Har inte Stephan Rössner passerat bäst före??

Artikel av Lars Bern.

Jag tar upp en bra kommentar, nr 21:

Jag får inte luft! så kände jag det när jag läste drapan av Rössner. Egentligen väntar jag ingenting annat av Rössner men något mer av SVD. Spontant och direkt slängde jag iväg ett mail till redaktören för Brännpunkt.
Så här löd det:

Brännpunkt 30 november 2014
Pajasar kan vara roliga och trevliga att se och lyssna på.
Men att få en artikel under ögonen som bara innehåller ord utan innehåll av en sådan uppblåst självgod pajas som Rössner tar fullständigt andan ur en. Om den var ämnad att hjälpa till med att sortera ut någonting för läsarna så hade den motsatt effekt- den bara ökade förvirringen.

Finns det ingen granskning eller filter på Svenska Dagbladet som rensar ut sådan rappakalja som den mannen får ur sig?

Kontrasten blir särskilt stor när man först läst Tove Livfvendahls ledare med minnesord över Hans L. Zetterberg och utdraget ur en av hans texter. Man kan tala om att hamna i dåligt sällskap.
Rössner kan inte sjunka lägre men hur långt kan Svenska Dagbladet sjunka ?

Margareta Lundström Pensionerad sjuksköterska
Göteborg

 

Comments

 1. 1
  Ethel Loberg säger

  Jo.

 2. 2

  För länge sedan

 3. 3

  Jo, det har han.

 4. 4

  En berättigad kommentar.

  Men det är inte Rössner som skall kritiseras här. Inte heller Livsmedelsverket. Det är ju sedan länge bekant att dessa båda inte har ledsyn i dessa frågor och inte kan påverkas med upplysning.

  Kritiken skall riktas mot SvD, som erbjuder honom ett uttrycksmedium. Det finns faktiskt folk som tar det som står i en rikstidning på allvar bara för att det står i en rikstidning. Redaktionen har förlöjligat sig. Namninsamling för ett gemensamt påpekande för debattraktören vore en påkallad sanitär åtgärd.

 5. 5
  U.Henell säger

  Rössner kanske bara skojar med alla som tar honom på allvar. Han kanske småskrattar i smyg
  åt alla som retar sig på honom. För i artikeln i SVD sa han ju ingenting konkret, bara raljerade. Glöm Rössner!

 6. 6
  Lennart N. säger

  U.Henell Skrev:

  För i artikeln i SVD sa han ju ingenting konkret, bara raljerade.

  Då är allt som vanligt! 🙂

 7. 7

  Lennart N. Skrev:

  U.Henell Skrev:
  För i artikeln i SVD sa han ju ingenting konkret, bara raljerade.

  Då är allt som vanligt!

  Det är riktigt, och det är det djävliga. Måltavlan skall vara tidningsredaktioner och TV-värdar

 8. 8
  U.Henell säger

  @ piltson:
  Jag brukar se små barn mosa i sig bakelser, glass och annat tidigt på morgonen – med helt omedvetna unga mödrar sittandes leende bredvid, och det är sorgligt att se. När inte etablissemanget, som ju Rössner tillhör, vars värdegemenskap han delar, som har till sitt högsta mål i livet, är att tjäna så mycket pengar som möjligt, och på vad som helst – vapen eller godsaker eller vad som helst som ger pengar.
  Jag tror att Livsmedelsverket är en del i denna konspiration mot det civila samhället, Tyvärr! Därför anser jag att LCHF skall rikta sig mot det civila samhället, ty där finns makten, den praktiska erfarenheten.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  Jag tycker iofs att det är bra att t.ex SvD skriver som dom gör. Det hela mynnar ut i, för mig personligen, att man inte kan ta många ”nyheter” på allvar längre. Man tänker hela tiden, vem kan ha nytta av detta? Varför skrivs det? Vad finns det för bakomliggande orsaker. Varför rapporteras detta? Gäller både tidningar, radio och tv.

  Ju mer jag har lärt mig om kost och mat och kolloidalt silver och ju fler böcker jag läser i stil med Forskningsfusket – ju mer skeptisk blir jag till den information som serveras medborgarna genom olika etablerade medier. Egentligen är det fruktansvärt hur ”felinformerade” vi är på områden som Läkemedel och Mat. Slutsatsen man drar då är att det här givetvis inte är isolerade områden utan att det här är en sjuka i hela samhället på alla nivåer.

  Nåt som oroar mig mest av allt är att vi kommer att ha lagt över makten på ett fåtal stora företag bara inom nåt decennium som av ren ekonomisk råstyrka kommer att bestämma över din mat och hur den produceras. Som det ser ut nu blir det fruktansvärda effekter på både enskild individ och miljön. Vill vi ha ett liv som styrs av människor som Junker och företag som Monsanto?

  Inte jag – jag vill ha frihet.

 10. 10
  Lars Bern säger

  Jag tror vi skall vara medvetna om att makthavare i alla tider har desinformerat oss. Det är bara det att med Internet och fria webbkanaler blir vi varse vad mycket den officiella informationen är tillrättalagd och direkt falsk.
  Vi får se hur länge vi får ha kvar det fria ordet på nätet?

 11. 11

  ”SLV har tillhandahållit en skyttegrav åt Rössner att gräva ner sig i.”

  LOL

 12. 12

  Lars Bern Skrev:

  makthavare i alla tider har desinformerat oss.

  Kan det verkligen vara så? Den som vanemässigt lyssnar till BBC Radio 4 kan knappt undvika att bli imponerad över deras reportrars sätt att nästan brutalt förfölja maktmänniskornas slingerbultar. Det gör nyhetsprogrammen till sarkastisk underhållning. Sådana reportrar saknas i Sverige, men när jag arbetade på DN några år på 1960-talet ansträngde vi oss faktiskt att hålla oss fria från både maktfolk och ekonomiska intressen.

  Jag är rädd att dagens journalister är både sämre utbildade och mindre allmänbildade. När man lyssnar till dem i Sverige så slås man ju hela tiden av tanken: Men varför i helvete godtar du detta slingrande och VARFÖR FRÅGAR DU INTE OM DET OCH DET OCH DET?

  Kan det alltså vara maktapparaten som (direkt eller indirekt?) har sett till att landet har okunniga och underdåniga journalister?

 13. 13

  @ Lars Bern:
  Lars Bern, jag ser att du har något slags ställning i ledningen för Svenska Dagbladet! Kan du inte bidra till att denna tidning anlitar bidragsgivare på grundval av kunskaper och allmän orientering.snarare än på grundval av populistiska pajaskonster?

  På min tid såg vi snett på SvD som ett lite snorkigt överklassmedium (Unger, Strömholm), men det stämmer inte längre. Men så länge den sprider utgjutelser av en så grundligt tillintetgjord f.d. överauktoritet blir ju folk ändå tveksamma rörande resten av tidningen.

 14. 14
  Lars Henrik säger

  piltson Skrev:

  Kan det alltså vara maktapparaten som (direkt eller indirekt?) har sett till att landet har okunniga och underdåniga journalister?

  Jag tror det kan vara på det sättet. Maktapparaten kan nog utöva ohederligt inflytande på tidningens ägare så att journalisterna hålls i strama tyglar. Eller mer direkt genom att inte prata med journalister som ställer ”fel” frågor.

  Kan maktapparaten även ha ha inflytande på journalistutbildning och rekrytering?

  Oavsett så ges ett sken av en demokratisk ordning och transparens som egentligen inte alls är fallet. Idealiskt är förståss att även begränsa, förringa och marginalisera de som kan tänkas se igenom detta bedrägeri.

 15. 15

  Ja, han har för länge sedan passerat bäst före datum. Han är en rest från skräcködletiden.

 16. 16

  Den nuvarande journalistiken började på 70-talet då – i kölvattnet av 68års revolution – det började heta att det finns ingen sanning för all information är färgad medvetet eller omedvetet genom någons ögon. Därför blev det så att min sanning var lika god som någon annans. Det man glömde bort var strävan efter opartiskhet och kunnighet. Min rapportering var också sann oberoende hur vinklad den var. Det tänkesättet gäller fortfarande. Kort sagt – när min rapportering är lika god som någon annans så är det tillåtet skriva vad som helst, hur okunnigt eller lögnaktigt eller partiskt det än är. Därför vill jag helt frankt påstå att de som betalar för dagstidningar deltar i det lögnaktiga spelet. Och något borde göras ekonomiskt också åt radio och teve.

 17. 17

  @ tipp:
  Intressant.

 18. 18
 19. 19
  Professor Göran säger

  @ Nisse:

  Tack för intressant länk!

  Detta får nog anses vara ett ’vetenskapligt’ lågvattenmärke av en professor.

 20. 20
  Lars Bern säger

  @ piltson:
  På 80-talet satt jag i tidningens styrelse. Jag sitter fortfarande i ngt som heter Stiftelsen Svenska Dagbladet som en gång ägde ca 20% av tidningen. Numer är vår ägarandel mycket ringa och lika så vårt inflytande över tidningen. Vi har en rådgivande roll när det gäller politisk redaktör och ledarsida det är allt. Alltså ingen makt!

 21. 21

  Jag får inte luft! så kände jag det när jag läste drapan av Rössner. Egentligen väntar jag ingenting annat av Rössner men något mer av SVD. Spontant och direkt slängde jag iväg ett mail till redaktören för Brännpunkt.
  Så här löd det:

  Brännpunkt 30 november 2014
  Pajasar kan vara roliga och trevliga att se och lyssna på.
  Men att få en artikel under ögonen som bara innehåller ord utan innehåll av en sådan uppblåst självgod pajas som Rössner tar fullständigt andan ur en. Om den var ämnad att hjälpa till med att sortera ut någonting för läsarna så hade den motsatt effekt- den bara ökade förvirringen.

  Finns det ingen granskning eller filter på Svenska Dagbladet som rensar ut sådan rappakalja som den mannen får ur sig?

  Kontrasten blir särskilt stor när man först läst Tove Livfvendahls ledare med minnesord över Hans L. Zetterberg och utdraget ur en av hans texter. Man kan tala om att hamna i dåligt sällskap.
  Rössner kan inte sjunka lägre men hur långt kan Svenska Dagbladet sjunka ?

  Margareta Lundström Pensionerad sjuksköterska
  Göteborg

 22. 22

  @ Margareta Lundström GBG:
  Det är starka ord, men jag har just meddelat dem att vi ansluter oss till detta.
  Om nån annan vill göra det är adressen brännpunkt@svd.se

 23. 23
  Lennart N. säger

  Enligt Leif G W Persson betyder Emeritus ”förbrukad”. Enligt Wikipedia betyder det ”den som tjänat ut” och båda benämningarna passar väl bra i Rössners fall?

  Personligen har jag haft mycket svårt för karlen sedan jag såg en föreläsning som han höll för en drös med dietister där han på sitt vanliga arroganta och raljerande sätt bl.a. upplyste om att ”man kan banta lika bra genom att stå på huvudet och äta hallonbåtar” vilket lockade till skrattsalvor och applåder bland beundrarskaran. Det är detta klientel som står för bl.a. sjukvårdens kostråd idag.

 24. 24
  Professor Göran säger

  Den här kommentaren kanske kan vara lite OT om man nu inte ser Rössners kostråd som en del av de officiella kostråden som rekommenderar margarin för att vi ska sänka våra kolesterolvärden.

  Här är det frågan om en klart mer seriös debatt än den i SVD och handlar om medicineringen av vårt livsnödvändiga kolesterol och där diskussionen pågår för fullt i Läkartidningen kring den lovsång till statinerna som Peter M Nilsson, professor och överläkare, har stämt upp i den tidningen.

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2014/11/Ytterligare-sankning-av-LDL-kolesterol-gor-nytta/#comments

  Uffe Ravnskov har skrivit några vassa kommentar men till min egen förvåning har jag själv också fått in några stycken. Det är något som inte stämmer i min svarta världsbild just nu.

  Vad är det som håller på att hända?

 25. 25

  @ Professor Göran:
  Kanske droppen äntligen gjort ett litet märke, en anvisning i urberget. Jag är uppriktigt imponerad!

 26. 26
  Lars Henrik säger

  @ Professor Göran:
  Debatten i kommentarsfältet under herr Nilssons artikel är ju alldeles suverän! Jag hade inte noterat dessa kommentarer tidigare. ST -läkaren Jonas Geijer, Uffe Ravnskov (givetvis) och dina kommentarer förgyllde denna föreställning mot slutet.

  Det var också mycket välkommet att poängtera det ovetenskapliga i att låsa in de data som ligger till grund för godkännandena av preparaten.

  Verkligen mycket bra och tack för insatsen!

 27. 27

  @ Professor Göran:
  Men Professorn då! Nu har du ju fått en massa läkare att framstå som ovetenskapliga. Det är det elakaste man kan göra i vår upplysta tid 🙂

  Konstigt att ingen stack upp huvudet ur skyttegravarna. De hade nog inte väntat sig att en patient med vetenskaplig auktoritet ser det från den synvinkeln. Bra jobbat Göran! Det blir svårare för läkarna att vara kaxiga när det finns en misstanke om att de kan vara ute och cykla och det framförde du mycket övertygande.

 28. 28

  Rössner är huvudtalesman för det gamla döda paradigmet 6-8 skivor bröd om dagen med lättmjölk, margarin och motion, plus lite socker, men bara lite. Jag upplever väldigt starkt att dagens politiska kaos är symptomatiskt för det döende paradigmet.

  Vi har levt hela livet med politiska partier som vi vetat vad de representerat och de politiska partierna har speglat de politiska insikter vi haft som medborgare i Sverige.

  Idag är det politiskt kaos och vi har nyligen haft en lång och genomgående diskussion här om att vi är många, förmodligen miljoner innevånare här i landet som saknar politisk representation. Ett parti som fokuserar på biokemisk hälsosam livsföring, parat med ett genuint engagemang för att komma till rätta med miljögifter i natur och vardag. Egentligen tror jag att det är det enda viktiga vår politik ska syssla med.

  Jag har personligen konstaterat att Alliansen motarbetar ursprungsmärkning av mat och det är även den svenska Alliansen som driver fram handelsavatalet med USA. Vilket för mig utesluter alla svenska borgerliga friliberala alternativ.

  Men det saknas tyvärr medvetenhet på andra sidan blockpolitiken också. Det är för många felinformerade vegetarianer som är med och påverkar ideologin på vänstersidan. Skrämmande är också att vänstersidans många vegetarianer har så svårt att följa vetenskapliga resonemang. Tyvärr saknar alla dessa unga och seriösa idealister all politisk kredibilitet och de är ett hot mot våra barns näringsupptag.

  Och i grund och botten så känner vi allihop att det blir ingen större förändring vem som än vinner valen. De representerar alla behoven av tillväxt och arbetstillfällen, till nästan vilken kostnad som helst. Vare sig det gäller natur- eller humankapital.

  Det finns bara en väg ut ur rådande politiska OCH demokratiska kaos. Där dörrarna öppnas för enklare mer fascistoida lösningar. Vi behöver en politisk vision om att naturen och människor blir friskare och återfår hoppet om att det finns en framtid som kan ge ett BRA liv, inte cancer och kanske pension. Vi behöver politiker och utbildningsväsende, samt massmedia SOM MAN KAN LITA PÅ !

  Politiken OCH demokratin är grundlurad av egoistisk kapitalism, även kallad fri liberalism!

 29. 29
  Lars Henrik säger

  @ Georg W:
  Bra!

  Personligen ser jag (som jag tror att du också gör) en något ljusare framtid med det vänstra blocket. Där finns en kraftfullare miljöpolitik och ett större medvetande om problemen, även om man vill genomföra förändringar inom det rådande matproduktionssystemet och inte inser att hela systemet är grundläggande fel. Man måste nog inse att ska man prata matproduktion och dess miljöproblem måste ovillkorligen diskussionen ha en nutritionistisk välgrundad utgångspunkt. Annars diskuteras strax problem förknippat med ett jordbruk som inte producerar vår lämpliga föda, utan något annat. Man försöker då lösa problem som aldrig ens hade behövt existera.

 30. 30

  Jag föreslår en LCHF-namninsamling till alla politiska partier inför nästa års val!

  Vi skriver under på att vi blankröstar (med texten Människa och Natur)om inte de olika partierna går ut i massmedia och bedyrar för svenska folket att de ska avsluta korruptionen/giftet inom livsmedelshanteringen och Jordbruksverket/Livsmedelsverket!

  OCH att de lovar att avbryta sjukvårdens djupgående samarbete och beroende av den multinationella läkemedelsindustrin!

  Vi kräver att Sverige omedelbart ställer om nationen till att bli självförsörjande på ekologiska livsmedel!

  Vi kräver att alla importerade varor får en transparent ursprungsmärkning!

  Vi kräver fördubblade insatser för att avsluta spridningen av farliga kemiska ämnen genom dagligvaruhandeln!

  Vi kräver att resurser satsas på att modernisera hela Sveriges avloppsnät och att nolltolerans ställs upp som mål för utsläpp av mänskligt avlopp i naturen!

  Georg W. Lowejko, Gamleby
  Gotfryd Lowejko, Gamleby
  Ellen Lowejko, Gamleby

 31. 31
  Professor Göran säger

  @ Georg W:

  Jag tror du har rätt i det mesta du säger men tror också att vi måste hålla oss borta från den rena politiken om vi ska undvika ’splittring’ inom vår gräsrotsrörelse. Det är uppenbart att vi som nu omfattar LCHF också representerar hela den politiska skalan från yttersta högern till vänstern och så har det varit i kostfrågan även i ett historiskt perspektiv – och historien förskräcker som vanligt.

  Det är därför enligt min mening bättre att vi här hos Annika håller oss till själva sakfrågorna och vetenskapen som kretsar kring själva maten som ’medicin’ och vår hälsa och överlåter de mer politiskt orienterade diskussionerna till att föras på andra bloggar, som t.ex. hos Lars Bern som för övrigt enligt min mening har mycket vettigt att säga i våra sakfrågorna, för dem som nu är intresserad att delta i sådana politiska debatter.

  Miljö- och jordbrukspolitik kommer ändå in på ett naturligt sätt och ställningstagandena i dess frågor från de olika partierna som då inte heller går att undvika kommer vara avslöjande i sig.

  I min nuvarande dystopi vill jag faktiskt inte ens tänka på de mörka krafter som lurar som gäddor i vassen och med all säkerhet kommer släppas loss om livsmedelsförsörjningen havererar i världsmåttstock. Vad som tröstar mig är att jag innan detta inträffar med största sannolikhet, som LCHF-are, då redan kommer att ha dött ”frisk, glad och lycklig” men säker kan man förstås inte vara.

  Igår kväll var jag för övrigt och lyssnade på ett intressant föredrag om Nordamerikas indianer och de krig som framför allt fördes under 1800-talet och som fullbordade folkmordet på urinnevånarna. 1920 var tydligen till slut de sista indianerna ’civiliserade’ enligt föredragshållaren. Annars var tydligen inställningen under denna tid att ’den enda bra indianen var en död indian’. Ett av de mest effektiva ’knepen’ att få bukt med de ’ociviliserade’ urinnevånare var att ta bort deras försörjningsresurser antingen genom att driva bort dem från deras land eller genom att direkt förstöra försörjningsresurserna som t.ex. skedde när de amerikanska kolonisatörerna för sitt ’nöjes skull’ sköt varenda buffel de kunde få syn på och sedan lät dem ligga och ruttna på prärien.

  Historien förskräcker som sagt och de som stått för dessa förskräckligheter vill knappast bli påminda om dem.

 32. 32

  En annan sjuk sak i kölvattnet är att folk skall lockas att betala pengar för att uppnå lägre vikt & bättre mående där alla fakta redan finns på bordet helt gratis. Ex detta bondfångeri. Snacka om skojeri

  https://viktklubb.aftonbladet.se/kampanj/artikel/18668322/hem?refpartner=aftonbladet_viktklubb_1.8668322_fiskpinne

 33. 33

  Det var lika illa när ”Lappland” kolonialiserades.

  Jag håller absolut med om att vi ska hålla politiseringen utanför. Jag vill att vi ska vända oss en masse mot ALLA politiska partier och kräva svar på VÅRA frågor och visa dem att opinionen sysslar med helt andra saker än vad de håller på med.

  Medan de partierna kämpar för att Nationen ska överleva ekonomiskt, kämpar väldigt många människor för sin själsliga och fysiska överlevnad.

  Jag tycker att vi saknar politisk röst. Ingen bryr sig om vad vi tycker och vad vi tycker är viktigt, tycker jag 🙂

 34. 34
  Professor Göran säger

  Georg W Skrev:

  Jag tycker att vi saknar politisk röst.

  Hel rätt igen!

  Apropå Lappland så vet min fru med sina samiska rötter alltför väl vad som pågått där under fem hundra år.

  LCHF är en sann gräsrotsrörelse men min obehagliga misstanke är nu att, om vi nu växer oss tillräckligt starka, kommer vi också att utnyttjas på olika sätt. Vi kanske därför slutar som en religiös rörelse om vi nu inte redan är en sådan trots att vi bevisligen har vetenskapen på vår sida.

  På indianföredraget igår berättade föredragshållaren om många ruskiga händelser men den som kanske tog priset var nog den han avslutade sitt föredrag med och som handlade om när ett av indianfolken i västra USA efter att de redan hade militärt besegrats i grunden hade skapat en fredlig religiös väckelserörelse för att på något sätt återfå något av sin forna kulturella värdighet. Detta slutade med en stor blodig massaker när indianerna som hade samlats till ett sådant religiöst möte och på uppmaning redan hade lagt ifrån sig sina enkla vapen. Sådana blodiga massakrer kallades för övrigt alltid för ärofulla segrar av dem som koloniserade västra USA i slutet av 1800-talet. När kolonisatörerna gick på pumpen mot indianerna i regelrätta militära slag, vilket hände ett antal gånger, som vid Little Big Horn utmålades sådana strider som massakrer på kolonisatörerna i tidningarna i östra USA.

  Alla indianer blev sedan förvisade till ett antal ofruktsamma reservat där de sedan levt i social misär och på socialt understöd i form av de matleveranser där innehållet gjorde dom både feta, sjuka och med utbredda alkohol och drogproblem. Ett av de mest kända exemplen är kanske Pimaindianerna, som Gary Taubes ingående beskriver i sin bok Good Calories & Bad Calories, och som troligen har den högsta förekomsten av diabetes i USA.

 35. 35

  Professor Göran Skrev:

  Sådana blodiga massakrer kallades för övrigt alltid för ärofulla segrar av dem som koloniserade västra USA i slutet av 1800-talet. När kolonisatörerna gick på pumpen mot indianerna i regelrätta militära slag, vilket hände ett antal gånger, som vid Little Big Horn utmålades sådana strider som massakrer på kolonisatörerna i tidningarna i östra USA.

  Det är alltid segrarna, som skriver historien. I kraft av sitt mlitära övertag tar de sig tolkningsföreträdet. Vad har vi fått lära oss om t ex de härjningar, som svenska krigare utförde i 30-åriga kriget – allt under religiösa förspeglingar!

 36. 36
  olle holmqvist säger

  Sådana blodiga massakrer kallades för övrigt alltid för ärofulla segrar –

  Jag såg Errol Flynn i hjälterollen ngn g p 1950-talet. Finns i minnet ! F a led.melodin
  Garryowen s är det irirska namnet på den irländska staden Limerick ( mkt bra att veta)
  https://www.youtube.com/watch?v=4m7RPjQxjmA

  F ö läste f några årtionden sedan Seeds of change – Five plants that transformed mankind
  – by Henry Hobhouse – Om fem växter som gjorde den vite mannen till världens härskare –
  mestadels med elände därtill
  – kinin – fr indianerna – blev obligarisk ”morgonsup” för brittiska Tommies – worldwide
  (världsherraväldet där solen aldrig går ned)
  – socker o därmed slaveri i Karibbien, (Napoleonkrigen handlade mkt om att
  Stora Brittannien skulle behålla sockermonopolet s hotades a den kontinentaleuropeiska sockerbetan under pågånde förädlingsarbete)
  https://www.smithsonianmag.com/smart-news/blame-napoleon-for-our-addiction-to-sugar-152096743/?no-ist

  -växter: Te ! (& opium) & Kinas förnedring 1842-1949
  – bomulll (fr växtriket ersätter ull fr djurriket) – slaveri
  – potatis -Irlands befolkning tillväxte pga just den. Men så slog naturen till
  1/4 av landets befolkning emigrierade, 1/4 svalt ihjäl, men landet exporterade fortfarande fläsk o smör till ”moderlandet”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_stora_sv%C3%A4lten_p%C3%A5_Irland

  Och där tror jag (?) läste j hypotesen om indianarernas ”försvinnande” – dom undernärdes o svalt s att o blev helt orkeslösa när Buffalon försvann.

  budskap: veg-odling har mkt med våld o övergrepp att göra, animalieprod mkt lite. därav
  – läst ngn-stans – israeliternas/muslimernas grisköttförbud. Svin är inte rörliga, kan inte kombineras
  m att vara ett stolt vandrande krigarefolk (2 mosebok)

 37. 37
  Anders S säger

  Georg W skrev:

  Jag tycker att vi saknar politisk röst.

  Boskap:

  https://youtu.be/KGpdBOUtaTM

 38. 38
  Professor Göran säger

  @ Anders S:

  Den var inte dålig!

  Intressant!

  Tankarna går till dystopierna hos Lierre Keith och Derrick Jensen.

  Hur ska detta sluta?

 39. 39

  @ Anders S:

  Tack! Om man undrar vad intelligens är för något, så ska man lyssna på den här texten. Den är intelligent!

  Alla som klarar att sätta ihop denna stora massa med ord till flytande poesi, borde sätta sig ner och göra det! Jag har försökt i flera år, men får inte till det.

 40. 40

  Supervalåret fortsätter!

  https://www.youtube.com/watch?v=nrPq8bmVAUc

 41. 41
  Anders S säger

  IIS har infört en striktare policy beträffande förnyelser vilket uppenbarligen drabbat antropocene.se

  Domännamn antropocene.se
  Innehavare (kontakt-ID) larsbe3956-85617
  Domänstatus deactivated
  Förfallodatum 2014-12-25
  Deaktiveringsdatum 2015-01-04

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa