Australien: Inget vaccin – inget barnbidrag

SVT.se.
De som inte vaccinerar sina barn i Australien ska i fortsättningen inte få något barnbidrag.
Det låter ännu värre än tvånget att vaccinera sig under massvaccinationen mot svininfluensan.
Vad gör man?

 

Comments

 1. 1
  Janne I Jämtland säger

  Ja Annika, en sund människa gråter, läkemedelsindustrin däremot skrattar nog hela vägen till banken och man kan undra hur hårt de ’lobbat’ för att få gehör för det här? . Vi får hoppas att dessa diktaturfasoner inte får fotfäste i Europa.

 2. 2
  Stefan säger

  Frågan är mer vilket/vilka vaccin det gäller.
  Gäller det alla former är det ju bedrövligt.

  Ang. Svininfl-vaccinet; var det verkligen ett TVÅNG?

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Stefan:
  Det var framför allt vissa yrkesgrupper. Många blev förflyttade om de inte vaccinerade sig.
  Och propagandan spred budskapet att man skulle vaccinera sig för andras skull. Så det blev ett moraliskt tvång.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Stefan:
  Vilket vaccinationsskolk tycker du skulle medföra indragning av barnbidraget?

 5. 5

  Liknande händer i USA där ett lagförslag om OBLIGATORISK vaccinering för både vuxna och barn skall gälla. Man skall vaccinera sig för ” the Greater Good” i frihetens stamort på jorden.

  https://newsvoice.se/2015/03/24/replik-till-karin-bojs-vetenskapsjournalisterna-pa-dn-och-svd-sitter-fast-i-vaccinindustrins-garn/

 6. 6
  Stefan säger
 7. 7

  Oj, visste inte att Australien hade världsledande maffia. Det är seriöst provocerande. Vi behöver inte fler myndighetsövertramp, de redan förekommande är så allvarliga och svåra att vända rätt även i väldigt långt tidsperspektiv – t ex utarmning/förgiftning av jordar och vatten.

 8. 8

  Endast de som har pengar får då råd att slippa vaccinera sina barn och barnbarn.
  Ganska diskriminerande! Vansinnigt med tanke på att ca 1 på 30000 kan dö av mässling och statistiken om skador från vaccinering är helt ofullständig. Ett par timmar efter injektionen slutar uppföljning och sedan tvistas det om det verkligen var vaccinet som orsakade…. Med tanke på att ett par gram Vitamin C varannan timme kan stämma mässling på ett par dar undrar man verkligen varför vaccinering inte hamnar bland historiska behandlingar som åderlåtning, lobotomi, elchocker m.fl..
  Nedan länk till om hur det gick till när dagens extremt låga RDA för vitamin C sattes, hur Engelska forskare slog hål på studierna om ”dyr urin” som kom ur antingen medvetet forskningsfusk eller fullständig inkompetens, plus en hel del andra studier som visar nyttan av Vitamin C.
  Kort sagt Vitamin C är så bra att hade man inte lyckats skriva ned Vitamin C i mitten på 1990 talet just med ”dyr urin” studien efter Linus Paulings framgångar med cancer och andra positiva studier kan marknaden för ett otal läkemedel ha försvunnit.

  https://www.newmediaexplorer.org/chris/2004/07/09/the_vitamin_c_fanatics_were_right_all_along.htm

 9. 9

  Se där! Vilket Sektbeteende och maktmedel ”makten” uppvisar i Australien. Dom har rätt och andra FEL!

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 Stefan:
  Jag anser att alla vacciner ska vara frivilliga, och inga sanktioner ska vara kopplade till att avstå.

 11. 11
  Frida D säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 2 Stefan:
  Det var framför allt vissa yrkesgrupper. Många blev förflyttade om de inte vaccinerade sig.
  Och propagandan spred budskapet att man skulle vaccinera sig för andras skull. Så det blev ett moraliskt tvång.

  Vilka yrkesgrupper var det? Vart blev de förflyttade? Ingen vits t ex att flytta en läkare från 1 vc till annan?

 12. 12
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Tvångsvaccinering är ett av flera sätt att kuva en befolkning på.
  Det verkar inte bättre än att vi snart nått dit då ’den lilla människan’ kommer att få finna sig i att vara ’livegen’ igen. ’Överheten’, dvs vissa internationella storföretag(!), kommer att äga (läs ha patent på!!), inte bara växter och djur utan även människan ..till både kropp och själ.
  Det kommer sannolikt inte att dröja länge förrän ’den lilla människan’ blir till ett simpelt ’arbetsbi’ som mekaniskt utför sina sysslor ..till överhetens fromma. Ingen ny tanke, jag vet – men inte desto mindre skrämmande! 🙁

 13. 13

  Då är det väl enbart en tidsfråga innan någon lämplig politiker för upp frågan i offentligheten i Sverige också.

 14. 14

  Jag är så förbannad att det är bäst jag är tyst.Denna länk talar för sig själv.
  https://dagenshomeopati.se/2014/12/02/envis-mamma-fick-sonen-fri-fran-mediciner/.

 15. 15
  Helge Andersson säger

  Har länge noterat att samhället snabbt närmar sig det fascistiska, fast man kallar det något annat.

 16. 16
  I Like Neil Young säger

  Jag har gång på gång påpekat att vi inte vet varifrån anfallet kommer att komma – vi kan inte bara naivt sitta och titta på när vi utmanar såna enorma ekonomiska krafter – läkemedel och mat – och samtidigt tro att dom som sitter på makten inte kommer att göra nånting. Dom kommer att göra allt som krävs och mer därtill – stifta lagar och använda tvångsmedel.
  Detta är ett sätt att anfalla. Vi kommer att få se fler – Ttip är ytterligare ett.

 17. 17
  Majsan säger

  När det gäller det generella barnvaccinet valde vi att vaccinera våra barn. Jag tyckte att nyttan verkade överväga risken. Vet en familj som kände tvärtom och att de fick lite kämpigt med detta, minns inte ifall de till slut vaccinerade i alla fall.

  Svininfluensa-vaccinet kändes som ett tvång! Till slut vaccinerdes maken på jobbet. (några där skippade det) Då gick jag med barnen till vaccinationsstället i stan där de frågade om vi skulle ta andra sprutan…. Det blev bara en spruta var och den ångrade vi bittert eftersom maken och dottern blev sjuka av vaccinet och fick vara hemma flera dagar. – Nästa gång håller vi för trycket- hoppas jag.

  Håller fullständigt med om att : Alla vaccinationer ska vara frivilliga, och inga sanktioner om man önskar avstå.

  Bättre information om vaccinationer borde också vara självklart. De mesta informationen som man hittar är från tillverkarna (som vanligt).

 18. 18
  Janne I Jämtland säger

  Dags att starta en Facebook grupp månne?
  NEJ till tvångsvaccinering…

 19. 19

  Janne i Jämtlands förslag låter som en bra början. Vi kan nog kallt räkna med att läkemedelsindustrin redan lobbat stenhårt på utsedda ”folkvalda politiker”. Det ska bli intressant och se vem eller vilka som kommer att föra upp frågan om tvång på agendan.

 20. 20

  @ sten:

  Elchock är tyvärr ingen historisk behandling. De pågår fortfarande, även i Sverige.

  (Visserligen OT, men upplysande: https://www.madinamerica.com/2015/03/may-16-2015-international-day-protest-shock-treatment/ )

 21. 21
  Professor Göran säger

  Det är mycket som står på spel här!

  Här utmanas hela grundsynen på sjukvården som någonting ’gott’ i samhället om man börjar ifrågasätta vaccinationer men framför allt när man vägrar att låta sina barn utsättas för riskerna med dessa och mycket kunskap om riskerna har bevisligen skyfflats under mattan.

  Alla vill vi leva i en sammanhängande trygg värld och de flesta av oss är därför väldigt obenägna att ifrågasätta myndigheternas ’maktutövning’ på alla plan. Möjligtvis knyter man näven i fickan men det är få som verkligen vågar ’ta öppen strid’ mot en övermakt även om vansinnet är uppenbart.

  Man brukar säga att man aldrig ska göra några liknelser med de totalitära regimerna men det är nog svårt att låta bli att göra det i detta läge med tanke på att det här verkar vara frågan om just en ’totalitär’ myndighetsutövning om än i en skepnad av demokrati.

  Sjukvården är nog det ’sjukaste’ vi har i samhället idag enligt min mening.

 22. 22
  Anders S säger

  William Engdahl på Boiling Frogs om vaccinering i Kenya:

  https://www.boilingfrogspost.com/2014/11/19/who-exposed-in-prenatal-mass-murder-operation-in-kenya/

  Sök på Google ”Engdahl vaccine” för fler artiklar. Även ”Hotet mot livet”.

 23. 23
  annelie säger

  Tror jag läste att läkemedelsindustrin lägger bara i USA 264 miljarder dollar på lobby verksamhet hos bl.a Obamas ”palats ” så då kan man nog förstå att det finns mycket pengar bakom dessa beslut om vacciner också .
  Jag blir både arg och ledsen då jag läser om dessa tvångsvaccinationer som verkar finnas på fler håll vad gäller barn Frankrike , Italien bl.a . Så VART ÄR VI PÅ VÄG I VÄRLDEN .

 24. 24

  Ni som är experter på dieter, vad tror ni om följande diet?

  https://www.banta.diet/dieter/pizzaglassdieten

  Öl, pizza och glassdieten

  Den är LCHF dietens antidiet.

 25. 25
  Jörgen säger

  Hm, jag lät vaccinera mig mot svininfluensa enbart för att slippa tvångsvaccinering i något land typ Angola. Det förekommer dylikt vid ankomst med fartyg till främmande länder, men svininfluensa blev nog ingen stor grej. Fågelinfluensa och SARS var mycket mer intressant för hamnmyndigheter.
  Nu jobbar jag enbart på norska kusten så faran är över.

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  @ 11 Frida D:
  Det var tex personal på akut- intensiv- infektionsklinik som kunde bli förflyttade till annan avd, eller till arbete där de inte hade direktkontakt med patienter.

 27. 27

  Påtryckningsmöjligheter har funnits länge. Jag läste någonstans att på 1920-talet fick inte ovaccinerade barn gå i skolan i Sverige. Allt handlar väl om den allmänna opinionen. Är den starkt emot, ja då minskar samhällets tvångsmöjligheter.

 28. 28
  Anders S säger

  Intervju i DN av narkolepsidrabbad:

  https://www.dn.se/insidan/sofia-38-kan-somna-nar-som-helst/

  Men det William Engdahl berättar om i länken i #22 om HCG or Human Chorionic Gonadotropin i vaccin anser jag vara många gånger värre och fullständigt vidrigt. Det har drabbat miljontals kvinnor i bland annat Kenya, Mexico, Nicaragua och Filippinerna.

 29. 29

  Jag var barn på 50-talet. Började i skolan i mitten på 50-talet.
  Jag minns inte så noga men en polioepidemin var det ju och erbjudande om vaccinering fanns. Trots att jag var så liten så är mitt minne att det var riskfyllt att vaccinera sig, ”man kunde få polio”!

  Min mamma sa nej till vaccination för oss barn.

  I ungdomens dagar, i slutet på 60-talet så började utlandsresorna, Gran Canaria/Mallorca. Då var jag alltså en bra bit över 20 år och mina vaccinationer började: TABC, Gammaglobulin, Polio 4st, Choléra. Ingen sådan sjukdom har drabbat mig varken då eller senare.

  I dagens läge hör man aldrig att någon vaccinerar sig inför utlandsvistelse, utöver vissa ryggsäcksluffare som korsar Ryssland och Asien samt Afrikanska länder. Kanske beror det på att semesterorter/hotell/restauranger har mycket bättre hygien i dagsläget. Eller?

 30. 30
  Stefan säger

  Det är troligen alltid bra att vara skeptisk och kritisk till det mesta och även avslöja och få fram fakta osv. Fast det blir också ganska cyniskt, även om det kanske inte är meningen.
  Det verkar finnas hur mycket skräckpropaganda som helst på nätet som man måste väga in för sig själv kontra sannolikheter om nytta och framgångar.
  Man kan säkert hålla på med detta in absurdum och även kanske avslöja mkt ang, t ex korruption och pengar med sin slags cynism osv.

  Dock tycker jag man då även ska ställa sig frågan om det verkligen inte finns någon nytta alls med div. vacciner och mediciner. Besparas det inte en mängd LIDANDEN för små barn och familjer i fattiga delar av Afrika m fl. länder , men även i vår rika del av världen?

  Eller är det bara skandaler och lidanden i spår av dessa vacciner där bl a Bill Gates med familj är i hög grad involverad? En del av skräckpropagandan talar om syftet bl a är att minska på jordens befolkning med detta.
  Minns att Melinda Gates uttryckte i en intervju att de har sett att de fattiga familjerna behöver inte hålla på och skaffa så många barn när de förstår att överlevnadsgraden markant ökar när de får sitt/sina barn vaccinerade. Hur många barn som dör ”i onödan” vore kanske intressant att finna ut och därmed besparande av lidande för småbarn och föräldrar;

  ”“They will walk 10 kilometers in the heat with their child and line up to get a vaccine because they have seen death. We’ve forgotten what measles deaths look like. We’ve forgotten … the scourges they used to be. But in Africa, the women know death in their children and they want their children to survive,” Gates said.
  https://www.huffingtonpost.com/2015/01/22/melinda-gates-anti-vaccine_n_6519464.html
  eller från CBS 60 Minutes där de är med ute på fältet.
  https://www.youtube.com/watch?v=2VdMqmVtnOM

  Kanske undersöka vilken nytta vacciner och mediciner kan göra och inte bara döma ut det som förmodligen 90 % av jordens befolkning har nytta av? Undersök det gärna med lite ödmjukhet inblandat också:-) Inte bara sitta och hitta info på nätet utan varför inte besöka drabbade områden och kanhända finna NYTTAN av vacciner och mediciner.

 31. 31
  Professor Göran säger

  Anders S Skrev:

  Men det William Engdahl berättar om i länken i #22 om HCG or Human Chorionic Gonadotropin i vaccin anser jag vara många gånger värre och fullständigt vidrigt.

  Jag vill egentligen inte tro att det som Engdahl avslöjar skall vara sant. Det är så deprimerande att bli övertygad om denna typ av konspirationsteori men allt pekar åt det hållet. Finns det ingen som har kommit med övertygande motargument?

  Engdahls bok ”Hotet mot livet” vände verkligen upp och ned på mig vad det gällde GMO. Tala om konspirationsteori! De fakta han för fram i boken får det faktiskt att vända sig i magen på mig som naturvetenskaplig forskare.

  Varför reagerar inte folk? Min uppfattning är helt enkelt att folk bara inte VILL veta. Den trygga världen skulle rasa samman om man tar till sig detta. Då är det faktiskt bättre att blunda för uppenbara fakta.

 32. 32
  Professor Göran säger

  @ Stefan:

  Det låter förnuftigt det du säger och jag har själv ännu inte ’gått till botten’ med vaccinationsfrågan som jag gjort med hjärtsjukdom, diabetes, cancer och psykisk sjukdom men där finns det nu inte mycket kvar av de vackra ’vetenskapliga’ medicinska byggnader jag tidigare trodde existerade.

  Det enda jag kan säga är att jag som barn drabbades av ’samtliga’ barnsjukdomar, som då gick i vågor bland barnen i grannskapet, och de var inte så roliga men jag kan inte minnas att jag hörde talas att något barn någonsin hade dött. Smittkoppor var vi av någon anledning otroligt rädda för och där gällde vaccination. Det kanske är när man är undernärd som de finns risk för att man stryker med?

  Däremot läste jag för ett tag sedan att befolkningar som tidigare inte hade varit utsatta för t.ex. mässling och kunnat bygga ett kollektivt försvar mot sjukdomen, som t.ex. indianerna innan européerna dök upp, ibland, lokalt, nästan totalt gick under när samhällena drabbades.

 33. 33
  Anders S säger

  Professor Göran skrev:

  Jag vill egentligen inte tro att det som Engdahl avslöjar skall vara sant.

  2015-04-06
  William Engdahl
  Polio or Something More Sinister?

  https://journal-neo.org/2015/04/06/polio-or-something-more-sinister/

  Fler artiklar:

  https://journal-neo.org/author/william-engdahl/

 34. 34
  Mats Lindberg säger

  Jag är tveksam till att förslaget går igenom, det finns bland annat juridiska hänsyn att ta. I Sverige vore det nog i stort sett omöjligt få igenom ett sådant förslag genom lagrådet. Det skrämmande i denna historia är politikers vilja att dela in folk i grupper som kan spelas ut mot varandra. ”ska vi ha idrottsplats får gamlingarna svälta”, typ. Rökare, gravt överviktiga, bilister, djurägare med flera ska ”skämmas ut” och bli moderna byfånar. Det visar på en skev människosyn som inte behövt någon hjälp av kommersiella intressen, politiker klarar det så bra själva..

 35. 35

  Det finns de som förespråkar tvångsvaccinering. Se: https://newsvoice.se/2015/03/23/chefredaktor-andreas-gustafsson-pa-dagens-etc-vill-infora-tvangsvaccinering-i-sverige/

  Hade tvångsvaccinering gällt vid svininfluensan hade ytterligare ungefär 100 unga drabbats av den livslånga åkomman narkolepsi. Man vet att 90% av de som fick narkolepsi tillhörde samma vävnadsgrupp.
  Alltså, de löper en större risk vid en sådan vaccinering. Är det rätt att tvinga dem till vaccinerig, när de utsätts för en större risk än andra?
  Man har trots det inte slagit fast vad som orsakade biverkningen. Var det själva vaccinet eller någon tillsatts? Det är en skandal, att det inte har utretts ordentligt!
  Tvångsvaccinerig av alla bortser från behov av vaccinering/behandling. Det går inte att moralisk försvara obligatorisk behandling utan hänsyn till behov och behandlings och biverkningseffekt.
  De ända som tjänar på tvångsvaccinering är läkemedelsbolagen, och deras lobbyister kommer säkert att vara aktiva.

 36. 36

  Lmv kallar sig oberoende av läkemedel ??????

  https://www.lakemedelsvarlden.se/blogg/redaktionsblogg/2015/04/10/svt-debatt-staller-asikter-mot-vetenskap-14268

  Man tappar luften när man läser detta.

 37. 37
  Professor Göran säger

  Margareta Lundström GBG Skrev:

  Man tappar luften när man läser detta.

  Jag håller verkligen med!

  Det ruskiga är att man lätt hamnar i ett ”vi och dom” tänkande där de är ”dom” som förvaltar de medicinska ’dogmerna’ och som VET och vi andra ska bara rätta in oss i de ’vetenskapliga’ leden. Tyvärr ser jag själv ingen vetenskap inom medicinen i händerna på läkemedelsbolagen.

 38. 38
  I Like Neil Young säger

  Egentligen är medicinsk forskning alldeles för viktig för att få drivas överhuvudtaget av kommersiella intressen.
  Det är bara en reflektion jag gör – jag har ingen lösning på hur det annars skulle se ut.

  Förmodligen finns det bara ett enda sätt att ändra hela världens strukturella upplägg angående dessa frågor och det är att kunskap måste byggas underifrån. Ju mer du vet dess mindre chans att gå i hälsofällor.Kan du som privatperson mycket om det som idag ses som alternativa behandlingsmetoder/läkemedel och vad som är hälsobringande kost så kan man med tiden skala bort mycket av det som sjukvårds/läkemedelskomplexet lever på och utvecklingen vänder sig själv s.a.s – det är troligen enda vägen att gå. Men det kräver lite av dig som individ för närvarande – speciellt med det utbildningssystem vi har nu. Det är inte gratis – det kostar tid och påläsning.

  Gräsrötterna måste vända skutan – nån annan kommer inte att göra det åt oss. Var så säker.

  Vitaminer, mineraler, colloidalt silver ibland vid behov, lågt kolhydratintag, vardagsmotion, bra böcker och filmer, hyfsad sömn, gott kaffe och nåt glas vin ibland – då lever man bra!..:)

 39. 39
  Professor Göran säger

  @ I Like Neil Young:

  Kloka tankar tycker jag!

 40. 40
  LCHF-Bengt säger

  Jag hamnade på gästbloggare Andrea Åhlin Apotekarstudent, hos Läkemedelsvärlden. Hon har gjort 2 inlägg som fick mig att förvånas, Är det läkaren eller apotekspersonalen som har ansvaret för varje patients mediciner? Tycker det hela verkar mycket konstigt, och det tycker också Andrea.
  https://www.lakemedelsvarlden.se/blogg/gastblogg/2015/03/12/nar-blir-patienten-kund-14093

 41. 41
  Elisabeth G säger

  30 @ Stefan:

  Instämmer helt med dig, Stefan.

  Vill också tillägga att jag är glad över att mina föräldrar lät vaccinera mig som barn. Det var bland annat mot polio och TBC. Båda mina föräldrar hade haft TBC var, som jag förstått, potentiella smittohärdar. Senare i livet fick jag en arbetskamrat som haft polio. Hans kropp skulle jag inte vilja ha.

  De ”vanliga” barnsjukdomarna fick jag. Det fanns inget vaccin mot dem på den tiden. Så sjuk som jag var när jag hade mässlingen vill jag inte att någon ska bli.

  Att tvinga fram vaccinering är fel väg att gå men enligt min bedömning överväger nyttan risken i de allra flesta fall.

 42. 42
  Elisabeth G säger

  35 @ Helge:
  ”Tvångsvaccinerig av alla bortser från behov av vaccinering/behandling. Det går inte att moralisk försvara obligatorisk behandling utan hänsyn till behov och behandlings och biverkningseffekt.”

  Håller med dig. Behandlingen måste givetvis, så långt det går, grunda sig i individuella bedömningar. När det gäller t.ex. ”säsongsinfluensa” rekommenderar man ju vaccinering enbart till vissa grupper som generellt kan bedömas som försvagade.

 43. 43
  Elisabeth G säger

  40 @ LCHF-Bengt:

  Rimligtvis borde läkaren ha det ansvaret men det går inte eftersom läkaren tydligen inte automatiskt har tillgång till förskrivningslistan.

  Apotekspersonalen skulle dock kunna göra andra prioriteringar. Jag har själv varit med om personal som absolut skulle informera, informera och informera om ett läkemedel som jag just hade haft en ingående diskussion med min specialistläkare om. Jag hade inget behov av mer information men det kändes som om farmaceuten ville känna sig viktig. Det var också så att jag hade endast ett utskrivet läkemedel så risken för interaktion med andra läkemedel var obefintlig. Den tid farmaceuten ägnade mig hade hon kunnat lägga på någon som bättre behövde den.

  Ska dock tilläggas att alla inte är sådana. Det finns de som nöjer sig med att förvissa sig om att läkaren har informerat.

 44. 44
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 36 Margareta Lundström GBG:
  Blir både arg och ledsen över sådan obildad arrogans bland ’journalister’! För säkerhets skull läste jag artikeln två ggr ..drar fortfarande efter andan!!

 45. 45

  @ Stefan:
  @ Professor Göran:
  Vi läser och hör då och då om hjälparbetare som mördas. Vi förfasar oss över primitiva människor som inte förstår sitt eget bästa och mördar de som kommer för att rädda deras barn från smittosamma sjukdomar. TÄNK OM DET ÄR PRECIS TVÄRT OM.
  Att de är rädda om sina barn!

  Jennifer Craig författaren till boken ”Jabs, Jenner and Juggernauts” skriver någonstans ung så här som jag kommer ihåg det:
  ”Hjälparbetarna kommer i sina fyrhjuliga Mercedesbilar i miljonklassen tillsammans med beväpnad millitär, som har till uppgift att dra fram alla barn som föräldrarna försöker gömma undan vaccinatörerna. Föräldrarna vet hur de skall behandla ett mässlingssjukt barn och de vet också att inte alla barn överlever en mässlingsvaccination”

  Under smittkoppsvaccinationens storhetstid på 1800-talet skriver en i läkare: Skydda ert barn från att vaccineras till varje pris, om det så innebär att ni måste döda vaccinatören.
  En annan läkare skriver: ”När människor till fullo förstår vilket kollosalt bedrägeri de varit utsatta för med dessa varhopkok från djur så kommer man inte att kunna sätta dig i fängelse för att ha skjutit en vardoktor, som försöker vaccinera eller ympa ditt barn.”
  Läst i boken Béchamp or Pasteur? A Lost Chapter in The History of Biology. Av Ethel D Hume

 46. 46
  Elisabeth G säger

  45 @ Margareta Lundström GBG:

  De är säkert rädda om sina barn. Frågan är om det beror på kunskap eller okunskap.

  Tills dess jag får se vederhäftig statistik på att det är bättre att inte vaccinera än att göra det tror jag faktiskt att det är bättre att vaccinera. Och vad vet vi egentligen om vad som drev en läkare på 1800-talet att ha en viss uppfattning i frågan. Han hade kanske uttryckt skepsis när vaccinet togs fram och ville inte göra en pudel.

  Smittkoppor är numera utrotat (bortsett från att smittan finns i laboratorier). Det hade de knappast varit utan vaccin.

 47. 47

  @ Elisabeth G:

  Jag håller med dig. Självklart gör föräldrar det som de tycker är rätt när det deras barn.

  Frågan är vem som har kunskapen och vem som har okunskapen. De som borrar sig ner i historien och statistiken och läser vad oberoende författare skriver eller de som litar på att myndigheterna vet vad som är bäst för mitt barn.

  Visst har jag litat på att medicinska experter och myndigheter vetat bäst för mina barn. Jag kan verkligen inte förhäva mig.

  Men jag måste tillstå att efter att ha läst och lyssnat på det jag har gjort så får de inte komma i närheten av mina barnbarn. Men det var ett smärtsamt uppvaknande.

  Om en lögn är tillräckligt stor så tror vi på den. Det menar jag utmärker vaccinlögnen.
  Men det är inte den enda stora lögnen som många av oss gått på. Vi har kolesterollögnen och fettlögnen.

 48. 48
  Mats Lindberg säger

  Diskussionen spårar lätt ur i extrema uttalanden i detta ämne. Vaccinering är ur det gemensamma samhällets synpunkt definitivt av godo, problemet ligger som jag ser det främs i två delar:

  – Den brådska man har att vaccinera spädbarn med multivacciner och där det kan tänkas finnas ökade risker för bieffekter.
  – Den kategoriska tonen från såväl motståndare som förespråkare till vaccination.

  Båda problemen borde kunna lösas med en bättre informationstrategi från myndigheternas sida. Formuleringar som ”absolut riskfritt” och ”bara galenskaper” måste undvikas. Tyvärr fixar man inte det för man blir provocerad av den desinformation och de ogrundade påståenden som faktiskt förekommer på motståndarsidan. Min grundsyn är att vaccination definitivt är av nytta, men den måste göras med försiktighet och lyhördhet för den oro som finns. Och, utom i extremlägen, frivilligt.

 49. 49
  Annika Dahlqvist säger

  @ 48 Mats Lindberg:
  Jag tror också på att vaccin fyller en i grunden positiv roll för hälsan. Jag vill inte ha tillbaka difteri (äkta krupp), och polio som var livsfarliga sjukdomar. Mässling är också en farlig sjukdom, allra särskilt för undernärda och felnärda barn, samt för de som får sjukdomen som vuxna.
  Men om föräldrar inte vill vaccinera sina barn tycker jag att de ska få avstå, utan sanktioner. Sen när barnen blir större får de själva bestämma vilka vaccinationer de vill ta.

 50. 50
  Professor Göran säger

  Jag får alltmer en känsla av att det finns två ’linjer’ inom sjukvården – den ’högfärdiga’ som VET och okänsligt går i läkemedelsbolagens ledband utan att reflektera och den traditionellt ’vårdande’ linjen som ser patienterna som mänskliga varelser och mer i behov av medkänsla än kemiska preparat. Jag får också intrycket av att den vårdande linjen idag alltmer trängs tillbaka ju mer läkemedelsbolagen lyckas infiltrera sjukvården.

  En nära bekant som nu står inför en allvarlig operation drabbades av båda sorterna när det gällde bland annat blodtryckstagning. Först träffade han representanter för de ’högfärdiga’ och när de mätte blodtrycket var detta ’alldeles för högt’ och ville direkt skriva ut blodtryckssänkande medel. Lite senare träffade han dock en läkare från den ’vårdande’ linjen som var fylld av medkänsla med honom och när hon mätte blodtrycket var det helt normalt och påpekade att hon verkligen inte tänkte skriva ut några blodtryckssänkande medel.

  Jag antar att dess båda linjer också finns i vaccinationsfrågan och här ville en bekant med sitt nyfödda barn diskutera riskerna med en läkare som råkade vara av den ’högfärdiga’ typen. Eftersom min bekant är en disputerad forskare blev han väldigt snabbt trött på denna högfärd bakom vilken han inte såg någonting annat än brist på kunskap och höll han då på att ’flyga i taket’ men hindrades av sin fru från att säga vad han verkligen tyckte om denna högfärdiga inkompetens.

  Det var nog samma känsla jag själv fick vid mötet med min ’egen berömda’ kardiolog för två år sedan och som lyckades jaga upp mitt blodtryck till 140/90 med diverse trix och skrev sedan ut de blodtryckssänkande medlen trots att han visste att jag aldrig skulle hämta någon av de fem mediciner han med sådan glädje skrev ut.

 51. 51
  Lars Henrik säger

  Jag är kluven inför detta ämne. Jag kan, utan att djupare reflektera över det, tänka mig situationer där det är av yttersta vikt att så många som möjligt vaccinerar sig men i de flesta fall torde denna nivå av styrning vara helt onödig och ”overkill” helt enkelt.

  Samtidigt anar jag en glidning mot något slags auktoritärt system där vetenskap används för att fålla in menigheten i lydnad under auktoriteterna. Etiketten ”ovetenskaplig” tas i bruk vid sidan av foliehatt, konspirationsteoretiker etc och skeptiker avkrävs vetenskapliga bevis för varenda invändning. I en sådan värld tycks också avsaknad av vetenskapligt förankrade argument likställas med total frånvaro av legitima argument vilket bara förstärker den odemokratiska prägeln på diskussionen.

  Jag inbillar mig att i ett äkta demokratiskt system deltar medborgarna i samhällsdebatten i alla ämnen som berör dem själva, såsom detta, även om debatten innehåller vetenskapliga argument och allmänheten inte har mer än rudimentär kunskap, känslor och en uppfattning om vad som är god moral och etik. Hur ska annars ett demokratiskt samhälle vara beskaffat?

  Vetenskapen ska tillföra sina argument men kan aldrig i ett demokratiskt samhälle trumfa igenom lagar och regler enbart på basis av dessa. Om allmänheten inte får lägga sin syn på saken, oavsett hur mycket den är värd i vetenskapens ögon, har demokratin överspelats och vi befinner oss alla i fara.

 52. 52
  I Like Neil Young säger

  Vår västliga demokrati är i mångt och mycket en chimär, tyvärr. När man är ung och idealist så tror man inte det – men med tiden lär man sig att devisen follow the money – faktiskt gäller. Vad man kan göra är att protestera genom att ändra sina konsumtionsmönster, försöka leva som man lär och stå upp för det man tycker. Att göra som i Australien med vaccinationen är fascism och då tar jag inte i beaktande om vaccination generellt är bra eller dåligt. Ett fritt val måste alltid finnas – om tveksamhet uppstår inom ett visst ämne så får man väl från påtryckarhållet helt enkelt ha vattentäta förklaringar på allt som kan tänkas komma ifråga av tveksamheter. Lägg krutet där – vänligen övertyga mig..och ha svar på alla mina frågor så kan jag sedan ta ställning. Sen finns det dom som aldrig är mottagliga för förklaringar antingen p.g.a klent förstånd eller av principiella skäl. Här kan man väl tycka att ett s.k etiskt dilemma tornar upp sig…..

 53. 53
  Annika Dahlqvist säger

  @ 52 I Like Neil Young:
  Jag ser inte det etiska dilemmat. Den som inte vaccinerar sig är den som riskerar att bli sjuk. Den som vaccinerar sig minskar förhoppningsvis risken för sjukdomen ifråga. Var och en får göra valet.

 54. 54

  Finns inte RCT-studier på att vacciner är säkra samt att de ens fungerar? (årets influensavaccin i England var helt verkningslöst)

  Nyttan med vacciner är en tro eller nån slags religion tills invändningsfri vetenskap finns på området.

  Stämmer detta ovan tror ni?

  Är nog samma med detta som med SLV och kost, när man börjar syna vad de har för ”vetenskap”
  så spricker trollet i vetenskapens ljus.

  Iden om ympning är nog sund detta har folkslag gjort i >500 år med gott resultat vill jag minnas.
  Problemet är hur vacciner tillverkas och används. Det tillverkas i jäskar, där vad som helst kan börja jäsa, ingen exakt vetenskap, t.ex cancervirus har hittats mera än en gång i färdiga vacciner.
  Man ger nästan hela befolkningen i Sverige som enda? land ett experimentvaccin för svinsnuvan trots att man visste på hög nivå att det var en snuva.

  Man rekommenderar gravida mödrar att inte äta fisk för att den innehåller Hg men vacciner går bra som dessutom går igenom blod/hjärnbarriären vilket Hg i fisk inte gör om tarmen är frisk. Och på små barn oxå, var är logiken i det?

  Skulle kunna fortsätta 15 sidor till.

 55. 55

  En annan viktig sak: Varför har myndigheterna vaccin som ENDA sätt att minska smittor? Finns en massa andra sätt som är om inte ännu viktigare: Hygien, näringsstatus för att stärka immunförsvaret, för att nämna några. De har ett pillertänkande alltså att bara man tar pillret, pulvret, vaccinet så ska allt vara bra. och det är i vissa länder tydligen tvång. Fy vilka korkade politiker.
  Som lök på laxen är immunförsvaret enligt vissa uppgifter nedsatt i nåt halvår efter ett vaccin, ett under att folk inte är sjukare.

  Ska få be att få upplysa dessa s.k experter om att människans immunförsvar inte fungerar på detta enkla vis: Kost, näring, tarmhälsa, stress, vila, gifter i omgivningen m.m där måste man börja.

  Läste om nån forskning för en tid sedan som visade att om t.ex en människa har dålig näringsstatus så muterar virus på ett elakare sätt. alltså om man har dålig näringsstatus så är det:

  A: Lättare att bli smittad.
  B: Virus i kroppen riskerar att ändra sig till elakare varianter.

  Immunförsvaret MÅSTE komma i första rummet. Sedan kan vi snacka vacciner om de bevisas fungera samt är säkra.

  ps
  vaccinerade smittar andra, vaccinerade och ovaccinerade, så kom inte och snacka om att man ska vaccinera sig solidariskt. är bara skitsnack. vad som händer är att man smittar andra (solidariskt)

  Klart slut

 56. 56
 57. 57

  https://www.nature.com/ejcn/journal/v57/n1s/full/1601819a.html
  ”Changes in the immune system are conditioned by nutrition”

 58. 58

  Bra att man börjar debattera detta, kanske är vacciner ibland nödvändiga men jag avstår med det jag ”vet” om vacciner. Kanske det finns bättre sätt att framställa och använda vacciner än idag.
  Har läst om alternativa sätt att immunisera, helt andra sätt än sprutor och jästa vacciner.

  Andra sätt såsom pre, pro -biotika för allt ifrån snuvor till njursten funderas det på. här lurar ett Nobelpris bakom hörnet.
  https://www.popsci.com/modern-lifestyles-may-dramatically-reduce-diversity-human-microbiome

  Alltså får vetenskaparna gärna tänka i nya banor för oss som inte gillar dagens implementering av immunisering, tycker att det är lite snabbmats-faktor på dagens vacciner, blir lätt fel med narkolepsi och annat skit som biverkningar.

  Googletips: bacillus laterosporus bod strain
  Jordbakterie i pillerform som äter patogener, candida mm listan kan göras lååång.

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1016/j.femsre.2004.12.001/full
  probiosis med Bacillus-arter istället för vacciner och antobiotika, stimulerar immunsystemet.

  Så alternativ finns, bara sätta igång, på med tänkarmössan.

 59. 59

  Det var ju ett tag sedan den här tråden var aktuell, men jag blir hellre utan barnbidrag än lyssnar på den här pajasen:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-viktigt-att-sverige-har-fungerande-vaccin

 60. 60
  Ingrid säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa