Att få veta i förväg sin hjärtsjukdom

Jag har flera gånger sett på TV-reklam från Hjärt-Lungfonden, flera kändisar göra reklam för att vi ska få veta i förväg vilka som ska få hjärtsjukdom, genom ett enkelt blodprov.

Vem vill veta detta i förväg – och varför?
Enda anledningen är rimligen att man ska börja medicinera i förväg. Mums för läkemedelsindustrin.

 

Comments

 1. 1

  Kanske inte så dumt.
  Vi säger – med alkemisternas självsäkerhet om en bättre värld – att framtidens läkare kommer att säga: ”för dig visar proverna att antingen blir det medicinering, säkerligen följt av stenter men du kanske klarar dig från bypass” . Eller också undviker du allt med att börja med LCHF i tid!

 2. 2
  Hans Andersson säger

  Typiskt för att komma från läkemedelsindustrin som bara ser till att så mycket pengar som möjligt kommer in. Allt enbart till deras reklam om att den sk. forskningen skall vältra sig i en massa pengar leder ingen vart. Som vanligt inget om orsak och verkan. Välj LCHF NU! Vi har inte tid att vänta. Även Hjärnan kommer också. Vi har många tröga system som behöver hjälp. Läs också David Perlmutters / Hotet mot din Hjärna

 3. 3

  Can we believe any medical research – at all?

  Det är titeln på Dr. Malcolm Kendricks senaste artikel.
  Besök gärna http://www.malcolmkendrick.org för att läsa resten..

  Han berättar också att han kommer ut med en ny bok i början av nästa år. Den har titeln – ”Doctoring Data”.

  Huvudsyftet med boken har varit att gå igenom medicinsk forskning och data och försöka att göra det tillgängligt för de som är intresserade av att se bakom de medicinska rubrikerna.

  Malcolm Kendrick har inspirerats av bl.a. John P A Ioannidis.
  Läs gärna artikeln ”Lies damned lies and medical scienece” (The Atlantic, 2010)

  https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/11/lies-damned-lies-and-medical-science/8269/

 4. 4

  Att veta att man har börjande kärl sjukdom är bra så kan man ändra livsstil och förhindra försämring.
  (inte mediciner)

 5. 5
  Professor Göran säger

  Bokmal Skrev:

  Can we believe any medical research – at all?

  Det är titeln på Dr. Malcolm Kendricks senaste artikel.
  Besök gärna https://www.malcolmkendrick.org för att läsa resten..

  Kendricks är en av mina favoriter och hans blog är en av de få jag kommenterar regelbundet på.

  Frågeställningen som väcks i den här tråden fångar verkligen det sjuka i dagens industrialiserade sjukvård.

  ”Vem vill veta detta i förväg – och varför?
  Enda anledningen är rimligen att man ska börja medicinera i förväg. Mums för läkemedelsindustrin.”

  Detta sammanfattar på ett utmärkt sätt vad det är frågan om.

  Som många andra här tror jag att räddningen undan denna ’sjukvård’ heter LCHF och enligt min mening också bättre ju striktare man orkar följa den. Kroppens försvarsförmåga ökar så man bättre kan ta hand om det kroppen attackeras med utifrån. Varken hustru eller jag själv har drabbats av någon allvarlig förkylning under de fem år vi nu haft LCHF som livsstil. På sin höjd har det varit frågan om lite snuva i en annars rödögd och nysande omgivning.

  Det går som alltid aldrig att ”bevisa” att våra kraftigt förbättrade hälsotillstånd beror på LCHF även om detta verkar ytterst troligt.

 6. 6

  Det är väl bra för den som vill att veta i förväg om man riskerar hjärtsjukdom så vet man att det är extra noga att leva så man förebygger så mycket som möjligt. Det behöver ju inte handla om medicin om man inte vill själv förstås. Man kan ju nu få reda på om man ärvt en gen för elakartad bröstcancer – inte så illa för någon kvinna vars mor och mormor drabbets..

  Inte speciellt respektingivande med den allmänna samhällsfobi som verkar råda här inne 😉
  Såklart läkemedelsindustrin har ekonomiska intressen precis som alternativmedicin och allehanda dietförespråkare som skriver böcker. Alla äro vi syndare 😉

 7. 7

  Penti Raaste stal min kommentar! 🙂
  Viola! Du glömmer nu att dom som går till alternativmedicin betalar med egna pengar och skolmedicinen betalas med allas pengar! Än mer viktigt att den då är kostnadseffektiv, med tanke på vad du nu skrev om syndare!

 8. 8

  @ Zonen:
  Än mer skamligt att skinna folk, som söker ett halmstrå, på pengar!!. Alternativmedicin är inte per definition god för att den inte hör till skolmedicinen och vetenskapen lyser ofta med sin frånvaro.

 9. 9
  Margareta säger

  Både, när det gäller ”vanlig” medicin och alternativ sådan är det knepigt, att veta ”sanningen.”
  Om alla skulle följa sitt samvetet bleve det bättre, (men det skulle inte gå att få ner felaktig info till noll ändå.)

  Inte konstigt om man i vissa situationer söker halmstrån och ibland klarar man livhanken på det.
  Tex hon, som blev bra från cancer, efter att ha tagit kolloidalt silver och som mejlade detta till Annika.

 10. 10

  Jag tycker det är alldeles utmärkt att få veta om man tillhör en riskgrupp. Då kan ju vidta preventiva åtgärder, börja äta LCHF och skriva sitt testamente, t ex. De flesta av oss är hemmablinda och förstår ingenting trots att ett vaket öga på långt ser vad som är på gång. Visst hade väl de flesta av oss metabolt sjuka hellre velat få veta vart det bar innan vi blev allvarligt sjuka.

  Naturligtvis måste testet ge oerhört säkert resultat, inte minst med tanke på hur livförsäkringsbolagen kommer att reagera. Dessutom gäller det att alla alternativ, inte minst livsstilsmässiga typ LCHF, finns med bland åtgärdsförslagen.

 11. 11

  Vadå skinna folk Viola? Blir inte skattebetalare skinnade också och det i Vetenskapens och evidensens namn där man oftast enbart satsar på symtomdämpande läkemedel och inget annat!

  Se bara på världsdiabetesdagarna då över 20000 läkare samlas någonstans och hur mycken tid läggs där på kostproblematiken som ju är grunden till sjukdomen (nada, max 1 %)……

  …så ”tagga” ner lite vad gäller halmstrån! Har en broder som februari i år fick sin cancerdiagnos … han följde skolmedicinens råd och dog 5 månader efteråt. En annan med nästan samma diagnos(5 månader före) lever än och jobbar 100 %. Hon läste på själv och använde tre andra sätt som nog kan kallas för alternativa….

  I och för sig är hon kanske ”skinnad”, men å andra sidan tror jag att det hon nu använt nog kostat troligen 25 gånger mindre än det nu sjukvården (statliga pengar) skulle använt i hennes fall!!!

  Så man bör nog vara lite mer ödmjuk när man nu tror eller vet……
  Ofta kan beprövad erfarenhet räcka väldigt långt och det var väl det enda man hade förr i tiden….

  Det du säger att nu att vetenskapen lyser med sin frånvaro är nog ofta en vinklad vetenskap… som ofta avslöjas av Cochraneinstitut efter några år, när dom äntligen fått tillgång till studiers råvarudata…
  det släpps ju inte omedelbart när nu dessa dyra studier måste finansieras/intjänas…. möjligen kan det jämföras med att skinna stater på skattemedel…????

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Erling:
  Ja man får bara hoppas att det bir frivilligt att ta reda på om man ska få den ena eller andra sjukdomen. Jag vill inte ta prov för att se om jag löper risk att få hjärtinfarkt, eller Alzheimer, eller Parkinson eller vad det kan gälla. Jag vill i lugn och ro få äta min LCHF och i övrigt avvakta den framtida utvecklingen.

 13. 13
  Rolf Löfgren säger

  Jag anser att Hjärt-Lungfonden går Big-Pharmas ärdenden, detta är synnerligen illa. Skänk hellre en slant till Kostfonden: https://www.kostfonden.se/

 14. 14
  Professor Göran säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Ja man får bara hoppas att det bir frivilligt att ta reda på om man ska få den ena eller andra sjukdomen. Jag vill inte ta prov för att se om jag löper risk att få hjärtinfarkt, eller Alzheimer, eller Parkinson eller vad det kan gälla. Jag vill i lugn och ro få äta min LCHF och i övrigt avvakta den framtida utvecklingen.

  Det här är också helt enligt min mening. Det är uppenbart att läkemedelsbolagen är väldigt intresserade av tidiga ’diagnoser’ av tvivelaktig kvalitet genom allmänna ’screeningar’ för att kunna kränga sina mediciner. Skandalen med kolesterolmätningar och statinutskrivning är förstås det mest horribla exemplet. Där finns inga mänskliga hänsyn utom möjligen till aktieägarna om nu detta kan betraktas som mänskligt. Vad läkemedelsindustrin spelar på är förstås folks berättigade oro för att bli sjuka och samtidigt deras överdrivna tro på medicinernas ’mirakulösa’ ’botande’ förmåga.

  När jag drabbades av min instabila kärlkramp för något år sedan uppsökte jag åter vården efter 15 år efter ett visst ’tjat’ från omgivningen.

  ”Du kan väl åtminstone gå och undersöka hjärtat ordentligt!”

  Så här efteråt inser jag att jag kunde ha blivit av med kärlkrampen betydligt snabbare om jag direkt hade dragit igång mina egna efterforskning och då snabbare kommit fram att ett stort antal patienter (mer än 50 000) redan hade blivit av med sin kärlkramp genom stora doser E-vitamin och sedan prova samma sak själv. Nu dröjde det några extra månader innan jag kom fram till denna enkla och billiga alternativa lösning. Jag skulle dessutom ha besparat mig från att utsättas för en arrogant, självtillräcklig, ointresserad och inkompetent ’hjärtspecialist’ som bara följde ’guidelines’.

 15. 15

  @ Rolf Löfgren:
  Bra påpekat! Upprepar: Skänk hellre en slant till Kostfonden: https://www.kostfonden.se/
  Och när diskussionen mellan alternativ och allofatisk medicin spårar ur så gäller kost, men helst långt behandlingar startar… Hippokrates ”Låt din mat bli din medicin” är ett betydligt säkrare alternativ från början, men svårt att veta med all miss-information.
  Eftersom vi uppfostrats med ”Vårt dagliga bröd giv oss idag och förlåt oss våra synder, såsom …”
  blev vi tidigt indoktrinerade att betrakta brödet som en nödvändig stapelvara vilket säkert bidrog till att så många av oss även anlände till vägskälet med allofatisk skylt åt ena och skolmedicin åt andra hållet. Men tur att dietister m.fl inte lyckades ta ned Annikas 3:e skylt !
  Apropå, är ’voffarna’ sjuka nuförtiden? Eller äter dom LCHF i tysthet eller laddar dom bara om ? Deras tystnad är iaf skön.

  Min kommentar (#1) gäller för sådana stackare som precis som jag innan man upptäckte att man blivit nästan prediabetiker och hjärtsjuk. Innan dess trodde jag som dom flesta andra i min enfald att sjukvården strävade efter Zero defects och att komma fram till grundorsaker för alla fel precis som industrin, så att inte bara jag utan alla kunde assimilera den följande ökande kunskapsmängden så att dom flesta av oss slapp bli sjuka inom en ganska snar framtid, i min enastående enfald!
  Ungefär som haverikommissioner vid flygolyckor går till botten med allt och därigenom har lyckats få en oerhört höjd säkerhet trots de enorma riskerna!.
  Men ack vad jag bedrog mig, och när jag sett tillräckligt av symptomdämpande långtidsmedicinering och bristande uppföljning tog jag min mats ur den skolan och kurerade mig med hjälp av Annika, kostdoktorn,LCHF.se, William Davis, Dr Mercola, Gary Taubes, m.fl. Deras lösningar löste iaf mina problem och medicinerna är nu ett dåligt minne blott.
  Så om doktorn som utför dessa tester är som Pentti Raaste eller de nyss nämnda ovan så kan man få god hjälp att väja i tid för att slippa gå ned sig i det djupa träsket som ligger strax efter tallriksmodellen.

 16. 16
  ulf pohl säger

  Den bästa informationen betr. om man är i riskzonen och samtidigt den bästa motivationen att lägga om sin kost är ju arteriografi. Där behöver man inte gissa utan blir uppmätt. Jag tog chansen nyligen på hälsomässan i Stockholm där det erbjöds arteriografi för 60:- (annars 800:- ett Uppsalaföretag). Jag har varit nyfiken på detta alltsedan Annika D. och Karl A. berättade om detta. Jag passade på och trots dåliga förhållanden som stökig miljö,skyhögt (förväntnings)blodtryck så hade jag under 6 års Lchf blivit 18 år yngre men bedömdes med tanke på omständigheterna ytterligare ca 5 år yngre.Det är jag nöjd med och stämmer väl med andra Lchf ares erfarenheter. Vad jag vet så finns arteriografisk utrustning på såväl Sahlgrenska som Karolinska sjukhusen utan att det slås på någon trumma.Skitdåligt!

 17. 17

  @ Professor Göran:
  Hej Göran.
  Jag har just fått reda på att jag har kärlkramp. Kan du berätta mer om vitamin E och kärlkramp och länka mig till studier/forskning ang detta, om du har tid. Mvh Gun

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa