Miljögifter från slam finns överallt

Artikel i GP.
Allra mest är det barnens framtida hälsa som riskeras.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag finner inte tillräckligt starka ord för att beskriva hur fruktansvärt jag tycker det är med alla gifter och syntetiska produkter etc som dagens barn bombarderas med.
  Blir det ingen ändring på detta vansinne kommer friska människor snart att vara ett minne blott…!!
  🙁

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Jag har nu fått svar på frågan om rötslam i jord på säck från Blomsterlandet. De har, efter att ha frågat sina leverantörer, inte rötslam i sina jordsäckar!

  Mina frågor verkar ha varit en ’ögonöppnare’ för personalen jag pratat med och har lett till en del givande diskussioner. I stort sett bara inköpare och miljöansvariga har känt till problemet. I övrigt har man varit ganska ovetande om rötslammet.

  Nästa offer: Bauhaus!

 3. 3

  Nej! Jag får inte skriva idag. Kanske ligger det ett par kommentarer i filtret. Blir de publicerade så kommer det att se förvirrat ut. Eftersom jag använder olika klipp och klistra-tekniker för att få publicera. Det blir så när man vill för mycket. Är det inte myndigheten som begränsar mig, så är det tekniken som jäklas.

 4. 4

  Från:
  Cerealia SE Konsumentkontakt

  Hej Georg

  Tack för ditt mail. Vi har lyssnat med vår avd för hållbar utveckling och fått svar …Återföringen av näringsämnen genom gödsling med avloppsslam är en komplex fråga och Lantmännens har en restriktiv hållning när det gäller användning av slam som gödningsmedel i olika grödor. Lantmännens syn är att inget ocertifierat slam ska återföras till åkrarna. För Lantmännens egna livsmedelsprodukter ställer vi krav på att spannmålen inte slamgödslats.

  Frågan om hur ett hållbart kretslopp av näringsämnen ska uppnås är en viktigt samhällsfråga som styrs av politiska beslut. Naturvårdsverket har lämnat över en omfattande utredning till miljödepartementet om hur lagar och regler för detta ska se ut framöver och ett riksdagsbeslut är att vänta senare under året.

  Läs gärna mer på vår hemsida https://lantmannen.se/omlantmannen/vart-ansvar/Fokusfragor/Slam/

  Med vänlig hälsning

  Lantmännen Cerealia

  Konsumentkontakt

  konsumentkontakt.axa(a)lantmannen.com

 5. 5

  ”Naturvårdsverket har lämnat över en omfattande utredning till miljödepartementet om hur lagar och regler för detta ska se ut framöver och ett riksdagsbeslut är att vänta senare under året.”

  Naturvårdsverket sviker oss om jag förstått det rätt. Jag tror att det är viktigt att LCHF-rörelsen blir en remissinstans, eftersom det är speciellt nyblivna och mindre ekologiska LCHF-are som drabbas mest av rötslammets gifter. Vi har en chans här att göra vår stämma hörd politiskt och det är viktigt att det finns en folkopinion mot riksdagen, när de ska fatta beslutet.

  Jag återkommer när jag skaffat mer info om hur man lämnar in en remiss till den här utredningen.

 6. 6

  Ja, förlåt om jag inte har varit riktigt närvarande men jag har spårat ut lite och häller därför ur mig på annan plats. Jag vore tacksam för lite stöd i min urspårning. De finns i min lokala tidning där jag svarat på alla insändare och debattartiklar, som på något sätt är kopplade till mat. Välkomna på besök i min lokaltidnings kommentarssidor. Det är där det händer, just nu:

  https://www.vt.se/opinion/jobben-nyckel-till-levande-landsbygd-8073753.aspx#comment

  Jag är ganska säker på att jag just nu är Sveriges farligaste person, ingen Svensk är så censurerad som jag idag. De slutade plötsligt att censurera mig på SvD och jag tror faktiskt att jag lyckades vända tidningen upp och ner, jag vet inte. Jag tyckte jag nådde fram:

  https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-myt-att-ekomat-skulle-vara-giftfri_4263531.svd

  Nu ska jag ner och öppna min butik. Jag har offentligt i tidningen inbjudit de Rumänska tiggarna att komma och handla gratis i min butik. Jag har fått storhetsvansinne och behöver nog stoppas snart.

 7. 7

  Mkt intressant ämne.

  Så sent som igår var jag på ett miljögiftsseminarium där en av föreläsarna var två representanter från Käppalaförbundet – en samling reningsverk i norra delen av Stockholms län. Ämnet var avloppsslam. Platsen var Länsstyrelsen i Stockholm. Jag var spänd på innehållet. Och – kanske som väntat så lovordade Käppalaförbundet användning av avloppsslam och menade att de gjorde en stor miljöinsats. De fokuserade främst på att avloppsslammet innehåller mycket fosfor – som ju finns i begränsade mängder jämfört med kväve. Gällande miljögifter tryckte de mest på att halterna av miljögifter var MYCKET högre under 80-talet. Jaha. Då jag växte upp (på en spannmålsrik diet). De talade även om artikeln i GP och avfärdade den som skräckpropaganda …

  En kollega i publiken – en limnolog – påpekade att jordarna åtminstone i Mälardalen oftast, av naturliga skäl, redan är mättade på fosfor. Käppalaförbundet höll inte med. Samma kollega frågade hur det är med den ekonomiska biten – köper bönderna dessa ”mirakelmassor” eller får de betalt för att ta emot dem? Käppalaförbundet sa att de får massorna gratis och de får massorna levererade.

  Nyheten för mig är ett en stor del av slammet görs till jord. Helt absurt! Därtill menade de på att alla massor provtas (förstår inte hur – slammet kan väl inte vara så homogent?) och överstiger halterna gränsvärdena får de inte användas som gödsel. Vad man då gör med slammet framgick inte.

  Det kändes som om dessa representanter bara rabblade vad de blivit tillsagda att rabbla. Politikerna har bestämt sig för att avloppsslam är bra och då talar vi inte om några andra aspekter.

  Om jag funderar vidare på om det är bättre att göra biogas av slammet? Men kan man rena biogasen innan den förbränns? Annars hamnar ju alla miljögifter i luften istället …

  Jag tror dessvärre att hur man än vrider och vänder på detta så ingår miljögifterna i kretsloppet. Att lägga dessa enorma massor slam på deponi är inte heller någon hållbar lösning.

  Men – tills vidare gör jag vad jag kan. Äter så lite mediciner som möjligt, använder så lite kemikalier som möjligt, köper alltid ekologiskt eller gräsbetat om det alternativet finns … och hoppas att fler väljer att leva så.

 8. 8

  Georg W:

  Lite osäker på vad jag tycker om ditt välgörenhetsinitiativ. De bor ju i (illegala) läger och ju mer man ger dem desto mer skräpas det ner … och desto mer skattepengar går det åt till att städa upp.

  Det ÄR fint att ge, men man bör fundera på om man ger på rätt sätt. Jag hörde att Childhood och svenska staten under våren ska försöka starta upp ett samarbete i Rumänien för att hjälpa dessa romer på plats. Då korruptionen är alltför omfattande i Rumänien går det tydligen inte att samarbeta med rumänska staten. Skulle det finnas en seriös organisation på plats i Rumänien som hjälper romerna tror jag det alla gånger av alla är bättre att skicka pengarna dit än att lägga dem i muggar på gatan i Sverige.

 9. 9

  Georg W:

  Apropå Naturvårdsverket – jag tror du undrar hur man lämnar in ett yttrande. Då bör du först övertyga dem om att LCHF-rörelsen är så pass berörd att de ska få ärendet på remiss och chans att yttra sig. Men Naturvårdsverket verkar ju enligt dig redan färdiga med utredningen eftersom den är överlämnad till Miljödepartementet – då är ju remissfasen avslutad.

 10. 10

  @ Emma K:
  Supertack för redovisningen, men framför allt TACK för engagemanget! Jag blir lite ledsen att det förekommer såna här info-möten och att jag inte har möjligt att delta. Jag har så många frågor till dessa människor. Nåväl, jag jobbar hela tiden med detta även om det är i det lilla fältet och jag känner att opinionen håller på att bli medvetna om det här fruktansvärda problemet, sakta men säkert.

  Eftersom jag nu förmodligen är Sveriges mest censurerade kommentator och jag riktigt njuter av att få jäklas med folks och massmedias förnekelsemekanismer. Så har jag bestämt att samla de censurerade kommentarer jag har i en bok om Sveriges censur. Jag själv skulle tycka att det var intressant att se vilka saker man inte får skriva i tidningarna och hur tidningarna regelmässigt inte accepterar att rötslamshanteringen beskrivs. Pesticider i maten får diskuteras hur mycket som helst men inte rötslam i kombination med att ett nyfött barn har 250-300 främmande och skadliga kemikalier i blodet.

  Det ska fattas nya miljögiftsbeslut i vår. Jag har som målsättning att ställa frågan om vad de anser om rötslam till varenda riksdagsman, utom SD, Eftersom jag vet att de gillar rötslam. Det är det som gör dem till det de är.

  off toppic
  För 25 år sedan kom 6 000 Rumänska Romer och sökte asyl i Sverige. De kom för att de tvingats att byta sina romska namn till slaviska och de förbjöds att tala Romani. Om deras barn talade Romani på dagis så fick föräldrarna böta. Dessutom såg vi vid den här tiden hur 60 000 människor i olika städer i Rumänien. Som demonstrerade för att man skulle slänga ut Romerna ur landet, fast de hade bott där i 500 år. Alla 6 000, som kom till Sverige blev hemskickade till Rumänien igen. Utom en familj, här hos oss, som personalen på Invandrarverket blev så förtjusta i att de fixade ett uppehållstillstånd.

  Frun öppnade café och mannen sålde gamla möbler. Jag ser dem inte mer de är totalt integrerade i samhället och deras barn föder numera halvsvenska barn, som är helt integrerade och osynliga. Hur kan dessa Romer leva i Rumänien. De stackars människor är hatade där. De är så jä-a fattiga så det är rent osmakligt. De tvingas och leva på föda som saknar kött och fett. Det är därför de är lite runda. De äter samma mat som vissa av våra fyrbenta husdjur.

  En kompis stod inte ut med att fjorton tiggare bodde på en toalett och tog hem dem till sig och ger dem nu massor av kött och fett och ett varmt hus att sova i. Eftersom deras bil gått sönder så skjutsar han ut alla tiggare på morgonen och hämtar hem dem på kvällen.

  Jag hade ett par av dem inbjudna till min skattkammare och väntar resten imorgon. Mitt levebröd kommer att hamna på den rumänska landsbygden där mannen inte behöver dela en yxa på 3 familjer längre de har potatisskalare,durkslag, tallrikar, glas ,skålar kläder. Endast NYTTOARTIKLAR! Sanslöst vilken sorteringsförmåga. De struntade i allt som inte var funktionellt och frossade i enkelheter, men älskar vårt julporslin. Vi i Västervik har världens lyckligaste tiggare! Vad har ni? Ett dåligt samvete? Jag inriktar nu hela min verksamhet till att samla praktiska husgeråd och nyttoartiklar och inbjuder alla Sveriges tiggare och fattiga Romer, att komma och hämta det som finns tills det tar slut. Vad jag ska leva på i vår, det vete f-n? Sankt Georg är Romernas skyddshelgon.

 11. 11

  Om man vill förstå vad jag menar så ska man lyssna på det här:

  https://www.youtube.com/watch?v=r2snXlHJIe4

 12. 12
 13. 13

  Avloppshanteringen i Sverige är som om våra sjukhus utgick ifrån och spred en bild av att de botar sjuka människor. Men att de egentligen har ett system som gör folk sjukare. Samma är det med det vi spolar ner i toaletten. Från och med att det försvinner i virvlarna är det stigmatiserat och inte vårt ansvar. Och samma sak säger varje ansvarig människa som har med den här frågan att göra. Ingen ansvarig behöver ta ansvar och texterna är snygga och förtroendeingivande. Men det saknas en betryggande förklaring till VART alla gifter tar vägen och det saknas intresse hos ansvariga, för att få veta vad rötslam egentligen är.

  Vi låtsas som att rötslammet är en sak och att vi vet att vi inte vet vad som finns i rötslammet och att vi inte vill veta det. De säger att vi har cirka 300 farliga, främmande ämnen i våra kroppar. Det vill vi inte heller veta.

  Synar vi problematiken i djupet så ser vi att en liten klick ansvariga politiker har gjort som outbildade och okunniga gjort i tusentals år. De har grävt ner giftet eller sopat det under mattan och nu ska vi mänsklighet och djurliv, våra kroppar hantera dessa gifter cirka hundra år efter att vi slutat att sprida detta rötslam.

  För oss är rötslam miljöfarlig supergiftig deponi. Men för SVERIGE är det näringsberikad gödsel. Där gifterna blivit omhändertagna på ett för allmänheten säkert sätt. Precis som kärnkraftsresterna.

 14. 14

  Jag är helt övertygad om att vi, Nätverket ”Ren Åker Ren Mat” och vår lilla aktivistcell kommer att kunna stoppa den här spridningen av gifter inom en inte alltför avlägsen framtid. Men det kommer att ta lång tid innan gifterna försvinner från de kommunala reningsverken och innan vi nationellt kan vara nöjda med vår avloppshantering.

  Vi kommer att äta viltkött och grönbeteskött som äter en natur som är helt impregnerad av rötslam i minst hundra år framåt, liksom den industriproducerade maten. Barn kommer att fortsätta födas med hormonförändrande ämnen i kroppen och:

  En dag får vi reda på vilka miljögifter som finns i maten. Men det är försent. Det är gifterna som styr evolutionen nu, och det pris vi kommer att få betala för den här genomförgiftningen av samhället kan vi inte bära.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa