Ryssland satsar på snabbmatskrig

Aftonbladet.  Ryssland satsar på Borsjtj och piroger som snabbmat. Kanske bättre än pommes och läsk?

 

Comments

 1. 1

  Kanske kan vara snäppet bättre. Rödbetsjuice skall ju vara bra.

 2. 2

  @ jala:
  Det låter ju bra med rysk inhemsk snabbmat. Ingredienser i Rödbetssoppa är ju bl a syrad grädde, smetana, vilket låter bra. Piroger är väl vetemjöl men innehållet i övrigt kan ju vara bra.

  Det bästa av allt är ju ändå att slippa amerikanska hamburgare med pommes och läsk.

 3. 3

  Pirog och hamburgare är väl typ samma sak, båda innehåller mycket bröd men annars bra ingredienser. Sen är det ingen som tvingar folk att välja pommes och läsk på McDonalds, tillbehör och dricka väljer man som man vill till samma pris, till exempel grönsallad och mineralvatten.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 T:
  Problemet är hur man ska öka medvetenheten hos folket om att de oxiderade omega-6-fetterna i frityroljan, stärkelsen i potatisstripsen, och sockret i läsken, är skadliga för hälsan och viktbalansen.

 5. 5

  Dock vet jag i ärlighetens namn inte om en enda person (tjock eller smal) som fortfarande tror att pommes och läsk är smarta eller nyttiga val. Frågar du folk så vet de att läsk och pommes är dåligt för vikten och även hälsan om det konsumeras i för stora mängder, men många tycker om smaken. Det är dock inget man kan klandra McDonalds för, de serverar det som folk efterfrågar. De erbjuder bättre alternativ, men det är upp till folk själva att välja dem.

 6. 6

  jala Skrev:

  Kanske kan vara snäppet bättre. Rödbetsjuice skall ju vara bra.

  Kanske är rysk rödbetssoppa lika bra som rödbetsjuice?
  På Jonas Bergqvists blogg sägs:
  https://www.jonasbergqvist.se/blogg/rodbetsjuice-okar-cirkulation-till-bade-hjarna-och-muskler
  – Rödbetsjuice ökar syre till både hjärna och muskler!

 7. 7
  Majsan säger

  Tyvärr tror jag att den nya snabbmatskedjan i Ryssland kommer att konkurera främst med de små gatuköken och restaurangerna som redan har inhemsk mat på menyn.

  Husmans, som tex. köttbullar serveras på snabbmatsställen lite här och där. Dock är Mcd, Max och flera andra stora kedjor väldigt bundna i sortimentet.
  Min favvo Järnvägsgrillen förutom burgarna även bland annat palt. OK, palt är inte det nyttigaste men även när jag ätit mer strikt så har jag unnat mig palt med en rejäls smörklick på då och då.

 8. 8
  Konsument i Sverige säger

  Om bilden stämmer med vilka varor som exporteras från Sverige, oavsett Ryssland, så ser det inte ut att vara så särskilt hälsosamma varor:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6142447

  ”Den svenska exporten av livsmedel fortsätter att öka och nådde nästan 70 miljarder kronor i fjol. Och det vi säljer till utlandet kan sammanfattas i frukost, fika och fest, säger Livsmedelsföretagens förbundsdirektör Marie Söderqvist.”

  – kan sammanfattas i frukost, fika och fest – !!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa