Onglyza ökar risken för hjärtsvikt

Heart Failure, Saxagliptin, and Diabetes Mellitus av Scirica m fl, okt 2014.

De nya diabetesmedicinerna, som Januvia, Onglyza, Victoza etc har ju en effektiv blodsockersänkande effekt, och bidrar även till viktnedgång. Många har väl hoppats att de medicinerna även ska bidra till bättre total hälsa för diabetikerna. Den förhoppningen verkar komma på skam. Hjärtsvikt är mycket associerat till diabetessjukdomen. Denna undersökning visar att diabetiker som tar Saxagliptin (Onglyza) har en större risk att hamna på sjukhus pga hjärtsvikt.

En annan  risk som finns beskriven är pancreatit (bukspottkörtelinflammation).

Så till slut finns det kanske bara en väg till bättre hälsa för diabetiker typ 2: LCHF?

 

Comments

 1. 1

  Gäller detta bara onglyza?

  GRATTIS på födelsedagen!

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ Karin20:
  Man kan väl förmoda att det gäller även släktingarna, tills motsatsen är bevisad.
  Men mår man bättre med Victoza än utan så tycker jag att man kan fortsätta med den. Framtiden vet vi ju ändå ingenting om.

 3. 3

  Diabetikerna -och helst också SLV- kan ju börja med att se på den här CNN-intervjun med Robert Lustig. Ett stort stort steg framåt mot hälsosammare mat och mindre Diabetes eftersom den når så många.

  Sockret är som vi vet inte bara ryggraden i dagens fettsnåla matindustri utan beskrivs nu av Dr Mercola som den verkliga ryggraden även i dagens sjukvårdsindustri. En industri som snart skulle få ont om patienter om vettig information som i den här CNN intervjun sprids med hjälp av större massmedia även i Sverige.
  Kostdoktorn bör ha råd att sätta Svensk Text på filmsnutten?
  https://www.youtube.com/watch?v=twVAmGXTiic

  Då slipper vi även många nya och dåligt utprovade mirakeldiabetesmediciner. Avandia var en annan liknande medicin som kom 1999 och snart blev länkad till 10-tusentals hjärtattacker och strokes. Stackars de diabetiker som låter sig utsättas för sådana här experiment när det finns fungerande metoder!
  Här finns en del mer om Avandia som bör läsas av varje diabetiker innan det blir för sent. https://www.drugwatch.com/avandia/

 4. 4

  De finns alltså ingen utväg alls för diabetiker typ 1 ?

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Sture:
  Man vet ju ingenting säkert. Men diabetiker typ 1 har ju bara ett fel från början, och det är insulinbrist. Jag tror att om de då äter LCHF och tar adekvat dos insulin så bör de ha samma hälsoprognos som friska (?)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa