Vad är farligast: socker, vete eller margarin?

Det är  ju svårt att veta vilken av dessa som är farligast för hälsan. Kombinationen är troligen allra värst.
Men jag vet vad som är farligast för mig. Jag har inga problem med att köpa smör i stället för margarin. Jag har inga problem med att undvika stärkelsemat utan socker, där vetet ingår.
Problemet för mig är söta bakverk, när jag blir bjuden. Jag ordnar inget sånt själv hemma, men när jag är ute bland folk så händer det. Särskilt är det på jobbet, i fikarummet. Snälla människor har bakat tårtor, bullar och kakor. Jag klarar inte att avstå, utan äter snarast mycket utav det. Söt choklad har jag också svårt att motstå när jag ställs inför det.
Sockerkarameller eller gelegodis har jag inget problem med att avstå ifrån.

Att min vikt därigenom blir några kilo för mycket är det minsta problemet, effekten på hälsan är ett större problem.
Den enda lösningen på problemet jag ser är att sluta jobba och gå i pension. Men alla har ju inte den möjligheten.

En som har det ännu värre ser jag i ”Föll som en fura” i Nosugaradded.se.  En risgrynsgröts”korv” inducerade återfall i sockerträsket.

 

Comments

 1. 1

  Rekommenderar pension! Det är fint!

  🙂

 2. 2
  Anders Ss säger

  Vete = gluten är farligast!

  Pension? Vad är det? Du får inte överge dina patienter när uppenbarligen andra på jobbet är kvar i kolhydratträsket. Möjligen att du pensionerar dig från fikastunden och dricker kaffet ensam.

  En möjlighet är att du förser fikabordet med nyttigare alternativ. Börja själv baka gluten/kasein/laktosfritt och ställ dit. Oliver/smågurkor/rädisor/endiver? Vattenmelon när det är säsong. Min närmsta ICA Kvantum har börjat sälja ekologisk ”müsli” i lösvikt för 119 kr/kg. Det visade sig bestå bland annat av åtskilliga sorters nötter och mandel. Ställ upp skålar med mandel och nötter på fikabordet.

 3. 3
  foie gras säger

  rekommenderar att altid ha med sig i väskan en chokladkaka med hög /MINST 70 procent/ kakaohalt,bör gå att köpa i Sundsvall för att ta en bit till fikat. Det är inte ditt problem att andra bakar tårtor och kakor, man kan och bör däremot alltid berömma skapelserna och tala recept eftersom det viktiga för den som bakat ALLTID är uppmärksamheten.

 4. 4
  Professor Göran säger

  Annika,

  När jag själv sticker ut nosen och påstår att det är klokt att ’betrakta kolhydrater’ som ett gift så har jag ofta ’fått på nosen’ men brukar ändå klara mig hyfsat med påståendet att ’Ingen slår mig i det långa loppet i kakätning!”

  Men med din ’offentliga profil’ tycker jag inte du borde ha några ytterligare konflikter med omgivningen på den här punkten. Sedan är det förstås det här med själva suget och du kanske är värre drabbad än jag själv.

 5. 5

  Vete – gluten – lim:
  https://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/02/vart-dagliga-gift-det-forradiska-vetet.html
  ” Glutenintolerans.
  Vanliga symtom är uppblåsthet, gas och/eller buksmärtor, diarré eller förstoppning, colon irritabile, skrymmande avföring, uppblåsthet efter måltid, kliande hudutslag eller eksem, missfärgade tänder eller förlust av emalj, värkande leder, trötthet, humörsvängningar, ångest, depression, dålig aptit, viktminskning eller viktökning, ringningar i öronen, huvudvärk eller migrän, muskelsvaghet, avsaknad av sexlust, dålig koncentration och/eller minnesproblem, infertilitet och/eller oregelbunden menstruation. ”

  Detta är ju ”symtom” som många upplever mer eller mindre, då och då. Jag själv kan skriva under på ett antal, dock har väl ingetdera hindrat mig från det vardagliga livet, men när jag läser detta så hittar jag förklaringar, som uppblåsthet efter måltid, gassmärtor, förstoppning, trötthet, viktökning/-minskning, öronsus. Självklart kan dessa symtom bero på annat, men när man utesluter vete så minskar definitivt symtomen, varför man borde tro på att just vetet är problemet.

 6. 6

  Margarinet, detta konstgjorda fett , med transfett eller omestrat, är ett permanent bottenapp.
  De två andra GÅR, fast man behöver då gå tillbaka till ursprunget . Socker i sig är dåligt framförallt pga att det är raffinerat. Sockerrör har mycket djupa och effektiva rötter som tar upp mängder med mineraler från jorden, vilka vi sedan avlägsnar för att sockret ska vara ”rent och vitt” och lagringsbart. Det vi sedan äter behöver tydligen ta upp en del av de mineraler som avläsgnats i raffineringen för att metaboliseras. Det som fattas tas upp från kroppen, så att födan då blir halv, eller snarare delvis negativ !
  Med raffinerat vetet är det ett nästan identiskt förhållande. Så snart det är mjöl kan man baka eller göra gröt av det.
  Men om det ska säljas och lagerhållas måste man ånga bort allt fett och därmed alla A,E,D och K-vitaminer plus en del okända nyttigheter och mineraler som ingår i de borttagna komplexen. Resultatet kan bli katastrof, kanske med evig hunger hos dem vars kroppar registrerar lågvattenmärke av väsentliga nyttigheter!

  Sedan finns det s.k. ”fullkornsmjöl” som t.ex SLV vurmar mycket för, men samma gäller där.
  Fullkornet är inte alls ”fullt” sfter att ha gått igenom samma process som vitt mjöl för att inte härskna i hyllor! Skillnaden blir lite fibrer…. Sally Fallon har beskrivit en hel del om detta inklusive, phytater. Om man använder en kaffekvarn och mal mjöl direkt innan man bakar kommer man över vitaminförlusten etc.. Man mal havrekorn med ca 10% vete eller råg enklast i en kaffekvarn och lägger i vatten med salt under natten. Då får man ut även nästan alla annars uppbundna mineraler!
  En enkel elektrisk kaffekvarn ger lite olika storlekar som ger karaktär åt gröten. Mal ca 1 minut.
  Bagare som mal sitt mjöl själva samma dag de bakar bör det finnas en ordentlig öppning för! Är det dessutom odlat ekologiskt eller ännu bättre med permakultur kan många hälsokostbutiker börja klappa igen.

  För gröt låt helst stå över natten. Koka 5 minuter med en klick smör och servera med helmjölk eller grädde och kanel på top. För en LCHF-are blir det ofta mer grädde än gröt, fortfarande både gott och nyttigt!
  Om man nödvändigtvis vill äta socker sötar man helst med blackstrap molass, där alla dom utttagna viktiga mineralerna plus en del socker ju finns kvar.

  För oss nära pensionen med urspårad insulinresistens kan det säkert lätt bli för mycket även av en sådan här ”Weston Price” inspirerad ”fullständig mat”. Men det uppväxande släktet och blivande mammor bör avgjort klara sina uppgifter oerhört mycket bättre på detta sätt. Jmf. att äta Kellog’s m.fl berikade frukostprodukter: Nästan all dagens industrimat har först raffinerats enligt ovan innan den sedan ”berikats” genom att sätta till en fjuttig bråkdel av de vitaminer som tagits bort, ibland i konstgjord form utan fett eller med industrifett så att de är helt värdelösa. Våra hundar får betydligt bättre mat.
  Hänvisar annars till den utmärkta artikeln om Weston Price om tänder, tandställningar och benstomme som kostdoktorn skrev nyligen!

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Professor Göran:
  Jag har inga konflikter med omgivningen ang tårtätningen. Det är ingen annan som begär att jag ska äta tårtan.
  Men när jag står inför tårtan finns det inte på kartan att jag ska låta bli den.
  Det konstiga med det suget är att det inte är alls så påträngande när jag inte står framför någon tårta.

 8. 8
  Inger Nyman säger

  Tack för ärlig information, Du ska ha all heder för det!!!
  Från en som inte alls kommit så långt i mina ”försök” att äta LCHF!!!
  Inger

 9. 9

  Annika, du beskriver min vardag. Jag har inga som helst problem att undvika kakor, bullar och bakverk i matbutiken. Inte det minsta svårt att undvika, blir snarast äcklad av tanken att köpa hem sådant skräp. Men när kollegan på jobbet dukar upp med ovannämnda på fikarasten är helt plötsligt det mest självklara i världen att jag ska äta. Och tar gärna två gånger. Och det förväntas absolut inte ens att jag ska äta. Min enda förklaring är något slags sockerberoende som triggas igång.

  Har aldrig varit i så bra balans som när jag hade jullov och inte var social på 2 veckor.

  All heder för ett ärligt inlägg!

 10. 10
  Professor Göran säger

  Det verkar nu som att vi försöker rädda oss själva en och en och efter bästa förmåga först när vi blivit metabolt sjuka som t.ex. Emma, Annika och jag och min fru. Samtidig utsätts vi för en omgivning som hela tiden får oss att falla tillbaka i det ’metabola träsket’.

  När man tänker efter det minsta lilla inser man att hela attityden i samhället måste förändras och vi måste bli erbjudna rimliga hälsosamma alternativ i affärerna och i den offentliga miljön istället för som jag själv ’smyga in bakvägen’ hos en lantbrukare för att t.ex. komma åt riktig mjölk.

  I min nuvarande mörkersyn blev jag därför så här på söndagsmorgonen lite uppmuntrad av ett nyhetsbrev från Mercola som visar hur de kommersiella krafterna nu bryter in och banar väg för ’sunda alternativ’.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/02/15/good-food-movement.aspx?e_cid=20150215Z2_SNL_NB_art_1&utm_source=snl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150215Z2_SNL_NB&et_cid=DM69356&et_rid=841310522

  Efter som det mesta eländet vi ser omkring oss idag med en förgiftad natur och slutligen på våra tallrikar har drivits fram av samma kommersiella krafter måste jag ändå klia mig i huvudet inför denna optimistiska framtidssyn.

  Dubbelmoral är som bekant framför allt ett amerikanskt varumärke men fortfarande ser jag den ’goda delen’ av denna moral dominera i Mercolas företag och en uppfattning som jag för övrig har om Kostdoktorns företag.

 11. 11

  Annika, mycket starkt att utåt erkänna sina brister!
  1 I en verksamhet som sysslar med hälsa bör personalen leva som den lär. Det finns rökförbud. Inför bull-, kak- och pralinförbud på arbetstid.
  2 Jag har blivit lärd att bara ta måttligt när jag blir bjuden. Det ser inte bra ut att kränga, även om man är sockerberoende. Alkoholister slutar först när flaskan är tom. Det finns hjälp mot sockerberoende som du vet.
  3 Det är nog inte bra att vara för kategorisk. Gör som Jonas Colting: ät det du gillar men som är dåligt, någon gång.
  4 Lycka till och överge oss inte.

 12. 12

  lilian Skrev:

  Det finns hjälp mot sockerberoende som du vet.

  Vilken hjälp finns att få mot sockerberoende?
  Vad ÄR sockerberoende?

  Jag tror inte någon av oss här är sockerberoende! Däremot väldigt mycket motsatsen. Frågan är varför plötsligt vårt omdöme slutar att fungera och istället fungerar tvärtemot vad den ska och gör, övriga 23,5 timmar per dygn? För att inte riskera att drabbas av dubbelmoral så är det oerhört viktigt att konfrontera den här anomalien i vårt liv.

  Svaret är att VI inte alltid är DEN som bestämmer över OSS själva. Då och då tar en varelse, helt utan intelligens, över vår hjärna och styr våra tankar dit den vill. Det kusliga med dessa mina fantasifloskler är att de tydligen numera är vetenskapligt bevisade. Medvetandet om denna fysiska verklighet, gör att man kan bygga strategier för att undvika fällorna. Men det gör man inte förrän ”detta något” skadat oss tillräckligt. Tyvärr är en frisk LCHF-ares metabolism så stark att den klarar sporadiska sockerförgiftningar.

  Tyvärr måste vi erkänna Candida och lära oss hur vi tillsammans kan krossa detta monster från tidernas begynnelse, som totalt utan empati tvingar oss och möblerar om våra hjärnor. Vi måste belöna oss när medvetandet kräver det av oss. När jag med hjälp av psykofarmaka skulle sluta röka för några år sedan, så slogs belöningsmekanismen ut. Konsekvensen blev att mina universitetsstudier kapsejsade och jag tappade lusten att leva. Nu är den medicinen förbjuden pga. ovanstående. Men utan belöningsreflex äter man inget sött, röker inte och utan belöningsreflex vill man inte leva!!!

  Jag hoppas att vi får kunskaper om Candida i morgondagens Vetenskapens Värld. Jag rekommenderar osett, alla att se det programmet. Jag förväntar mig många svar på mina metabola frågor.

 13. 13

  Jag tillhör oxå dem som trillar dit vid det läckra ”kakbordet”. Min underbara faster bakade de mest underbara kakor och wienerbröd. Hennes kakor har min fru till 95% lyckts nå upp till, men till wienerbröden är det en bra bit kvar. Men några få konditorier i Köpenhamn ligger bra nära, liksom vår bostad, varifrån vi kan se Köpenhamn.

  Så i min frus kakburkar gör jag besök då och då och njuter. Hennes hembakade bröd är supergoda. Men nu skär jag bara hälften så tjocka skivor som förr och bara hälften så många per dygn, vilket blir 4 tunna mackor, som knappt hänger ihop, tjockt med smör/Bregott, cosmopolitansalladsblad, kolhydratsnål leverpastej eller korv, skinka, etc… och så tjocka ostskivor. Just nu väntar en kopp espresso, som jag blandar ut med lika mängd vispgrädde, och en Bondfilm på TV.

  Så en fråga till den som kan svara. En god väns, som fick en lättare stroke/häftig TIA på sin födelsedag, läkare säger till henne att käka Simvasstatin, men jag säger skippa det. Han påstår att MAN INTE KAN SÄNKA SITT (EV. FARLIGA) KOLESTEROL MED EN KOSTOMLÄGGNING.

  Hur ligger det till med den saken?

 14. 14
  Lars Henrik säger

  @ Javo:
  Det har ofta framförts av Kostdoktorn och andra på hans blogg och forum att en ’korrekt’ LCHF leder till förbättrade blodfetter. Alltså förbättrade ur skolmedicinens synvinkel 😉 (lägre LDL och TG och högre HDL).

  Kolla in Kostdoktorns info om kolesterol.

 15. 15
  Professor Göran säger

  @ Javo:

  Har man som jag själv läst lite böcker om detta (t.ex. Uffe Ravnskovs) och funderat på om det skulle kunna finnas någon vettig logik i att bekämpa ett så väldigt nyttigt ämne i kroppen som kolesterol med Statiner, annat än för att läkemedelsbolagen nu skall kunna håva in sina gigantiska vinster, vägrar man att helt enkelt utsätta sig för något som kan göra en ’pom-pom’ och eller att man blir tvungen att skaffa en rollator. Åderlåtning på blod är nog väldigt mycket bättre.

  Två äldre släktingar till oss är nu allvarligt drabbade på detta sätt, trots att vi försökt få dem att sluta med statinerna, men tanken att deras skador skulle kunna bero på statinerna är nog bara för hemsk för att ens ta till sig. Det kan ju inte bara vara så tokigt eftersom så många utsätts för detta och det tar också ofta ett tag innan de stora skadorna visar sig.

  Googla på om skadeverkningar från statiner är mitt förslag om du nu inte skaffar lite böcker om saken.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  @ 13 Javo:
  Etablissemangsprofessorerna påstår att alla strokepatienter ska äta statiner, liksom de nu säger att alla diabetiker över 40 års ålder ska äta statiner. Jag har inte satt mig in i det vetenskapliga underlaget till detta, men jag utgår ifrån att det mesta är industriarrangerade studier. Är det någon därute som har grepp om detta?
  De har självklart inte jämfört statiner med LCHF-kost.
  Själv skulle jag inte äta statiner även om jag fick stroke eller diabetes, och var och en har rätt att bestämma själv vilka piller den ska stoppa i munnen.

 17. 17
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  Tyvärr måste vi erkänna Candida och lära oss hur vi tillsammans kan krossa detta monster från tidernas begynnelse, som totalt utan empati tvingar oss och möblerar om våra hjärnor.

  Intressant – lite i linje med Dr Natashas kliniska verksamhet kring kopplingarna mellan tarmbakterier och hjärnan.

  Men den verkliga ’dynamitgubben’ när det gäller att bli av med Candida dök nu upp för mig genom en referens i en kommentar i Malcom Kendrick senaste tråd av Ali som tydligen lider av Candida.

  https://www.health-science-spirit.com/kero.htm

  Herrgud, vad mycket konstigheter det finns inom medicinska behandlingar som jag inte haft en susning om men här tar jag mig faktiskt för pannan och det finns förstås en ’superquack’-varning! Colloidalt silver är i jämförelse här rena rama apoteksvaran.

  Det känns nu på något sätt som om ’hela botten håller på att trilla ur’ medicintunnan när jag läser om sådant här.

  FOTOGEN mot Candida (och lite annat också). Det låter vidrigt men det kanske Candidabakterierna också tycker.

  Vem vet? Tänk om det fungerar?

  Etablissemanget flyger tydligen i taket och jag vet inte om detta nu kan vara ett positivt tecken eller inte. Jag förhåller mig i alla fall själv försiktigtvis avvaktande. Surkål och yoghurt verkar vara mer smakliga alternativ för att få ordning på tarmbakterierna tycker jag just nu.

 18. 18

  Professor Göran du skriver i #10
  ” När man tänker efter det minsta lilla inser man att hela attityden i samhället måste förändras och vi måste bli erbjudna rimliga hälsosamma alternativ i affärerna och i den offentliga miljön istället för som jag själv ‘smyga in bakvägen’ hos en lantbrukare för att t.ex. komma åt riktig mjölk..”

  Innan du smyger in fler gånger för att komma åt komjölk, så måste du läsa följande böcker (till att börja med):.
  Här kan du t ex ladda ner e-boken: ”Den ohälsosamma mjölken – resultat från oberoende forskning”:
  https://www.adlibris.com/se/e-bok/den-ohalsosamma-mjolken—resultat-fran-oberoende-forskning-9788799212712
  Boken Den ohälsosamma mjölken är kanske det bästa som skrivits om mjölkens skadligheter! Helt otroligt men i Sverige är det nästan helt tyst om mjölkens och mejeriprodukternas skadlighet.
  Eller Jane Plants bok ”Ditt liv i dina händer, att förstå och förebygga bröstcancer”:
  https://www.bokus.com/bok/9789137118406/ditt-liv-i-dina-hander/
  Boken är tyvärr slut på förlaget men jag hittade ett ex på bokbörsen!
  Här kan du läsa en artikel i SDS av Henrik Ennart om mjölk och om möjlig orsak till prostatacancer:
  https://www.svd.se/mat-och-vin/mjolk-mojlig-orsak-till-prostatacancer_6716791.svd
  Men vad hjälpte Ennarts artikel när polletten ändå inte vill trilla ner.

  När jag växte upp på 50-talet varnade min far mig alltid för mejeriprodukter speciellt ost. Numera är jag nästan helt mejerifri. Mjölk har jag i princip inte druckit i vuxen ålder. Komjölk är ju ingen artegen föda för människan och vem vill växa som en kalv förutom kalven?

 19. 19
  Professor Göran säger

  @ Börje Gustavsson:

  Tack för boktipsen!

  Men annars – jodå!

  Jag är väl medveten om mjölkfarorna och läste bland annat en intressant bok för ett par år sedan, ”The Devil in the MIlk” tror jag den hette och som handlar om olika typer av mjölkprotein, egentligen olika sorters mjölk med andra ord. Den sorts moderna kor som dominerar i Europa har tydligen den just denna typ av protein som är potentiellt skadligt för oss om alltför stora bitar av mjölkproteinkedjan blir kvar efter nedbrytningsprocessen i tarmen och sedan kan ’slinka igenom’ tarmväggen och eventuellt sedan skada nervsystemet och då är vi tillbaka hos Natasha och de läckande tarmväggar tillsammans med George W.’s huvudbekymmer med de bakterier och svampar som skadat tarmslemhinnan.

  Natasha’s förklaringsmodell tycker jag själv är intressant (jag skrev en krönika om hennes bok för ett tag sedan) och vi jobbar nu själva på att få ordning på vår tarmflora med hjälp av hennes kostprogram och som innehåller mycket fermenterad mat. Enligt henne kan våra skadade tarmslemhinnor inte bryta ned disaccarider som laktos eftersom den aktuella enzymen som ska separera de två sockermolekylerna i laktosmolekylen inte finns närvarande i det skadade tarmludddet. Detta betyder att laktosen istället fungerar som kalasmat för skadliga bakterier och svampar på tarmväggarna och där Candida tydligen verkar vara ’monstret’ själv.

  Då är vi framme vid laktosintolerans och att döma av butikens hyllor med laktosfria produkter verkar det här finnas ett rejält befolkningsunderlag. Även om vi själva gillar vår hemgjorda filmjölk och att Natasha hävdar att problemen med mjölk minskar när man ferneterat den och dessutom fått ordning på sin tarmflora och dessutom använder opastöriserad mjölk med sina ’färdiga’ enzymer verkar detta dock inte fungera så bra för min hustru – mjölksockret, laktosen (4 %) finns kvar i filmjölken och hustru är som bekant sockersjuk. Min egen tarmflora verkar dock vara mer hälsosam om det nu är där skruven sitter.

  Den generella laktosintoleransen har jag dock förstått beror på att vi som vuxna helt enkelt inte kan producera den aktuella enzymen som bryter ned laktos.

  Nå – våra kroppar är faktiskt oändligt komplicreade och alla är vi olika även om det verkar finnas vissa gemensamma nämnare som att ingen mår bra av för mycket snabba kolhydrater och om man sedan blivit allvarligt metabolt skadad och till slut diabetiker inte verkar tåla några kolhydrater över huvud taget.

  Men som Annika alltid så förståndigt påpekar måste man prova sig själv fram och är det något man märker att man inte tål måste man undvika detta så gott det nu går. (T. ex. kakor på fikabordet 🙂 )

 20. 20

  En annan vinkel till det du skrev: ”Den sorts moderna kor som dominerar i Europa har tydligen den just denna typ av protein som är potentiellt skadligt för oss om alltför stora bitar av mjölkproteinkedjan blir kvar efter nedbrytningsprocessen i tarmen och sedan kan ‘slinka igenom’ tarmväggen”, är att vi inte har någon kontroll över vilka djur som matats med GMO foder.

  Kraftfoder för djur kan innehålla GMO även i Europa. BT-toxinet är det som kännetecknas av att det gör hål i tarmväggar och inte ovanligt även hos oss. https://www.dailymail.co.uk/health/article-1388888/GM-food-toxins-blood-93-unborn-babies.html
  Artikeln beskriver hur det hittats redan innan vi är födda. Toxinet går tydligen igenom tarmväggar på djur som matas med GMO (typ BT toxin), åtminstone efter något år med sådan mat. Hålen bör dessvärre bli större med tiden, så att BT toxinet snart finns överallt i längre levande djur.

  Mjölken bör därigenom bli extremt exponerad eftersom kor lever flera år längre än slaktdjur.

  Monsantos egna undersökningar för godkände varade vad jag läst bara 3- 6 månader så de kan inte säga någonting om flerårseffekter på mjölkkor.
  Att kraftfoder till djur slunkit igenom omärkta (?) till EU är en skandal.
  Och om det nya TTIP-avtalet går igenom senare i år kan all GMO bli både godkänt och omärkt även i Europa.

 21. 21
  Professor Göran säger

  @ sten:

  Ja – det där med ’usla’ tarmar och GMO-uppfödda djur är vad jag förstått allmänt känt bland de bönder som fött upp djur på olika typer av kraftfoder. Tarmarna blir så dåliga att de inte ens kan användas till korvskinn och som man i USA därför måste importera från Nya Zeeland där GMO tydligen inte är tillåtet.

  Vad man inte verkar veta är om det kan vara besprutningsmedelsrester som hänger ihop med GMO som är ’boven i dramat’.

 22. 22

  Det kan vara svårt att vara helt säker, så när det gäller brott bör vi i så fall fria och när det gäller allmän säkerthet som matsäkerhet måste vi fälla när vi inte vet säkert. Våra ansvariga bör snarast kräva oberoende bevisade säkerhetsmarginaler istället för att tillåta oprövad mat som djurföda till djur vars produkter ingår i vår vardagsmat, som bl.a. mjölk.
  Men med GMO blundar man istället för att agera. Något som de ansvariga i bl.a. SLV snarast bör ställas till svars för.

  Nedan kan du läsa en del mer på IRT’s sidor om resultat som oberoende forskare fått med BT gift. Sök på BT med Ctrl F så poppar en hel del opp på den sidan. Gör sedan samma med intest.

  https://www.responsibletechnology.org/posts/tag/bt-toxin/

  Det här extraktet gör saken ännu värre: ” More importantly, the only published human feeding experiment revealed that the genetic material inserted into GM soy transfers into bacteria living inside our intestines and continues to function. This means that long after we stop eating GM foods, we may still have dangerous GM proteins continuously produced inside us.”

  ”Tarmbyte” eller kan det försvinna med tiden ? Inte ens smör blir säkert här.
  När man gör ghee ser man direkt den stora mängden av proteiner i smör.

 23. 23

  Javo tackar Lars-Henrik, professor Göran och Annika för svar ang statiner och kolesterol.

  Köpte Vitlöksklyftor inlagda i saltat vatten o lite ättika på Lidl igår. Vitlok ska ju sänka LDL o TGR.
  Bara Lidl här i Limhamns butiker hade inlagda utan vegetabiliska oljor, som sannolikt är solrosolja o annat skräp. Såg en inläggning i solrosolja som innehöll 27% kolhydrat och skippade den. Och så tar jag en tunn knäckemacka med Bregott, tunnskivad vitlök och Ruccolapesto på oxå när jag får lust till det. Ska se vad det åstadkommer. Plus att jag ska ta tag i motionen som varit på sparlåga sen jul- o nyår.

  Nu senast i oktober 2014 var LDL 5,0, HDL 1,4, och TGR 1,8, vilka värden alla var bättre än i februari 2014 utan statiner. Vitlöken började jag med först igår. Min snälla, söta och förstående unga läkare förstår min aversion mot statiner, även om hon gärna hade sett att jag tog dom för hon vill ha ner mig på LDL under 4,0. Hade som lägst LDL 4,2 och HDL 1,2 när jag slutade med Simvastatin.

 24. 24

  Skulle tro att vitlöken även är bra för tarmar o mage efter som den är inflammationshämmande.
  Lär ju vara bra för allt, utom möjligen intiman sociala relationer mer än med likasinnade.

 25. 25

  Visa kurvan på den här länken till din ambitiösa läkare!
  https://authoritynutrition.com/it-aint-the-fat-people/
  Visserligen minskar risken för hjärtattack något med totalt kolesterol ner till 4 (155 i diagrammet), men totaldödligheten börjar som man också ser då öka, under 180 (4.66) alltså. 4 verkar alltså likna självmordsförsök enligt diagrammet.
  Vem vill öka risken att dö så länge man inte dör i hjärtattack? Din söta doktor kanske?

  Annars gäller att de små LDL partiklarna – som kostar lite extra att mäta upp – avgör risken för hjärtattack, inte alls totalkolesterol. Och oxiderade sådana är de riktigt farliga. Om de modernare måtten antogs skulle statinförsäljningen snart försvinna och mättat fett som höjer HDL och tar bort små farliga oxiderande LDL partiklar bli storsäljare igen!

 26. 26

  @ Professor Göran:
  Supertack för länken! Gammal bortglömd kunskap, väl värd att fundera på.

  Logiken i att ett träd ständigt är utsatt för svampangrepp och därför skyddar sig med terpentin är väldigt logiskt och gammal naturkunskap, före vetenskaplig forskning. Att det inte angriper bakterierna gör det uppföljningsbart. Jag ska testa det här och det SKA ÄTAS med socker 🙂 i botten. Detta för att svampen och petroleumet ska mötas på ett naturligt sätt. Återigen har LCHF-rörelsen totalt möblerat om i min föreställningsvärld.

  Vi är något stort på spåren här tror jag.

  De första åren med LCHF så åt jag inget socker men mycket fermenterade produkter. Dessutom åt jag mycket räkor, musslor och dylikt i bakteriedödande lake. Faktum är att i början innehöll den mesta maten bakteriedödande ämnen. Det är en svag bakterieflora som lämnar utrymme för Kandida att utvecklas. Grunden i all hälsa är uppenbarligen en frisk och livskraftig bakterieflora i och på kroppen.

  Kolloidalt silver blir alltmer avskräckande eftersom det utan undantag omedelbart dödar alla bakterier det kommer i kontakt med. Det kan betyda att kolloidalt silver är självmord? Terpentin och fotogen ska tydligen lämna bakterierna opåverkade men döda svampen och med den alla våra sjukdomar och sämre tillstånd. Man kan inte leva med en svamp som förgiftar kroppen och hjärnan när den inte får socker eller fermenterade, mjölksyrade livsmedel. Den är speciellt illasinnad mot oss som kämpar mot sockerbruket.

  Snart har jag avslutat min konsumtion av mjölksyrat. Det är nu dags att pausa mjölken! Plötsligt bör jag inte äta något annat än kött och fett!

 27. 27
  Britta Andersson säger

  Jag brukar tycka att en bit ost och ett ägg tar bort allt sug på sötsaker. Kan du inte ha med dig det på fikarasten? Det svåraste för mig är efter en måltid med kött och fett. Då kan jag bli väldigt sugen på något sött. Kanske äter jag för mycket då. Men ost och ägg fungerar annars perfekt.
  Hälsning
  Britta.

 28. 28

  Läser en annons i gratistidningen Metro:
  Uppsala Akademiska sjukhus/Uppsala universitet söker försökspersoner till en koststudie!

  Så här står det:
  ”Vi söker personer till en studie där vi undersöker effekterna på kroppssammansättningen (muskler och kroppsfett) och ämnesomsättningen av att gå upp måttligt i vikt och därefter gå ned i vikt med olika typer av fett i maten. Studien pågår 8-12 veckor. Under de första 8 veckorna kommer du att få äta muffins som tillägg till din vanliga kost med syfte att gå upp i vikt. Under de 4 sista veckorna erbjuds du att byta din vanliga kost mot näringsdrycker för att gå ner i vikt igen. Vi söker friska… Ersättning utgår för deltagande.”

  Undrar vem som bekostar en sådan studie? Är det meningsfullt? Vem vill utsätta sin kropp med muffins varje dag i 8 veckor och sen dricka näringsdrycker i 4 veckor?

 29. 29

  Muffins och näringsdrycker verkar vara kaka på kaka.En väldans massa socker kommer de att utsättas för.

 30. 30
  Lars Henrik säger
 31. 31

  Vem ? Unga utan pengar, gratis ”mat” dessutom… .
  Innan det metabola syndromet slår går ju vad som helst, ett tag.

 32. 32

  Skriv gärna på nej till TTIP petitionen. 1.4 miljoner EU innevånare hitintills. Sverige har inte nått upp till gränsen ännu så det behövs fler!
  Det gäller att se till att fracking i småland inte kan avgöras i ett TTIP kontor i Bruxelles eller New York och att omärkta GMO produkter plötsligt inte kan börja importeras utan medborgarsamtycke i EU.
  Dessutom blir det gissningsvis betydligt mer byråkrati för småföretag medan jätteföretagen som trycker på projektet, säkert får det lättare. Som jag som småföretagare ser det: handelshinder för alla utom dom största.

  Skriv GÄRNA på och skicka vidare till så många som möjligt!
  https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/14b92c500c8460c8

 33. 33

  @ Georg W:

  ”Kolloidalt silver blir alltmer avskräckande eftersom det utan undantag omedelbart dödar alla bakterier det kommer i kontakt med.”

  En bra källa på detta påstående, Tack.

 34. 34
  Lars Henrik säger

  sten Skrev:

  Skriv GÄRNA på och skicka vidare till så många som möjligt!
  https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/14b92c500c8460c8

  Ja!

  Och ni som har Facebook eller egen hemsida, blogg, Google+ etc: Lägg ut!

 35. 35
  Thomas Jansson säger

  Ta du och pensionera dig – sedan går du med i PRO och deltar i deras kolhydratorgier,,,,, 🙂

 36. 36

  Professor Göran, vår arts modersmjölk innehåller ca 40 E% socker. Det är kanske av den anledningen folk reagerar när du påstår att socker är ett gift.

 37. 37

  Jag har alhoholistgener! Får lika mycket sockersug av att läsa om något som att äta det! Mandlar, nötter, LCHF müsli, LCHF knäckebröd, allt tuggar jag i mig . Äter som en labrador! I mina skåp får bara finnas: ägg,ost, kött, smör och lite till. Har inte svårt att avstå från kemikaliegodis och margarinkakor, däremot måste jag bara ha krispiga syrliga svenska äpplen. Är pensionär, har inget arbete som får bort tankarna. Undrar ofta över kolesterolmedicinering. När man ska komma fram till att högt kolesterol inte ger hjärtsjukdom. Att statiner är bluff. Jobbat som sjuksköterska i över 40 år, såg inte högt kolesterol hos infarktpatienter. Men det sägs att 70-80 % har dold diabetes. Alla söta kakor och efterrätter i veckotidningarna, allt ”naturligt” socker som tillsätts.

 38. 38
  Professor Göran säger

  Johan Skrev:

  folk reagerar när du påstår att socker är ett gift.

  Jag har aldrig påstått att socker är ett gift.

  Vad jag har sagt är att det är klokt att betrakta socker som ett gift, vilket är en helt annan sak.

 39. 39

  @ Stefan:
  Det var inte meningen att såra någon. Men jag är lite rädd för silver och allt som tar kål på bakterier nu. Låt oss se på Vetenskapens värld nu istället så får vi se om de säger något om den saken.

  Jag har inte sparat några länkar eftersom jag inte tänker testa silver förrän det är klart att det inte skadar. Istället tänker jag testa terpentin 🙂

  Dags för tv2

  https://www.ecosia.org/search?q=kolloidalt+silver+bakteried%C3%B6dande&addon=opensearch

 40. 40
  Annika Dahlqvist säger

  @ 37 monica:
  Läs Uffe Ravnskovs böcker som berättar om att kolesterol i maten och blodet inte är farligt utan nyttigt. Sen är det möjligt att oxiderade små täta LDL-partiklar inte är bra, men dem fördriver man med en nyttig LCHF-kost.

 41. 41

  Det är fråga om ett nyttigt socker i modersmjölken. Inget raffinerat där man tagit bort alla vitaminer och mineraler. Innehåller alla de näringsämnen en lite människokropp behöver under sin första tid utanför livmodern.

 42. 42

  Kan någon vänlig själ definiera vad som ingår i begreppet ”mejeriprodukter”? Jag har sedan länge slutat med mjölk men tvivlar ärligt på att jag kan sluta med feta ostar och vispgrädde.

  Gällande kolloidalt silver – jag har hört många solskenshistorier (även om ingen av naturliga skäl uttalat sig om långtidseffekten) men i min idé om en sund livsstil ingår inte att förtära tungmetaller. Till yrket är jag geokemist så helt outbildad inom ämnet är jag inte. Jag tänker att de friskaste organismerna på jorden är vilda djur (i den mån människan inte förstört dess miljö) och jag strävar efter att möjligaste mån leva som ett sådant (där feta ostar och vispgrädde förvisso inte ingår).

  Och gällande ostbitar vs fikabröd. Nä, det funkar inte. Jag har alltid ett gäng babybel-ostar i kylskåpet på jobbet. Idag ställde kollegan fram en hallonwienerbrödslängd – och nä, i det läget lockade osten inte det minsta. Jag tog en bit hallonwienerlängd och endast kollegornas närvaro avstyrde mig från att äta upp resten av längden på stående fot …

  Och jag kan berätta redan nu att jag kommer att äta en semla imorgon. Arbetsgivaren bjuder nämligen. De kommer ställa fram både äpplen och apelsiner till de tappra själar som föredrar frukt framför semlor – men till den kategorin sällar jag mig tyvärr inte.

 43. 43
  Professor Göran säger

  Jag älskar den här tråden för att den är ’ärlig’!

  Inget huttel – här kallar vi en spade för en spade.

  För att nu ansluta till Johans ’kommentar’ ovan så kanske man istället kategoriskt (?) kan tala om ’droger’ till drogberoende till vilken skara de flesta av oss här verkar erkänna att vi tillhör men självklart inte Johan.

  Om man ska ha någon chans att komma tillrätta med sitt ’drogberoende’ så måste första steget vara att erkänna det. Senast idag hörde jag en kollega på Chalmers erkänna sitt ’beroende’ när han smaskade i sig en muffins till kaffet.

 44. 44

  @ Professor Göran:
  Beroendet hänger tydligen även i luften, ibland med ”fiskare” i andra änden…
  Fick just det här från ”Food Babe” som nu håller på att bli omåttligt populär i USA, och vagel i ögat på dom stora som hade räknat ut allt men blir avslöjade då och då som nedan:

  ”The Hard Rock Café Hotel in Orlando pumps out artificial scents of sugar cookies and waffle cones that act as “aroma billboards” to draw people to their ice cream shop in the basement (increasing sales by 45%). (1)
  The marketing company ScentAndrea attached chocolate artificially-scented strips to some vending machines in California, tripling Hershey’s sales. (2)
  The Hershey’s store in Times Square uses artificial scent machines that blow the scent of chocolate into their store. (3)
  Disney reportedly applies an artificial “grilled scent” to their frozen burgers to make them smell fresh, along with strategically placed scent machines in the bushes that disperse scents of cotton candy, popcorn, or caramel apples. (4)
  According to the Scent Marketing Institute, when the smell of fresh baked bread was pumped into a grocery store, sales in the bakery department tripled. (5)
  A grocery chain in New York (Net Cost) admittedly places scent machines that release scents of chocolate and baking bread to make customers hungry, and sales jumped…..” (6)

  Hur mycket sånt här osynligt har vi i Sverige idag som lurar både vuxna och barn?

 45. 45
  Lars Henrik säger

  Jag kan inte erkänna att jag ofta fallit för sockerfrestelser sedan jag bestämde mig för den LCHF-nivå jag ligger på nu. Jag antar att det är snuset som är mitt vapen i denna kamp?

  Däremot kan jag bli väldigt sugen på pizza då och då. Det har några gånger hänt att jag tryckt i mig en, eller mer, fastän jag vetat att jag skulle få lida för det…

 46. 46

  Har lite svårt för främmande språk så jag tog mig friheten att översätta via google. Kanske någon annan som blir glad över översättningen.

  ”Hard Rock Café Hotell i Orlando pumpar ut artificiella dofter av socker kakor och svammel kottar som fungerar som” arom skyltar ”för att dra folk till sin butik glass i källaren (öka försäljningen med 45%). (1)
  Den marknadsföringsbolag ScentAndrea bifogade choklad på konstgjord doftande band på vissa automater i Kalifornien, tredubbla Hersheys försäljning. (2)
  Den Hersheys butik i Times Square använder artificiella doftautomater som blåser doften av choklad i deras butik. (3)
  Disney gäller enligt uppgift en konstgjord ”grillad doft” till sina frysta hamburgare att göra dem luktar färska, tillsammans med strategiskt placerade doftautomater i buskarna som sprider dofter av sockervadd, popcorn, eller karamell äpplen. (4)
  Enligt Scent Marketing Institute, när doften av nybakat bröd pumpades in i en livsmedelsbutik, försäljning i bageriet avdelningen tredubblats. (5)
  En livsmedelskedja i New York (Net Cost) visserligen placerar doftautomater som frigör dofter av choklad och baka bröd att göra kunderna hungrig, och försäljningen hoppade … .. ”(6)

 47. 47

  Lite info om koloidalt silver.
  https://ion-silver.com/graphics/farligt.silver.jpg
  https://www.ion-silver.com/silver-balanserat.html

  Har själv en 5 liters dunk som jag fick till ett oförskämt bra pris.

 48. 48

  @ jala:
  Det var väldigt mycket text som inte sa ett ord om att KS dödar alla bakterier. KS skadar inte celler, bara bakterier och virus. Det är dåligt om det dödar alla bakterier som silvret kommer i kontakt med. Vi måste lära oss HUR skadligt silver är för bakterierna i allmänhet, innan vi intar det. Skadar silver de goda bakterierna tillsammans med de dåliga så är det katastrofalt och inget att rekommendera.
  Terpentin och fotogen skadar bara svampen, bakteriekulturen är opåverkad.

 49. 49

  @ Georg W:
  Det står dig fritt att dricka terpentin eller fotogen om du tycker det verkar mindre farligt.
  För säkerhets skull bifogar jag lite info.
  https://www.giftinformation.se/kemikalieregister/petroleumprodukter/?id=820
  https://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Forgiftning/?ar=True

 50. 50

  När jag nån gång förra året tackade nej till kaffe och bulle, med motiveringen att jag är allergisk, så fick jag en kommentar som jag inte hade förväntat mig:

  – Så praktiskt!

  Jag blev lite paff, men med lite eftertanke, så insåg jag hur rätt det var. Jag skulle aldrig kunna motstå bullar, tårtor och annat om det inte var för att jag har blivit allergisk mot mjölkprotein, och alla sådana (nästan) ingår det mjölk i någon form i.

  Som det är nu kan jag titta på och beundra alla bakverk, men kan inte tänka mig att smaka. Jag skulle få hela natten och nästa dag förstörd.

  Kolloidalt silver använder jag, även invärtes, när min mage har packat ihop lite väl mycket, och det inte ser ut att vilja gå över. Händer väl en gång om året ung. Då tar jag en kur på några veckor.
  Jag tar chansen faktiskt.

 51. 51
 52. 52
  Lars Henrik säger

  @ Gäst:
  Tackar! Den pizzan ska testas 🙂

 53. 53

  @ Lars Henrik:
  Sugen på pizza?
  https://56kilo.se/rakpizza-lchf-glutenfri-low-carb/

 54. 54

  Professor Göran Skrev:

  Johan Skrev:

  folk reagerar när du påstår att socker är ett gift.

  Jag har aldrig påstått att socker är ett gift.

  Vad jag har sagt är att det är klokt att betrakta socker som ett gift, vilket är en helt annan sak.

  Ok, då ber jag om ursäkt. Har väl i min frustration över all kolhydratskräck inte läst noga.

 55. 55
  Lars Henrik säger

  Johan Skrev:

  Har väl i min frustration över all kolhydratskräck inte läst noga.

  Jag ber också om ursäkt för att jag bryter in i denna diskussion.

  De flesta som här skriver är eller har drabbats av olika, framför allt, metabola sjukdomar. Det kan vara fetma, hjärtinfarkt, ibs, diabetes, insulinresistens etc.

  De har fått lindring eller bot av LCHF eller annan lågkolhydratkost där skolmedicinen misslyckats eller levererar biverkningar. De förstår att detta är rätt medicin och ser beviset i sina egna läkande kroppar. Och givetvis vill man då berätta om detta för att andra i samma eller liknande situation ska få information om att denna väg existerar och kan hjälpa.

  Det är viktigt att förstå att det inte handlar om ”kolhydratskräck” som en vild idé tagen ur tomma luften.

 56. 56
  Annika Dahlqvist säger

  @ 42 Emma K:
  Det pågår av outgrundlig anledning en hets mot mejeriprodukter från många håll. Det är fettfobiker, paleolitiker och många LCHF-are i en salig blandning.
  Jag tror inte att det finns någon riktig vetenskaplig forskning, i form av jämförande studier, som visar att feta ostar och vispgrädde är dåligt för hälsan. Men måtta med allt får förstås gälla. Det finns ingen anledning att leva enbart på dessa matvaror.
  Men den som känner att den inte mår bra på dessa får förstås låta bli, men det finns ingen anledning att påstå att det därför skulle gälla för alla.

 57. 57
  Professor Göran säger

  Lisabet Skrev:

  Som det är nu kan jag titta på och beundra alla bakverk, men kan inte tänka mig att smaka. Jag skulle få hela natten och nästa dag förstörd.

  Det här känner vi så väl igen igen och det kanske är så att man måste ha blivit så metabolt sjuk att man blir ’helt förstörd’ för att kunna uppmana tillräckligt motstånd mot allt fikabröd.

  Men man vill ju så gärna ha något till kaffet och det knep vi tar till är att vi talar om för dom som står innanför disken att vi är diabetiker och inte tål kaffebröd och om de kanske har en bit ost istället. Detta brukar dessutom nästan aldrig innebära några problem och faktum är att man ofta inte vill ha betalt eller endast en symbolisk ’slant’.

  Dessutom är det faktiskt väldigt gott med en bit ost till just kaffe även om wienerbröden fortfarande förekommer i min drömmar. Vi brukar själva bjuda på skivor av vår hemlagade ost toppade med valnötter och det verkar som detta är populärt.

 58. 58

  @ Lars Henrik:
  Sugen på pizza?
  https://www.lifezone.se/?s=Pizza

 59. 59

  Sten: Apropå ditt inlägg om ”Food Babe” – mycket intressant! Utvecklingen kommer absolut gå åt det hållet! Jag vet inte så mycket om artificiella matdofter (men ser verkligen ”potentialen”) men jag kan ge ett exempel – tidigare i livet jobbade jag på OKQ8. Vi ”bakar” egna kanelbullar, dvs gräddar färdigfrysta. När vi sålde som allra mest? När det luktade nygräddade kanelbullar i hela butiken, såklart. Varpå vi således inte skulle baka ett gäng bullar på morgonen, utan färre men oftare, kanske en gång i timmen, så att doften alltid skulle vara närvarande. Rent försäljningstrick (som faktiskt slår mot folkhälsan).

 60. 60

  Annika – tack för informativt svar. Jag ser ostar, crème fraiche och vispgrädde som tillbehör till min basföda: kött, fisk och grönsaker. De hjälper onekligen till att dra upp fetthalten och bidrar därmed till långvarig mättnad. Jag får inga kännbara bieffekter av mejeriprodukter, däremot har jag svårt med fiberrika grönsaker som blomkål och vitkål, de ger uppblåst och värkande mage.

 61. 61
  Margareta säger

  @ George W

  Jag frågade för några år sedan George Foss på ”Targeted Nutrients” i USA om kolloidalt silver dödar även de ”goda” bakterierna vid intagande.
  Jag har tidigare på denna blog publicerat svaret.
  För vad det är värt. Här nedan kommer det igen.

  ”Your question asked if colloidal silver kills beneficial intestinal flora. The answer is ”yes’ and ”no.”

  Colloidal silver will at higher concentrations in the intestine kill intestinal flora. The likelihood of reaching this concentration is slim to next to none, very rare. Unless you are in the habit of in one sitting drink one liter or more of colloidal silver, your chances are very low. Divide that amount into smaller portions ingested over the day and the probability disappears entirely.

  Beneficial flora destruction was investigated by a colloidal silver bottle manufacturer. At the prices that bottles of colloidal silver sell for, ABL could afford quite a few studies. Bifidobacterium bifidum (formerly called Lactobacillus bifidus) can withstand up to a 15 ppm concentration of colloidal silver. To achieve this concentration, one would literally have to irrigate their intestine with great quantities of colloidal silver. Other bacteria commonly found in yogurt, (Streptococcus thermophilus) as well as the human intestine succumbed at 5 ppm concentrations. By comparison pathogenic bacteria are killed at levels at 3 ppm and lower.

  The majority form of colloidal silver generated is quickly absorbed about 1/3 of a meter before the part of the intestine that beneficial flora implants, proliferates, and predominates.

  I personally drank 1 liter’s worth of colloidal silver at one time when I had a food borne illness, (food poisoning) from eating in a restaurant in a strange city when on business. I did not experience the diarrhea (the aftermath typical of major beneficial flora destruction), so I had not significantly impacted my friendly flora. Incidentally, there is over 1 to 1.5 Kilograms of beneficial flora in a healthy human being’s intestine. The bacteria number in the trillions (more than the number of cells that make up the body). The human body consists of about 100 trillion cells and we carries about ten times as many micro-organisms in the intestines.

  Do you ever eat Garlic? Garlic kills friendly flora. Ever use Propolis? Propolis kills friendly flora. (Propolis extract can cause diarrhea). I wouldn’t be surprised if Grapefruit Seed extract, Olive Leaf extract, and a few other natural substances used in alternative medicine also kill beneficial flora.

  It takes a very strong antibiotic to wipe out the body’s good bacteria completely, but this happens more often than naught. (This happened to my niece).

  The numbers favor the flora.

  Best regards,

  George”

  .

 62. 62

  Margareta – det må faktiskt hända att George har helt rätt, det kan jag inte utesluta. Men vill fortfarande argumentera mot argumenten – vitlök och propolis (jag äter båda då och då) känns mer naturliga som föda – ja, en form av organiskt nedbrytbart material – än en tungmetall.

  Jag ställer mig frågandes inför tre saker:

  1. Varifrån kommer silvret? Bryts det i gruvor med tillhörande miljökatastrofproblem så känns det inte som något jag vill vara med och finansiera.

  2. Vad händer med silvret i kroppen? Jag kräver inget uttömmande svar eller bevis – men det är en stilla undran. Tungmetaller lagras som bekant i kroppens fettvävnader.

  3. Om silvret mot förmodan lämnar kroppen – vad händer med det i reningsverken? Förgiftar vi sjöar och vattenlevande organismer? Hamnar silvret i det slam som sprids på våra åkrar?

  Kanske är det irrelevanta frågor jag ställer, kanske inte.

 63. 63

  @ 62 Emma K:
  Om jag förstått det hela rätt så finns silver som ett naturligt grundämne i våra jordar. Mindre nu än förr på grund av modernt jordbruks utarmning av våra jordar. Detta gäller inte bara silver utan även andra mineraler. Vi behöver sannolikt lite silver för ett bra immunförsvar. På apoteket kan du köpa plåster som har ett skikt av silver för att lättare läka sår. Silver har också använts mot vårtor (virus). Innan man hade tillgång till antibiotika så använde man kolloidalt silver men man hade inte den fina teknik för att utvinna silvret som finns idag. Om man jämför antibiotika med kolloidalt silver så anses silver vara ”snällare” mot kroppen men måste intas på ett annorlunda sätt – små, små doser ofta under ca en timme som kan upprepas några gånger per dygn för att bekämpa t.ex. virus. Gärna då i kombination med lite citronsaft och lite rödvin eller brännvin. Receptet finns nog om du googlar – har det inte i huvudet just nu. Jag har provat detta flera gånger vid begynnande förkylning och det fungerar utmärkt. Jag har dock inte provat det mot någon bakterie – lunginflammation, halsfluss eller dylikt.

  Mer info finns på ION SILVERs hemsida http://www.ion-silver.com

  Har även läst i någon tidning att Nigeria tänkte använda Kolloidalt silver i samband med bekämpningen av Ebola. Jag vet naturligtvis inte om de verkligen gjorde det men de var i alla fall först med att bli av med Ebolan av de afrikanska länderna. Läkemedelsindustrin gillar naturligtvis inte det här. Kolloidalt silver går ju inte att ta patent på och tjäna storkovan – vem som helst med lite handlag kan tillverka det. Själv tycker jag det är väldigt mycket enklare att skicka efter en flaska vid behov via nätet.

 64. 64
  Medlem i Coop säger

  Ibland tänker jag att jag ska sluta att handla på Coop. Jag ser nu i medlemstidningen MerSmak att man har annons med rubriken ”Vardagshjältar”, Nyhet med låg sockerhalt!

  – Kuliga Kulor (vete och majs med chokladöverdrag)
  – Kaxiga Klöver
  – Busiga Björnar
  – Rockiga Ringar

  Det är samma gamla vanliga frukostflingor men de säljs med ny text – Endast 12% socker.

  Ordet ”Endast” ska nu lura konsumenten. Även nyckelhålsmärkta.

 65. 65

  Emma, det du måste förstå att det är oerhört små mängder silver det handlar om. Koncentrationen på det som säljs i Sverige är 10 ppm ( parts per million) dvs 10 g silver på 1000 liter vatten. Hela årsproduktionen hos en av tillverkarna i Sverige förbrukar mindre än 1 kg silver per år. Tror att vi har större problem miljö och hälsomässigt än kolloidalt silver. Du kan ta en daglig dos i 70-80 år innan du kommer upp i den mängd som anses ofarlig av WHO dvs 10 gram silver.

 66. 66
  Anders S säger

  Verkar ha startats en kampanj mot glutenfritt i MSM (Mainstream Media), både i SR, DN och SvD.

  Det enda jag kan hålla med om är att de glutenfria industriprodukter som marknadsförs är i de flesta fall helt onödiga.

  Ät mat, inte industriavfall.

 67. 67
  Anders S säger

  @ Anders S
  Det finns gott om falska profeter. Speciell varning för Anneli Ivarsson, Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet, som intervjuats i flera media. Hon borde spärras in på vatten och bröd!

 68. 68
  Anders S säger

  Anders S skrev:

  glutenfritt MSM, både i SR, DN och SvD.

  Synd att man inte har mer än någon minut på sig att rätta småfel. Det skulle stått ”i MSM”.

  MSM = mainstream media, som jag även kallar ”begravningsindustrin” eftersom man begraver viktiga nyheter medan man publicerar men massa nonsens.

 69. 69

  Om man en gång för alla gör slut på mjöl och brödkulturen och äter grönsaker i st f veteprodukter klarar man både glutenintolerans och ilsken mage. Anneli Ivarsson går på som om man riskerar någon sorts bristsjukdom om man utesluter allt, som kan innehålla gluten. Livsstilsförändring innebär FÖRÄNDRING inte ”kopiering på annat papper”!

 70. 70
  Lars Henrik säger
 71. 71
  Lars Henrik säger
 72. 72

  Fråga Doktorn verkar tycka att fullkornspasta är ok för diabetiker!!!, men hon får svar på tal från alla möjliga håll:
  https://kostkunskap.blogg.se/2015/february/fraga-doktorn-och-socker.html

 73. 73

  Se Jonas Colting, 4 min, hos Kostdoktorn:
  https://www.kostdoktorn.se/colting-7

  Vad har vi inte ätit?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa