McDonalds ska sluta med antibiotika och tillväxthormon

DN.se: McDonalds kastar ut läkemedelsstinna kycklingar.
Det finns risk att vi får hit dem när TTIP träder i kraft.

I ATL: Antibiotikaanvändningen spås skjuta i höjden… i kycklinguppfödningen i Indien.

Det bästa borde rimligen vara att äta närproducerade svenska kycklingar som inte fått antibiotika för att växa fort.

 

Comments

 1. 1
  Lisabet säger

  De skriver: ”när TTIP träder i kraft”.

  Är avtalet verkligen färdigförhandlat redan?

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Lisabet Skrev:

  De skriver: ”när TTIP träder i kraft”.

  Är avtalet verkligen färdigförhandlat redan?

  Nix, inte ännu så än finns det tid att säga vad man tycker om detta:

  https://stop-ttip.org/underteckna/

 3. 3
  Konsument i Sverige säger

  ”Kycklingproduktionen i Indien väntas öka antibiotikaanvändningen med 300 procent.”
  https://www.atl.nu/lantbruk/antibiotikaanv-ndning-sp-s-skjuta-i-h-jden

 4. 4

  I ett land där man säljer kolhydrater utan kol, https://www.tracinskiletter.com/2012/09/carbon-free-sugar/, och smör utan fett, https://www.icantbelieveitsnotbutter.com/product/detail/129799/i-can-t-believe-it-s-not-butter-original-spread, så kan antibiotikafria kycklingar betyda vad som helst.

 5. 5
  Ruben säger

  Den där konkurrenten till Mcdonald’s verkar intressant. Synd att inte det var Chipotle mexican grill som kom till Sverige istället för det där KFC-skräpet.

 6. 6
  Emma K säger

  Åh vad jag är glad att jag lägger pengarna på Bosarps ekokyckling. Dyr i jämförelse med den medicinstinna, men ack så värd pengarna!

 7. 7

  Eftersom försämrat resultat räknas enormt då det svider till kvartal efter kvartal måste storföretag som McD anpassa sig, speciellt när mer reklam inte längre ger någon effekt. En reklam som dessutom för många idag har motsatt effekt eftersom produkten för ett snabbt växande antal av oss är genomskådad som skräp pga för mycket socker och kött från fabriksproducerade djur som ätit GMO och fått antibiotika.

  Kellog’s lider nu officiellt av samma sjuka med sjunkande försäljningssiffror, nu 7 kvartal i rad enligt en ny Bloomberg artikel, med sista kvartalet värst. Bägge företagen tillhör de företag som nyss ”vann” att GMO inte måste märkas i USA och dessutom lär vara tunga bakom TTIP, så att plötsligt många USA-regler kan börja gälla även här! Förmodligen hoppas man på en ny snabbväxande jättemarknad för alla sina skräpprodukter. Man ”vann” att GMO inte ännu måste märkas, men till priset av att alltför många existerande USA-konsumenter nu känner sig lurade och röstar via plånboken med nya produktval som ekologiskt och eller det snabbväxande non-gmo projektet.

  Medvetenheten om hur det tarmförstörande Bt toxinet som nu finns i både Kellogs och McDonalds GMO produkter sprider sig explosionsartat framförallt efter dessa köpta omröstningar som kraftigt rörde upp medvetandet om vad GMO är. Massmatindustrin är mycket väl medveten om sin egen kräftgång och att det enda växande marknadssegmentet är ”renare” produkter, som tar deras marknadsandelar mer och mer för varje kvartal som går. Vinsten att slippa märka GMO ser alltså ut att vändas till en jätteförlust.

  När eller om det första storföretaget som t.ex Kellogs blir folkhjältar för att inte längre använda GMO i sina frukostflingor, eller snarare lanserar en GMO-fri eller t.o.m organisk frukost flinga (utan socker…), kan mycket vända sig mycket snabbt i USA. Jag ser McDonalds aktion som början till slutet för mycket ohälsosam mat i USA. Man har helt enkelt inte råd att inte anpassa sig. Att det även är alldeles för mycket kolhydrater kommer också, men det tar tid att mogna!

 8. 8
  EvaLi säger

  @7 sten:
  Tack Sten för denna info. Hoppas, hoppas att det vänder åt det håll du skriver om. Det är så otroligt bra och effektivt när man faller ”på eget grepp” – mycket bra pedagogiskt sett…

 9. 9
  EvaLi säger

  @6 Emma K:
  Tack Emma för tipset om Bosarps EKO och Krav-kyckling!
  Enligt hemsidan har Coop och ICA denna, i alla fall ska man kunna beställa den. Jag har inte haft kännedom om detta. Hos Coop går den under Änglamarks varumärke, enligt Bosarps hemsida.

 10. 10
  Lars Henrik säger

  Det sker ett märkligt uppvaknande i USA där folk upptäcker hur spritt GMO har blivit i deras mat. Att detta sker samtidigt som man börjar förstå att kolhydrater och socker inte är så harmlösa förstärker nog bilden av ett sjukt ’system’ tror jag.

  Det är en extra dålig timing för industrin att sälja skräpmat just nu och ett extra bra tillfälle att vinna terräng för sanning och riktig mat om det bara utnyttjas.

 11. 11
  Lars Henrik säger

  Lisabet Skrev:

  De skriver: ”när TTIP träder i kraft”.

  Är avtalet verkligen färdigförhandlat redan?

  Här är ännu ett försök att upplysa och få igång en förståndig debatt om frihandelsavtalen:

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ska-mikael-damberg-ta-bort-demokratin-i-vart-land-14076

 12. 12
  Emma K säger

  EvaLi: Här i Stockholm finns den inte överallt – men jag lyckas alltid hitta den på endera Hemköp, Konsum eller ICA. Jag brukar köpa en hel kyckling, tillaga i ugn och frysa in det som inte går åt.

 13. 13

  @ Lars Henrik:
  Tack för din utmärkta länk. Artikeln avslutades mycket träffsäkert med:

  ”I historieböckerna kan annars i framtiden komma att skrivas att Hjalmar Branting införde demokratin i vårt land och Mikael Damberg tog bort den – lagom till 100-årsdagen.”

  Det är precis så allvarligt. Industrin har ”tröttnat” på att köpa professorer och inflytande i allmänhet; kostar för mycket och kan ”missförstås”.
  Avtalsförslaget innebär helt enkelt ”take over”: En ny överstatlig institution sammansatt av världens ekonomiskt mest inflytelserika bolag/personer får genom TTIP rätt att bötfälla stater genom beslut fattade av en institution utan någon som helst demokratisk process.
  På samma sätt förs TTIP-avtalsförhandlingarna av EU-kommissionen i hemlighet och bestäms till slut av denna kommission, helt utan demokratisk process!

  En fruktansvärd utveckling som alltför många politiker inte haft en chans att tänka igenom efter snabbpresentation, sponsrade coktailpartyn och allehanda försäkringar.

  Men intressant nog finns det största Europamotståndet bland tänkande Tyskar, dock med Merkel åt andra hållet, fel håll.

  TTIP är något varje tänkande måste protestera mot och sprida kunskap om. Annars kan dom plötsligt t.ex bestämma i New York att fracking går bra varsomhelst i Skåne. Kanske mot ersättning av 5,000 sek per hektar, oavsett långtidseffekter. Sådan realiteter kan dom behålla i sina drömmar.

  Nedan länken till att skriva på TTIP avtalet igen!

  https://stop-ttip.org/underteckna/

  Om TTIP genomförs är det så allvarligt att det blir dags att göra som Island och Norge, stanna utanför eller lämna. Vem vill att omärkta GMO-produkter blir lagliga i hela EU efter TTIP-beslut i New York ? Eller att TTIP bestämmer att märka produkter ekologiska utgör handelshinder.

  Att släppa in TTIP är värre än att släppa grisarna till makten i Orwells berömda bok.

 14. 14
  Anders S säger

  GMO-förespråkaren Cecilia Malmström propagerar för TTIP:

  https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/handelsavtalet-en-oslagbar-chans_4135551.svd

  Läs kommentarerna.

  MSM, main-stream media = den svenska begravningsindustrin, tiger om motståndet mot TTIP i andra länder. SVT bestämmer vad som är nyheter och begraver det vi inte ska höra.

  https://youtu.be/QiA-JiUvjxo

 15. 15
  Anders S säger

  Anders S skrev:

  SVT bestämmer vad som är nyheter

  Den som tröttnat på att finansiera propagandan och slängt ut TV-n kan avanmäla:

  https://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Avanmalan/

 16. 16
  Konsument i Sverige säger

  Antibiotika i djurfoder ökar kraftigt – varnar för stora risker!
  ”Allra mest antibiotika i maten får världens grisar, därefter kommer kyckling och sist nötboskap. Antibiotikan gör att djuren växer snabbare och tål sämre och billigare uppfödningsförhållanden.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6122469

 17. 17

  @ Lars Henrik:
  Frihandel eller demokrati?
  https://mikaelnyberg.nu/2015/03/23/frihandel-eller-demokrati-2/

  …”TTIP, det planerade frihandelsavtalet mellan USA och EU, har väckt omfattande protester nere på kontinenten. Ska företag med juristers hjälp kunna sätta sig över beslut fattade i parlamentarisk ordning? Det är frågan. För de största koncernerna handlar det om att peka ut riktningen för hela den internationella ekonomin. Ett inlägg i Aftonbladet 23 mars 2015.”…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa