Vilka kostråd ska man tro på?

I Sundsvalls Tidning idag en insändare med rubriken ”Vilket kostråd ska man tro på”, av Anders L.
Anders skriver där att hjärnan, och även musklerna, behöver kolhydrater.
Sen skriver han att en undersökning visar att en pågående studie som kallas ”muffinsmetoden” ska visa att muffins innehållande mättat fett i motsats till fleromättat fett innebär fettinlagring i levern och bukfetma – och dessutom ökad diabetesrisk.

Ann Fernholm har skrivit om Muffinsstudien. Och Andreas E.
De skriver att det är sockret som orsakar leverförfettning, och typen av fett spelar mindre roll i det fallet.

Men den som vill överäta socker tillsammans med fett får väl experimentera om den blir friskare med mättat eller fleromättat fett.

 

Comments

 1. 1

  Borde väl finnas info via Akademiska i Uppsala, eller UNT? Sommaren 2011 var det väl?

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Vilken idiotisk studie!! ..o’ om nu Anders L anammat fettet från muffins-studien, som han tydligen tycker är rätt, i sin egen kost – tycker jag han ska fortsätta med det. Gärna med massor av raffinerat socker också – kör på bara ..i utförsbacken! 😉

  För egen del fortsätter jag på den inslagna vägen med LCHF-stuk på kosten – eftersom jag mår så otroligt bra av den. Jag började med LCHF för att må bra – inte för att gå ner i vikt. Ändå har jag gått ner ca 10kg utan minsta ansträngning ..och på den vägen är det.

  Jag njuter varje dag (sedan i februari) av riktigt smör, olivolja, kokosolja, tjockgrädde, helmjölk, fet yoghurt, hårdost och ägg från glada friska hönor etc. etc. Allt eko-odlat förstås!!

  Så TACK Dr Annika! Jag är oändligt tacksam för att du ’kom i min väg’ – vilket aldrig hade hänt om du inte stått på dig i kampen mot så många okunniga, stelbenta människor. ’Ignoransen’ som fortfarande har mage att förespråka gifter som socker och felaktiga fetter i kosten ..inte klokt!!

 3. 3
  LCHF-Bengt säger

  Vi som blivit friska med lchf-krubbet, behöver inte tveka vad som bäst för oss, vi blev sjuka på kolhydratmaten, det har vi redan testat med förödande konsekvenser. När kosten ändrades till lchf reparerar sig kroppen själv, bara den får chansen med riktig mat.

 4. 4

  ”Men den som vill överäta socker tillsammans med fett får väl experimentera om den blir friskare med mättat eller fleromättat fett.” Precis!

  Själv har jag skaffat en liten variant av mormors smörbytta i skafferiet 🙂

 5. 5
  Maria Rosberg säger

  En sak som kom över mig att när man går på Lchf är att själva hjärnan blir smartare..:-). så muffins metod ??? skrattar . Låter som något mycket märkligt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa