I DN om fett

Hur farligt är fett, av Anna Bratt.

Och i Expressen: Sluta att makaron-knarka våra barn, av Frida Boisen.

Sanningen om kosten tycks vinna terräng.

 

Comments

 1. 1
  Göran Hedlund säger

  Hej! Det är stora händelser på marknaden då det gäller margarin och smör/raps blandning! Lätta och andra sk lättmargariner har stora marknads/lönsamhetsproblem och försöker nu pris dumpa sina produkter. Men Axe, ICA, COOP, Lidl t.ex. har nu sina egna smör/raps fetter som nytt alternativ på marknaden som nu intensivt marknadsförs. Grattis Annika – din kamp ger resultat – även på marknaden. Du är mer än någon – värd en eloge!
  Göran H

 2. 2

  Ioniserat silver som är verksamt mot Ebola stoppat i Afrika.

  https://www.ubuntuparty.org.za

 3. 3
  Professor Göran säger

  ”Sanningen om kosten tycks vinna terräng”

  Det verkar nästan så när jag nyss råkade lyssna på P1 och en medarbetare, Anneli Dufva, som kåserade om vår potatis. Som man säger tappade jag nästan hakan.

  I sitt kåseri nämner hon i förebigående att ALLA (???) hennes kollegor nu vägrar kolhydrater inklusive hon själv men att hon trots allt tycker att man i solidaritet med alla fattiga här på jorden, som inte har råd med någonting annat, åtminstone någon gång borde äta en rotsakslåda med potatis. Vilken storartad solidaritet! Det är lite som att ”hoppa jämfota för freden” – det måste ju bara lyckas!

  Med andra ord. När det inte längre finns några vetenskapliga skäl för ”carbs” och att människor med insikt därför skyr dem som pesten så poppar de moraliska argumenten upp – en annan variant av köttfri måndag. Detta förvånar mig inte ett ögonblick och man måste fråga sig vad som kommer hända framöver i media.

  Men hur kan politiker så totalt ducka för detta? Det hela stinker för mig!

 4. 4
  Professor Göran säger

  Som min fru påpekade när jag berättade om kåseriet.

  ”Att äta det som gör en sjuk är verkligen en underlig form av solidaritet med ’jordens fördömda'”

 5. 5
  Lars Henrik säger

  Professor Göran Skrev:

  ”Att äta det som gör en sjuk är verkligen en underlig form av solidaritet med ‘jordens fördömda’”

  Så sant som det är sagt!

 6. 6
 7. 7
  Professor Göran säger

  @ Arvid:

  Tack för länken!

  Hennes korta kåseri kommer 28 minuter in i programmet och jag inser att minnet mitt idag inte är en perfekt institution. (Troligen beroende på att jag sedan ett par veckor ’fuskar’ med yoghurt som har brutit min ketos och därför sänkt min minneskapacitet med 25 % i enlighet med vad vår minnesmästare Mattias Ribbing lär ut.) Dufva säger faktiskt ’de FLESTA’ men jag garderade mitt ’ALLA’ med tre frågetecken av den anledningen. Detta förändrar dock inte så mycket av det sensationella i ett offentligt, och möjligen omedvetet, uttalande av den här kalibern i SR.

  I mediavärlden har budskapet om LCHF tydligen gått hem, fast hon nu inte nämner detta ”tabuord”, men detta faktum är inte desto mindre uppseendeväckande i mina ögon.

  Budskapet var annars att det är ’omoraliskt’ att inte äta ’carbs’ och att vi alla, fattiga som rika, i konsekvensens och solidaritetens namn bör välja att dö en plågsam död i diabetes genom att fortsätta följa SLV solidariska och smaskiga kostråd.

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag fick en attack av IBS efter att ha varit artig (eller om det va’ ..solidarisk?!), då vi var bjudna på middag förra veckan. Jag hade försökt ..men helt tydligt totalt misslyckats(!) att förklara vad jag äter och inte äter. Till min stora förvåning bestod måltiden av ugnsbakad pasta med tomatsås och vitlöksbröd – följt av en söt dessert till kaffet (..på lättmjölk!). Ingen ide´ att ens fråga vad såsen bestod av!!

  Jag har inte ätit pasta på flera år – uteslöt pasta och ris pga utmattnings-symptom efter förtäring, långt innan jag började ha LCHF-stuk på kosten och gav potatis och socker också på båten.
  Jag kommer inte att göra om det fatala misstaget att äta borta utan att ha ’egen förning i bakfickan’.

  Visst var det gott (..doft och smak väcker minnen..) för stunden men redan på natten började magen krampa och det tog en hel vecka att komma över inflammationen som uppstod. Jag vet nu att den sortens mat verkligen inte passar min kropp.

  Förr fick jag visserligen problem i hela matsmältningskanalen och den här gången var det ’bara’ i nedre delen av tarmen (..tror i sigmoideum). Detta är området som jag hade problem med redan i unga år – fast aldrig fick riktigt utrett. Det är nog där mina hälsoproblem startade. Läkarna trodde alltid att jag hade ’problem med äggstockarna’ så har käkat otaliga ’kurer’ med antibiotika (som inte hjälpte ..tvärtom!) tills jag (som vuxen) kom till en kvinnlig gynekolog – som direkt sa att problemet satt i tarmen. Tack och lov var hon en av dem som inte tog något för givet!

  I alla fall har jag sakta repat mig från förra veckans förgiftning – och nu är det banne mig
  LCHF som gäller! Ja fy farao för makaroner!! 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa