Lars Bern om Kolloidalt silver

Antibiotikaresistens och kolloidalt silver.
Lars har inte haft problem med sina återkommande svåra urinvägsinfektioner sedan han började med regelbundet intag av kolloidalt silver.

13/5, Lars Bern: Mer om antibiotikaresistens och kolloidalt silver

 

Comments

 1. 1
  Anders S säger

  Finns fler alternativ till antibiotika. Här en inspirerande intervju med Dietrich Klinghardt gjord för tre år sedan som fortfarande är väl värd att lyssna på (1½ timme):

  Nyckelord: Parasiter, mögel, svamp, elektrosmog, spiroketer, insulin resistens.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/05/dr-dietrich-klinghardt-on-lyme-disease.aspx

  https://mercola.fileburst.com/PDF/ExpertInterviewTranscripts/InterviewDietrichKlinghardtLymeDisease.pdf

 2. 2
  Lars Bern säger

  Att bl.a. silver används för att minska risken för infekterade katetrar är ett exempel som talar emot att detta skulle kunna bidra till antibiotikaresistens.

  The Bactiguard infection protection technology is based on applying an extremely thin noble metal coating, consisting of gold, silver and palladium, to medical devices. The Bactiguard® coating is firmly bound to the surface of the device and reduces the adhesion and growth of microbes. This occurs without any pharmacological or toxic effect. The solution is unique. It is effective and, at the same time, biocompatible and tissue friendly, which increases patient safety. Bactiguard infection protection is thus an important component in the prevention of HAI and reduced use of antibiotics.

 3. 3
  piltson säger

  Vilken kunskap finns om hur KS påverkar, eller inte påverkar, den önskvärda tarmfloran?

 4. 4

  Utan att vara helt säker så skall inte den önskvärda tarmfloran påverkas.

 5. 5
  Margareta säger

  @ piltson och jala.

  Jo man kan undra angående tarmfloran.

  För några år sedan sände jag mejl, till George Foss på ”Targeted Nutrients” i USA, och frågade om inte kolloidalt siilver påverkade tarmfloran negativt och vad han visste om detta.
  Jag fick följande svar.

  Your question asked if colloidal silver kill ”Targeted Nutrients”s beneficial intestinal flora. The answer is ”yes’ and ”no.”Your question asked if colloidal silver kills beneficial intestinal flora. The answer is ”yes’ and ”no.”

  Colloidal silver will at higher concentrations in the intestine kill intestinal flora. The likelihood of reaching this concentration is slim to next to none, very rare. Unless you are in the habit of in one sitting drink one liter or more of colloidal silver, your chances are very low. Divide that amount into smaller portions ingested over the day and the probability disappears entirely.

  Beneficial flora destruction was investigated by a colloidal silver bottle manufacturer. At the prices that bottles of colloidal silver sell for, ABL could afford quite a few studies. Bifidobacterium bifidum (formerly called Lactobacillus bifidus) can withstand up to a 15 ppm concentration of colloidal silver. To achieve this concentration, one would literally have to irrigate their intestine with great quantities of colloidal silver. Other bacteria commonly found in yogurt, (Streptococcus thermophilus) as well as the human intestine succumbed at 5 ppm concentrations. By comparison pathogenic bacteria are killed at levels at 3 ppm and lower.

  The majority form of colloidal silver generated is quickly absorbed about 1/3 of a meter before the part of the intestine that beneficial flora implants, proliferates, and predominates.

  I personally drank 1 liter’s worth of colloidal silver at one time when I had a food borne illness, (food poisoning) from eating in a restaurant in a strange city when on business. I did not experience the diarrhea (the aftermath typical of major beneficial flora destruction), so I had not significantly impacted my friendly flora. Incidentally, there is over 1 to 1.5 Kilograms of beneficial flora in a healthy human being’s intestine. The bacteria number in the trillions (more than the number of cells that make up the body). The human body consists of about 100 trillion cells and we carries about ten times as many micro-organisms in the intestines.

  Do you ever eat Garlic? Garlic kills friendly flora. Ever use Propolis? Propolis kills friendly flora. (Propolis extract can cause diarrhea). I wouldn’t be surprised if Grapefruit Seed extract, Olive Leaf extract, and a few other natural substances used in alternative medicine also kill beneficial flora.

  It takes a very strong antibiotic to wipe out the body’s good bacteria completely, but this happens more often than naught. (This happened to my niece).

  The numbers favor the flora.

  Best regards,

  George

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  https://ion-silver.com/allt.om.silver.html
  https://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm
  OBS – Jag har inget samröre med ION-SIL förutom att jag ibland använder/köper deras produkter.

  Här finns mycket bra info om Kolloidalt silver (KS) och det var här jag började undersöka den ”alternativa verkligheten”, d.v.s den icke politiskt korrekta och icke av läkemedelsbolag/matproducenter/gammelmedia styrda verkligheten.

  I tur och ordning kan man säga att det som raserat min förut så dum-naiva världsbild är:
  Skaldeman och Annika Dahlqvist
  Förekomsten av Kolloidalt Silver, MSM och DMSO
  Linus Pauling och https://www.orthomolecular.org/
  Ralf Sundberg – Forskningsfusket

  Jag har läst på väldigt mycket i dessa ämnen under några år nu och tycker mig kunna utkristallisera vissa sanningar.

  På basnivå – d.v.s för dig som enskild individ gäller:

  * Undvik kolhydrater, punkt slut – bara gör det – inget tjafs och tillåt dig bara minimalt svängrum.

  * Se till att få i dig bra fett – typ cocosfett.

  * Försök röra på dig/motionera lite varje dag om det går – kroppen är gjord att röra sig.

  * Se till att få i dig vitaminer och mineraler, RDI – rekommenderat dagligt intag – är i de flesta fall löjligt låga och jag har känslan av att nåt helt annat än RIKTIG vetenskap med korrekt tillämpning – har sina fingrar med i spelet här.

  * Se till att få i dig 3 – 5 gram C-vitamin om dagen utspritt på många små doser under dagen. Blir det surt för magen, blanda i lite baking soda.

  * Se till att få dig ett par teskedar med Gurkmeja varje dag.

  * Får du infektioner eller sår spreja på Kolloidalt silver (KS), kan med fördel användas i ögon, mun, svalg och de ”nedre regionerna” vid behov.

  * Blir du ändå sjuk – kör ännu hårdare med vitamin C och (KS). Vad jag kan bedöma som lekman och användare så är riskerna med detta minimala jämfört med t.ex vanliga värktabletter – som ju ändå inte botar nåt eller gör nån nytta i kroppen.

  Fördelarna med ovan nämnda är för många för att räkna upp här – kort sagt kan man säga att livskvalitén ökar helt enkelt.

  Som en liten utvikning från ämnet kan jag tillägga att mitt ivriga efterforskande lett mig fram till en smärtbot för min ryggopererade med grym smärta och sen 25 år av reumatism, svårt plågade mor. Hon undrar varför inte den traditionella sjukvården kunnat erbjuda henne nåt liknande. Smärtlindringen är en salva. Hon är lyrisk över effekten.

  https://butik.streeteleven.se/dmso-aloe-vera-gel-4-oz-118ml-/10-0

  Denna fick jag nys om via vägen KS-MSM-DMSO.

  Som sagt det finns hur mycket som helst att hämta på nätet speciellt – ”over there” och på Youtube, men det gäller att kunna sålla.

 7. 7
  piltson säger

  @ Margareta:
  Om Kolloidalt silver (KS) ger sig på skadliga mikrober men inte välvilliga, så förekommer alltså en uppsortering. Vilken information ligger till grund för denna uppsortering? De skadliga har tydligen gemensamma egenskaper som får KS att reagera.

  Vilka är dessa egenskaper?

 8. 8
  piltson säger

  piltson Skrev:

  gemensamma egenskaper

  Och säg mig inte att denna gemensamma egenskap är att de är skadliga. Jag kan inte tro att Kolloidalt silver (KS) har ett medvetande som kan bedöma situationen och fatta beslut. Det måste finnas oberoende kemiska kriterier.

  Vore intressant att få höra vad de kan vara.

 9. 9
  Professor Göran säger

  @ I Like Neil Young: #6

  Vilken fin sammanfattning om hur man förlorar ’tron’ på den officiella sjukvården och istället söker sig egna kunskaper och alternativa behandlingar!

  Jag känner igen det mesta.

  Även om det med min nuvarande syn på medicinen ligger mycket mer förnuft i ofarliga alternativa behandlingar ser jag själv en viss fara i tendensen att man sedan dogmatiskt omfattar alla alternativbehandlingar och diverse hokus pokus. Det är lätt att då hamna i ohållbara försvarspositioner där man måste ’bevisa’ att de nya dogmerna är riktiga. Det blir då också lätt i ett sådant försvar att hugga tag i något hittills okänt ’övernaturligt naturfenomen’. Med min egen naturvetenskapliga bakgrund är jag nästan allergisk mot sådana resonemang. Jag tror helt enkelt inte på att det finns några icke materiella andliga substanser annat än de som materialiseras genom våra neuroner i hjärnan. Här måste jag livligt rekommendera ”A Universe of Consciousness” av nobelpristagaren och hjärnforskaren Gerald Edelman för den som är intresserad av det ’andliga’.

  Placeboeffekten är det som bekant nog ingen som heller tvivlar på existerar.

  Min attityd är att om man nu har ett hälsoproblem ska prova om man genom egen ’forskning’ på internet blivit övertygad om att det finns något förnuft i en viss behandling och sedan lyssnat till berättelser från människor som upplevt förbättringar. Fungerar sedan behandlingen på en själv har man all anledning att försvara den men utan att hävda den dogmatiskt. När jag t.ex. nu upplever hur 1500 IU E-vitamin dagligen håller min kärlkramp i schack och en behandling som jag började med för två år sedan efter ’egen forskning’ som ledde mig fram till Linus Pauling och vidare kan jag bara berätta för andra hur jag kom fram till mitt beslut och den behandling som tycks fungera för mig utan att bli kategorisk. ”Du kan ju prova du också om du har samma problem som jag själv!” ”Det är bevisat ofarligt.”

 10. 10
  Margareta säger

  @ piltson:

  Bra frågor. Ställ dem gärna till dem som gjort studier på detta.

  Rent allmänt tål ju olika mikrober olika mycket av vad det än är.
  Så tex tål mjölksyrabakterier surare miljö och kan därför konservera livsmedel, som ger tex syrade grönsaker, surströmming, fil o.s.v.

 11. 11
  I Like Neil Young säger

  @ Professor Göran:
  Jag håller med dig fullt ut om att det finns fruktansvärt mycket junk, hokuspokus och rent skit när det gäller alternativa behandlingar.Massor av flum och massor av bullshit och massor av tokerier helt enkelt.

  Därför är det extra roligt att hitta saker som faktiskt verkar och som verkar bra. Jag använder mig själv som experimentlåda och saker som jag mår bra av (där jag märkt skillnad under ett antal månader eller år) är saker som jag givetvis rekommenderar andra att prova. Möjligheten att andra människor rent fysiskt reagerar lite annorlunda än jag på vissa saker är ju givetvis alltid en realitet. Men jag brukar köra på mig själv först därefter familjen och sen resten av släkten om det finns behov.

  När det gäller hur kolloidalt silver kan sortera ut ont från gott så brukar man prata om grampositiv och gramnegativ. Den intresserade kan läsa mer här och sen fortsätta sökandet på alla de mängder av sidor med info om detta. Som vanlig gäller – Sålla och håll ditt kritiska öga mer än öppet.

  https://www.colloidalsilvers.org/silver-for-health/how-colloidal-silver-works/

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 piltson:
  Det viktigaste måste vara en behandlings effekter på hårda ändpunkter: Sjukdom och död.
  Om människor blir bra från sjukdomsgivande infektioner och cancer, av kolloidalt silver, så är behandlingen bra.
  Påverkan på tarmbakterier är en surrogatvariabel, som är intressant att forska på, i sökandet efter behandlingens verkningsmekanism..

 13. 13
  piltson säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Om människor blir bra från sjukdomsgivande infektioner och cancer, av kolloidalt silver, så är behandlingen bra.

  Går inte att säga emot. Men nog vill man veta vilka verkningsmekanismer som är igång.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  @ 13 piltson:
  Må så vara, bara man inte använder surrogatvariabel-argument för eller emot någon behandling.
  Det är i så fall att likna vid kolesterolargument angående hjärtsjukdom.

 15. 15
  piltson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Det finns två slags patienter. En sort bryr sig inte om, och vill inte veta något
  om vad, hur och varför doktorn gör vad han gör.Han tror på doktorn, och det
  anses ju vara en viktig dygd, kallad ”foljsamhet”.

  Den andra sorten är inte beredd att godta någon behandling utan att först få veta:
  1. Diagnosens grundval
  2. De praktiska ingrepp som diagnosen leder till, och
  3. Vilket resultat som kan förväntas av dessa ingrepp…
  så att han är förberedd för vidare samtal när det visar sig om resultaten stämmer med
  förväntningarna eller ej, och i såfall varför ej.

  Jag har större respekt för den senare typen av patienter men vet att doktorerna föredrar
  den förra.

  När det nu gäller kolloidalt silver så har jag läst mängder av vittnesbörd och har f.ö. med
  daglig baddning av detta blivit av med en förhårdnad på handleden som tydligen uppstått
  genom ständig nötning mot bordet vid hantering av en s.k. mus.

  Så jag iakttar alltså att det fungerar. Vad jag nu vill veta är är HUR och VARFÖR. det fungerar.
  Och det har ännu ingen ens försökt tala om.

 16. 16
  piltson säger

  Det finns berättelser om metoder som använts och fungerat inom den s.k.
  folkmedicinen men blev förhånade innan de blev ”förklarade” och godtagna av
  vetenskapligt grundad läkekonst.

  Ett exempel är smittkoppsvaccinering, som lär ha praktiserats bland turkiska
  bönder långt innan Edward Jenner lade märke till en obegriplig immunitet bland
  engelska mjölkerskor och utförde experiment som strax gjorde honom världsberömd.

  Så idag slipper vi smittkoppor. Men banbrytarna var bönder i Turkiet, inte Jenner.
  Det är väl där vi idag är med kolloidalt silver.

  Det fungerar bevisligen men förhånas för att man inte vet hur och varför. Mitt ordinarie
  apotek vägrade att skaffa fram det, eftersom tungmetaller inte ”rekommenderades”
  fastän man inte kunde tala om varför. Sedan fick jag leveranser från ett mera liberalt
  apotek (Giebel-Apotheke i Stuttgart).

  Så jag har funnit detta värdefullt. Men det betyder inte att jag är beredd att sluta fråga
  HUR det fungerar.

 17. 17
  Lillian säger

  @ I Like Neil Young:
  Kan man köpa det här DMSO i hälsokosten? Har också problem med kronisk smärta och skulle vilja pröva.

 18. 18
  Professor Göran säger

  piltson Skrev:

  Så jag har funnit detta värdefullt. Men det betyder inte att jag är beredd att sluta fråga
  HUR det fungerar.

  Nyfikenhet är en dygd i dessa sammanhang anser jag också.

  Som ’metallurg’ har jag länge varit skeptisk till att sätta i mig tungmetaller eftersom dessa är erkänt giftiga metaller. Bly, kadmium, kvicksilver, koppar, silver och guld är förvisso tungmetaller.

  Det är känt att metaller i sin solida metallisk form inte kan vara giftiga av den enkla anledningen att de då inte kan växelverka med organiskt material i denna metalliska form. Det är först när metallen oxideras och sedan uppträder i joniserad i vattenlösning som den blir giftig för levande organismer. Detta är väl känt. Kvicksilver i metallisk form kan man som bekant under lång tid ha i munnen i form av amalgam men det gamla betningsmedlet metylkvicksilver lär man nog dö som en fluga av om man tar en klunk i munnen. Bly är också ofarlig som metall men blyoxid ska man sky som pesten. Djur lär kunna leva länge med ett antal blyhagel i kroppen och många änder levde med dessa ’blypartiklar’ under lång tid.

  En kolloidal silverpartikel är i ett metalliskt tillstånd och är därför inte giftig så länge den är i detta tillstånd. Silvernitrat däremot är förbaskat giftigt just för att detta är ett salt som är lättlösligt i vatten. Jag har för mig att detta var något man med framgång använde mot vårtor en gång i tiden och kanske gör fortfarande?

  Men hur kan då en metallisk kolloidal silverpartikel över huvud taget ha någon verkan inne i kroppen? Här kommer mina ’välgrundade spekulationer’ som metallurg in. Eftersom silver till skillnad mot guld inte är en helt ädel metall kan den oxideras på ytan och vi kan därmed vara mycket säkra på att det på själva ytan av den metalliska kolloidala silverpartikeln finns syre kemiskt bundet till silveratomerna. Här på ytan bör det därför finnas en ’giftverkan’ som dock är lokal.

  Av det lilla jag har kunnat ta del av har dessa silverpartiklar lokaliserats till cellmembranen hos bakterier medan kroppens egna celler av någon anledning (annan typ av cellmembran?) inte verkar ta stryk på samma sätt. Med andra ord, om denna spekulation håller, så finnas det en klar selektiv giftverkan. Att läkemedlesbolagen skulle var intresserade av att utforska dessa mekanismer närmare tror varken du eller jag på.

  Hur som helst har det visats att kolloidalt silver är ofarligt för oss människor även i stora doser men
  tydligen inte för bakterier. Själv skulle jag därför inte tveka ett ögonblick att vid ’behov’, t. ex. som du vid hudåkommor badda med denna bakteridödande kolloidala silverlösning och inte heller tveka att ’klunka i mig’ om jag skulle drabbas av cancer. Jag läste någonstans att man behöver sätta i sig många tusen liter innan man når nivåer som är toxiska för kroppen.

 19. 19
  piltson säger

  Margareta Skrev:

  The majority form of colloidal silver generated is quickly absorbed about 1/3 of a meter before the part of the intestine that beneficial flora implants, proliferates, and predominates.

  Kan detta vara svaret på den fråga jag tog upp? Att platsen i systemet avgör? Välvilliga bakterier bidrar till matsmältning i den nedre delen av tarmsystemet har vi fått lära oss. Så att KS drabbar de skadliga längre upp och inte når fram till de andra?

  Forskning i detta känns förfärligt angelägen nu när vi regelbundet får höra om hur miljoner människor inom kort kan förväntas dö för att nuvarande antibiotika blivit verkningslösa och pillerfirmorna inte orkar utveckla nya. Kan väl inte vara så jobbigt att undersöka verkningarna av ett material som redan finns?

 20. 20
  piltson säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  hårda ändpunkter

  Fysiskt, andligt och moraliskt kan jag för ögonblicket inte tänka mig någon besvärligare ändpunkt än död av en infektion som hade kunnat förhindras. Och just därför känns det värdefullt att få veta i vad mån Kolloidalt silver (KS) kan bidra till att hjälpa oss i det dilemma som sägs förestå.

 21. 21
  I Like Neil Young säger

  @ Lillian:
  Inte i Sverige vad jag vet.
  Hälsokosten i Sverige – typ Life butiker – har jag inte mycket till övers för längre. Jag får en ÖB känsla av den på nåt sätt. Kanske orättvist men när dom bullar upp med godisbars på disken känns hela konceptet fel. Fast å andra sidan så är det ju samma sak med ICA och Apotek nuförtiden.

  Så vad jag vet kan inte DMSO köpas i fysisk butik i Sverige. Jag antar att det är för kontroversiellt för det.(Jag reserverar mig för att jag kan ha fel – det kanske finns nån småskutt som säljer i nån bod nånstans)

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  @ 19 piltson:
  Problemet är att de som är positivt intresserade av kolloidalt silver inte har något inflytande över vilken forskning som ska bedrivas. Mainstream-forskarna har konsensus om att koll silver är fel, och deras eventuella forskning har den hypotesen, vilket ska bevisas.

 23. 23

  Professor Göran Skrev:
  Det är känt att metaller i sin solida metalliska form inte kan vara giftiga av den enkla anledningen att de då inte kan växelverka med organiskt material i denna metalliska form.

  Citat från IONOSIL: ”Att något befinner sig i kolloidal form betyder att det är finfördelat i mikroskopiska fritt svävande partiklar vars elektriska laddning gör att partiklarna konstant stöter bort varandra. Partiklarna är så små att det ryms flera miljarder silverpartiklar i en ask med storleken en gånger en millimeter. IONOSIL består till ca 90% av silverjoner och resten silver i partikelform.

  Vetenskapen vet att det är silverjonen som har antimikrobiella egenskaper.”

  Hur kan i vatten fritt svävande finfördelade silverpartiklar ha bestående elektriska laddningar som konstant stöter bort varandra? Betyder det att lösningen som helhet är statiskt laddad eller finns partiklar med motsatt laddning som balanserar ut de förra? Om så är, varför dras inte de två till varandra, parvis?

  Såvitt jag vet kan man inte ha en beständig lösning med bara en sorts joner. Rimligen måste det finnas andra med motsatt laddning, vilken/vilka kan det vara?

  Jag utgår från att det som beskrivs som mikroskopiskt finfördelade partiklar inte är joner.

  mvh / Erik Edlund

 24. 24
  piltson säger

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  På min flaska silvervatten, 25 ppm, står att den inte bör stå på ett ställe där den kan utsättas för elektromagnetisk påverkan. Jag håller den alltså borta från elektriska apparater, sladdar, och eluttag.
  Jag undrar om det gäller varaktig påverkan eller om bara en kort stöt kan ta död på vattnet.

 25. 25

  @ piltson:
  Viktigast är nog att inte utsätta silvervattnet för ljus. Resten skulle jag nog vilja höra skälen för. Jag utgår från de elektriska fält man har i hushåll, exklusive mikrougn och induktionshällar.

  mvh / Erik Edlund

 26. 26
  Professor Göran säger

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:

  Kloka funderingar!

  Jag är som sagt inte någon oorganisk kemist även om jag som metallurg tror mig förstå själva grunderna inom den oorganiska kemin.

  I min nuvarande världsbild är en jon en fritt rörlig laddad partikel, positiva som alla metalljoner i vattenlösningar t.ex. Ag+ eller Na+ eller negativa som t.ex. Cl-. De laddade partiklarna vi talar om är i dessa fall enskilda atomer eller molekyler och de kan även förekomma helt separerade i gasform t.ex. i jonosfären högt uppe i skyn ovanför de ’blåa’ syremolekylerna.

  Kolloidalt silver är för mig ytterst små silverpartiklar, någon tiondel av en tusendels millimeter, och som befinner sig i sitt neutrala, oladdade metalliska tillstånd. På grund av sin ringa storlek växelverkar de ’mekaniskt’ med vattenmolekylernas ständiga termiska rörelser och hindras på detta sätt att sedimentera, man talar då vanligen om en kolloidal lösning fast det här föreligger en klar anomali. När man talar om en vattenlösning av ett salt, t.ex. vanligt koksalt NaCl så innebär lösningen att bindningen mellan Na+ och Cl- i den fasta saltkristallen bryts på grund av vattenmolekylernas dipolära karaktär och att de då istället blir fritt svävande laddade joner i vattnet.

  Därför låter det lite underligt i mina öron att silvret i den kolloidala silverlösningen skulle bestå av 90% silverjoner. I den elektrolytiska framställningsprocessen bildas det dock utan tvekan silverjoner Ag+ tillsammans med att metalliskt kolloidalt silver frigörs, bryts loss, från ytan av den positiva silveranoden. Dessa silverjoner balanseras då i den elektriskt neutrala elektrolyten av lika många hydroxidjoner OH- som uppstår då vatten molekylerna, H2O, spjälkas vid den negativa katoden och där en väteatom samtidigt ger sig av i gasform. Om det därför är 90% silverjoner tycker jag det snarast låter som processen är ineffektiv om syftet nu är att framställa kolloidalt silver.

  Silverjoner är som sagt toxiska för organisk material i höga koncentrationer (silvernitrat på vårtor t.ex.) men som alltid är det frågan om mängderna man utsätts för. Det som bestämmer koncentrationen av silverjoner i en ren vattenelektrolyt är löslighetsprodukten av silverhydroxid som jag utan att ha någon siffra till hands misstänker är väldigt låg annars hade det nog gått stora larm om giftigheten hos kolloidalt silver. I min värld låter det lite underligt att framhålla att det är frågan om 90 % silverjoner. Men om mängden av kolloidalt metalliskt silver är väldigt låg i ’lösningen’ så är detta inte orimligt och dessutom är det knappast frågan om någon ’toxisk fara på taket’.

  Som jag tidigare nämnde så kan vi vara ganska säkra på att de yttersta atomerna på de metalliska kolloidala partiklarna har syreatomer kemiskt bundna till sig och det är här jag själv som sagt inbillar mig att de utövar sin selektiva toxiska verkan på bakterier av olika slag när partiklarna lagrar in sig i cellmembranen. Det är fullt möjligt att det också kan vara frågan om svavelatomer som är bundna till ytan eftersom silver har en stor affinitet till just svavel. I klartext betyder detta att en del av silveratomerna i den metalliska partikeln är ’oxiderade’. Om den kolloidala partikeln är extremt liten kan de oxiderade ytatomerna möjligen utgöra en väsentlig andel av alla silveratomer. Med andra ord bör den kolloidala silverlösningen vara mer ’effektiv’ ju mindre partiklarna är om mina hypoteser stämmer. Detta har för mig ingenting att göra med hur mycket silverjoner det finns i lösningen.

  Ja – det verkar råda en stor förvirring här, inte minst vad gäller terminologin. Det hela låter i alla fall som ett väldigt intressant forskningsområde inom medicinen men intresset från läkemedelsbolagen torde knappast existera över huvud taget. Om den eminente kemisten och dubble nobelpristagaren Linus Pauling (han fick faktiskt sitt första nobelpris för att han just kunde förklara den kemiska bindningens karaktär) stångade sin panna blodig mot det medicinska etablissemangets uppenbara stupiditet kan man fråga sig vad som krävs för att ändra på den religion som råder inom detta etablissemang.

  som

 27. 27
  Professor Göran säger

  Professor Göran Skrev:

  Ja – det verkar råda en stor förvirring här, inte minst vad gäller terminologin. Det hela låter i alla fall som ett väldigt intressant forskningsområde inom medicinen men intresset från läkemedelsbolagen torde knappast existera över huvud taget.

  Nyss blev jag medveten om att en avhandling presenterats inom klinisk mikrobiologi vid Uppsala universitet där man tydligen funnit att att bakterier i sårvävnader kan utveckla resistens mot silver även om detta tydligen var frågan om ett unikt fall.

  https://uu.diva-portal.org/smash/get/diva2:796254/FULLTEXT01.pdf

  För mig är denna avhandling svårläst med tanke på den speciella terminologin men
  det är här frågan om kompresser med silversalter, framför allt silvernitrat, för behandling av kroniskt infekterade sår. Kolloidalt silver nämns bara i förbigående i avhandlingen och då i klart negativa ordalag.

  Summa summarum varnar man för användning av denna typ av produkter och att dessa dessutom skulle vara verkningslösa. Intressant i sammanhanget kan möjligen vara att man inte talar om hur detta doktorsarbete har finansierats vilket annars vanligen deklareras.

 28. 28
  Bo Blomberg säger

  Se Lars Berns andra artikel om detta! ”Fusk” i Uppsala! I alla fall ”fult spel”….
  https://antropocene.se/2015/may/mer-om-antibiotikaresistens-och-kolloidalt-silver.html

 29. 29
  Lars Henrik säger

  Bo Blomberg Skrev:

  Se Lars Berns andra artikel om detta! ”Fusk” i Uppsala! I alla fall ”fult spel”….
  https://antropocene.se/2015/may/mer-om-antibiotikaresistens-och-kolloidalt-silver.html

  Jag hoppas att Annika tar upp även denna artikel så den får ökad spridning. Kostdoktorn gör det sannolikt inte.

  För övrigt kan man alltså lägga även Åsa Melhus till listan av jäviga forskare som har fritt tillträde till svensk media!

 30. 30
  Anders S säger

  Bo Blomberg skrev:

  Se Lars Berns andra artikel om detta! ”Fusk” i Uppsala! I alla fall ”fult spel”….

  Låter väldigt konstigt att man inte tillät någon extra opposition, opposition ex auditorio, utan istället lät en väktare föra ut Ingemar Ljungqvist från lokalen. Fast ingenting förvånar mig längre. Bara tanken att man skulle behöva ha väktare vid en disputation låter som Uppsala universitet sysslar med tveksamheter. Eller har det gått så långt med begränsningarna av yttrandefriheten i Allemansland?

  https://antropocene.se/2015/may/antibiotikaresistens-och-kolloidalt-silver.html kommentar #28

  Kanske det finns en video från händelsen? Om inte annat några släktingar som förevigat spektaklet på sina mobiler och lagt ut det på nätet?

 31. 31
  piltson säger

  Professor Göran Skrev:

  det verkar råda en stor förvirring här,</

  I denna fövirring tror vi både Göran och andra kan finna intresse i den diskussion mellan Rupert Sheldrake och Michael Shermer som just nu håller på att ta form och kommer att pågå i någon tid. Öppningsreplikerna kan läsas här:

  https://www.thebestschools.org/sheldrake-shermer-materialism-in-science-opening-statements/

  Med den skepsis mot den konventionella medicinen som bl.a. Göran har uttryckt i sina inlägg hade man kanske kunnat vänta en mera öppen inställning gentemot Sheldrake, men så var det ju inte. För några månader sedan var det tvärtom så att Piltsons referat av Sheldrake blev utspärrade härifrån.

  För egen del är jag rätt säker på att Sheldrakes fördomslösa åskådning i längden kan ge mera givande bidrag till vår kunskapsutveckling än den snäva verklighetssyn som Shermer uttrycker. Eftersom båda är högt begåvade och rätt fängslande som skribenter så kan vi vänta oss ett intressant utbyte.

 32. 32
  Professor Göran säger

  @ Bo Blomberg:
  @ Lars Henrik:
  @ Anders S:

  Ja – den medicinska ’vetenskapen’ tycker jag verkligen är sjukt religiös.

  Mina tankar går till Galileo.

 33. 33
  Arvid säger

  Min kommentar om antibiotikaresistens passar också in här, förutom i inlägget om sjukvårdsminister Gabriel Wikströms fettskatt:

  – – –

  Det här tycker jag är en angelägen uppgift för en sjukvårdsminister (Gabriel Wikström) istf att driva en fråga om fettskatt! Antibiotikaresistens – Dödsbakterier!

  …”– I många länder förskrivs antibiotika som godis, konstaterar också folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström på plats i Genève.

  Det är antibiotikan som tvingar bakterierna att blir mer motståndskraftiga. Till slut biter inte medicinen på bakterierna och då kan de som drabbas inte längre botas. Det innebär att sjukdomar som tuberkulos, malaria, urinvägsinfektion, lunginflammation och blodförgiftning har blivit resistenta mot många typer av antibiotika.”…

  https://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article20817656.ab

  …”Här hemma har han en del kvar att göra. Överförskrivning av antibiotika och överbeläggningar på sjukhus borde inte bidra till smittspridningen i ett rikt land som Sverige.”

 34. 34
  Anders Brage säger

  Silver-”teori”
  Man bör söka förklaringsmodeller för hur silver växelverkar i de paket av vatten som både joner och nanopartiklar är inslagna i. Detta vattenhölje har många fler egenskaper än som hittills blivit förklarade. Ny och FRI forskning om vatten är mycket intressant för elektrolyserare, metallurger (jag är en) medicinare och biokemister.
  Några länkar här nedan.

  https://www.youtube.com/watch?v=i-T7tCMUDXU&ebc=ANyPxKqIakfWdKDTSUyQNCE-WZ_FJhomt9_JFiuu4wJXf4na8LC6IuZHQRZ6AtNBHfrplmLxA_fd

  Martin Chaplin
  https://www1.lsbu.ac.uk/water/
  Icosahedral Clusters in water structures 

  Håll-Igång 🙂
  MVH Anders B

 35. 35
  I LIke Neil Young säger

  Jag vet att det varit snack om att Nasa använder det….P.S Säg inget till varken Åse Melhus eller Uppsala Universitet om detta – då kan dom bli tjuriga och hota Nasa med Polis

  https://www.naturalnews.com/051148_silver_clean_water_NASA.html#

 36. 36
  Docent Göran säger

  Ursäkta min skeptiska läggning men här är det lite väl mycket ’halleluja’ för min ’metallurgiska’ forskarsmak.

  Drömmen om Perpetuum Mobile dyker ständigt upp i nya tappningar och det skulle förvåna mig om den här skulle hålla för en närmare granskning.

  Jag har dock inga problem med att vatten har ett dipolmoment eller att kolloidal silver har bakeriedödande förmåga men steget till ’gratisenergi’ är lite väl långt om det nu inte skulle ta vägen över ’Maxwells demon”. Det förvånar mig att den demonen inte dök upp i föreläsningen.

  Bara för att någonting är ’tokigt’ behöver det ju inte vara sant.

 37. 37

  Docent Göran Skrev:

  Ursäkta min skeptiska läggning men här är det lite väl mycket ‘halleluja’…

  Word!

 38. 38

  @ Professor Göran:
  Anmärkningsvärt är också att man vid disputationen närmast med våld (eller åtminstone hot om) körde ut den som påpekade att det var silvernitrat som använts vid försöken – och inte KS. Ett pinsamt brott mot den akademiska principen. Pinsamt också att detta inte uppmärksammats av media.

 39. 39

  För egen del är jag nöjd med de kliniska resultaten – även om jag inte förstår verkningsmekanismerna fullt ut. F.n. tycks kolloidalt silver i min omedelbara närhet ha förorsakat en fullkomlig epidemi av spontan remission (!). Minst ett fall vardera av: Pankreascancer med metastaser i lever och njure (palliativt stadium), förhudscancer med metastaser i lymfkärlen, Non Hodkins lymfom, prostatacancer… En smula förvirring hos de läkare som ställt diagnoserna – men inte minsta intresse av att ta reda på vad de oförklarliga tillfrisknandena beror på. Och det tar förstås emot att erkänna att det skulle röra sig om feldiagnostisering (vilket också i samtliga dessa fall av olika skäl är fullkomligt uteslutet). Därför återstår alltså som enda förklaring denna ”epidemiska form av spontan remission”! För det kolloidala silvret kan det ju inte bero på!

  Någon kanske finner det stötande att raljera på detta vis om något så allvarligt – men jag skulle finna det än mer stötande, om samtliga dessa patienter (en av dem är jag själv) skulle ha fått dö ”enligt reglementet”, utan att ens ha fått veta att det finns alternativ till skolmedicinens metoder… Tyvärr är detta ju precis vad som dagligen händer över hela vårt land (och även på annat håll förstås).

  I ärlighetens namn skall kanske tilläggas, att KS kompletterats med rejäla doser D-vitamin och andra kosttillskott. I fallet med pankreascancer ingick ENDAST kolloidalt silver (5 ggr 15 ml per dag) och 6000 IE D-vitamin. Övriga har också tagit gurkmeja, aprikoskärnor, C-vitamin och några andra kosttillskott.

 40. 40
  Docent Göran säger

  Sven Erik Nordin Skrev:

  I ärlighetens namn skall kanske tilläggas, att KS kompletterats med rejäla doser D-vitamin och andra kosttillskott. I fallet med pankreascancer ingick ENDAST kolloidalt silver (5 ggr 15 ml per dag) och 6000 IE D-vitamin. Övriga har också tagit gurkmeja, aprikoskärnor, C-vitamin och några andra kosttillskott.

  Detta skulle jag själv satsa på om jag ”drabbades”!

  Tyvärr har jag nära anhöriga som har drabbats allvarligt av aggressiv cancer men litar helt på skolmedicinen och inte är intresserade av några alternativ. Prognoserna är illavarslande men vad gör man?

 41. 41

  Till min stora glädje finner jag att vi har en butik här i byn som säljer KS. Säg vad min by inte har? Men hallå! 210 kr för en halvliter avjoniserat vatten med mikroskopiska tillsatser av silver? Hur som helst ska vi testa det nu.

  https://kosmetikkompaniet.se/product.html/kolloidalt-silver-ionosil?category_id=409

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa