Rasar bröd- och pastaförsäljningen?

Kostdoktorn om att bröd och pasta säljer mindre i Storbritannien.

Jag har faktiskt tyckt mig se att brödavdelningen i min mataffär har minskat under de senaste 10 åren. Är det sant eller önsketänkande?

 

Comments

 1. 1

  Gott Nytt År Bröd-er och Systrar!

 2. 2
  Göran Hedlund säger

  Det stämmer – en svag minskning även här i landet, vad som rapporterats. Definitiv kris är det i alla fall för alla s.k. motoroljor, dvs alla typer av lättamargariner, där alla kedjor ersätter dessa med mjölkbaserade produkter. Tyvärr har någon börjat mixtra med palmolja också – men det får man väl se till att avstyra – eller hur?
  guano

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Bagerier är numera en krisbransch i likhet med förlag och tidningar – det börjar ju dyka upp artiklar om gluten lite varstans och att det bör undvikas,,,,

  Vi svenskar ligger i topp när det gäller bl a diabetes typ 1 och det är väl inte helt otroligt att det är det är det för Sverige typiska vällingblasket som ligger bakom?

  Grattis Annika på din födelsedag & gott nytt LCHF-år på er alla!

 4. 4
  Konsument i Sverige säger

  Jag tycker inte mig märka att brödbranschen minskar. Samma gamla förpackade Pågens-Skogaholm-Fazer bröd travas såväl hos Coop som hos Hemköp och på andra ställen som ICA. Hos Coop har man ”eget bageri” också, där man bakar konditorivaror och typ frallor, numer även surdegsbröd. Dessutom har det dykt upp diverse bakstugor som säljer lite ”nyttigare” bröd, också typ surdeg. På Lidl har man numer sådant s k hembakat bröd.

  För att inte tala om alla snabbakade saffransbröd som funnits väldoftande i affärerna hela december. En sådan har jag ätit och den gick knappt att svälja utan kaffe, torr, men blandat med saliv och kaffe så smetades den fast i hela gommen, och i och på tänderna. Man fick peta med tungan hur länge som helst.

  Konstigt nog har jag inte sett några semlor ännu!!!

 5. 5

  Morsan klagar alltid på att sällan finns dagsfärskt bröd i affärerna längre, och att limpor som är 3-4 dagar gamla ligger kvar (inte för att bäst före-datumet gått ut, men hon vill alltid ha bröd som är bakat den dagen hon köper det). Jag har inte frågat butiksinnehavarna om varför men min enda förklaring är att de inte köper in färskt bröd varje dag längre och att limpor bakade för en halv vecka ligger kvar eftersom försäljningen rasat.

 6. 6
  Professor Göran säger

  @ T:

  Det är något ’skumt’ med brödet i butikerna och som vanligt har vi säkert hämtat våra framsteg från ’föregångslandet’ i väster.

  När jag bodde där för 25 år sedan hade man redan kommit långt inom ’brödforskningen’. Limporna var hur mjuka ’som helst’ och hur länge som helst men enligt mina kollegor fanns en gräns på kanske tre veckor då de helt plötsligt blev helt gröna på någon dag. Antagligen hade antimögelmedlet ’tagit slut’ då. Trots att jag var starkt begiven på alla kolhydrater på den tiden var detta bröd bortom alla mänskliga gränser.

  Men mjuka var de fortfarande!

 7. 7

  Thomas Jansson Skrev:

  Vi svenskar ligger i topp när det gäller bl a diabetes typ 1 och det är väl inte helt otroligt att det är det är det för Sverige typiska vällingblasket som ligger bakom?

  Det finns forskare som håller med dig
  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/gluten-okar-risken-for-diabetes-typ-1

 8. 8

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa