Fluor misstänks ge sköldkörtelsjukdom

Artikel i DN.se.  Epidemiologiska studier inger misstanke på att vissa sjukdomar ökar av fluortillförsel i drickvattnet.

I Sverige är det inte tillåtet att tillsätta fluor i dricksvattnet, men det konsumeras mycket fluor ändå, i tandkräm och munsköljmedel mm.
En sak jag har tänkt på är att det skrivs ut stora mängder fluortabletter till äldre kvinnor som är muntorra. Anledningen till förskrivningen är att det ska minska risken för karies, men i reklamen ger de skenet av att fluortabletterna ska ge en bättre salivproduktion, utan att säga det rent ut.

 

Comments

 1. 1

  Hej!
  Jag har egen borrad brunn med 1,6 mg/l fluor. Känner mig inte bekväm med det alls. Eftersom jag äter LCHF så dricker jag bara vatten och te, all dryck och vatten i matlagning består alltså av vatten med hög fluorhalt. Några tips vad jag kan göra? Jag har tittat på olika vattenrenare men de enda som tar fluor är för dyra för mig.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Agneta Månlid:
  Just det vattnet du ska dricka kan du ju ta från annat håll. Tex ta med dunkar från någon som inte har fluor i vattnet. Däremot går det ju bra att tvätta och dylikt med fluorrikt vatten.

 3. 3

  Jag vet inte om det gäller fluor också, men den tillsatta kloren kan man få bort genom att låta vattnet stå ett antal timmar innan man dricker det, den dunstar bort. Jag har tre tillbringare i kylen som jag fyller på och roterar vartefter jag dricker.

  Det finns de som menar att alla halogener är skadliga för sköldkörteln, utom jod förstås.

 4. 4
 5. 5

  Har fluor som finns naturligt i marken och som följer med vattnet upp samma sammansättning som det som tillsätts tandkräm, det skall ju vara en restprodukt från industrin.

  Har fått för mig att tillsatt fluor skulle vara betydligt farligare än det som kommer naturlig från marken.

 6. 6

  @ Bosse50:
  Har själv haft likadana tankar och tror att du har rätt.

  https://kgholmstens.blogg.se/2010/may/fluor-ett-miljogift-vi-kan-sluta-anvanda-idag.html

 7. 7
  Lars Henrik säger

  Olika fluorföreningar har ju olika egenskaper och det finns massor av sådana föreningar. Det känns svårt att veta.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  OT: Mer från DN:

  ”Arla vill göra ost med GMO-teknik” men Krav säger Nej Tack!

  https://www.dn.se/ekonomi/arla-vill-gora-ost-med-gmo-teknik/

 9. 9

  Hur ska man veta om det finns fluor i dricksvattnet när man bor i flerfamiljshus eller dvs när man har kommunalt vatten i ledningarna?

 10. 10

  @ 65+:
  Gå in på kommunens hemsida det kan finnas där, eller maila, ring dom det skall dom ha koll på.

  I våran kommun finns det på deras hemsida.

 11. 11
  Kristina säger

  Tack för en fantastisk blogg!! Jag följer och läser, och nu blev det äntligen av att säga tack.. 🙂

 12. 12
  Bokmal säger

  För den som vill veta mer om fluor/olika fluorföreningar vill jag rekommendera de här böckerna:

  The devil`s poison (Dean Murphy)
  The Fluoride Deception (Christopher Bryson)

  Marknadsföringen av olika fluor-produkter har ökat markant det senaste året.
  När jag var till tandläkaren för några dagar sedan undrade han om jag borstade med fluor-tandkräm. Nej, sa jag. Jag har en annan åsikt än den gängse. Du får gärna låna ett par böcker av mig.

  Han tog det på rätt sätt, men intresset var svalt.
  Nästa gång kommer jag att ta med några lämpliga utskrifter till honom.

  Googla gärna boktitlar och författarnamn!

 13. 13
  Professor Göran säger

  Bokmal Skrev:

  Du får gärna låna ett par böcker av mig.

  Han tog det på rätt sätt, men intresset var svalt.

  Jag har gjort samma erfarenhet med min tandläkare när jag hade med mig Weston Price ”Nutrition an Physical Degeneration”. Han kände överhuvud taget inte till Weston Price vilket faktiskt förvånade mig.

  Eftersom jag har en gammal rotfyllning som ’spökar’ har jag nu skaffat en annan bok som handlar om Weston Price omfattande försök med just sådana rotfyllningar för hundra sedan. Boken är en sammanställning av den oerhört omfattande forskning han utförde under 25 år och som tydligt visade att även i lyckade rotfyllningar finns bakterierna kvar och om vi har ett försvagat immunförsvar kan dessa bakterier sprida sig via blodomloppet och infektera andra delar av kroppen.

  Trots tydliga bevis begravdes Price teori under många år (parallellerna är tydliga med hur man lyckades förneka sockrets skadliga inverkan på vår hälsa) men idag pågår enligt min tandläkare omfattande forskning på just detta och teorin är också allmänt accepterad. Jag ska ta med mig den nya boken också.

  ROOT CANAL COVER-UP heter den och är skriven av George E. Meinig.

 14. 14
  Anders S säger

  Professor Göran skrev:

  även i lyckade rotfyllningar finns bakterierna kvar och om vi har ett försvagat immunförsvar kan dessa bakterier sprida sig via blodomloppet och infektera andra delar av kroppen.

  Vitamin K2 !

  Ät 50 g ekologisk japansk natto som första frukost innan morgonduschen.
  Icke ekologisk natto kan vara gjord på GMO-soja.

  https://www.healingteethnaturally.com/vitamin-k2-dr-weston-price-activator-x.html

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa