Fettsyror kan hjälpa unga med ADHD

Såvitt jag minns har man redan för flera år sedan visat att omega-3-fettsyror hjälper barn med ADHD.
Nu har man åter visat att omega-3 och -6 förbättrar ADHD. Man jämförde med placebo-grupp.
Detta är utfört av snarast mer än normalkorkade forskare. Det vore väl bättre att jämföra grupper som äter mättat och enkelomättat fett, och att dela på omega-6 och -3, för att se vilket fett som är bäst mot ADHD.

Det har redovisats flera studier på sistone där forskarna har slagit ihop omega- 6 och 3, och jämfört med placebo. Jag ser det som en strävan från fettindustrin att legitimera omega-6, vilket ingår i de vanliga vegetabilieoljorna och margarinerna.
Vi har länge vetat att mer än några få gram per dag av omega-6-fett ökar inflammationer, sänker försvaret mot infektioner och cancer, och ökar blodproppsbenägenheten. Därför måste industrin initiera forskning som ”visar” att omega-6 är bra. Annars störtdyker försäljningen av matoljor och margariner.

 

Comments

 1. 1

  Detta passar lite in hos Karl E Arfors:

  Om rätt och fel – OMEGA – 3/OMEGA – 6
  By Karl E. Arfors

  https://karlarfors.se/omega3-6/

 2. 2
  Sylvia Gustafsson säger

  Angående ADHD så har nu många barn som fått den diagnosen fått en somatisk diagnos. Den heter PANS eller PANDAS och är en behandlingsbar diagnos, Det är beskrivet i Läkartidningen från vilken jag citerar:
  ”Kunskap om immunologiskt utlösta psykiatriska tillstånd kommer att leda till frågor och oro hos många anhöriga för att något viktigt är missat i utredningen och behandlingen.”
  Vad för inverkan Omega 3 och Omega 6 har på detta är inte utrett.

 3. 3
  Professor Göran säger

  Den här kopplingen mellan ’nyttiga’ fettsyror och problem i centrala nervsystemet är helt i linje med vad Dr. Campbell-McBride diskuterar i sin bok ”Gut-Psychology-Syndrome” och som jag tog upp i min senaste krönika.

  Campbell-McBride förespråkar där en ytterligt strikt LCHF-kost till att börja med för att minska just inflammationsnivåerna i kroppen och speciellt i tarmarna. Nolltolerans gäller för socker och stärkelse som ständigt spär på denna inflammation och är hennes grundinställning som jag är benägen att hålla med om.

  Att läkemedelsbolagen, och därmed vår sjukvård, skulle bli intresserade av patienternas hälsa är tyvärr ett naivt önsketänkade i mina ögon.

  Vad som istället gäller är att vi i Hippokrates, och den sanna naturvetenskapens namn, satsar på alternativa behandlingar via kosten och som tar tag i själva orsakerna till våra sjukdomar. Tråkigt nog måste man idag göra detta mer eller mindre på egen hand. Trist är också att man då stöter på ’vetenskapens advokater’ som inte har en susning om vad vetenskap egentligen är.

 4. 4
  Rolf Löfgren säger

  Falsk forskning finns överallt, så det gäller att tänka själv. Att blanda ihop omega-3 och omega-6 är ett typiskt sätt för industri-forskningen att dupera folket.

 5. 5

  Om man är konspiratoriskt lagd så kan det till och med röra sig om att forskare använt vegetabilisk Omega3 som inte har särskilt gynnsam effekt på kroppen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa