Sanslösa diabetesbehandlare

Kostdoktorn berättar idag om hur diabetesmottagningen på Karolinska anmälde en mamma till Socialtjänsten när hon gav sin son en måttlig lågkolhydratkost.
Man blir alldeles förtvivlad. Socialstyrelsen och SBU har godkänt lågkolhydratkost, men (många av) vårdens funktionärer är helt förblindade i sitt raseri.

Vad kan vi göra?

 

Comments

 1. 1

  Fortsätta med att ENVIST hävda att ett övermått av kolhydrater/socker i kosten – och på tok för lite av animaliskt fett och vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja – är ett säkert sätt att förstöra en god hälsa med – som jag själv har upplevt det.

 2. 2
  Birgitta Didrikson säger

  Vilken tur att de fick stöd från skolan!

 3. 3

  Helt rätt rubrik på inlägget, Annika! Dvs. Sanslöst!
  Dietister som ännu inte fattat att SLV lämnat över kostråd för sjuka till SoS och även av olika anledningar inte är pålästa på SBU och SoS senaste anvisningar vad gäller kostråd för diabetiker jobbar då på helt fel plats! Vem styr och kontrollerar egentligen SJUKVÅRDEN, så den kan bli kostnadseffektiv? Varför driver inte SoS på sina förändringar??? Svagt!
  Sådana bromsklossar kostar ju miljoner efter miljoner i förlängningen….

  Inte ens DRF styrelse verkar ju vara på bettet att hålla sina medlemmar informerade om aktuell information och förändringar! Sorgligt….. Avsätt den där styrelsen och sätt in nya kreativa och förändringsbara dietister på dessa viktiga styrelseposter!

 4. 4

  Det verkar som att dietister är rättshaverister! Du blev själv anmäld av två dietister i Arvika! De fattade inte att dina råd följde beprövad erfarenhet, eller vad det stod i deras anmälan. Vem står bakom Karolinska diabetesmottagningens råd. dr Rössner!!? Jag minns den diabeteskost som serverades på -60 talet. Ytterst sparsamt med kolhydrater, vilket man på den tiden visste, att sockersjuka inte tålde. Minns inte andelen fett.

 5. 5
  Professor Göran säger

  När jag för en vecka sedan var inbjuden av Diabetesföreningen i Norra Älvsborg för att representera LCHF på Världsdiabetesdagen var det roligt att notera att många i styrelsen anammat en lågkolhydratslinje så det kanske inte var så konstigt att jag blev inbjuden.

  När jag minglade runt diabetikerna så var det egentligen bara en enda person som jag upplevde som direkt fientlig mot LCHF och det var en diabetesläkare som var inbjuden.

  I takt med att LCHF växer som en gräsrotsrörelse och där diabetiker blir friskare och friskare upplever förstås de dietister och läkare, som borde veta bättre, oss som ett direkt hot då de envetet fortsätter hävda det nyttiga med en kolhydratrik kost som i verkligheten gör oss sjuka. Man kan bara undra om de verkligen befinner sig i läkemedelsbolagens förlängda armar. De borde rimligen få någon slag ersättning för de tjänster de utför tycker man.

  Men kanske ligger korruptionen främst i den övre delen av den medicinska hierarkin – bland professorer och andra och att de lägre delarna i sjukvårdshierarkin bara måste rätta in sig i leden och verkställa vansinnet som har beordrats.

 6. 6
  Hanveden säger

  Så här har det skrivits på Kostdoktorns blogg 28 februari 2008 :

  ”Elisabeth Rothenberg avråder andra dietister från kritiskt tänkande.”

  ”I en replik i Dagens Medicin av Elisabeth Rothenberg, ordförande i Dietisternas Riksförbud, verkar hon mena att riktlinjer är till för att följas även om de skulle råka vara skadliga.Och något annat än blind lydnad av dem bör tydligen inte komma ifråga ”

  Länk:
  https://www.kostdoktorn.se/elisabeth-rothenberg-avrader-andra-dietiste

  Som ni ser är Dietisternas Riksförbunds ordförande fortfarande Elisabeth Rothenberg och enligt DRF:s hemsida är Elisabet DRF:s huvudtalesperson…

  Jag har skrivit det förr och jag står för det idag, jag tycker Elisabeth Rothenberg har psykopatiska drag och hon styr över de som är anslutna till Dietisternas Riksförbunds på ett sätt som kan förväntas av en person med dylika drag…
  Varför har hon kunnat ”bita” sig kvar som ordförande så länge?

  Det faktum att de dietister som anmälde Annika D fick avslag och likaså Elisabeth Rothenberg
  som anmälde Jörgen V Nielsen för sin Karlshamns studie…

  Har inte noterat att dietisterna fått några nya direktiv efter att ha fått nederlag hos SoS i två anmälningar om kost till diabetiker typ2 och överviktiga…

  mLCHFh B-) .

 7. 7
  Thomas Jansson säger

  Detta ärende är ett samarbete mellan mamman, Olydiga diabetiker samt Kostdoktorn!

  Vi är nu knappt 2600 medlemmar i FB-gruppen Olydiga diabetiker. Kravet är att man inte obstruerar mot mättat fett – vi har haft en del troll som bråkat om detta och de åker ut direkt!

  Annars är det fritt fram för alla att vara medlemmars – vi har alla typer av diabetiker i gruppen samt en hel del friska som inte vill bli diabetiker!

  https://www.facebook.com/groups/511238985638450/?fref=ts

  Thomas – en av admin på OD

 8. 8

  ”Vad kan vi göra?”

  Man kan göra det till ett rättsfall Ni kommer att förlora, men publicitetseffekten vore enorm. Det skulle bl.a. medföra att frågen för första gången tas upp av ledarskribenter.

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  @ piltson:
  Säkert är det saker på gång Piltson!

 10. 10

  Ok, jag beskriver ett ”scenario” som Ursula Morin tänkte ut för minst 12 år sedan, när hon hade trotsat traktens doktorer för deras vansinniga anvisningar rörande högt blodsocker och vi lyssnat till dessa i första hand när vi råkat ramla rakt in i ett upplysningsmöte för diabetiker.

  En person som av egen kraft och egna kunskaper om verkligheten har fixat sin diabetes 2 genom stärkelsereduktion, och enbart stärkelsereduktion, stämmer den klinik som sagt något helt annat och skrivit ut onödiga piller.

  Kliniken kommer att kunna hänvisa att man ju bara följt officiella anvisningar och kommer att vinna målet rakt av.

  Men på vägen dit erbjuds tillfälle att föra fram vittnesmål rörande dessa anvisningar och inom landet finns nog med folk som kan visa hur vansinniga dessa anvisningar är. Detta kommer att äga rum inför öppen ridå med press och nyhetsbyråer som lyssnar. Saken kommer att ges bredare publicitet än den nånsin tidigare fått.

  Detta har jag föreslagit här för flera år sedan, men ingen jävel tog det på allvar. Så jag upprepar det här i hopp om att det tillkommit åtminstone någon jävel som kan ta det på allvar. Kanske Karl Arfors?

 11. 11

  Kan man inte anmäla Karolinskas diabetesmottagning i Solna till Socialstyrelsen?

 12. 12
  Thomas Jansson säger

  @ MagnusH:
  Socialstyrelsen har redan fått en skrivelse av en i våra kretsar mycket känd person, hen får själv berätta om detta då jag möjligen har information som inte skall vara offentlig,,,, 🙂

  Men det kommer säkert att bli offentligt – och kanske långdraget!

 13. 13

  Tackolov har jag en sansad/sansfull ung kvinnlig läkare och dito diabetessköterska, som accepterar att jag har tackat nej till statiner och att jag magrat från 99,6 kg till 88.4 nu i morse med min liberala LCHF-meny.

  Våra idéer vinner sakta men säkert terräng!

 14. 14

  @ MagnusH:
  Varför Socialstyrelsen?!

  Jag säger stämma inför domstol, varefter kliniken kommer att dra in bl.a. Socialstyrelsen till att vittna till dess förmån.

  Så det där begriper jag inte alls.

 15. 15
  Bengt Nilsson säger

  Jacob Gudiol har skrivit den här utmärkta texten på sin blogg:

  Lågkolhydratkost och typ 1 diabetes
  https://tranastyrka.se/lagkolhydratkost-och-typ-1-diabetes/

 16. 16

  piltson Skrev:

  stämmer den klinik som sagt något helt annat och skrivit ut onödiga piller.

  Så vilket lagrum skulle man åberopa vid en sådan aktion?

  Eftersom det inte gäller att driva och vinna ett civilmål, utan snarare att sprida information om vad som händer på klinikerna, kan vi välja något uppseendeväckande för att få en bas för argumentering. .
  Begreppet ”fysiskt övergrepp” är vanligt i rättsfall i vårdärenden, man kan alltså ställa frågan om skadlig mat och onödiga piller kan höra dit. En annan kanske relevant fras vore ”tillfoga skada”. Här har vi direkt eko från Hippokrates, men han finns kanske inte kodifierad i svensk lagstiftning. Men se denna lagkommentar:

  ”…misshandel är en något mer kvalificerad handling som kräver ett tillfogande av smärta, sjukdom eller kroppsskada alternativt att försätta någon i vanmakt eller annat liknande tillstånd (se 3 kap 5 § Brottsbalken).”

  Verkar ganska träffande.

 17. 17

  Så hamnar vi i frågan om onödig, ineffektiv eller t.o.m. potentiellt skadlig medicinering kan rubriceras ”misshandel”. Jag tror att det kunde bli en underhållande rättegång.

 18. 18

  Bästa Annika Dahlqvist
  Du har verkligen min högaktning
  Du skriver ”Man blir alldeles förtvivlad.” Bli inte det, bliv förbannad, heligt ilsken, se det istället som vi måste göra ytterligare en krigsförklaring mot de hjärntvättade, felprogrammerade felutbildade stackars Dietister som trots allt ägnat många år av sitt liv (med studieskulder) för att LÄRA den lära som läkemedelsindustri och livsmedelsindustri predikar som ”Guds Sanning” Till detta krävs ytterligare krigsförklaringar mot det penningkåta etablissemanget. Klart att vi vinner!

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  @ 18 SEB:
  För 10 år sedan var jag stursk och förbannad, men min utveckling efter mediadrev och etablissemangets (rymdimperiets) återkommande attacker, har mera gått mot förtvivlan.
  Men vi är ju numera flera som kan hjälpas åt.

 20. 20
  I Like Neil Young säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Men du hänger trots allt i och du har gjort det så bra.
  Jag har full förståelse för hur du känner – det är såååå mycket som är fel i världen och man ser det och man mår så illa av det och man vill förändra NU!!
  Det här med kost är ju bara ett område. Allt i samhället byggs ju på ”strukturer” och dessa låter sig inte ändras så lätt – av många olika anledningar. Makt, pengar, dumhet, korruption, lathet och allt däremellan och ibland i en enda härva.

  Så det är dessvärre bara att kämpa på – för att tillhöra dropparna som urholkar stenen.
  Den här bloggen är en av de allra finast glittrande dropparna.

 21. 21

  ”Så det är dessvärre bara att kämpa på – för att tillhöra dropparna som urholkar stenen.
  Den här bloggen är en av de allra finast glittrande dropparna”.

  Alla droppar gör sitt till för en förändring: ”Non vi sed saepe cadendo”. Inte genom sin kraft, utan genom att ofta falla , som dom sa i det gamla Rom. Dvs.. ”Inte genom sin kraft, utan genom att ofta falla”.

  So, let´s keep on fighting! ”Pennan är mitt svärd”, var det visst nån författare som sa.

 22. 22
  Lars Henrik säger

  I Läkartidningen:

  ”Typ 2-diabetes i medelåldern kopplas till större kognitiv nedgång längre upp i åren”

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Nya-ron/2014/12/Typ-2-diabetes-i-medelaldern-kopplas-till-storre-kognitiv-nedgang-langre-upp-i-aren/

 23. 23
  piltson säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa