Rössner: Det spelar ingen roll vad man äter

Artikel i SvD.
Rössner hävdar att det spelar ingen roll vilken diet man väljer. Det blir ändå samma resultat i slutänden.

Men miljontals människor i världen har upptäckt att om de äter mindre kolhydrater och i stället mera naturligt fett klarar de att hålla en bättre vikt och bättre hälsa på lång sikt. Men det förutsätter att man klarar av att fortsätta med den kosten. En försvårande omständighet där är myndigheternas envetna tjat om att naturligt mättat fett är farligt.

 

Comments

 1. 1

  ”Mat och hälsa Kostfrågor är och förblir svårbearbetade. Det är forskningens realitet att det ständigt kommer att dyka upp nya resultat som ifrågasätter och omprövar men hela tiden flyttar kunskapsfronten lite framåt, skriver Stephan Rössner.”

  Vad är det för svårt med att äta dr Annika Dahlqvists artegna LCHF-kost – och sen leva frisk som en nötkärna tills det är dags att dö ?

  Jag undrar om Stephan Rössner i smyg själv äter åt det hållet – för han ser ju relativt frisk och lagom viktig ut ?

 2. 2

  Har ni hört nyheterna om miljögifter i olika dieter? LCHP? Man kan undra hur de hittat dietgrupperna. Lättare att hitta 70-åringar som ätit LCHP i många år än sådana som ätit LCHF lika länge? Det spelar kanske ingen roll hur man äter. Det går kanske inte att undkomma gifterna även om man försöker. Kanske mer anrikade gifter i fett, kött, fisk etc än i växter.
  Man blir lätt dystopisk..

 3. 3

  Citat 1:
  ”Men det är forskningens realitet att det ständigt kommer att dyka upp nya resultat som ifrågasätter och omprövar men hela tiden..”

  Ett lustigt påpekande från Stephan Rössner, eftersom just han i flera årtionden drev sin verksamhet utan tydlig ändring och i tjugo år skrev bok efter bok, i vilka han utan revision upprepade en given dogmatik. Nyligen skrev han sin egen dödsruna utan att nämna det som vi funnit mest anmärkningsvärt med denna person. Så vi föreslog ett tillägg:

  ”…en dogmatisk verklighetssyn, som innebar oförmåga att låta sig påverkas av erfarenhet och iakttagelser, varigenom hans praktiska framgångar blev begränsade…”

  Citat 2:
  ”Efter tolv månader är skillnaderna försvunna och efter två år finns det inte ens tillräckligt med data för att beskriva förhållandena, eftersom ingen längre har stått ut.”

  Det är uppenbart att Rössner inte riktat ögonen mot de bestående kliniska framgångar som kunnat göras med stärkelserestriktion..Sådan erfarenhet gjorde Wolfgang Lutz i Österrike redan innan Rössner blivit professor. Även i Sverige finns nu åtskillig erfarenhet av fleråriga bestående effekter.

  Citat 2:
  ”…flera högst respekterade forskare har ansett att det är praktiskt taget meningslöst att fråga efter vad folk äter och dricker.”

  En klok inställning, som innebär underkännande av forskning som bygger på självuppskattning och intervjuer med statistisk bearbetning av resultaten. Mera givande vore forskning som utgår från klinisk verklighet, när det nu finns en sådan, snarare än intervjuer eller artificiellt uppställda ”studier” avsedda att påvisa ett önskvärt resultat.

  Citat 3:
  ”Kostfrågor är och förblir svårbearbetade.”

  Jo, och framför allt med tanke på de ekonomiska intressen som till största delen finansierar forskning om sådant. Just därför vore det intressant att istället se systematisk redovisning av kliniska erfarenheter, hittills avvisade som ”anekdoter”

  Det är bl.a. med tanke på allt detta som vi är överens med slutklämmen i Rössners egen dödsruna:

  ”…en medial exponering som många av hans kollegor med rätta uppfattat som överdriven och orimlig.”

 4. 4

  Kan inte Rössner lugna ner sig som pensionär, Jag tycker att han har gjort bort sig tillräckligt redan på ämbetet. Samma stil (läs: brist på stil) som finska kollegan Pekka Puska, före detta GD på finska THL.

  Redan några år sedan skrattade forskarna på min arbetspalts åt Rössner. Goda skämt är nyttiga för hälsan – Rössners råd inte.

  D2 över 6år utan mediciner-men med god mat och LCHF. Tack Annika, det var du som räddade mig och genom mig några andra också.

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Suck… finns det verkligen fortfarande någon som tar den mannens kostråd på allvar? Själv tror jag att hans ’bäst före’ datum varit ’ett minne blott’ ..sedan länge!

 6. 6

  Hans självskrivna dödsruna kan läsas här:

  https://www.seniorbloggen.se/biografier-skribenter/doktorn-samhallet-och-doden/

  Där kungörs att ”en debattglad aktör lämnar scenen”, också ett säreget påpekande eftersom han aldrig bemötte påpekanden om egendomligheter i hans texter.

  Men han bekänner ”ångest och paranoida reflektioner” inför frågan varför han inte blivit kock snarare än professor. Ett tankeväckande avslöjande.

 7. 7

  Veijo Puustinen Skrev:

  Jag tycker att han har gjort bort sig tillräckligt redan på ämbetet.

  Ja, men i den dödsruna han skrev om sig själv påpekar han att

  ”…han borde haft vett att sluta i tid och vara mera restriktiv och selektiv i sin framtoning.”

  Det vittnar ju om självinsikt, en värdefull egenskap.

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  Jag rekommenderar Rössner att läsa boken Forskningsfusket.
  Hans namn förekommer här och där…;) undrar varför?

 9. 9

  Finland firar sin självständighet. Tilltugget ser ”nyttigt” ut.
  https://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/06/se-bilder-och-klipp-fran-firandet-pa-slottet

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa