Varannan överviktig år 2030

I Netdoktor.se. Hälften av människorna i världen kommer att vara överviktiga år 2030, beräknar forskare, och övervikten kommer att kosta 16 tusen miljarder –  eller gör det redan nu.

Men det är förstås inte fetman i sig som kostar, utan de sjukdomar som är associerade med den: Diabetes, hjärt- kärlsjukdomar, cancer, reumatism etc.
Och det är kosten som ger fetman som också ger sjukdomarna: Den av etablissemanget rekommenderade kosten – med lättmargariner, omega-6-oljor, hög andel kolhydrater, där sockret sannolikt är den största boven, och okänd effekt av alla industrikemikalier.

Om vi nu gör en helomvändning, till LCHF, så ökar chanserna till en friskare världsbefolkning. Och slankare.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag började med LCHF-stuk på kosten efter att ha hittat till Dr Annikas blogg av en ’sinkadus’ – och trivs förträffligt med att äta 2 mål om dagen. Fett passar min kropp och att det är kolhydrater som ger övervikt är jag övertygad om, eftersom jag utan minsta ansträngning gått ner ca 10kg sedan i februari. Jag har knappt märkt att jag gått ner egentligen – förutom att kläderna jag köpte de senaste åren långsamt blivit för stora. Å andra sidan kan jag nu ha gamla favoriter igen – och min man som oroat tittade på mina ’feta’ tallrikar i början, har nu börjat ändra lite på sitt eget sätt att äta. 😉

  Vi handlar lokalt så mycket som det bara går och ekologiskt förstås. Jag kan bara säga att jag är så GLAD att jag hamnade ’här’. Med hjälp av LCHF – och även KS och MSM (+ en del andra kosttillskott) – tror jag ta’ mej f-n att jag håller på att bli frisk! 🙂

 2. 2

  Det är uppenbart att dessa statistiker som många otekniska individer gör kardinalfelet att fortsätta nuvarande trend med en rak linje, eller fortsatt exponentiellt förlopp. I verkligheten finns så mycket annat, inte bara mattillgång, att räkna med, men när något randvärde nås kan ofta hela systemet utvecklas i en helt annan riktning. För att inte vika av i onödan så har dom t.ex inte tagit med det exponentiellt ökande intresset för att hålla sig frisk och smal med hjälp av rätt mat!

  Eftersom de som misslyckats med LCHF i stort sett kan räknas på fingrar gissar jag att tillväxten i dom här leden växer exponentiellt och fortsätter så ganska länge. Redovisade inte KD minskning t.o.m i förstagångsinfarkter nyligen? Statiner har, t.o.m enligt industrins egen forskning inte visat någon sådan minskning, så LCHF ökning är en definitiv kandidat, tycker iaf jag!

 3. 3

  Om femton år kan halva världen vara överviktig!
  https://www.svt.se/nyheter/sverige/om-femton-ar-kan-halva-varlden-vara-overviktig

  Märkningen med ”Nyckelhål” borde upphöra!

  Ny märkning verkar vara på G:
  https://blogg.passagen.se/matfrisk/entry/s%C3%A5_ska_maten_m%C3%A4rkas

 4. 4

  Ett övermått av kolhydrater/socker i kosten – och på tok för lite av animaliskt fett och vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja – är ett säkert sätt att förstöra en god hälsa med – som jag själv har upplevt det.

  Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och bekämpningsmedel.

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Team Kostdoktorn sätter upp ett gigantiskt långsiktigt mål, att ”revolutionera mänsklighetens hälsa”.

  https://www.kostdoktorn.se/stora-planer-kostdoktorn#comments

 6. 6

  Lars Henrik Skrev:

  ”revolutionera mänsklighetens hälsa”.

  https://www.kostdoktorn.se/stora-planer-kostdoktorn

  Det är i tiden – efter alla dessa mååånga år med missledande kostråd ifrån etablissemanget.

 7. 7

  Det lär ju inte bli något bättre mot övervikten när söta munkar träder in i Sverige med full kraft:
  https://www.dn.se/sthlm/sota-munkar-snart-har/?l1

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa