ska tillsätta en ny som har antennerna ute mot det som nu sker i hela världen inom forskningen om sockrets direkta koppling till fetma och diabetes typ 2.

  Har de inga välutbildade o kloka omvärldsanalytiker på ”Hälsoministeriet”?

 5. 5
  Nisse säger

  Känns lite som det räckte med etta i träslöjd för att få titeln ”hälsominister” i Lövens regering.
  Avgå omedelbart är bara förnamnet vad han borde göra

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Javo Skrev:

  Har de inga välutbildade o kloka omvärldsanalytiker på ”Hälsoministeriet”?

  De kanske har några lobbyister 😀

 7. 7
  LCHF-Bengt säger

  Jag gillar Colting, En tumme från mig.

  Han har hjälpt mig i mitt sökande efter den optimala hälsan som börjar närma sig nu.

  Att ta en cykeltur trots regn och blåst som verkligen gör att både kropp och själ sätts på hårda prov. Den stora upplevelsen kommer efter en sådan jobbig motionstur, då man verkligen känner sig mycket duktig och stark. Det stärker både kropp och självförtroende, samt ytterligare kunskap om hur min kropp verkligen fungerar i besvärliga förhållanden, det kommer jag att ha stor nytta av i framtiden.

  Har precis gjort en sådan ganska jobbig 100 km tur på cykeln nu på förmiddagen, rejäl motvind 5 mil kändes verkligen och min hjärtdoktor skulle nog tyckt att jag skulle gett upp och börjat med promenader istället. Jag har haft det jobbigt med förmaksflimmer vid vätskepaus förut, men inget de senaste 300 km jag åkt på cykeln. Om det beror på motionen, C-vitamin 6000 mg om dagen, strikt LCHF, D-vit. 5000 IE om dagen vet jag inte, kanske en kombination av alltsammans. Motionsturerna har varit ganska häftiga och tror själv det har en stor anledning till mina framgångar.

  E-vitaminet verkade faktisk öka på antalet flimmer, så de togs bort ganska omgående. Hela tiden blir man påmind av hur olika vi alla påverkas av allt vi stoppar i oss. Alla måste själva hitta sin variant av kost och tillskott verkar vara den enda sanning som gäller.

 8. 8
  Margareta säger

  Adelle Davis, en amerikansk, på sin tid mycket berömd dietist skriver bl.a. i boken ”Let´s get Well”,
  (Boken är en liten guldgruva vad gäller kunskap om verkan av kosttillskott, vitaminer etc. Hon ger referenser till allt. Sida upp och sida ner. Jag har inte orkat kolla så många av dessa referenser. Detta är rön från förr d.v.s. från mitten av 1900-talet och ungefär fram till 70-talet, Innan dessa rön, glömdes bort? begravdes?)

  Hon skriver alltså enligt mitt minne, ej direkt citat: Om man skall ta E-vitamin skall man trappa upp mängden.
  Hjärtat får t ex mera kraft av vitamin E och därför blir blodtrycket till en början ännu lite högre vid intag, än det var innan man började ta det.

  Vidare har jag sett på annat håll, kommer ej ihåg källor till det, ger E-vitamin, liksom fiskolja och vitlök och kanel, för att nämna några exempel, längre koagulationstid än innan intag.

 9. 9
  Bokmal säger

  @ Margareta:

  För många år sedan var jag på besök i Bergslagen och besökte en bokloppis i en avlägsen f.d. gruvort. Plötsligt såg jag en engelsk titel – Lets get well – en bok skriven av Adelle Davis (boken som Du nämner). Jag hade aldrig hört talas om Adelle Davis men titeln lät intressant.
  Ett verkligt kap för tio kronor.
  Jag sträckläste den.

  Mitt 580-sidor långa exemplar gavs ut 1965.

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  På tal om böcker så läser jag just nu David Crosbys biografi Long Time Gone.
  Den kom ut i första upplaga 1988 tror jag. Den beskriver i målande ordalag hur det är att vara drogberoende och sakta sjunka till botten och där är han just nu i boken – han har hamnat i fängelse i Texas. Intressant att notera är – han beskriver hur han blir fet i fängelset och enligt honom beror det på den undermåliga maten – they feed you mostly starch. Bread, Cereals, Potatoe, Beans and Rice. Hmmmmm…detta var alltså 1988 eller tidigare han skrev detta – Han var fullt medveten om vad som gjorde honom fet. Ändå intressantare är att notera att han skriver att dom intagna som hade diabetes fick att äta Bacon o dyl, men tydligen inte stärkelserik mat. Crosby själv fick diabetes i fängelset p.g.a den ohälsosamma maten antar han, men den vart aldrig diagnostiserad innan han släpptes ut.

  Min tanke är då – med den eftersläpning som man kan anta att det amerikanska fängelsesystemet lider av och speciellt vid denna tidpunkt så hade det ”nya” d.v.s att man ska spruta insulin hela tiden inte nått fram till fängelsesjukvården ännu utan man gjorde omedvetet rätt enligt gammal modell och gav dom diabetessjuka det dom ska ha – nämligen socker- och stärkelsefri mat.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa