Malou mixar en bajscocktail i morgon-TV

I Aftonbladet.

Kan det verkligen vara vettigt att dricka bajs? Om man känner sig helt frisk av LCHF-kost, kan man då få slippa dricka bajs?

TV4 Malou efter Tio

 

Comments

 1. 1

  ”Om man känner sig helt frisk av LCHF-kost, kan man då få slippa dricka bajs?”

  Det hoppas jag innerligt på.

 2. 2

  Man får inte begära för mycket, varken av Malou eller TV4! Själv väntar jag nog till det kommer i form av ett dyrt piller från stora fabriken. 🙂

 3. 3

  Nu var det inte så att man skulle dricka bajsdrycken, den skulle slangas in genom näsan, så att det hela skulle komma till tunntarmen, tror inte att det skulle hamna i magsäcken, eftersom det var i tunntarmen som drycken med bajsbakterier gjorde nytta. Att spruta in drycken ”bakvägen” var inte aktuellt då den i så fall bara hamnar i tjocktarmen och inte ger tillräcklig effekt.

  En problem var också att få tag i rätt bajs från en riktigt frisk person och då var blodgivare lämpliga donatorer eftersom de kontrolleras mer än ”vem som helst”. Det får heller inte vara korvar utan lite lösare än så.

  Not.
  Malou trodde först att drycken skulle blandas med choklad och drickas, men där hade hon missuppfattat medicinen. Temat för Malou´s program hela veckan är bajs. I morgon skulle det handla om Ludvig XIV:s bajs.
  Solkungen: https://www.svd.se/kultur/solkungen-levde-ett-liv-i-lyx_5805887.svd

 4. 4

  Intressant om Ludvig…enligt länken i SvD:

  ”Själv hade kungen en järnfysik, som gjorde att han – trots läkarbehandling –  överlevde alla sina sjukdomar, vilket få allvarligt sjuka gjorde vid denna tid. Läkarnas universalbehandling för de flesta sjukdomar var nämligen åderlåtning, lavemang och kraftiga kräkmedel – allt på en gång.

  Under ett år led Ludvig av en fistel i ändtarmen som till slut opererades bort utan bedövning. Som genom ett under överlevde han utan infektioner.

  Kungen hade också dåliga tänder, varför läkarna drog ut samtliga då han bara var i fyrtioårsåldern. Av misstag opererades samtidigt en del av överkäken bort, vilket medförde att mat ofta sprutade ur näsan när han åt och pratade samtidigt.

  Ludvig led dessutom av gikt, reumatism och dålig mage. Mot slutet av livet tvingades han leva på kylda, mogna eller nästan halvruttna fikon, mullbär och melon. Han fick mediciner gjorda på allt från huggormspulver till hästspillning.”

 5. 5

  forts…

  ”Då Ludvig var nästan sjuttiosju år drabbades han av kallbrand i benet, något som läkarna ville bota med åsnemjölk och rekommendationen att sova under dubbla duntäcken, för att han skulle svettas ordentligt. Vilket han gjorde så ymnigt att han fick tvättas av två gånger varje natt och därför inte kunde sova alls.

  Den 1 september 1715 – en söndag, samma veckodag som han fötts – avled Ludvig efter långt och tåligt buret lidande. Ny kung blev hans sonsons son, Ludvig XV. Alla hans egna barn och barnbarn hade då dött, de flesta ”avlivade” av sina egna läkare.”

 6. 6

  Utslagning av tarmfloran med antibiotika kan leda till att bajs-cocktail blir intressant.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa