Tim Noakes om vetenskap om kost och hälsa

I BizNews.com.
Tim Noakes skriver väldigt bra om bra och dålig vetenskap om kost och hälsa.

 

Comments

 1. 1

  Apropå dålig vetenskap:

  MANIPULERAD VETENSKAP

  ”Det vetenskapliga systemet har blivit kapat. Nyligen offentliggjorda interna dokument som Läkemedelsvärlden gått igenom visar hur läkemedelsföretag har förvandlat den vetenskapliga publiceringsprocessen till effektiv marknadsföring.” – slut citat härifrån.

 2. 2
  Professor Göran säger

  Tydligen attackeras nu Prof Tim Noaks vildsint av det medicinska etablissemanget i Sydafrika.

  Jag har inte läst att Prof Arne Astrup skulle ha attackerats på samma sätt trots att han på samma sätt som Noaks helt ändrat inställning till fettet och att han dessutom varit en världsledande ledande forskare inom näringsläran.

  Astrup har förstås inte organiserat någon internationell LCHF-konferens.

 3. 3

  På Föreningen SARA’s vetenskapliga seminarium den 19 april kommer Docent Ralf Sundberg (Författare till boken Forskningsfusket – på tal om manipulerad vetenskap) och redogör från den stora LCHF-konferensen som ägde rum i Sydafrika i februari. John Virapen berättar om mutor och korruption inom läkemedels­industrin. Sanna Ehdin kommer också + andra intressanta föreläsare:

  https://www.2000tv.se/site_article.php?article_category=3&article_ID=13

 4. 4
  Anders S säger

  Det har öppnats en vårdcentral på nätet:

  https://kry.se

  Trodde inte att man fick bedriva vård i Sverige utan att ha träffat patienten.

  Vore annars ett förträffligt alternativ för att nå ”upplysta” läkare från hela världen istället för de vanliga legitimerade läkemedelsförsäljarna. Dock tror jag att de 15 minuter videomöte som erbjuds lämpligen kompletteras med möjlighet till skriftväxling både före och efter videomötet.

  Domänen kryare.se är redan upptagen, annars hade väl den varit lämplig för ”upplysta”.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa